Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere, Wireless

Nr. 33/2018 (22 octombrie, 2018)

Senzori pe substrat flexibil pentru aplicații medicale.

O mică echipă de cercetători din Țara Soarelui Răsare (Japonia) a reușit să anexeze microsenzori electrochimici unei celule fotovoltaice ultrasubțiri. Odată "introdus" în corpul uman, această structură va monitoriza câteva dintre funcțiile primare ale organului de care este atașat. Traductorul ansambului este un "tranzistor organic" - un tranzistor cu efect de câmp cu selectivitate ionică alimentat de la celula fotovoltaică flexibilă special creată.
Elementul cel mai important al echipamentului creat nu este tranzistorul organic ci celula fotovoltaică deoarece aceasta trebuie să asigure senzorului biochimic o tensiune constantă fără interferențe. Spre deosebire de celulele solare obișnuite din siliciu, acest tip ce celulă este creată dintr-un aranjament de lanțuri polimerice (nano-grid) pentru a-i conferi flexibilitatea necesară aplicațiilor medicale. Chiar dacă eficiența fotocelulei nu o depășește pe cea a celulelor din siliciu, aceasta își păstrează randamentul chiar și în condițiile în care ungiul incident al razei luminoase este foarte îngust. Spre exemplu, comparativ cu celula clasică, eficiența acesteia este cu până la 45% mai mare în situația în care unghiul scade la mai puțin de 60 de grade.
Senzor destinat măsurării pulsului, lipit pe degetul arătător
O echipă de cercetători ai institutului Riken Japonia împreună cu profesori ai Universității din Tokyo au prezentat un "echipament" subțire, flexibil și transparent pentru monitorizarea ritmului cardiac. Pentru funcționarea corectă a senzorului, celula fotovoltaică are nevoie de cel puțin 10000 de lucși - o intensitate luminoasă normală, la umbră, într-o zi însorită.
Utilizarea acestor senzori în domeniul medical unde se impune monitorizarea continuă a unui spectru larg de parametri ai corpului uman este cât se poate de evidentă. Pentru a intra însă în uzul comun, trebuie eliminată necesitatea permanentă a sursei de lumină ceea ce înseamnă crearea de baterii flexibile. Chiar dacă acest lucru va deveni realitate în scurt timp, mai rămâne însă problema sistemului de transmisie a datelor care încă este bazat pe circuitele clasice din siliciu, mari consumatoare de energie.

Newsletter-ul DIPOL a împlinit 20 de ani

Au trecut două decenii de la prima publicare a acestui newsletter. Vreme de 20 de ani am introdus cititorii prin intermediul articolelor săptămânale în domeniul recepției și distribuției semnalelor radio, TV și de satelit; am prezentat pe larg fiecare dintre componentele unui sistem de supraveghere video și de transmisie a datelor în rețelele IP. Au fost prezentate numeroase soluții la diverse probleme tehnice prin exemple practice -instalații realizate de noi sau cu echipamentele noastre. Acest newsletter este tradus în 6 limbi și trimis către 23000 de cititori. Vă mulțumim tuturor.

Modulator HDMI la DVB-T de la TERRA.

Criteriile de clasificare a modulatoarelor digitale pot fi foarte diverse - plecând de la compatibilitatea acestora cu protocolul HDCP (posibilitatea de a folosi semnal criptat din motive de copywrite), standardul DVB al semnalului video rezultat (DVB-C sau DVB-T), numărul de surse de semnal disponibile, banda RF în care acestea vor fi disponibile în urma modulării (FiF, UIF sau 108-890 MHz) ajungând până la tipul surselor de semnal video acceptate (HDMI, CVBS, DVB sau chiar RTSP), carcasă sau sistem de prindere. Gama noastră de modulatoare au fost recent extinsă prin introducerea modulatorului ultracompact HDMI - DVBT de la TERRA: MHD001P.
Modulator HDMI - COFDM (DVB-T) TERRA MHD-101
Modulator HDMI-DVBT monocanal (o singură intrare video) Terra MHD001P R86103 cu ieșire RF reglabilă în intervalul 60...90 dBμV.
Modulator/encoder HDMI - DVB-T WS-8901U
Modulator DVB-T HD ST-6504 (4 x HDMI la 1 MUX DVB-T)
Modulator WS-8901U R86201 (monocanal, cu instalare în Rack)
Modulator ST-6504 R86804 (patru canale, cu instalare în Rack)
Modulatoarele Signal WS-8901U R86201 și ST-6504 R86804 sunt perfecte pentru instalațiile mari SAT/TV în special datorită posibilității de montaj în cabinete metalice de 19" (Rack-uri), obligatorii în cazul acestor rețele. Modelul WS-8901U R86201 este un modulator monocanal iar ST-6504 R86804 este un model cvadruplu capabil de a crea un multiplex DVB-T din cele patru surse de semnal HDMI disponibile. Bineînțeles, avand în vedere domeniul de utilizare, ambele echipamente sunt compatibile cu protocolul HDCP.
Detectoare Kidde pentru fum și monoxid de carbon.Monoxidul de carbon (CO) este un gaz extrem de toxic, incolor și inodor, mai ușor decât aerul; gazul este produs în procesele de ardere incompletă a gazelor naturale, a combustibililor lichizi și solizi, datorită cantității insuficiente de oxigen. Astfel de situații pot apărea în locuințe, în special în timpul iernii, când locatarii închid ferestrele pentru a evita pierderile de căldura. CO se acumulează în organism, ceea ce înseamnă că inhalarea pe termen lung a concentrațiilor scăzute poate provoca simptome periculoase pentru sănătate și viață. Astfel, detectorii Kidde, conform standardului EN 50291-1:2010, monitorizează atât concentrațiile temporare cât și cele pe termen lung ale gazului otrăvitor:
 • 30 PPM - alarmă după 120 minute
 • 50 PPM - alarmă între 60-90 minute
 • 100 PPM - alarmă între 10-40 minute
 • 300 PPM - alarmă în mai puțin de 3 minute
Detectoarele Kidde au certificate de conformitate cu EN 50291-1:2010 pentru detectoare de CO pentru locuințe. Unele dintre detectoare sunt de asemenea în conformitate cu EN 50291-2:2010, deci acestea sunt potrivite și pentru folosirea lor în rulote sau bărci. Conformitatea cu aceste standarde a fost confirmată de către o unitate de cercetare independentă - British Standard Institute (BSI).
Detector monoxid de carbon KIDDE 5CO
Detector monoxid de carbon KIDDE 7DCO (Display LCD)
Detector monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (LCD, baterie)
Detector de fum și monoxid de carbon Kidde 10SCO (memorie, alarmă vocală)
Detector de monoxid de carbon KIDDE 5CO G9583
Detector de monoxid de carbon KIDDE 7DCO (afișaj LCD)
  G9587
Detector de monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (ecran LCD și baterie încorporată)
  G9589
Detector de fum și monoxid de carbon 10SCO KIDDE
G9995

Este foarte important să ne protejăm casele împotriva riscului, în special în perioada cu grad ridicat de risc -toamna și iarna. DIPOL oferă atât detectoare de fum cât și de monoxid de carbon, precum și dispozitive ce detectează atat fumul cat si monoxidul de carbon. . Detectoarele de CO cu afișaje LCD au mai multe opțiuni de diagnosticare și informații. Oferta include detectori 5CO G9583 (fără afișaj), detectoare 5DCO G9985 (cu afișaj) alimentate de trei baterii AA 1.5 V și cu o durată de viață de 7 ani a senzorilor din momentul activării. Detectorul 7DCO G9587 este de asemenea alimentat de trei AA 1,5 V și are o durată de viață de până la 10 ani. Detectorul 10LLDCO G9589 cu afișaj LCD are baterie integrată, cu o durată de viață identică cu durata de viață a senzorului (10 ani). Oferta este completata de detectorul de fumi9040EU G9591 plus CO 10SCO G9995, alimentat de la baterii de 9 V, cu durata de viata a senzorilor de 3 si respectiv 10 ani. Dispozitivele avertizează automat utilizatorii despre necesitatea de a schimba bateriile. Fiecare dintre detectoare trebuie înlocuit cu unul nou după terminarea duratei de viață a senzorului.CodNume:
KIDDE
COFumDisplayDurata de viata
G95835CODA--7 ani
G95877DCODA
DA10 ani
G958910LLDCODA-DA10 ani
G9591i9040EU-DA-3 ani
G99855DCODA-DA7 ani
G999510SCODADA-10 ani

Metoda nouă de resetare a parolei la dispozitivele Hikvision.

Metodele de resetare a parolei au fost extinse printr-o procedură nouă, ușor de utilizat, care este introdusă succesiv în noile versiuni ale software-ului. Dacă această funcție este disponibilă, apare un câmp cu locul pentru o adresă de e-mail. Adresa de e-mail, care trebuie sconfigurată în timpul activării dispozitivului sau a operațiilor de gestionare a utilizatorilor, va fi utilizată pentru furnizarea codului de resetare a parolei. Configurarea și procesul de recuperare a parolei sunt realizate din meniul local sau de la distanță - prin browser.
Dacă ați uitat parola, faceți clic pe ""Forgot password"" și, în fereastra următoare, selectați verificarea prin e-mail. Următoarea fereastră va afișa un cod QR, pe care ar trebui să îl scanați cu un smartphone care rulează aplicația Hik-Connect (selectați din meniul principal opțiunea "Reset device password"). În aproximativ 5 minute, trebuie să primiți codul de resetare a parolei pe adresa de e-mail de configurare. Codul este valabil 24 de ore sau până când aparatul este repornit. Introduceți codul în fereastra în care s-a generat codul QR. Dacă este corect, puteți seta o nouă parolă de conectare.
O alternativă la folosirea aplicației Hik-Connect pentru recuperarea parolei este scanarea codului QR de pe echipament și trimiterea acestuia la adresea pwr_recovery@hikvision.com
Metodele vechi de resetare a parolei sunt încă disponibile:
 • resetarea parolei prin aplicația SADP - este necesar să contactați producătorul, generând un fișier GUID care conține date de conectare criptate pentru contul de administrator.
 • Dacă uitați datele dvs. de conectare, acest fișier vă permite să resetați singură parola (fără a contacta producătorul care este necesar în cazul resetării parolei de către SADP). Fișierul GUID poate fi stocat pe un computer sau pe un stick de memorie
Resetarea parolei unui echipament Hikvision prin verificarea GUID
 • oferind răspunsuri corecte la întrebările de securitate, când configurați această setare de securitate, selectați 3 întrebări din listă și introduceți răspunsurile. Răspunsurile corecte ,oferite în timpul conectării la dispozitiv vă vor permite să resetați parola.

PoE în sistemele CCTV.

Sistemele moderne IP CCTV care utilizează soluțiile Power over Ethernet (PoE) sunt mult mai ușor de implementat
Principalele caracteristici ale tehnologiei PoE:
 • transmisia alimentării și a datelor cu ajutorul unui singur cablu (acest lucru reduce costurile de instalare)
 • distanță de funcționare de cel puțin 100m (cu cablurile potrivite)
 • securitate și fiabilitate mărite - în condiții tipice de funcționare, riscul apariției șocurilor electrice nu este mare (tensiunea este mai mică de 60 V) iar tehnologia PoE implică proceduri de auto-testare
 • protecția dispozitivelor ce nu sunt în conformitate cu standardul
 • instalare ușoară
Exemplu practic de utilizare a switch-ului PoE ULTIPOWER 0288af N29983(managed)
Switch-ul PoE de la ULTIPOWER 0288af este un dispozitiv autonom care asigură o bună conectivitate în rețele Ethernet 10/100/1000 Mbps. Dispune de porturi PoE de 8x RJ45 10/100 Mbps care suportă funcția Auto-Negotiation de asemeni este echipat port de uplink RJ45 1000 Mbps și porturi 2x SFP 1000 Mbps care permit integrarea cu rețele optice. Cele 8 porturi PoE detectează automat dispozitivele PD care respectă standardul IEEE 802.3af și le furnizează alimentare. Această caracteristică permite utilizatorului să extindă acoperirea rețelei în zone în care nu există acces la linii de alimentare / ieșiri de curent alternativ și să utilizeze puncte de acces, camere IP, telefoane IP etc.

Linie de abonat pentru fibră optică(FTTH) - instalarea unei cutii de distribuție.

Datorită unei utilizări sporite a dulapurilor RACK în aplicații cu uz domestic a crescut nevoia de cutii/rame compacte RACK de 19 "- un astfel de cadru de distribuție optic este ULTIMODE MT-524 L5124
Vizualizarea cutiei ULTIMODE MT-524 L5124 cu - opt fibre de ULTIMODE L7102
Operațiile de sudură s-au realizat cu ajutorul splicer-ului Signal Fire Fire AI-8 L5870. Este demn de remarcat faptul că pigtail-urile L35522 au o construcție tubulară. Signal Fire AI-8 are suporturi universale compatibile cu orice tip de fibre și pigtails. Elimină nevoia de a schimba suporturile în funcție de tipul de fibră, ceea ce este tipic în cazul aparetelor de sudură mai ieftine.

New products offered by DIPOL

Cameră IP Hikvision DS-2CD1643G0-I (4 Mpix, 2.8-12 mm, 0.018 lx, IR max. 30 m, H.265/H.264)
Camera IP: Hikvision DS-2CD1643G0-I- K17691 este dedicată sistemelor IP CCTV. Camera a fost echipată cu senzor CMOS de 1/3 "cu rezoluție de 4 MP și iluminator EXIR 2.0, asigurând o bună calitate a imaginii fără o iluminare vizibilă în intervalul de până la 30 m. Lentila varifocală încorporată de 2,8-12 mm permite reglarea unghiului de vizualizare în intervalul 98 ° - 28 °. Camera poate funcționa în aer liber sau în interior, carcasa sa cu grad ridicat de protecție (IP67) protejează electronica împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile Camera poate fi alimentată cu o tensiune de 12 VDC sursa de alimentare, sau prin PoE (802.3af).
Cameră Hikvision DS-2CE16H0T-AIT3ZF (5 MP, 2.7-13.5 mm, 0.01 lx, IR 40m, HD-TVI, AHD, HD-CVI, CVBS) TURBO HD 4.0
Cameră multi-sistem TURBO HD 4.0: Hikvision DS-2CE16H0T-AIT3ZFCamera M75692 a fost proiectată pentru a fi utilizată în sistemele CCTV bazate pe diferite tipuri de DVR-uri. Camera poate funcționa în standard video HD-TVI, HD-CVI, AHD sau CVBS. Alegerea standardului se face cu ajutorul microîntrerupătorului amplasat pe un cablu suplimentar. Camera generează imagini video cu o rezoluție a imaginii de până la 5 MP (există, de asemenea, opțiuni de 4 MP și 2 MP). Cu un iluminator încorporat EXIR 2.0 cu o rază de acțiune de până la 40 m, camera poate oferi o acoperire video de înaltă calitate în orice mediu, chiar și fără iluminare vizibilă.
Bară de alimentare PDU (9 prize, 230VAC, 1U, pentru Rack 19
Bară de alimentare PDU(1U, 230 VAC) R9120235 are 9 prize ,comutator, cablu de 5 m și este destinat pentru dulapuri RACK de 19 ".

Merită citit:

Sistem multiswitch din Cracovia. Compania MONTEX din Cracovia a instalat un sistem multiswitch; sistemul de antenă distribuie canale satelit din două poziții s (Hotbird 13.0E și Astra 19.2E) și transmisiuni DVB-T. Întregul sistem a fost bazat pe soluțiile și echipamentele TERRA din seria MV-9xxL...>>>more
Setul de antene principale este alcătuit din antenă de 120 cm IDLB-STCF INVERTO A9649 cu două LNB quatro Inverto BLACK Ultra A98266 și antena terestră DVI-T A2670 Dipol 44 / 21-60 Tri digitale DVB-T A2670. Suportul pentru set este MB-3 / PLUS E8744 proiectat pentru a fi folosit pe platouri, solide, în care nu există posibilitatea de a atașa un tipar tipic anumitor elemente de pe acoperiș.