COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Saptamanalul DIPOL - TV si SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 30/2010 (20 Sept., 2010)
Viziunile futuristice ale Google, prezentate la IFA 2010 in Berlin. Viitorul ne va spune care a fost cel mai important eveniment de la targul IFA, emisiunea 3D transmisa live sau prezentarea de o ora prezentata unui grup mic de profesionisti.
Pe 7 Septembrie, Eric Schmidt - Chairman of the Board si Chief Executive Officer al Google - a prezentat proiectele de dezvoltare ale companiei. "Mobile First" este noua strategie a Google pentru urmatorii ani.
Programul prezentat de Google depaseste toate programele precedente in - mijloace financiare, complexitate si potentialul impact asupra vietii sociale. Smartphone-uri cu conexiune broadband la internet si care suporta "cloud computing", conform declaratiilor Google, vor revolutiona lumea. Echipamentele mobile conectate la reteaua globala si ajutate de supercomputere vor facilita accesul la vaste resurse de date si la cele mai noi software pentru procesare.
Dupa era desktop-ului si a laptop-ului, cu datele colectate de pe acestea, smartphone-ul se transforma intr-un asistent personal ce va insoteste peste tot. Un device comandat prin voce ce traduce direct ceea ce i se dicteaza, un sistem de informare asupra traficului, un ghid, un ajutor pentru gasirea programelor TV preferate - toate acestea vor incape in buzunarul Dvs. Pentru a efectua acestea si multe alte servicii, fiecare smartphone va ingloba si suporta puterea de calcul a supercalculatoarelor.
Eric Schmidt a declarat ca singurele restrictii in noul sistem vor fi cele pentru protejarea vietii private a utilizatorilor. Google nu va distribui sau arhiva date fara acordul persoanelor in cauza. Desi, dupa directionarea lentilei de la smartphone spre o persoana care trece, ar fi tehnic posibil sa obtina informatii despre identitatea lui / ei, numar de telefon, adresa de e-mail, locul de munca, interese etc - Google nu are intentia sa ofere astfel de caracteristici.
Baza pentru construirea solutiei completa trebuie sa fie Android, un sistem de operare deschis, si dezvoltarea continua a Chrome-ului - un browser web care are mai multe caracteristici. Deschiderea Android-ului permite sa isi exploateze potentialul urias pentru inovare - in primul concurs pentru noi aplicatii au fost prezentate 1788 de utilitati din peste 70 de tari.
In timpul conferintei au fost prezentate noile functii de dispozitive mobile, bazate pe aceasta idee, cum ar fi servicii avansate de voce - interpret mobil Engleza-Germana-Engleza.

Un alt subiect a fost lansarea Google TV. In acest an, Google TV va incepe in Statele Unite, iar in 2011 va fi implementat si in alte tari. Televiziunea va fi disponibila pentru utilizatorii de televizor obisnuit seturi echipate cu set top box (STB-uri). Dupa tastarea unei expresii in motorul de cautare, de exemplu, "fotbal", utilizatorii vor primi informatii cu privire la meciurile care urmeaza sa fie transmise, in arhivele disponibile YouTube cu meciuri inregistrate, in cluburi sportive interesante, etc
Google ofera software-ul STB, Intel ofera procesoare, Logitech ofera tastaturi wireless si telecomenzi. In cele din urma, aceasta va fi o platforma deschisa, care permite utilizatorilor avansati sa creeze propriile aplicatii sau pentru a instala software produs de terti.
Google TV va fi, de asemenea, disponibil pe smartphone-uri cu Android OS si browser-ul Chrome.
Eric Schmidt la IFA in Berlin
Google TV reprezinta o expansiune a ideilor implementate in Apple TV, un echipament mic ce reprezinta un PC care reda materiale audio-video. Materialul video pentru Apple TV este downloadat din Apple Store, unde un episod costa 0,99 $, si un film HD intre 3.99 $ si 4.99 $. In plus, acesta poate reda servicii precum YouTube si Netflix, si sa redea materiale cumparate de pe iTunes, stocate pe pc-ul personal - totul wireless, desigur. Echipamentul este dotat cu Ethernet, HDMI, S/PDIF optic, USB si Wi-Fi standard "n" .
Google TV (STB) este mai flexibil. Folosind Android ca sistem de operare, browser-ul Chrome si castigand din ce in ce mai multa popularitate, acesta va suporta din ce in ce mai multe aplicatii.
Noul Apple TV
Vot online pentru alegerea copertii catalogului Dipol 2011. Care va fi coperta catalogului Dipol din 2011? Ca in fiecare an, organizam un vot online - Va invitam la vot!

Online Poll on the Cover of Printed Catalog DIPOL 2011
Online Poll on the Cover of Printed Catalog DIPOL 2011
Online Poll on the Cover of Printed Catalog DIPOL 2011
Online Poll on the Cover of Printed Catalog DIPOL 2011
Concurs foto - "Pasionati de Antene" - numai pana la 30 Septembrie 2010.
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010
Godzilla versus radar
Kacper Walczak
Antena de satelit in parcul Rabka
Ryszard Wroblewski
Ne vedem maine
Artur Dybek
Sistem multiswitch cu 700 de abonati intr-un bloc de 35 de etaje. Proiectarea si implementarea proiectului constituie o provocare atat pentru proiectant, cat si pentru compania ce se ocupa de instalare.
Acest proiect poate fi realizat doar daca proiectantul si firma de instalare folosesc doar echipamente de cea mai buna calitate.
Schema sistemului multiswitch pentru 700 de abonati.
In proiect s-au folosit multiswitch-uri MSV-932 R70882, MSV-924 R70874, si MSV-912 R70862 fabricate de TERRA. Pentru acest proiect cu blocuri foarte inalte, cea mai buna solutie este folosirea multiswitch-urilor de tip MSV, in loc de sistemul clasic de cascadare. In cascada, daca se defecteaza un multiswich, abonatii de pe 13 etaje (aprox. 240) ar ramane fara semnal TV.
Folosirea multiswitch-urilor MSV si a derivatiilor pasive ajuta la eliminarea acestor probleme. Componentele pasive sunt practic infailibile, asa ca defectul unui multiswitch ar afecta maxim un etaj.
Un alt avantaj al multiswitch-urilor Terra este disponibilitatea unui software care usureaza munca proiectantului - SatNet 2.3. Cu ajutorul acestuia proiectarea bruta a sistemului a durat doar 20 de minute.
Cine este interesat de software-ul Satnet, este invitat sa citeasca articolul care descrie functiile acestuia: Designing SMATV systems with SatNet software from TERRA.

SatNet - fisier zip (12.1 MB).
Sigur si rapid - fibra optica. Pentru un transfer de date rapid si sigur intre doua cladiri ale unui spital, aflate la 10 km distanta una de cealalta, s-a decis stabilirea unei conexiuni pe fibra optica, care urmeaza sa garanteze o viteza de transfer de 1 Gb/s.
Pentru a garanta securitatea maxima a datelor transmise s-a instalat o conexiune separata. Multumita retelei de fibra optica deja existente intre cladiri, a fost destul sa se utilizeze doar o fibra single-mode, din cabluri.
Legatura a fost realizata cu ajutorul unui set de media converter-e, ULTIMODE M-207G ( L11525 ). Ambele media converter-e au cate un port SC folosit pentru a transmite (Tx)/receptiona (Rx) semnalul. Datorita folosirii tehnologiei wavelength-division multiplexing technology (WDM) - lasere de diferite lungimi de unda transmit semnale diferite, printr-o singura fibra optica. Unul dintre echipamente transmite semnalul in banda de transmisie III (1550 nm), celalalt utilizand banda II (1310 nm). Astfel costurile de instalare scad semnificativ.

Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207G 1Gbps<br />(one single-mode fiber up to 20 km)
Schema instalatiei
DVR-uri economice - ce este mai important - fps mare sau rezolutia? Multi instalatori cauta inregistratoare care ofera un fps mare dar si o rezolutie inalta a imaginilor.
Totusi, DVR-urile ce pot inregistra imagini la o rezolutie 4CIF si fps 25 (pe fiecare canal) apartin clasei cele mai scumpe.

Un compromis intre calitatea sistemului si pretul acestuia este sa alegeti un model cu nivel un fps rezonabil de mic dar cu o rezolutie 4CIF.
Un astfel de echipament de rezolutie inalta ar fi, de exemplu, seria 8100HDI-S(E) de DVR-uri HIKVISION-Ultimax-S. Fiecare dintre aceste modele pot intregistra imagini de rezolutie 704 x 576 pixel (4CIF) la un fps de 12. La aceasta viteza, materialele inregistrate sunt aproape fara intreruperi, ceea ce va permite sa analizati majoritatea activitatilor supravegheate.
Meniul a fost optimizat pentru a usura navigarea si schimbarea setarilor inregistratorului. Organizarea meniului si a celor mai des folosite functii sunt conform celor mai noi standarde.
Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-S H.264 (8-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HDI-S H.264 (16-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HDI-SE H.264 (8-ch.) Wireless Router: TP-Link TL-WR542G - eXtended Range<br />(with 4-port switch)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HDI-SE H.264 (16-ch.) HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)
Posibilitati de vizionare ale materialelor live precum si a celor inregistrate de pe DVR-urile Hikvision-Ultimax: folosind un PDA, un PC (conexiune internet), un PC offline (redare de pe un HDD detasabil).
Indubitabil, cea mai importanta trasatura a DVR-urilor HIKVISION, si care le si distinge de cele ale competitorilor este functionarea stabila in retea. DVR-urile HIKVISION conectate la o retea se pot controla simultan de catre software-ul inclus:
  • iVMS4000 pentru live monitoring si redarea arhivelor pe un PC,
  • iVMS4500 - aplicatie de monitorizare de pe mobil,
  • Software de redare locala - vizionarea inregistrarilor de pe un PC (redare de pe un HDD detasabil).
Modelele M76080, M76081, M76160, M76161 pot coopera cu alte DVR-uri marca Hikvision-Ultimax, ceea ce va permite sa va extindeti sistemul de supraveghere (pana la 12 DVR-uri controlate cu ajutorul software-ului comun).
Modelele M76081 si M76161 au si un panou frontal detasabil ce ofera acces la hard disk-uri ( in timpul functionarii accesul este imposibil).
Compania HIKVISION este un gigant in industrie care dezvolta sisteme avansate de supraveghere CCTV, ce au fost implementate in multe parti ale lumii. Asta garanteaza ca toate solutiile sunt bine implementate si ca produsele se ridica la cele mai inalte standarde de calitate.
Pixord PL-621 - imagini excelente la un pret mic. Camera IP megapixel de exterior Pixord PL-621E K1533 este un model profesional cu o rezolutie inalta (1600 x 1200) la un pret foarte avantajos. Imaginea de 2 Mpx este compresata folosind codec-ul H.264, acesta ofera o calitate foarte buna a imaginii chiar si la un factor de compresie ridicat. Posibilitatea de a functiona pe timp de zi si de noapte, impreuna cu iluminatorul IR cu acoperire de 15 m permit o gama larga de aplicatii pentru exterior.
Outdoor Megapixel IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)
Pixord PL-621E - K1533
Elemente distinctive:
  • functionare pe zi/noapte (filtru IF actionat mecanic),
  • iluminator IR (15 m),
  • detectie miscare,
  • compresie H.264 / MPEG-4 / MJPEG (trei stream-uri independente, fiecare de compresie aleasa),
  • suporta protocolul DDNS,
  • PoE (IEEE-802.3af),
  • carcasa IP68.
Departamentul tehnic a instalat un site online ce transmite imaginile luate de camera Pixord PL-621E (pentru luna Septembrie) pana la 100 de utilizatori simultan. Camera inregistreaza imagini la o rezolutie de 1600 x 1200 cu o rata de 8 fps.
In special pe timpul zilei ofera culori vii si detalii bune ale obiectelor, folosind o latime de banda foarte mica, dar si pe noapte se pot obtine imagini de calitate buna datorita sensitivitatii ridicate. Materialul poate fi urmarit in mod full screen printr-un click in coltul din dreapta jos al imaginii.
Outdoor Megapixel IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)
Imagini luate cu o camera PL-621E K1533
Corectie gamma in camerele CCTV. Corectia gamma este o functie a camerelor ce permit o scalare nelineara a luminozitatii imaginii catre caracteristicile afisajului si ale ochiului uman.
Nivelul de semnal original este dependent liniar de intensitatea luminii, pe cand luminozitatea perceputa de ochiul uman este proportionala cu logaritmul intensitatii luminii a ecranului (luminescenta).
Ochiul uman simte o reducere la jumatate a luminozitatii, cand aceasta scade de fapt de sase ori. Este astfel recomandat sa se schimbe imaginea pentru a compensa acest fenomen. De obicei aceasta schimbare se face cu ajutorul unui algoritm digital inglobat in chip-ul de procesare al camerei. Acesta recunoaste limitele dintre zonele cu luminozitati diferite si le corecteaza nivelele de luminozitate. In practica, gamma determina valoarea nivelului de egalizare a contrastului dintre diferitele parti ale imaginii, pentru a le putea distinge mai bine. Valoarea tipica a gamma este de 0,45, ceea ce corespunde cu caracteristicile logaritmice ale ochiului uman si ale monitoarelor.
Ca exemplu, camera M11208 poate aplica automat corectia gamma (algoritmul este inglobat de catre producator) sau se poate stabili de catre utilizator (cu un factor corector intre 25 si 100).
Influenta corectiei gamma in calitatea perceputa a imaginii
Camere cu reglaj relativ al factorului de corectie:
High resolution camera: SN-580CA (with audio module)
Color Vandal-proof Camera: SN-FXP3200MIR (WDR)
Color Day/Night Camera: SN-586C/B WDR Pixim (w/o lens, mechanically switching IR filter)
Sunell
M11215
Sunell
M10790
Sunell
M11208
O retea stabila si sigura - echipamente TP-Link. Mai jos prezentam o instalatie intr-o cladire cu trei etaje. Serverele si router-ul central se afla la etajul doi. Cerintele principale sunt: acces rapid la internet si magistrale cu backup.

O cladire comerciala cu infrastructura IT
Reteaua contine segmente de Fast Ethernet si de Giga Ethernet. Magistralele (intre switch-uri) sunt Giga Ethernet (1000 Mbps), legaturile catre clienti sunt Fast Ethernet.
Pentru a mari fiabilitatea retelei, magistralele sunt dublate de fire aditionale - pentru a preveni intreruperea transmisiei in cazul in care se intrerupe unul dintre cabluri.
Managed Switch: TP-LINK TL-SL5428E 24+4G 2xSFPManaged Switch: TP-LINK TL-SL5428E 24+4G 2xSFPWeb Smart Switch: TP-LINK TL-SL2218WEB 16+2G 1xSFP
Schema instalatiei
(culoare portocalie - Gigabit Ethernet, albastru - Fast Ethernet,
linia - cabluri de rezerva)
Echipamentele TP-Link prezentate va permit managementul traficului de retea. Stabilitatea retelei este crescuta prin folosirea protocolului spanning tree, QoS si a uneltelor de securitate.
Se poate configura prin mai multe metode: command line interface (CLI), sesiuni telnet, sau management prin browser;
Mecanismele de protectie implementate in aceste echipamente profesionale marca TP-Link scad riscul conexiunilor nesigure si permit diagnosticarea cablarii retelei.
Noua sucursala Dipol din Polonia.
Katowice - a new DIPOL branch in Poland
DIPOL Katowice
Am mai scris despre:

Stadioanele si arenele - o mare problema a calitatii semnalului. Stadioanele si arenele necesita o infrastructura foarte puternica pentru a putea transmite semnale de televiziune. Acest fapt este valabil pentru downlink si pentru uplink, in principiu realizate prin satelit. Aceste locuri sunt din ce in ce mai des folosite pentru a organiza evenimente bazate pe emisiuni live de genul sporturilor sau a evenimentelor artistice. Datorita cantitatii de date si a stabilitatii conexiunii - in astfel de situatii se poate folosi doar fibra optica...

Monitorizarea de la distanta a unor magazine alimentare Proprietarul unui lant de alimentare din Belchatow, Polonia, a dorit sa aiba la dispozitie in biroul sau imagini din toate magazinele pe care le detine. Biroul se afla in afara orasului. In plus, proprietarul doreste sa aiba imagini de inalta rezolutie la un pret avantajos. Cea mai buna solutie in acest caz s-a dovedit a fi instalarea unui DVR ULTIMAX 204 M72040 in fiecare magazin si folosirea software-ului IVMS 4000 pentru monitorizarea de la distanta...
Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Outdoor Color Camera: VF-515 IRNetwork DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)Network DVR: ULTIMAX-204 (H.264, 4 channels)
Diagrama sistemului de monitorizare
CDMA pe vapoare? Folositi antena CDMA omnidirectionala CDMA TRANS-DATA CDMA DZ10.2. Problema apare pe barci si yacht-uri unde nu exista posibilitatea de a monta o antena directionala pentru transmisii de date (acestea trebuie sa fie orientate permanent spre BTS-ul CDMA). Solutia este folosirea unei antene omnidirectionale, aceasta nu necesita orientare. TRANS-DATA CDMA DZ10.2 A742020 este o antena de exterior omnidirectionala pentru transmisia si receptia de semnale CDMA in diferite locatii...

Editiile anterioare indexate
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.