Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere, Wireless

Nr. 30/2018 (1 octombrie, 2018)

Un dispozitiv sinaptic artificial.

O echipă de cercetători de la Institutul de Știință și Tehnologie din Daegu Gyeongbuk (Coreea de Sud) a dezvoltat un dispozitiv sinaptic care imită funcțiile celulelor nervoase (neuroni) și sinapselor. Într-un experiment realizat de oamenii de știință, procesul de creare, stocare și ștergere a amintirilor a fost recreat. Acesta este un alt pas important în dezvoltarea inteligenței artificiale. În creierul uman există sute de trilioane de sinapse, adică locurile în care axonii și dendritele se conectează împreună, astfel încât neuronii pot trimite și primi semnale nervoase. Sistemul informatic poate efectua funcții foarte complexe în timp ce utilizează o cantitate mică de energie. Din cauza acestor caracteristici, sinapsele artificiale care imită capabilitățile celulelor creierului uman au fost de mare interes pentru oamenii de știință din întreaga lume .
O reprezentare a neuronilor și a sinapselor în creierul uman.
Sinapsa mărită prezintă segmentul replicat de semiconductori.

Un mare avantaj al metodei dezvoltate este o dimensiune redusă a sistemului artificial de dispozitive sinaptice, care are ca rezultat o reducere de o mie de ori a complexității conexiunilor de circuit și a consumului de energie în comparație cu metodele bazate pe sisteme zero-unu(binar). Modelul sinaptic dezvoltat de echipa de oameni de știință poate fi utilizat în dispozitive ultra-energetice care procesează simultan cantități uriașe de date. Se așteaptă ca această soluție să fie utilizată pentru a crea următoarea generație de tehnologii inteligente de semiconductori, cum ar fi platformele pentru inteligența artificială (AI), învățarea profundă și structurile care imită creierul uman.

Accesul rapid la dispozitivele Hikvision.

Utilizând aplicația Hik-Connect, puteți accesa cu ușurință orice dispozitiv CCTV Hikvision cu ajutorul codurilor QR. Camera sau DVR/NVR pot fi adăugate în aplicația dvs. Hik-Connect (în Admin sau Guest). Veți aprecia utilitatea unei astfel de soluții când, de exemplu, doriți să oferiți acces membrilor familiei dvs. Un punct forte este și posibilitatea de a retrage oricând privilegiul de acces.
Codul QR generat și ecranul Detalii privind partajarea
Etapele procedurii de partajare:
 • Generarea de cod QR pe telefonul administratorului camerei (codul este valabil 60 de minute)
 • Scanarea codului de către un smartphone care ar trebui să împartă accesul la cameră
 • Setarea privilegiilor de acces:
  • Vizualizare live
  • Redare
  • Notificări de alarmă
  • Audio/Speaker
  • Control PTZ

Documentarea procesului de construcție cu camere IP Hikvision.

Camerele IP Hikvision au capacitatea de a prelua și înregistra imagini secvențial, precum și de a efectua astfel de operații ca răspuns la unele evenimente. În modul de secvență, se poate crea, de ex. istoria progresului construcției unei clădiri, cum ar fi bloc de apartamente, școală, magazin, sală de sport etc. Această soluție permite utilizatorului să salveze o cantitate mare de date (card de memorie / spațiu server), asigurând în același timp buna documentare a procesului de construcție. Camerele ideale pentru acest scop sunt cele cu interfață microSD (simbolurile F sau G0 în numele camerei). Intervalul de timp poate varia de la 1 s la 7 zile. În plus, programul poate fi configurat astfel încât să poată face fotografii în timpul orelor de lucru, adică în anumite momente ale zilelor din săptămână, când echipa de constructori se află la fața locului, de exemplu de luni până vineri, de la ora 8:00 - 17:00, de ex cu un interval de 1 oră (vezi mai jos).
Configurarea programului săptămânal într-o cameră Hikvision
Configurarea intervalului de timp și a parametrilor imaginii
Câteva camere Hikvision care suportă această funcție:
Cameră IP 1.3 MP Hikvision DS-2CD2012-I (4mm, 0.01 lx, IR max. 30m)
Camera IP compactă: Hikvision DS-2CD2T22WD-I5 (2MP, 4mm, 0.01 lx, IR 50m, WDR)
Cameră IP bullet Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR max 30m)
camera de 2 MP DS-2CD2023G0-I K17631
camera de 4 MP DS-2CD1643G0-IZ K17693
camera de 2 MP DS-2CD2T23G0-I5 K17831
camera de 8 MP DS-2CD2685FWD-IZS K17727

Injectarea semnalelor CCTV în sistemele de CATV.

Multiplexul DVB-T de ieșire conține un canal modulat de semnalul sursă. Astfel, semnalul sursă de la un DVR / NVR poate fi distribuit la mai multe televizoare conectate la sistemul de antenă; astfel avem o alternativă atractivă la instalațiile bazate pe splittere HDMI și cabluri.


Encoder/Modulator HDMI - DVB-T (Full HD 1080p/60Hz)
Modulatorul HDMI / DVB-T R86111 (partea RF OUT).
Comutatoarele DIP permit utilizatorului să selecteze un canal TV în intervalul 139-950 MHz.

Echipamentul este un modulator cu un singur canal. Canalul digital de ieșire DVB-T (RF) este selectat cu ajutorul comutatoarelor DIP(8 poziții).
Modulatorul R86111 nu acceptă HDCP, astfel încât poate fi utilizat în instalații cu semnale HDMI care provin de la:
 • un DVR sau
 • NVR
 • IP camera and transcoder, e.g. K2005
 • PC computer
 • laptop
 • STB-uri mai vechi care nu suportă HDCP
Modulatoarele DVB-T fără suport HDCP sunt mult mai ieftine decât cele cu suport HDCP***www.dipolnet.ro/6736.htm***. În cazul semnalului sursă provenit de de la un DVR, alternativa mai ieftină este o alegere rezonabilă.
Modulatoarele DVB-T fără suport HDCP sunt mult mai ieftine decât cele cu suport HDCP***www.dipolnet.ro/6736.htm***. În cazul semnalului sursă provenit de de la un DVR, alternativa mai ieftină este o alegere rezonabilă.
Setul este perfect pentru conectarea unei surse de semnal HDMI HD precum receiver de satelit, player Blu-ray sau consolă de jocuri la un monitor-TV-proiector HD. Pentru conectare este necesar doar un singur cablu relativ subţire ce poate fi ascuns cu uşurinţă în spatele unui suport LCD/plasma.
Elemente distinctive:
 • Transmisie pe un singur cablu UTP Cat. 5e/6
 • Protocol UDP/IP (multicast)
 • Topologie punct la multipunct
 • Suportă 1080p
 • Lungime maximă de cablu 100 de metri
Utilizarea unui convertor-extender HDMI > IP (punct la punct)

Instalație TV cu fibră optică într-un complex hotelier de mari dimensiuni.

O firmă instalatoarea fost contractată să modernizeze instalația de televiziune într-unul din hotelurile din vestul Poloniei. Cererea investitorului a fost să se realizeze recepția semnalelor digitale terestre DVB-T și SAT pe toate televizoarele din instalație. Întrucât întregul complex hotelier este alcătuit din 5 clădiri mari, compania a decis să utilizeze cablajele cu fibră optică care au fost deja prevăzute, încă din etapa de construcție.
Schema unui complex hotelier și conexiunile pe fibră optică.
Contractorul s-a confruntat cu problema selectării unui emițător optic cu puterea de ieșire corespunzătoare. Transmițătorul trebuia să fie plasat în sala de servere din clădirea A3, în același loc fiind găzduit si headend-ul TV. S-a constatat că aplicarea a două cuple optice / separatoare optice (1/4) simetrice în cascadă ar duce la o atenuare excesivă și la problema găsirii unui emițător optic adecvat.
Tehnicienii companiei au avut de ales între următoarele componente optice pasive:
 • cuplă optică cu rapoarte : 60/40% plasată în clădirea A3 (atenuare: 2,9 / 4,9 dB);
 • 2 cuple optice cu rapoarte :25/25/25/25% situate în clădirile A3 și C (atenuare: 7,1 dB).
Transmitter CATV optic TERRA mo418 4D31 (1x6dBm, 1310nm)
Nod optic CATV TERRA OD-003 (receiver FTTH)
Transmițătorul optic mo418 R82522 și nodul optic OD-003 R81728 utilizate în sistemul CATV al hotelului.
S-a calculat că atenuarea totală pe traseul optic din clădirea A ar putea fi de până la 15,8 dB (inclusiv atenuarea cablului de 0,4 dB / km și rezerva de 3 dB), iar în celelalte clădiri, datorită cuplajului asimetric, până la 14 dB. Așadar, s-a planificat ca fiecare clădire să fie dotată cu receptor optic OD-003 R81728 cu sensibilitate de -10 ... 3 dBm. Având în vedere semnalul minim al nivelului de intrare al receptorului și atenuarea traseelor de fibră optică, puterea minimă de ieșire a emițătorului situată la capătul instalației ar fi trebuit să fie de 5,8 dBm. Instalatorul a ales transmițătorul optic Terra mo418 R82522 cu o putere de ieșire de 6 dBm. Acest lucru permite o distribuție sigură a semnalelor în întregul complex și pentru extinderea viitoare a sistemului, dacă este necesar.

Produse noi în oferta Dipol

Modul comunicație GPRS Satel INT-GSM (pentru INTEGRA/ INTEGRA Plus)
Modul de comunicare GPRS Satel INT-GSM (pentru centralelel de alarmă INTEGRA și INTEGRA Plus)G5018 este un modul de comunicare GPRS care permite centralelor INTEGRA și INTEGRA Plus să comunice prin rețeaua GSM. Dispozitivul funcționează pe magistrala de comandă a panoului de comandă și suportă două cartele SIM, prin intermediul cărora poate recepționa mesaje și apeluri - în același timp. Toate transmisiile GPRS sunt criptate în standardul AES-192.
Multiswitch Cascadabil dSCR Terra SRQ-540 R80540 are două perechi de ieșiri TV Legacy / dSCR + Terr. Ieșirile SAT IF permit funcționarea independentă, în mod dSCR , a până la 32 receptoare SAT STSC, alimentate prin două cabluri coaxiale (16 + 16, configurație implicită) sau printr-un cablu coaxial (32 de la o ieșire, după reprogramarea cu Programator PC102W R80561). În modul Legacy, fiecare dintre ieșiri poate fi utilizată ca ieșire tipică SAT (cum ar fi în LNB-uri universale sau multiswitch-uri standard (vechi)) pentru conectarea unui receptor satelit TV vechi).
Extender HDMI wireless (5GHz, 50m)
Extender HDMI wireless (5 GHz, 50 m) Extenderul HDMI Signal permite conectarea wireless a unui televizor sau proiector la o sursă de semnal HDMI precum receiver satelit sau calculator. Transmisia se face pe maxim 50 de metri în banda de 5 GHz printr-o conexiune dedicată. De asemenea setul poate transmite semnalul infraroșu de la o telecomandă înapoi către sursa de semnal.Kitul conține transmițător și receptor.

Merită citit:

Proiectare sisteme multiswitch.
Pentru blocurile de locuințe, DIPOL oferă soluții bazate pe echipamente Terra. Sistemele multiswitch compuse din dispozitive TERRA din seriile MR-9xx și MV-9xx asigură recepția semnalelor prin satelit de la două poziții de satelit și de la transmițătoare TV și FM terestre. Ele sunt utilizate în multe țări, printre altele în Marea Britanie, Germania, Australia, Polonia. Începând cu anul 2004, numărul de sisteme SMATV multiswitch TERRA mari instalate în Polonia a ajuns la cateva mii și se bucură de o reputație excelentă. Performanțele înalte, stabilitatea parametrilor, fac din aceste multiswitch-uri alegerea numărul unu, satisfăcând chiar și pe cei mai exigenți clienți ...
>>>detalii
Cabluri coaxiale pentru sisteme CATV și satelit
TRISET - cabluri coaxiale pentru rețele TV moderne