Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere și Wireless

Nr. 25/2018 (18 Iunie 2018)

Ca în fiecare an, Săptămânalul DIPOL nu este publicat

de la sfârșitul lunii Iunie până la sfârșitul lunii August.

Următorul număr va fi disponibil pe 3 septembrie 2018.


Dorim tuturor cititorilor și clienților

vacanță plăcută!

Iluminare inteligentă în orașe.

Iluminatul este un element inseparabil al orașelor moderne, eficiente și economice. Multe orașe din lume decid să își modernizeze infrastructura, să implementeze sisteme inteligente de control al traficului și iluminare inteligentă. Modernizarea iluminatului este un element important al construirii conceptului unui oraș inteligent al viitorului. Lămpile moderne pot colecta date din mediu înconjurător cu ajutorul senzorilor și pot implementa algoritmi de optimizare a iluminării. Unul astfel de oraș, care a preluat acest subiect de modernizare a sistemului de iluminat este San Diego. Cu un cost de 30 de milioane de dolari, orașul construiește cea mai mare rețea de senzori în lămpi stradale.
Până la sfârșitul anului, rețeaua va fi compusă din 3.200 de senzori, conectați prin intermediul tehnologiei LTE, ce vor fi instalați pe stâlpii de iluminare stradală cu surse de lumină ce economisesc energia. Împreună cu controlul luminii, senzori sunt au și rol de control trafic, administrarea locurilor de parcare și monitorizarea calității aerului ridicând astfel siguranța publică. Sistemul va transmite date în timp real. Va ajuta șoferii prin indicarea locurilor libere de parcare cu ajutorul unui aplet mobil dedicat.
O soluție interesantă a fost adoptată de autoritățile locale ale unui oraș Polonez - Pila. În cooperare cu Ericsson și Philips Lighting, orașul introduce lămpi stradale LED economice pe străzile orașului, permițând gestionarea la distanță a infrastructurii de iluminat, cu stații de bază încorporate ale unui operator celular. Mulțumită lămpilor cu transmițătoare 4G incorporate, rezidenții orașului nu vor beneficia doar de iluminare stradală economică, dar și acoperire bună a conexiunilor celulare și ale serviciilor conexe de rețea.
Sit-ul inovativ pentru prototipuri Ericsson.
Stațiile bază integrate cu lămpile stradale au fost instalate în Pila, Polonia.
Universitatea Smart Hamdan Bin Mohammed din Dubai a investit în cel mai modern sistem de iluminat al clădirilor. Mulțumită sistemului inovativ, studenții nu folosesc întrerupătoare pentru lumină, acestea fiind înlocuite de detectoare amplasate în lămpile de iluminare, acestea detectează prezența oamenilor din încăperi și vor stinge sau aprinde lumina. Interesant este că, sistemul ajustează automat intensitatea luminii în funcție de lumina naturală.

Concurs foto estival DIPOL!

În prezent, fiecare dintre noi are o cameră foto sau cel puțin un telefon cu cameră și suntem înconjurați de diferite tipuri de antene. Ceea ce contează este o compoziție bună, o fotografie rece, un iluminat neobișnuit. Lucrările pot fi înscrise până în data de 28 Septembrie! Anul trecut am primit peste 600 de lucrări. Vor fi mai multe anul acesta? Depinde doar de voi! Tripodul Manfrotto 290 LIGHT cu cap de montare 3D 293D3 va fi foarte util oricărui proprietar de cameră profesională, ... sau poate fi motivul achiziției unei camere profesionale. Informațiile despre concurs și premii sunt disponibile pe pagina concursului.
Primele lucrări prezentate la concursul din acest an
Mai jos, câteva fotografii distinse de la ediția de anul trecut a concursului. Și care a fost cea câștigătoare? Puteți afla aici.
Văzut pe trotuar
Magdalena Cieslak
Munții Pienin
Maciej G. Szling
Fereastră către lume
Edward Sonski

Protecție suplimentară a înregistrărilor în sisteme mari de supraveghere video - Funcția N+1 Hot Spare în NVR-urile Hikvision.

NVR-urile Hikvision din seria "I" au funcții adiționale, în special folositoare la implementarea sistemelor mari. Una dintre acestea este funcția N+1 Hot Spare ce crește încrederea întregului sistem și rezistență la defecțiuni de rețea sau pierderi de tensiune din rețeaua electrică.
NVR 4K 32 de canale Hikvision DS-7732NI-I4 (256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)NVR 4K 32 de canale Hikvision DS-7732NI-I4 (256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)NVR 4K 32 de canale Hikvision DS-7732NI-I4 (256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)NVR 4K 32 de canale Hikvision DS-7732NI-I4 (256Mbps, 4xSATA, VGA, HDMI)Switch cu management: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Switch cu management: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Switch cu management: TP-LINK TL-SG3424P JetStream (24xGbE-PoE, 4xSFP)Cameră dome Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2T23G0-I5 (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max. 50m, H.265/H.264)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2T23G0-I5 (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max. 50m, H.265/H.264)Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2T23G0-I5 (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max. 50m, H.265/H.264)Cameră dome Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)Cameră dome Hikvision DS-2CD2123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)
Principiul funcționării funcției N + 1 Hot Spare în sistemele Hikvision.
În cazul unei defecțiuni a unui NVR primar, înregistrarea este preluată de NVR-ul HOT SPARE.
Un NVR de rezervă ar trebui să fie adăugat la sistem. După activarea funcției de rezervă la cald, acesta acționează ca un înregistrator redundant. Nu va înregistra orice în modul normal de funcționare, va intra în funcțiune doar în cazul unei defecțiuni a unuia din NVRurile centrale, preluând rolul acestuia. Când conexiunea cu NVR-ul cu problemă este restabilită, înregistrările lipsă sunt restaurate (mulțumită procesului de restaurare). Funcția poate fi utilizată într-un sistem ce constă din maxim 32 de NVR-uri.

Arhitectura sistemelor multiswitch.

Pentru blocurile de apartamente, DIPOL oferă soluții bazate pe echipament TERRA. Sistemele multiswitch compuse din echipamente TERRA din seriile MR-9xx și MV-9xx asigură recepția semnalelor de la două poziții de satelit și de la transmițătoarele TV terestre și FM. Sunt utilizate în foarte multe țări, printre care UK, Germania, Australia sau Polonia. Din 2004, un număr mare de sisteme multiswitch SMATV cu echipamente TERRA au fost instalate în Polonia, toate acestea bucurânduse până în prezent de o recepție excelentă. Performanțele ridicate, stabilitatea parametrilor, și o rată foarte redusă de erori fac aceste multiswitchuri alegerea numărul unu a instalatorilor, reușind să satisfacă și cele mai complicate cerințe ale clienților.
Un exemplu de sistem SMATV pentru o clădire de apartamente este prezentat mai jos. Există versiunile
dwg, pdf și stn ( ultima este fișier SatNet ce poate fi modificat cu apletul SatNet).
Schița este un sistem SMATV pentr transmisia semnalelor de satelit de la două poziții, televiziune terestră DVB-T și semnale radio FM de la un set de antene master conectate la 138 de abonați dintr-un bloc de apartamente cu trei scări. Mafistrala de cabluri include 11 cabluri coaxiale (Triset-113 PE E1017) coborâtă de pe acoperiș la o cameră tehnică amplasată în subsolul clădirii. Camera tehnică adăpostește aproate toate echipamentele active ale sistemului. Cablurile ce transmit semnalele către apartamente sunt alimentate cu semnale de la multiswitchurile instalate în cutii din fiecare scară de bloc. Multiswitchurile sunt conectate cu echipamentele din camera tehnică cu ajutorul unei magistrale de 9 cabluri.
Exemplu de proiectare a unui sistem multiswitch cu 72 de ieșiri, realizat cu ajutorul apletului SatNet
Proiect dezvoltat cu ajutorul apletului SatNet, salvat ca fișier pdf.
--
Apăsați aici pentru a putea descărca întreaga diagramă.

Video interfon pentru casă.

Schița de mai jos afișează un sistem de interfon video pentru casă ce se bazează pe echipamente analog Hikvision, setul DS-KIS203 G7383. Setul constă din: un monitor de 7" de interior DS-KH2220 cu o rezoluție de 800 x 580 px și tastatură pentru ușa de la exterior DS-KB2421-IM cu cameră incorporată cu o rezoluție de 720 x 576 px. Tastatura este dotată cu un releu (terminale NO/NC/COM) dedicat pentru acționarea yalei electrice a ușii (închis/deschis). Yala și releul trebuie conectate la o sursă externă de 12 VDC, ex.: M1820, astfel ieșirea +12 V a sursei va fi conectată la terminalul COM al releului, un conector al yalei la terminalul NO al releului, iar al doilea conector al yalei la împământarea (-) sursei de alimentare. Adițional, monitorul poate fi conectat cu o cameră de supraveghere analog (ex.: N-CAM 760 M7478) amplasată la exteriorși direcționată către poarta de acces. Utilizatorul poate selecta imaginea de la camera incorporată sau de la camera adițională. Interfonul video utilizează un cablu cu 4 fire. CUo distanță de maxim 30 m între poartă și monitor, secțiunea transversală a fiecărui fir trebuie să aibă un minim de 0.5 mm2.
Videointerfon Hikvision DS-KIS203 (1 post interior)Videointerfon Hikvision DS-KIS203 (1 post interior)Camera 1080P HD-TVI N-CAM 760 (2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 40m, PAL, AHD, HD-CVI)
Sistem video interfon pentru casă privată.
violet - comunicarea dintre monitor și camera suplimentară
albastru - alimentarea și comunicarea dintre monitor și stația de la poartă
verde - sursa de alimentare pentru yala ușii
portocaliu - conexiunea yalei

Antenă LTE eficientă!

TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 A741024 este o antenă de exterior logaritmică directivă MIMO pentru serviciul LTE (4G), 3G, DCS, GSM sau pentru telefoane celulare ce au doi conectori pentru antenă externă. Antena are un câștig individual de 10 dBi. A fost proiectată pentru a funcționa cu modemuri LTE dotate cu doi conectori pentru antenă, câteva modele de telefoane celulare, GSM, DCS sau modemuri 3G.
Elemente distinctive:
 • Antenă logaritmică directivă de exterior,
 • MIMO 2x2,
 • Multiband: 806-960 MHz, 1710-2700 MHz,
 • Multi-standard: GSM, DCS, UMTS, WLAN, LTE,
 • Câștig:
  • 9.5 dBi (806-960 MHz),
  • 10 dBi (1710-2700 MHz),
 • Scurtcircuit pentru DC,
 • Cablu de 10 m cu conector SMA ,
 • Carcasă din plastic ABS rezistentă la radiații UV radiation și condiții meteo extreme,
 • Montare pe catarg cu bride (opțional pe o țeavă orizontală)
Antenă 4G/3G/GSM: TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO (cu 10 m de cablu și conector SMA)
Antena TRANS-DATA LTE KYZ 10/10 MIMO A741024

Aoarat de sudat F.O. Signal Fire AI-8 - cum începem să sudăm?

De mulți ani deja, compania DIPOL a popularizat soluțiile pentru fibră optică în rândul clienților principali, ex.: instalatori și companiile instalatoare. În această perioadă, mulți dintre aceștia au început să implementeze sisteme de fibră optică mici și mijlocii, de asemenea, cu operațiuni cum ar fi sudarea fibrelor optice. Pur și simplu, achiziția unui aparat de sudat precedată de instruire teoretică și practică de o zi, le-a permis să-și extindă în mod semnificativ oferta, cât și reducerea chetuielilor pentru angajarea subcontractanților.
Se poate presupune că, costul splicerului Signal Fire AI-8 va fi recuperat după aproximativ 250 de suduri (dacă acestea sunt efectuate de o companie externă) sau echivalentul a aproximativ 750 de îmbinări mecanice. În ultimul caz, însă, un dezavantaj important constă în creșterea intensității forței de muncă și a timpului de lucru mult mai lung - o serie de îmbinări realizate de aparatul de sudură are un timp incomparabil mai mic. Prin menținerea ordinii și a curățeniei, pur și simplu folosind standardul de diligență necesar în procesul de îmbinare prin fuziune, instalatorul va putea obține parametrii foarte buni pentru conexiunile efectuate. În cazul sistemelor FTTH dintr-o clădire cu 70 de apartamente va recupera investiția în aparatul de sudat fibră optică (2 suduri în fiecare apartament și 2 suduri pe apartament în camera tehnică sau cabinetul RACK).
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8 (cu trusă de unelte)
Signal Fire AI-8 utilizează tehnologia de aliniere de miez (există opțiune de aliniere a stratului exterior de protectie) care asigură atenuarea minimă a îmbinărilor. Firele de fibră sunt poziționate de către 6 motoare pas cu pas de la Siemens , ceea ce reprezintă o excepție absolută în această categorie de preț. Dispozitivul de sudare poate fi utilizat atât pentru lucrul cu trasee de fibră optică cu o lungime de 100 kilometri, cât și pentru sistemele FTTH care necesită conexiuni punct-la-punct scurte, în instalații LAN și sisteme de supraveghere video pe bază de fibre. Modelul AI-7 este controlat de un procesor quad-core care asigură timpi rapizi de reacție (splicerul este gata de funcționare după 3 secunde) și asigură rapiditatea operațiilorde sudură și de încălzire a manșonului. Splicerul este unul dintre cele mai rapide dispozitive de acest gen, disponibil în prezent pe piață și cel mai rapid din clasa sa de preț.
Caracteristicile distinctive ale aparatului de sudat fibră optică și operațiile de bază sunt prezentate în videoul de mai jos. Detalii mai amănunțite legate de Signal Fire AI-8 și primii pași de utilizare pot fi regăsiți în articolul Signal Fire AI-8 - how to begin fusion splicing?.

Produse noi în oferta Dipol

Analizor DVB-S/S2: Signal WS-6916 HD (receiver încorporat)
Analizor DVB-S/S2: Signal WS-6916 HD R10821 are un meniu clar ce va veni în ajutorul oricărui instalator pentru indeplinirea sarcinilor rapid și eficient. Dispozitivul include o listă de mai mulți sateliți cunoscuți (plus transpondere), ce poate fi modificată de utilizator. Modelul WS-6916 HD poate măsura semnale DVB-S2, inclusiv canale HD. Analziorul are un tuner/receiver încorporat++ ce permite monitorizarea constantă a canalului setat. Previzualizarea canalelor pe ecran și operarea intuitivă garantează implementarea rapidă a fiecărui sistem.
Detector de mișcare PIR digital: Pyronix KX15DD G3263 este un detector de miscare PIR digital cu senzor piroelectric dublu. Datorită unor caracteristici precum compensarea digitală a temperaturii, eliminarea zgomotului electric (IFT), control automat al sensitivității și tehnologie Blue Wave, poate fi utilizat în clădiri comerciale, rezidențiale sau industriale. Rezistențele parametrice EOL incorporate permit instalatorului să scurteze timpul de instalare. Setul include accesoriile de montare (opțiuni pentru perete sau tavan).
Camera IP compactă Signal HDC-270P (4MP, 2.8-12mm, 0.01 lx, IR max. 40m, H.265/H.264, PoE)
Camera IP compactă Signal HDC-270P K1887 este dedicată sistemelor profesionale de supraveghere IP. Camera compactă a fost dotată cu un senzor de imagine 1/3" CMOS cu o rezoluție de 4 MP (2560 x 1440 px) ce redă o acoperire video de calitate chiar și în condiții de iluminare slabă. Împreună cu iluminatorul IR cu distanță de acoperire de max. 40 m, camera poate funcționa și pe întuneric complet. Lentila varifocală incorporată 2.8-12 mm are o deschidere reglabilă în intervalul 90° - 26°. Camera generează trei streamuri de date independente ce pot utiliza mai multe metode de compresie:H.265/H.264/MJPEG. Metoda H.265 reduce cerințele de capacitate a rețelei și a resurselor de memorie. ccesul la cameră este posibil cu ajutorul unui browser web (Internet Explorer), aplet client gratuit VMS Lite (Calculator Personal) sau FreeIP (telefon inteligent).

Merită citit:

Camerele IP Vimtag Wi-Fi pot fi utilizate pentru îngrijirea bebelușilor. DIPOL oferă camere IP cu Wi-Fi de la Vimtag, K1561 (PTZ) și K1552 (fixă), compatibile cu un serviciu cloud și dedicate pentru o gamă largă de aplicații casnice. Este o soluție ideală pentru toată lumea care necesită mai multe funcții îndeplinite de un singur dispozitiv. Funcțiile includ o bona electronică, un ajutor în îngrijirea părinților în vârstă, un îngrijitor de animale de companie sau doar un sistem simplu de monitorizare la domiciliu. Camerele au opțiunea de detectare a mișcării și pot trimite notificări de tip push, prin intermediul aplicațiilor mobile ca răspunsuri la astfel de evenimente. Această funcționalitate este ideală pentru monitorizarea copiilor care dorm. Când un copil se trezește și se mișcă, funcția de detectare a mișcării notifică părintele (părinții) pe unul sau mai multe echipamente conectate (telefoane, tablete, pc, etc.)...
>>>detalii
Ideea utilizării camerei Vimtag CM1 K1552 pentru supravegherea unui bebeluș
Aparat de sudat fibră optică Signal Fire AI-8