COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Saptamanalul DIPOL - TV si SAT TV, CCTV, WLAN
No. 32/2010 (Oct. 4, 2010)
Se apropie o revolutie a telecomunicatiilor la nivel mondial. In concordanta cu estimarile analistilor, pe scara larga sistemele LTE au devenit o realitate. In domeniul telecomunicatiilor, sfarsitul anului 2010 poate fi un moment de cumpana la fel de important ca si introducerea tehnologiei GSM.
Prima retea comerciala LTE a fost lansata la inceputul anului de catre TeliaSonera Scandinava. In primavara, un test a fost efectuat in China, in colaborare cu Expo din Shanghai.
Global Mobile Suppliers Association (GSA) estimeaza ca, pana la sfarsitul anului 2010 vor exista 22 astfel de retele. Pana acum, 110 de operatori din 48 de tari au investit in LTE.
Noua tehnologie ofera oportunitatea de a redefini infrastructura telecomunicatiilor la nivel mondial - aceste retele sunt instalate simultan in teritorii precum SUA, Europa si Uzbekistan. Referindu-se la istorie, introducerea GSM-ului a zguduit puterea operatorilor de telecomunicatii la nivel national, deoarece au aparut noi companii, axate exclusiv pe conectivitate wireless. Operatorii de marca din ziua de azi, amintindu-si situatia, controleaza cu grija piata, dar unele remanieri par a fi inevitabile. Ca exemplu, prima retea functionala de tip LTE din lume ce functioneaza in banda de 1800 MHz si utilizeaza echipamente Huawei a fost lansata in Polonia in luna septembrie, de catre doua companii ce par a apartine de cel mai mare operator polonez de televiziune cu plata, Cyfrowy Polsat.
Producatorii de hardware trebuie, de asemenea, sa raspunda la noile tehnologii. Cu toate acestea, unul dintre liderii pietei GSM, Nortel, a dat faliment si un altul, Motorola nu este in cea mai buna stare. Tosusi, cei mai importanti jucatori de pe piata - Ericsson, Alcatel Lucent, Nokia, Siemens Networks - concureaza in prezent pentru contracte, mai ales pentru ca au inregistrat pierderi serioase in fata noilor lideri - Huawei, ZTE, Samsung.
Un sistem TD-LTE a fost lansat in Shanghai in primavara 2010
Dar cel mai interesant lucru ar putea fi competitia in sine. LTE se imparte in doua directii principale, FDD-LTE si TD-LTE. Acestea difera prin modul de utilizare a mediului de transmisie.
In cazul FDD-LTE, canalul de transmisie este impartit in doua benzi de frecventa - una dintre ele este folosita pentru transmisia catre statia de baza si a doua de la statia de baza la terminal.
Uplink-ul TD-LTE si downlink-ul folosesc canalul complet. Momentul in care transmisia este efectuata este impartit in "intervale de timp". Intr-un "interval de timp", transmisia efectueaza intr-o singura directie. Acest lucru permite o utilizare flexibila a capacitatii canalului de transmisie.
Tehnologia TD-LTE a fost adoptata de catre marile companii americane precum: Verizon, Clearwire, AT &T. Probabil acesta va fi utilizat si in India. TD-LTE este preferat, de asemenea, in China, tara care, conform expertilor, poate detine pana la 40% dintre brevetele acestui domeniu. Intr-o astfel de situatie, nu este surprinzator faptul ca Chunghwa Telecom - un operator din Taiwan - a decis sa lanseze solutia competitiva FDD-LTE, achizitionata de la Nokia Siemens Networks.
Este utilizarea a doua versiuni ale tehnologiei LTE un risc de compatibilitate in telecomunicatiile globale? - Ei bine, ambele versiuni sunt compatibile una cu cealalta in proportie de 90%, unificarea lor este pe punctul de a fi inclusa in versiunea viitoare a tehnologiei - LTE-A (Advanced) - cu o viteza de transmisie estimata de 1 Gbps (downlink) si 500 Mbps (uplink), folosind un canal de 100 de MHz.
Lucrarea de pe placuta capabila sa functioneze in FDD-LTE si sisteme TD-LTE au fost anuntate de catre China Mobile si companiile WordPhone.
A patra generatie de retea wireless (4G) ar trebui sa garanteze rate de transfer de 100 Mbps si in cazul echipamentelor fixe - 1Gbps. LTE (Long Term Evolution) este mijlocul prin care se atinge o asemenea de performanta a retelelor celulare.
In prezent, LTE permite viteze de download de pana la 326 Mbps si viteza de upload de pana la 86 Mbps (cu un canal cu latime de 20 MHz, modulatie 64QAM si 4x4 MIMO). Datorita faptului ca viteza de uplink nu depaseste 100 Mbps, este numit uneori 3.9G.
Dezvoltarea continua a acestei tehnologii ii va permite sa transmita o gama larga de continut multimedia, doar "on the go ".

Engagingly about Antennas - 9th DIPOL's Summer Holiday Contest 2010 The 9th edition of the photo contest has ended. As every year, the jury chaired by professional photographer from Krakow, Mr. Pawel Zechenter, has awarded the 1st and 2nd prizes. Another prize has been awarded by DIPOL Technical Department.
The winning works and all submitted photos can be viewed on the contest page.

We congratulate the winners and thank all the participants of the competition for their works.
Already, we invite you to participate in the next jubilee edition of the "Engagingly about Antennas" photographic competition.
Doua receivere, un singur cablu - twinsender. Atractivitatea in crestere a platformelor de pe sateliti, promotii ce includ mai multe receivere, si popularitatea in crestere a receiverelor Twintuner, echipate cu hard disk-uri, au dus la nevoia de a folosi cel putin doua receivere pe un singur cablu coaxial.
In cazul in care utilizatorul doreste sa conecteze un receptor PVR twin-tuner, sau sa foloseasca un alt receptor satelit si instalatia existenta se bazeaza pe un singur LNB fullband si un cablu de antena, cea mai usoara solutie este de a schimba LNB-ul cu unul twin si sa se instaleze alt cablu.
Cand instalarea celui de-al doilea cablu este imposibila sau, pentru a evita probleme cu instalarea altui cablu, ei pot folosi dispozitivul care poate trimite doua semnale cablu lui existent - Twinsender R85260.
Cable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)
Cablu transmitator Twinsender
R85260
Permite aparatului sa transmita doua semnale independente prin satelit si emisiuni terestre FM/TV printr-un cablu coaxial.
Universal TWIN LNB Inverto 0.3 dBTwin Monoblock LNB: Inverto IDLP-231TWMONO (0.2 dB)Cable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)Cable transmitter TWINSENDER (2xSAT and FM/TV)
Intrebuintare Twinsender R85260
DVR-uri TREND - perfectiune prin simplitate . O cerinta de baza pentru echipamentele electronice moderne este un software simplu si intuitiv. Acest principiu a fost adoptat si implementat de catre producatorul TREND in gama sa de inregistratoare digitale.
DVR-urile TREND dispun de o constructie solida - sunt concepute pentru a functiona mult timp fara interventia unui operator. Circulatia de aer fortata previne supraincalzirea componentelor electronice. Modelele cu 8 si respectiv 16 canale sunt dotate cu doua ventilatoare (amplasate langa suportul hard disk-urilor).
Dimensiunile reduse ale DVR-urilor permit utilizarea acestora chiar si in spatii inguste.

Gama de inregistratoare TREND este compusa din modele de 4-canalel M72504, 8-canale M72508, si 16-canalel M72516.

Elemente distinctive:
  • H.264 video compression
  • Real-time operation system: simultaneous recording, playback, monitoring, archiving
  • Audio recording with G.726 compression
  • Ability to create up to seven independent user accounts with individual rights (local and remote management
  • Support for external devices (alarm inputs and outputs)
  • Compatibility with PAL, NTSC, SECAM video systems
  • Recordings of resolution up to 4CIF
  • Maximum recording speed of 25 fps (each channel)
  • Simultaneous playback of recordings from four channels
  • Possibility of notification of events via e-mails
  • Easy archiving in several formats, including avi and mp4
  • Built-in web server accessible via Internet Explorer
  • Free software for remote monitoring via mobile phones operating in 3G/3.5G networks (Windows Mobile, Symbian, iPhone)
DVR-uri pot functiona la nivel local, folosind mouse-ul cu USB inclus, telecomanda, sau tastele de pe panoul frontal, precum si de la distanta prin Internet (Internet Explorer).
Audio Module: MP-6/D (microphone w/ balanced output) Outdoor Color CCTV Camera: n-cam 210 + IRColor Camera CAM 502 (4-9 mm)Color CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Diagrama instalare
Instalarea si configurarea oricarui model din serie dureaza cateva minute. Cu toate ca linia de produse este noua pe piata, a si castigat recunoasterea instalatorilor si a utilizatorilor.
Noi functii ale camerelor CCTV - DIS. DIS (Digital Image Stabilization) permite eliminarea efectelor de distorsionare aparute in timpul miscarii camerei cauzate de vant sau vibratie mecanica. In addition to improving the quality of the picture (no blurring), such function saves disk space - in extreme conditions up to 50%.
This function is implemented by using special software algorithms, for example: Cubic Spline Interpolation
DIS function has been popularized by Samsung, in cameras with A1 image sensor.
Imagine camera CCTV dintr-o masina in miscare (DIS oprit)...
... si cu camera cu DIS pornit
Wireless home IP CCTV monitoring with TP-Link TL-SC3130G camera. The wireless IP camera TP-Link TL-SC3130G K1150 is ideal solution for improving security in an apartment.
54 Mbps transmission speed ensures smooth video streaming from places without wired networks, on the condition that walls and/or ceilings do not block the wireless signal.
The access to the camera is provided via Internet browser, the included software, or a compatible cell phone.
Wireless IP Camera: TP-LINK TL-SC3130G ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960N
Diagrama instalare
In addition to basic functions such as motion detection and email alerting, there are available more sophisticated features: two-way audio transmission, two streams, compatibility with 3GPP, error detection, and watchdog.
Easy configuration of the camera with its clear menu has been described in detail in the manual. The access to the local network and the Internet can be provided by ADSL router with 4-port switch and 802.11n AP (300 Mbps) TP-Link TD-W8960N ( N2904 ).
Wireless link with an intermediate point - ULTIAIR. In many situations it is impossible to achieve a direct link between the locations that should be connected. However, lack of mutual visibility does not eliminate wireless technology. In most cases the solution is to create an intermediate node.
The system is a combination of two point-to-point links, where the second begins at the point where the first ends. The devices creating the intermediate node can be connected directly via Ethernet cable.
The simplest point-to-point link requires ULTIAIR with license level 3 Bridge and another ULTIAIR with license level 3 Client. Of course, the link may also employ two ULTIAIR devices with license level 4.
Exemplu de configuratii punct-la-punct:
Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 423KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KC
Am mai scris despre:

Transmisie de date video printr-o retea 3G - monitorizarea unui santier. Santierele monitorizate din mai multe motive, printre care se numara: asigurarea bunurilor, supravegherea proiectului, protectia muncii, etc. Datorita caracterului temporar al acestor sisteme, acestea trebuie sa fie 'mobile' , in orice moment, acestea trebuie sa poata fi reorientate sau mutate catre alt santier...
Wireless Access Point: ULTIAIR 419KCSwitch TP-Link TL-SF1005D (5 ports)RouterBoard 411U (MikroTik license level 4)Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)Video Card PCI-4100 MPEG-4
Monitorizarea video IP a unui santier, cu acces printr-o retea 3G
Doua semnale pe un singur cablu coaxial. Se poate transmite un canal receptionat de catre un receiver SAT catre mai multe televizoare din casa, folosind cablul coaxial ce se leaga la LNB?
Da, prin folosirea a doua diplexoare TV/SAT DC-009 R85300 TV/SAT se poate evita folosirea unui cablu aditional...

Stadioanele si arenele - o mare problema a calitatii semnalului. Stadioanele si arenele necesita o infrastructura foarte puternica pentru a putea transmite semnale de televiziune. Acest fapt este valabil pentru downlink si pentru uplink, in principiu realizate prin satelit. Aceste locuri sunt din ce in ce mai des folosite pentru a organiza evenimente bazate pe emisiuni live de genul sporturilor sau a evenimentelor artistice. Datorita cantitatii de date si a stabilitatii conexiunii - in astfel de situatii se poate folosi doar fibra optica...


Editiile anterioare indexate
Ready for DVB-T
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.