Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere, Wireless

Nr. 4/2017 (23 Ianuarie 2017)

Google intensifică experiența vizitatorilor unui muzeu.

În muzeele selectate, Google va permite vizitatorilor să folosească sistemul de realitate augmentată, Tango. Utilizatorul, care va vizita muzeul prin ecranul telefonului inteligent ce suportă Tango, va putea primii mult mai multe informații adiționale, adesea mai greu de prezentat de un ghid. Funcțiile aplicației vor depinde de specificul muzeului, de exemplu, Institutul de Artă din Detroit, picturile vor avea culorile originale, statuile vechi își vor recăpăta forma lor integrală iar sarcofagele își vor descoperi interiorul (scanat de telefonul inteligent). Dacă un muzeu este cartografiat, un telefon inteligent cu tehnologia Tango va putea afișa locația exactă a utilizatorului. Acest lucru permite afișarea elementelor adiționale (imagini, sunete, jocuri interactive, aplicații, etc.) oriunde în muzeu. Telefoanele inteligente compatibile cu Tango pot fi împrumutate de la ghișeele muzeului. Până acum, există doar două modele compatibile, Lenovo Phab 2 Pro și Asus ZenFone AR. Alte modele compatibile vor fi lansate în viitorul apropiat.
Vizualizarea pereților și exponatelor cu un telefon inteligent compatibil cu Tango
Dispozitivele compatibile cu Tango pot cartografia încăperi, pot determina poziția lor exactă (distanța până la obiecte, pereți). Acest aplet obține datele necesare nu prin GPS sau Internet, ci prin scanarea zonei respective. În același timp, imaginile de la cameră pot fi îmbogățite cu elemente adiționale. Îndreptând telefonul către un obiect din muzeu, vizitatorul poate vizualiza informațiile adiționale ce au fost "scrise" pentru exponat. În acest fel experiența va deveni mult mai completă. În ciuda stadiului incipient al proiectului Tango, există deja jocuri și apleturi variate. Câteva apleturi interesante includ măsurători de distanță. aranjamentul camerelor, simularea sistemului solar, joc de domino sau cu un cățel virtual.
Apletul Tango pentru măsurarea distanței
Pentru a beneficia de toate funcționalitățile realității augmentate Tango, utilizatorul are nevoie de un telefon inteligent adaptat special. Adițional unui procesor puternic și unei cantități RAM mari, trebuie să fie echipat și cu un set de senzori relevanți. Aceștia includ, camere de înaltă rezoluție cu urmărire a mișcării, percepția adâncimii și recunoașterea obiectelor. Adițional, telefoanele inteligente trebuiesc dotate cu un giroscop de înaltă calitate și accelerometru pentru a urmării îndeaproape mișcarea dispozitivului în spațiu.

Căi CATV active și pasive în multiswitchurile TERRA.

Multiswitchurile din seria profesională MR-9xxL sunt concepute atât pentru sisteme mici de casă cât și pentru sisteme mari SMATV cu sute de abonați. Multiswitchurile MR-9xxL au de la 8 la 32 de ieșiri și două căi TV: activă (47-790 MHz) cu amplificare bandă DVB-T/T2 (și control câștig de la 1 la 15 dB cu switchuri) și pasivă (5-862 MHz) pentru sistemele cu canal retur (ex. CATV în standard DVB-C). Căile active și pasive nu pot fi folosite simultan.
Multiswitch Terra MR-932L (2 sateliţi, 32 de ieşiri, amplificat, Class A)
MR-932L TERRA R70832 - un multiswitch poate deservi până la 32 de abonați, cu sau fără amplificare pentru semnalul DVB-T/DVB-C
Elemente distinctive ale seriei de multiswitch MR-9xxL:
  • cale activă TV terestru (47-790 MHz) cu 15 dB câștig reglabil, echipată cu filtru LTE,
  • cale TV pasivă (5-862 MHz),
  • până la 32 de ieșiri, dimensiuni reduse,
  • carcasele turnate garantează o ecranare puternică - clasa A,
  • reglaj independent în fiecare cale SAT TV,
  • nivel ridicat de putere maximă de ieșire 93 dBμV (SAT TV) și 85 dBμV (DVB-T/DVB-C),
  • MER ridicat, asigură procesarea excelentă a semnalelor digitale SAT TV și DVB-T/DVB-C,
  • grupurile de ieșiri cu nivel de semnal diferit şi funcţie slope care compensează atenuarea inegală a cablului în funcţie de frecvenţă,
  • izolare între intrări >30dB
  • ideal pentru sisteme mici SMATV sau ca element dintr-un sistem mai mare.

Kit wireless de control jaluzele.

Kitul wireless EXTA FREE RZB-03 F5012 este format din o telecomandă wireless cu 2 canale RNK-02 5101 şi echipament de control al jaluzelelor SRP-02 F5432. În plus, oricând este posibilă programarea şi folosirea altui transmițător sau receptor/actuator din gama EXTA FREE pentru a modifica capacitățile setului. Această funcționalitate extinde capacitățile platformei.
Controlerul wireless pentru jaluzele SRP-02 F5432 poate fi folosit cu motoare de 230V (dotate cu contacte de limitare al traseului). Utilizatorul poate controla jaluzelele local cu un întrerupător conectat direct la intrările modulului sau de la distanța cu ajutorul unei telecomenzi wireless din gama EXTRA FREE. Se pot seta şi două nivele de confort pentru jaluzele.
Controller jaluzele wireless EXTA FREE SRP-02Controller jaluzele wireless EXTA FREE SRP-02Intrerupator de perete wireless 2 butoane Exta Free RNK-02
Telecomanda wireless cu 2 canale RNK-02 F5101 trimite comenzile către sistemul de ridicare/coborâre al jaluzelelor SRP-02 F5432. Telecomanda funcţionează cu orice număr de receptoare/controlere.

Switchuri de rețea și module SFP - probleme de compatibilitate.

Selectarea modulelor SFP adecvate pentru un anume tip de switch determină funcționarea corectă a sistemului. Dacă portul SFP al unui switch sau media convertor este marcat ca "Gigabit", "GbE", "1000 Mb/s", "1 Gbps" etc, singura variantă ar fi modulul SFP gigabit, altfel pot apărea probleme de compatibilitate; când portul SFP este marcat "10/100/1000 Mb/s" etc, alegerea este mai largă, în funcție de necesități. Tabelul de mai jos vă ajută să verificați compatibilitatea unui modul SFP cu un switch.
* cu excepția TP-Link TL-SG3216 N29958
** 100 Mb/s sau 1000MB/s, în funcție de model
Modul Gigabit ULTIMODE SFP-203/5G SC (WDM, 1310/1550, singlemode, 20 km)
Modulul ULTIMODE poate transmite date prin fibră singlemode la rate de transfer de până la 1.25 Gbps, pe distanțe de până la 20 de km
În ciuda aceluiași standard, se întâmplă ca modulele SFP de la unii producători sa aibe probleme de compatibilitate cu switch-uri de marcă diferită. Modulele SFP ULTIMODE sunt compatibile cu switchuri TP-Link și ULTIPOWER

Configurarea ieșirilor video în DVR/NVR-uri Hikvision.

Dispozitivele, în mod obișnuit, au mai multe ieșiri video compatibile cu diferite tipuri de intrări ale monitoarelor, acestea putând fi conectate și la mai multe monitoare concomitent. De obicei, sunt trei tipuri de ieșiri video: HDMI, VGA și BNC. În funcție de modelul DVR/NVR-ului Hikvision și versiunea acestuia de firmware, meniul poate fi afişat pe diferite ieșiri.
Meniul în care se pot schimba setările de monitor şi ieşirea pe care este afişat meniul se poate accesa doar local, direct din DVR/NVR. În majoritatea cazurilor, ieșirile HDMI și VGA redau simultan aceeaşi imagine ca setare din fabircă. Asta înseamnă că meniul poate fi afișat pe ambele monitoare cu condiția ca DVR/NVRul să fie conectat la monitoare la momentul pornirii. În caz contrar, meniul este afişat doar pe ieşirea BNC (dacă există). Ieșirile pot, deasemenea, fi configurate ca "asincron" adică, meniul va fi afișat doar pe o singură ieșire, în funcţie de ce este conectat la DVR HDMI >> VGA >> BNC.

Siguranța pe primul loc - senzorii de gaze.

Monoxidul de carbon este un gaz extrem de toxic, incolor şi inodor, mai uşor decât aerul, amestecându-se şi difuzând uşor odată cu acesta. Acest gaz toxic este produs în procesele de combustie incompletă a gazelor naturale şi a combustibililor lichizi și solizi, datorită unei cantități insuficiente de oxigen. Astfel de situații pot apărea în apartamente și alte facilități mai ales în timpul iernii, atunci când toate ferestrele sunt închise ermetic de către locatari pentru a împiedica pierderea căldurii. Alte surse de monoxid de carbon pot fi, de asemenea, conductele și coșurile de fum defecte, precum și ventilația insuficientă a apartamentului.
Riscul de intoxicație cu monoxid de carbon este foarte mare, datorită faptului că este imperceptibil pentru oameni. În sistemul respirator, gazul reacționează cu hemoglobina din sânge de 250 de ori mai rapid decât oxigenul, blocând aportul de oxigen la toate organele.
Aşadar este important să prevenim acest risc fatal de intoxicaţie, mai ales în timpul iernii, folosind detectoarele monoxid de carbon, fum sau monoxid de carbon și fum. DIPOL oferă senzorul cu alarmă Kidde 10SCO G9995 pentru monoxid de carbon și fum. Acest detector cu alarmă funcționează cu baterii și alertează 2 tipuri de pericole: intoxicarea cu fum și intoxicarea cu monoxid de carbon (CO). Detectorul conține doi senzori separați: unul optic pentru detectarea fumului și unul electrochimic pentru CO. Dispozitivul dispune și de o memorie avansată care permite notificarea (prin voce și LED-uri) nivelurilor periculoase de CO (peste 100 ppm) care au fost detectate în prealabil. Astfel, utilizatorii pot verifica dacă în timpul absentei lor monoxidul de carbon a atins un nivel critic. Dispozitivul are o garanție de 10 ani, timp în care nu este necesară calibrarea sau întreținerea lui, ci doar înlocuirea bateriei.
Detector cu alarmă de fum și monoxid de carbon Kidde 10SCO
Detector fum KIDDE i9060EU
Detector monoxid de carbon KIDDE 5DCO (LCD)
Detector alarmă monoxid de carbon şi fum Kidde 10SCO G9995
Detector de fum KIDDEi9060EU
G9990
Detector monoxid de carbon KIDDE 5DCO (LCD)
G9985

Produse noi

DVR auto Protect 114 (4 canale, 2x slot SD)
DVR Auto Protect 114 M80114 este un DVR auto cu 4 canale proiectat pentru a fi instalat în mașini, în autobuze, maxi-taxi, tramvaie, camioane, ambulanțe sau diverse mașini utilitare. Structura metalică exterioară asigură protecţia componentelor electronice împotriva șocurilor şi totodată facilitează montajul în interiorul automobilului. DVR-ul permite monitorizarea live simultană și înregistrarea a patru canale, (4x AHD 720p @ 25 fps sau 4x 25 fps @ WD1). Când rezoluția maximă a tuturor canalelor este limitată la WD1, DVR-ul poate funcționa suplimentar cu o cameră IP/1080p. Înregistrările video și audio pot fi înregistrate pe două carduri SD, fiecare cu o capacitate de până la 128 GB.
Convertor canal SATELIT TERRA cs464 (64 transpondere)
Convertor canal SATELIT TERRA cs464 R81464 schimbă frecvența transponderelor și le egalizează nivelul de semnal. Schimbarea de frecvență se face în banda SAT IF (cea în care vine semnalul de la LNB la receiver). Astfel de convertoare permit combinarea și rearanjarea transponderelor pentru distribuția în rețele de distribuție satelit.
DVR 4 canale Hikvision DS-7104HQHI-F1/N (1080p@12fps, H.264+, HDMI, VGA) TURBO HD 3.0
DVR 4 canale TURBO HD 3.0 Hikvision: DS-7104HQHI-F1/N M75105 este un model low cost ce poate înregistra imagini de la camere HD-TVI, AHD, PAL și camere IP Hikvision. Rezoluția maximă de inregistrare este de 1080p@12fps, un canal suportând însă rezoluții de 3MP@12fps. Pentru rezoluțiile de 960x1080 / 720p / VGA / WD1 / 4CIF / CIF înregistrarea se face la 25 fps.

Merită citit:

Compatibilitatea camerelor AHD în DVRuri HD-TVI. DVRurile TurboHD 3.0 pot comunica cu mai multe sisteme de encodare a imaginii. Implicit, pot comunica cu camere HD-TVI și CVBS. În funcție standardul camerei ele detectează și stabilesc automat parametrii de înregistrare. În cazul camerelor AHD, utilizatorul trebuie să seteze canalul de intrare pentru camera AHD din meniul DVRului. Schimbarea are loc pentru perechea de intrari învecinate. Adițional, DVRurile pot suporta una sau două camere IP cu rezoluții de până la 1080p...
>>>detalii
Camere AHD și HD-TVI conectate la DVR Turbo HD 3.0