Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere, Wireless

Nr. 31/2018 (8 octombrie, 2018)

Roboconcierge - încă un pas către hotelul inteligent al viitorului.

În cadrul cellei mai recente conferințe de Cloud Computing ce a avut loc în luna septembrie în provincia Hangzhou din China, cei de la Alibaba AI Labs au prezentat un mini robot dotat cu asistență AI (Artificial Intelligence). În principiu, acestă relativ nouă divizie din cadrul gigantului Alibaba au pus bazele noii generații de ospătari, cei ce vor aduce clienților hotelurilor din China, direct la ușa camerei, mâncarea și băutura comandată.
///Asistentul virtual cu AI este o tehnologie foarte la modă în acest moment fiind constant promovată de Amazon, Microsoft și Apple prin intermediul "boxelor inteligente" - Amazon Echo, Microsoft Alexa și Apple Siri. Bineînteles și acest "Roboconcierge" folosește tot o tehnologie asemănătoare denumită "Tmall Genie" creată de Alibaba pentru a comunica wireless cu diverse echipamente smart din hoteluri și pentru a putea interacțona vocal cu clienții hotelului. Ajuns în fața ușii, încărcat cu comanda clientului, roboțelul îi indică acestuia prezența sa comunicând cu echipamentele inteligente instalate în cameră. Recunoașterea facială garanteză faptul că nu oricine poate ridica acestă comandă. Fiind dotat cu radar, hărți și lasere, acesta poate naviga fără probleme, cu viteza de 3 km/h, holurile pline de oameni șl obiecte decorative ale hotelului.
Pentru moment roboțelul este dat în teste în interiorul câtorva hoteluri din China. La finalul acestora, cercetătorii de la AI Labs vor decide dacă "Roboconcierge" va putea "lucra" și în spitale, restaurate și birouri.

Sistemul Hikvision HD-TVI: semnal video și alimentare pe un singur cablu coaxial.

Power over Coaxial (prescurtat PoC) este o metodă de a transmite pe un singur traseu de cablu atât curent electric pentru alimentarea camerei video cât și semnalul video al acesteia înapoi căre DVR. Este echivalentul PoE (Power over Ethernet - folosită în alimentarea camerelor IP) pentru sistemele de supraveghere analogice dar cu filmare HD (2MP, 3MP, 5MP). Datorită PoC instalarea unui sistem de supraveghere HD-TVI se realizează mai repede și mai ușor.
Pentru ca sistemul PoC să funcțoneze, atât camerele (identificate cu litera E la finalul numelui) cât și DVR-ul (marcat cu /P în finalul numelui) trebuie să fie dotate cu această tehnologie. Un DVR compatibil PoC detectează modulul special PoC instalat în cameră și pornește alimentarea pe ieșirea BNC la care aceasta este conectată. Hikvision produce pentru sistemele de supraveghere HD-TVI două variante de PoC: pentru camere simple, obișnuite unde consumul maxim nu depășește 6W - PoC.af și pentru camere mai scumpe, mai complexe (cu iluminatoare IR mai mari sau cu obiectiv motozoom unde consumul poate atinge 12W - PoC.at). Numărul de canale video disponibile pentru alimentare nu este întotdeauna egal cu cel al ieșirilor BNC, acesta variază în funcție de standardul camerelor folosit. De regulă, acest raport este 1:1 dacă se foloses camere PoC.af și de 1:2 în cazul camerelor PoC.at (din cauza consumului mai mare, DVR-ul alocă două intrări video, pentru o singur cameră PoC.at)

Hikvision a obținut certificatul FIPS 140-2.


Hikvision, cel mai important furnizor mondial de produse și sisteme de securitate, a anunțat obținerea certificării FIPS 140-2, un alt pas important în programul de securitate cibernetică al companiei Hikvision.
FIPS 140-2 este un standard al guvernului american de criptare creat de Institutul Național de Standarde și Tehnologie (NIST), care este o divizie a Departamentului de Comerț din S.U.A. FIPS 140-2 este utilizat de agențiile guvernamentale federale din S.U.A. și Canada, precum și de industriile reglementate, cum ar fi finanțele, sănătatea, comerțul. Modulul de criptare al Hikvision (HIKSSL) a primit certificarea FIPS 140-2 de nivel 1 pentru utilizarea în camerele IP și NVR-uri.
"Hikvision crede cu tărie că industria de supraveghere video ar trebui să adopte aceleași standarde care sunt utilizate de guverne și industriile puternic reglementate ", a spus dr. Wang Bin, ofițer șef al Laboratorului de securitate a informațiilor de rețea al Hikvision și al Departamentului de Securitate a Rețelei.
FIPS 140-2 este utilizat de numeroase organisme de standardizare și organizații internaționale de testare, inclusiv Organizația Internațională de Standardizare (ISO). Companiile globale tehnologice, cum ar fi Apple, Microsoft, Cisco și Google, au obținut validarea FIPS 140-2.
Procesul de validare FIPS 140-2 este foarte cuprinzător și include o serie de teste riguroase efectuate de un laborator de securitate independent și acreditat din S.U.A., în conformitate cu cerințele NIST.
Hikvision ia în serios securitatea informatică și respectă toate legile și reglementările din țările în care operează. Cu o evidență a respectării stricte a reglementărilor, produsele Hikvision îndeplinesc standardele de vârf pentru siguranță și securitate care includ standardele ISO 270001, ISO 9001: 2008, CMMI Level 5 și AICPA SOC.
Certificarea se aplică tuturor dispozitivelor bazate pe platforme hardware ARM Cortex-A17 (ARMv7 32-bit) și ARM Cortex-A9 (AMRv7 pe 32 de biți), de ex. DS-9632NI-I8 K22362, DS-7732NI-I4 K22353.
 NVR 4K IP Hikvision DS-9632NI-I8 (32ch, 320Mbps, 8xSATA, 2xVGA, 2xHDMI, RAID)
NVR 4K Hikvision DS-7632NI-I2 (32ch, 256Mbps, 2xSATA, Alarm IN/OUT, VGA, HDMI)
NVR Hikvision de 32 de canale cu 8 HDD-uri - DS-9632NI-I8 K22362
NVR Hikvision de 32 canale cu 4 HDD-uri - DS-7732NI-I4 K22353

Cum să distribuiți fluxuri video de la camerele de securitate IP în sistemele CATV?

Camerele IP nu generează semnale video, ci pachete de date. Informațiile nu pot fi distribuite intr-o retea CATV prin utilizarea metodelor tipice de modulare utilizate în cazul camerelor analogice. Injectarea informațiilor video de la camerele IP CCTV într-o rețea de distribuție RF necesită utilizarea unor dispozitive intermediare. Până în prezent, cea mai populară soluție a fost utilizarea modulatoarelor digitale. În cazul unui singur semnal HDMI, este suficient să utilizați un modulator HDMI-DVB-T cu un singur canal în caz contrar, vom avea nevoie de un modulator multi-canal HDMI la DVB-T (max. 4 canale).
Dar cum rămâne cu situația în care numărul camerelor IP care ar trebui modulate este mult mai mare, de ex. 12?
DIPOL oferă transmodulatorul IP la 4x DVB-T (COFDM) TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB) R81611. Cea mai nouă versiune de firmware (2.04) este acum capabilă să convertească un stream video RTSP (exact cel folsit de camerele IP) la standardul DVB-T. Această funcționalitate permite adăugarea de informații din camere IP, codate în standardul H.264 sau H.265, în sisteme de distribuție TV, fără a fi nevoie de alte dispozitive (NVR și modulatoare DVB-T).
Transmodulator IP la 4x DVB-T (COFDM) TERRA mix-440 (100/1000Mbps, USB)Streamer IPTV TERRA sdi 480 (DVB-S/S2 - IP, USB)
Mix-440 R81611 convertește fluxul IP furnizat în protocoalele UDP/RTP (unicast/multicast SPTS și transmisii MPTS) și fluxul RTSP (de la camerele IP) la standardul DVB-T COFDM

Utilizarea unui PC/DVR/NVR de la distanță.

Convertorul HDMI-IP de la Signal permite utilizatorului să conecteze o sursă video HD la distanță (de până la 100 m) la un televizor / monitor compatibil HD, utilizând un cablu CAT5e / 6. Setul include unități de transmițător și receptor. Porturile USB din unități permit controlul de la distanță de ex. un computer / DVR / NVR etc. utilizând un mouse sau alt dispozitiv.
Semnalul IP provenit de la emițătorul setului H3613 poate fi distribuit printr-un switch de date, pentru a îl împărți între mai multe receptoare. Rata de transfer a semnalului comprimat la ieșirea emițătorului ,este de aproximativ 15 Mbps (transmisie multicast). Semnalele de ieșire pot fi decodificate în mod corespunzător numai de către receptoarele dedicate H3613R - nu se poate face prin carduri de rețea / adaptoare instalate pe PC / laptopuri.
Caracteristici distinctive:
  • Transmisie HDMI printr-un singur cablu Cat. Cablu 5e / 6
  • Protocol UDP / IP
  • Suport pentru modul 1080p
  • Lungimea maximă a cablului: 100 de metri
  • Extensie USB
Extender HDMI+ USB over IP Signal (100m, UTP, multicast)Convertor HDMI la IP: Receiver - Signal HD (cu porturi USB)
O aplicație a setului de convertoare H3613 HDMI> IP / extender și a altor două receptoare H3613R
(configurație punct-la-punct cu un switch Ethernet)

Sursă laser și powermetru optic - valori de referință.

Măsurarea atenuării căilor optice prin utilizarea metodei de transmisie reprezintă modalitatea de bază pentru verificarea calității legăturilor. Utilizând un multimetru optic și o sursă de lumină calibrată, instalatorul poate determina atenuarea totală a fibrelor optice și a conectorilor individuali.
Atunci când dispozitivele de măsură sunt conectate prin intermediul diverselor adaptoare si/sau patch-uri, este necesar să se țină seamă de atenuarea creată. Teoretic, astfel de cabluri au o atenuare relativ mică de aproximativ 0,2 dB, însă utilizarea repetata a acelorași cabluri poate deteriora parametrii de transmisie, adică mărirea atenuarii inițiale a semnalului. Pentru a elimina influența cablurilor suplimentare asupra rezultatelor măsurătorilor, sistemul de măsurare trebuie calibrat în mod regulat.
Calibrarea sistemului de măsurare sau așa-numita măsurare de referință constă în eliminarea atenuării aduse de cablurile de măsurare ,din rezultatele măsurătorilor. Se obține prin conectarea directă a sursei de lumină și multimetrului optic, prin cablurile și adaptorul de patch-uri. Atenuarea măsurată este apoi resetată apăsând tasta "Ref" de pe contor. Apoi, măsurătorile căilor optice testate sunt efectuate în raport cu "zero" obținut anterior.

Produse noi în oferta Dipol

Video extender HDMI IP Signal-HD (cat.5e, instalare în doză electrică)
HDMI la IP Convertor / Extender HDMI la IP: semnal-HD (1x5e, montat pe perete)HDMI la IP Convertor / Extender HDMI la IP: semnal-HD (1x5e, montat pe perete)+++H3621 permite utilizatorului să conecteze sursa HD de la distanță (de până la 100 m) la televizorul / monitorul HD, utilizând un cablu CAT5e / 6. Setul include unități de transmițător și receptor. Unitățile de transmițător și receptor trebuie montate în cutii electrice (adâncime minimă de 80 mm).
Camera IP Hikvision DS-2CD2743G0-IZS (4MP, 2.8-12mm, 0.018 lx, IR 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)
Camera IP dome Hikvision DS-2CD2743G0-IZSK17397 este dedicat sistemelor IP CCTV profesionale. Camera dome a fost echipată cu un senzor CMOS de înaltă calitate de 4 MP, care oferă o imagini de bună calitate chiar și în condiții de lumină scăzută; cu ajutorul obiectivului Motozoom varifocal de 2,8-12 mm, unghiul de vizualizare este reglabil de la distanță, în intervalul 104 ° - 29 °. Carcasa camerei,cu protectie IP67 protejează componentele electronice împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile Camera poate fi alimentată cu o sursă de 12 Vcc sau PoE (802.3af).
CAT 6 UTP Cable: NETSET BOX U/UTP CAT 6 [305m] (interior, Dca-s2,d2,a1) E1614_305 este cel mai bun cablu torsadat, proiectat pentru sistemele profesionale de transmisie de date (cablari structurale, LAN-uri). Cablul NETSET este ultima generatie de cabluri UTP; diametrul său extern a fost redus la 5,9 mm, ceea ce ușurează în mod considerabil introducerea cablului în conducte și țevi. Materialul izolator special ușurează atașarea conectorilor RJ-45.

The latest


Cursuri pentru instalatori şi proiectanţi

Merită citit:

Imbinarea(sudura) mecanică a fibrelor optice. Racordurile mecanice ULTIMODE FAST-MS1 L5550 sunt utilizate pentru conexiunile permanente ale fibrelor optice fără a fi nevoie să se utilizeze aparate de sudura . Pierdere scăzută la nivelul de 0,2-0,4 dB este obținută datorită poziționării avansate a fețelor de capăt ale fibrelor prin caneluri în formă de V. Un gel optic care este de asemenea utilizat în îmbinările mecanice minimizează efectele tăieturilor imprecise și posibilele decalări între fețele finale ale fibrelor optice... >>>more
Componentelor splice-ului mecanic ULTIMODE FAST-MS1 L5550