Săptămânalul DIPOL - TV, Satelit, Supraveghere, Wireless

Nr. 34/2018 (29 octombrie, 2018)

Chip-uri de 7 nm de la Samsung.

Fabrica de cip-uri (chip-uri, procesoare, ciruite integrate, etc.) din portofoliul gigantului corean Samsung, a anunțat începerea producției de integrate pe tehnologia 7LPP (7 nanometri, Low Power Plus) folosind Litografia cu lumină UltraViolet de frecvență Extremă (EUVL). Producătorul afirmă că noua tehnologie de fabricare permite reducerea cu 40% a suprafeței chipset-urilor sau a consumului de energie cu 50% la același nivel de complexitate și frecvență sau obținerea unei eficiențe mai mari cu 20% la aceleași niveluri de complexitate și putere la tehnologia 10LPE. Ca urmare, dispozitive mobile viitoare, echipate cu circuite SoC (System On Chip) create în noua litografie, pot obține o eficiență mai mare sau pot lucra mult mai mult datorită unei cereri de energie mai reduse.
Noua litografie Samsung EUV permite o copiere mai exactă, decât metoda tradițională care utilizează litiografia ultravioletă bazată pe laserele excimer ArF.
Tehnologia EUVL utilizează o lumină cu o lungime de undă de 13,5 nm pentru expunerea plăcilor de siliciu, utilizând un laser excimer ArF cu lungime de undă de 193 nm Tehnologia EUV permite aplicarea unei singure măști pentru a forma modelul cerut pe un strat de placă de siliciu, în timp ce procesul clasic poate necesita până la 4 măști pentru a crea modelul echivalent.
Samsung produce chip-uri folosind tehnologia 7LPP EUV la fabrica S3 din Hwaseong, Coreea de Sud. Producătorul nu dezvăluie care dintre subsidiarele sale vor folosi mai întâi cipurile, dar sugerează că primele vor fi aplicate în dispozitive mobile și HPC. De obicei, Samsung Electronics utilizează propriile procese de producție în propriile sale dispozitive, astfel încât putem aștepta soluții SoC de 7 nm în smartphone-urile emblematice Samsung în 2019. În plus, Qualcomm va utiliza noile tehnologii Samsung în realizarea chipset-urilor mobile Snapdragon 5G.

Transmisia semnalelor TV-SAT,TV-terestru și radio prin fibre optice.

DIPOL oferă acum transmițătoare și receptoare optice.Cel mai mare avantaj al dispozitivelor pentru transmisia de semnale TV și radio în sistemele cu fibră optică este un preț competitiv și o calitate superioară. Este important ca dispozitivele să funcționeze cu LNB-uri quatro / quad. Posibilitatea conectării unui LNB QUATRO tradițional la transmițătorul optic Signal este unul dintre cele mai importante avantaje pentru instalatori. Aceasta înseamnă că antena și LNB-ul pot fi configurate cu ajutorul unui analizator clasic SAT TV. Sistemele concurente (de exemplu, un triax popular SAT / DVB-T TOU 232 KIT A9880) utilizează LNB-uri cu ieșire optică sau cu ieșire de tip N cu impedanță de 50 ohmi. În ambele cazuri, instalatorii folosesc în practică un LNB unic standard pentru a regla antena. În afară de creșterea volumului de muncă, o astfel de schimbare implică întotdeauna riscul de a mișca antena sau a LNB-ul. Aplicarea unui LNB QUATRO poate fi de asemenea benefică în cazul unei defecțiuni a sistemului.
Un alt avantaj al soluției Signal este utilizarea conectorilor FC/APC . Conectorii APC (Angular Physical Contact) minimizează reflexiile semnalului optic. Acest fenomen care constă în revenirea semnalului reflectat la conectorul transmițătorului și interferența acestuia cu semnalul transmis, poate fi deosebit de important în acest tip de sisteme datorită unei distanțe scurte între emițător și receptor (așa cum este cazul sistemelor cu fibră optică ).
 Transmitter optic OTH-2500CW (4x SAT IF+Terr) Signal
Signal OTH-2500CW Transmitatorul optic A9810 convertește semnalele de satelit dintr-un LNB quad sau quatro și semnalele TV terestre și radio dintr-o antenă (semnale radio DVB-T, DAB și FM combinate cu un combiner RF) în semnale optice CWDM (multiplexare cu divizarea lungimii de undă cu distanță intercanal mare) care utilizează mai multe lungimi de undă pentru a transporta semnale într-o singură fibră optică. Multiplexorul WDM încorporat permite o transmisie de înaltă calitate într-o fereastră de transmisie utilizând 4 lungimi de undă (VL: 1510 nm, HL: 1530 nm, VH + Terr: 1550 nm, HH: 1570 nm).
Receiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) Signal
Signal ORH-2500CW A9812 convertește semnalele optice distribuite prin intermediul rețelei optice, de la transmițătorul Signal OTH-2500CW A9810, în semnale RF electrice. Semnalele electrice sunt semnalele SAT IF (VL-HL-VH-HH) și semnalele DVB-T, DAB, FM împarțite prin intermediul a cinci ieșiri RF. Semnalele de la "LNB-ul virtual" ar trebui distribuite într-un sistem multiswitch cu numărul necesar de ieșiri. Semnalele de la ieșirile multiswitch sunt apoi transmise la abomat prin cabluri coaxiale RF. Sistemul automat de control al câștigului ridicat (AGC) asigură un nivel stabil de semnale de ieșire .
Antena de satelit Inverto IDLB-STCF 120cm gri deschisLNB QUATRO Inverto BLACK Ultra 0.2dB Transmitter optic OTH-2500CW (4x SAT IF+Terr) SignalAntenă radio FM 1RUZ PM B (O+V omnidirecţională)Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitAntena DAB/DVB-T2 DIPOL-4/5-12 (6-8 dB, 170-230 MHz)Sumator de catarg Terra DC015L (VHFI/II+FM-VHFIII-UHF)Receiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) SignalReceiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) SignalReceiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) SignalReceiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) SignalReceiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) SignalReceiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) SignalReceiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) SignalReceiver optic QUATRO ORH-2500CW (4x SAT IF+Terr) Signal
Un exemplu care prezintă o instalație optică TV construită pe baza dispozitivelor Signal care permite distribuirea semnalelor TV prin satelit, a canalelor digitale terestre DVB-T și a semnalelor radio DAB / FM.

Sistem IP CCTV cu costuri reduse bazat pe camerele Hikvision EasyIP Lite.

Un astfel de sistem bazat pe camerele Hikvision și NVR este prezentat în diagrama de mai jos. Camerele din seria EasyIP Lite caracterizate printr-o calitate ridicată a imaginii și un preț foarte atractiv. Camerele suportă evenimente tipice de alarmă, cum ar fi detectarea mișcării și manipularea video, precum și modul coridor și posibilitatea de a defini o regiune de interes (ROI). Obiectivul este monitorizat de camere de 2 MP cu lentile de 2,8 mm și iluminatoare IR cu o rază de acțiune de până la 30 m, realizate în tehnologia EXIR 2.0. Zona exterioară a clădirii este monitorizată de camerele compacte DS-2CD1023G0-I K17661, în timp ce camerele din interiorul casei sunt echipate cu camere de tavan DS-2CD1123G0-I K17262. Segate 2 TB HDD M89271 instalat în Hikvision DS-7608NI-K2 K22074 IP NVR poate stoca datele de supraveghere din toate camerele timp de 11 zile (înregistrare continuă cu rezoluție 2 MP la 25 fps, compresie video H.265, 2 Mbps per canal). Toate camerele sunt alimentate de la switch-ul PoE N29982. Un router wireless, de ex. TP-Link C2 AC900 N3261, permite utilizatorilor să obțină acces la NVR prin intermediul rețelei locale și Wi-Fi.
Camera IP Hikvision DS-2CD1023G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IR max. 30m, H.265/H.264)Camera IP Hikvision DS-2CD1123G0-I (2MP, 2.8mm, 0.028 lx, IK10, IR up to 30m, H.265/H.264) NVR 4K IP: Hikvision DS-7608NI-K2 (8ch, 80Mbps, 2xSATA, Alarmă IN / OUT, VGA, HDMI, H.265 / H.264)Switch PoE ULTIPOWER 0098af (9xRJ45, 8xPoE 802.3af)HDD Seagate SkyHawk ST2000VX008 2TB (3.5Monitor LCD IIyama Prolite X2888HS de 28Router Wireless Gigabit Dual Band TP-Link C2 AC750 (802.11ac, 4xLAN, 1xWAN)
Sistem IP CCTV bazat pe camerele EasyIP Lite

Cum se configurează limita apropiată de focalizare în camerele Hikvision PTZ?

Camerele PTZ pot fi utilizate pentru monitorizarea atât a zonelor apropiate cât și a celor îndepărtate. Datorită factorilor de zoom mari, imaginea poate avea calitatea corespunzătoare (pixeli pe metru). Cu toate acestea, pentru a evita focalizarea pe obiecte mai apropiate decât altele, este necesar să se stabilească o distanță minimă de focalizare. Acest lucru va elimina situația atunci când camera furnizează o imagine clară a unui obiect apropiat, dar imaginile celorlalte obiecte sunt neclare.
Cameră Hikvision HD-TVI TURBO HD PTZ DS-2AE7123TI-A (720p, 3.84-88.32 mm, 23x, 0.01 lx, IR max. 120m)
Cum se configurează limita apropiată de focalizare în camerele Hikvision PTZ?
În camerele Hikvision PTZ, limita de apropiere este setată de parametrul "FOCUS LIMIT". Setările disponibile sunt 1 cm, 30 cm, 1 m, 3 m, 5 m și AUTO.
Cablu torsadat, ideal pentru cablări de interior. Atunci când utilizați cabluri în interiorul clădirilor, trebuie acordată o atenție deosebită cerințelor privind reacția cablurilor la foc. Diversele tipuri de izolație, de exemplu polimerii LS0H sau LSZH (Low Smoke Zero Halogen), ofera un maxim de siguranță atunci când sunt expuși la foc. În comparație cu PVC și PE, aceste materiale nu produc substanțe nocive și toxice (halogeni) și, de asemenea, nu generează cantități mari de fum. Utilizarea cablurilor cu LSZH este o cerință a reglementărilor privind prevenirea si stingerea incendiilor în clădiri : rezidențiale, comerciale și publice.
Cablul NETSET BOX U/UTP CAT 5e E1414 este cablu torsadat de înaltă calitate proiectat pentru sisteme profesionale de transmisie de date în interiorul clădirilor (cablări structurale, LAN-uri). Mantaua cablului este fabricată din material LSZH.
Cablu UTP CAT 5e  NETSET BOX U/UTP 5e [305m] (interior, Dca-s1,d2,a1)
NETSET BOX U / UTP CAT 5e E1414 cablu de interior (Dca-s1, d2, a1)
Reacția la foc: Dca - s1, d2, a1
  • Răspândirea flacării: Dca
  • Producția de fum: s1
  • Picături de flacără: d2
  • Aciditatea gazelor: a1
Datorită îndeplinirii unor criterii atât de ridicate, cablul este utilizat în clădiri cu cerințe sporite de rezistență la foc, inclusiv părți precum coridoare, scări, căi de evacuare.

Types of optical splitters.

In the case of a passive optical network (PON), the signal is divided into a number of optical channels (paths) with the use of optical splitters. The splitters usually divide the signal in a symmetrical way (with the same attenuation at each output) into 2, 4, 8, 16, or 32 paths.
The splitters are manufactured in two different technologies:
  • FBT - procedeul constă în plasarea a două sau mai multe fibre adiacente, apoi prin fuziune și întindere se realizează o regiune de cuplare centrală. Fibrele sunt apoi extrase în funcție de ramura de ieșire; de notat este ca tehnologia este ieftină, dar dispozitivele sunt mai mari și mai puțin fiabile în comparație cu soluțiile PLC, inclusiv probleme cu împărțirea egală a semnalului distribuit.
  • PLC (Planar Lightwave Circuit) – switch-uri bazate pe chip-uri optice, fabricate folosind litografie pe un substrat de sticlă de siliciu, ce permite rutarea/distribuirea anumitor procente de lumină. Cipul este format din trei straturi - substratul, ghidul de undă și capacul. Stratul de ghidaj de undă primește semnalul optic de intrare și îl transmite către ieșiri. Design-urile compacte oferă rapoarte de distributie egale aplicabile tuturor ramurilor, stabilitate sporită în toate rapoartele și calitate superioară cu o rată scăzută de eșec în comparație cu tehnologia FBT.===
PLC splitter optic ULTIMODE SO-4-7A L36041
(1: 4, G.657A, SC / APC) montate pe o tavă
Patru conectori SC/APC care furnizează semnale
de la ieșirile splitterului L36041 PLC
Splitter PLC Ultimode 1x4 L36041 montat într-o cutie de distribuție. Tava de îmbinare situată în cutia mică are un locas pentru splitterul optic.

New products offered by DIPOL

Cameră IP dome Hikvision DS-2CD1743G0-I (4MP, 2.8-12mm, 0.018 lx, IR max 30m, WDR, IK10, H.265/H.264)
Camera IP Hikvision DS-2CD1743G0-I K17435 este dedicată sistemelor IP CCTV profesionale. Camera a fost echipată cu un senzor CMOS de 4 MP de 1/3 "de inaltă calitate care impreună cu iluminatorul IR ce acopera o distantă de pana la 30 m, realizat in tehnologia EXIR 2.0 ,oferind o acoperire video buna chiar si in conditii dificile de iluminare ; lentilele varifocale de 2,8-12 mm permit schimbarea unghiului de vizualizare in intervalul de 98 ° -28 ° C . Carcasa camerei (IP67 )protejeaza electronica impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile Camera poate fi alimentata de la o sursă de 12 VDC sau cu opțiunea PoE (802.3af).
Cameră bullet Hikvision DS-2CD2045FWD-I (4 MP, 2.8 mm, 0.014 lx, IR 30m, WDR, H.265/H.264)
Camera compactă IP Hikvision DS-2CD2045FWD-I K17594 este dedicată sistemelor IP CCTV. Camera a fost echipată cu senzor CMOS de 1 / 2.5 "cu rezoluție de 4 MP și iluminator IR, asigurând o bună calitate a imaginii fără o lumină vizibilă în intervalul de până la 30 m. Lentila de 2.8 mm încorporată are un unghi de vizualizare de 109 °. Carcasa cu grad ridicat de protecție (IP67) protejeaza electronica impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile. Camera poate fi alimentata cu o sursa de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).
Camera IP dome: Hikvision DS-2CD1323G0-I (2 MP, 2.8 mm, 0.028 lx, IR maxim 30 m, H.265/H.264)
===Camera IP Camera Hikvision DS-2CD1323G0-I K17253 este dedicată sistemelor IP CCTV. Camera a fost echipată cu senzor 1/2.8" CMOScu rezoluție de 2 MP și iluminator IR, asigurând o bună calitate a imaginii fără o lumină vizibilă în intervalul de până la 30 m. Lentila de 2.8 mm încorporată are un unghi de vizualizare de 103 °. Carcasa cu grad ridicat de protecție (IP67) protejeaza electronica impotriva conditiilor meteorologice nefavorabile. Camera poate fi alimentata cu o sursa de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).

Worth reading

Alimentare și semnal video printr-un cablu în sistemul HD-TVI Alimentarea pe cablu coaxial (PoC) este o metodă de transmitere a semnalelor video și a alimentarii prin același cablu coaxial. În sistemele HD-TVI, PoC este analogia cu PoE (Power over Ethernet) în IP CCTV. Un cablu coaxial este suficient pentru funcționarea corectă și nu sunt necesare accesorii suplimentare. Mulțumită programului PoC, instalarea sistemelor HD-TVI este mult mai rapidă și mai ieftină ... >>> mai mult