COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Saptamanalul DIPOL - TV si SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 34/2010 (Oct. 18, 2010)
Super Hi-Vision - televiziune inspirata. La data de 29 septembrie 2010, fibrele optice de la Londra la Tokyo au avut de-a face cu cea mai dura provocare. Pentru prima data in istorie, semnalul Super Hi-Vision a fost transmis live de la o distanta foarte mare.
Fanii japonezi ai trupei rock britanice The Charlatans au putut viziona live si s-au bucurat de o calitate buna a imaginii si a sunetului.
Japonezii sunt fruntasi cand vine vorba de televiziune si multimedia. Acum, cand europenii privesc cu admiratie noile canale in High Definition, oamenii din Japonia nu sunt multumiti cu o astfel de tehnologie "demodata". Un fapt interesant este ca in Japonia, posturile de televiziune au fost capabile sa distribuie canale TV analogice in High Definition inca de la sfarsitul anilor '80 ai secolului trecut.
Super Hi-Vision la IBC 2010 in Amsterdam
Formatul video digital Super Hi-Vision a fost propus de catre televiziunea publica japoneza - NHK. Proiectul este sustinut, de asemenea, de BBC (Marea Britanie) si RAI (Italia).

Capacitatea formatului este impresionanta - imaginea este afisata cu o rezolute de 7680 x 4320 pixeli (peste 33 megapixeli), astfel incat este de 16 ori mai mare decat standardul Full HD. Numarul de cadre pe secunda este de 50 sau 60.

Orice fan de cinema si televiziune stie cat de important este sunetul pentru a asigura o experienta completa a materialului prezentat. Componenta audio a formatului este sistemul de sunet surround "Hamasaki 22.2" - denumit pe scurt "22.2." Formatul "Hamasaki 22.2" este o revolutie in ceea ce priveste fluxurile audio si fidelitatea sunetului.
Sunetul este transmis si reprodus in 24 de canale: 9 canale pentru difuzoare situate deasupra, 10 canale la nivelul capului, 3 canale sub nivelul capului, 2 canale pentru efecte speciale la frecvente joase.
Cu 24 difuzoare, termenul de "surround sound" ia un inteles cu totul diferit. Diferenta intre Dolby Surround si "Hamasaki 22.2" echivaleaza cu diferenta intre Dolby Surround si un casetofon vechi. In mod similar, imaginea Full HD afisata pe ecran Super Hi-Vision pare neclara.
Prezentarea capabilitatilor sistemului de sunet surround Hamasaki 22.2
(mail2web.com)
Se preconizeaza ca primele transmisii in formatul Super Hi-Vision vor ajunge la consumatori pana in 2020. Asa ca mai este timp pentru dezvoltarea si testarea tehnologiei.
Prima ocazie va fi la Jocurile Olimpice de la Londra, in 2012. BBC, responsabil pentru promovarea evenimentului, a anuntat ca Jocurile Olimpice vor fi afisate pe ecrane uriase in tot orasul, telespectatorii vor putea admira atat talentul sportivilor, cat si calitatea imaginilor prezentate in tehnologia Super Hi-Vision.
Televiziunea cu astfel de rezolutie inalta necesita latime de banda enorma pentru transmisie, aproximativ 25 Gbit/s pentru fiecare canal TV. Nu exista nici o indoiala ca singurul mediu potrivit pentru astfel de transmisii este fibra optica. Avand in vedere acoperirea FTTH in Europa (in majoritatea tarilor europene procentul de locuinte conectate direct la fibra optica nu depaseste 1%), Super Hi-Vision nu va fi foarte raspandit nici in 2020.
Va fi acesta succesorul standardului Full HD? Va avea consumatorul casnic nevoie de un TV de dimensiunea unui perete, chiar si in 2040? Vom vedea ...
Voturile cititorilor - "Pasionati de Antene."Dintre cele 182 de imagini prezente in concurs, am ales 21, cele mai interesante din punctul nostru de vedere. Autorii acestor imagini au fost premiati cu "Cani magice"*. Va rugam pe voi, dragi cititori, sa votati imaginea preferata. Puteti vota o singura data. "DIPOL Ungaria" a pregatit o sticla de Tokay pentru autorul a carui fotografie va primi cele mai multe voturi.
Puteti vota online pana la 28 Noiembrie.
Vote for the most interesting picture of the 2010 photo contest
Vote for the most interesting picture of the 2010 photo contest
Vote for the most interesting picture of the 2010 photo contest
Insula Gubalowka
Roman Lipinski
Electronica pica, raman porumbeii
Jared Stefanski
Incurcatura
Jakub Rybicki
Problema semnalelor prea puternice in sisteme multiswitch. Pana recent, pentru a obtine un nivel cat mai inalt de semnal la intrarea in multiswitch, se foloseau antene de satelit cu diametru foarte mare.
Cresterea puterii de transmisie in combinatie cu antenele de satelit supradimensionate au ajuns sa creeze probleme in instalatiile multiswitch.
Experienta instalatorilor arata ca sistemele multiswitch construite pentru doua pozitii orbitale (de exemplu Hotbird si Astra) cu antene mari, amplasate in zone cu nivel de semnal puternic, suprasolicita echipamentele active. De exemplu, in cazul in care nivelul maxim de intrare al unui multiswitch este de 93 dBuV, o creştere de 3 dB va cauza probleme serioase, suprasolicitand echipamentul.

Daca semnalele puternice provin de la ambii sateliti, cea mai simpla solutie este instalarea unei antene de satelit mai mici sau folosirea unor multiswitch-uri cu castig variabil pentru ambii sateliti (de ex. seria TERRA MSV).
Problema semnalului prea puternic de la un satelit poate fi rezolvata cu orice multiswitch TERRA, atat seria MSV cat si seria MSR.
Alta solutie posibila - folosirea atenuatoarelor - este mai putin convenabila datorita valorilor discrete ale atenuarii.
Comparatie intre seriile MSR si MSV
in cazul semnalelor prea puternice la iesirile SAT ale acestora
Proiectantul si instalatorul pot prevedea posibilele probleme folosind, in stadiul de proiectare, softul SatNet2.3. Programul permite identificarea potentialelor probleme din sistem.
Analizator semnal DVB-T DIGIAIR PRO. DIGIAIR PRO-R10510 este proiectat si fabricat de inginerii de la compania Emitor din Suedia. Acesta permite masurarea parametrilor semnalelor TV analogice si digitale DVB-T - COFDM si diagnosticarea sistemelor de antene. DIGIAIR PRO este un analizator precis care detecteaza chiar si cele mai slabe semnale (30 dBuV).

Elemente distinctive:
 • Gama de frecventa: 45 - 860 MHz
 • Masurarea parametrilor majori ai semnalelor digitale: Pre-BER, Post-BER, MER
 • Masurarea parametrilor semnalelor TV analogice
 • Sensibilitate ridicata: 30 dBuV
 • Masuratori simultane a pana la sase canale
 • Liste canale
 • Analizor de spectru
 • DVB-T COFDM diagrama constelatie
 • Functie maxhold
 • Sursa de alimentare pentru preamplificatoare antena (5, 12, 24 V)
 • Incarcator priza si auto incluse
DVB-T Signal Meter: Digiair PRO
Dispozitivul R10510 a fost conceput pentru a ajuta instalatorii la reglarea antenelor TV.
Analizatorul este recomandat tuturor instalatorilor profesionisti de antene si sisteme de televiziune terestre. Acesta se alimenteaza din 8 baterii AA reincarcabile. Timpul de functionare depinde de tipul de masuratori facute, dar cu bateriile incarcate, timpul de functionare nu ar trebui sa fie sub 2 ore. In cazul unei interventii mai lungi, alimentatorul poate fi alimentat si cu baterii alcaline (AA/R6 1.5 V).
Sigure si stabile - NVR-urile AVerMedia. Desi supravegherea video IP a fost introdusa pe piata de mai multi ani, aceasta reprezinta doar o mica parte a pietei sistemelor CCTV.
Incompatibilitatea echipamentelor ii impiedica pe proiectanti si instalatori sa le foloseasca mai des, avand o functionare mai complicata, necesita programe complete de instruire pentru personalul de supraveghere. Acesti factori limiteaza in mod semnificativ dezvoltarea tehnologiei IP CCTV.
Disponibilitatea Network Video Recorder (NVR), in special de la AVerMedia, a schimbat radical aceasta situatie. Cele doua versiuni ale produsului, una cu 4 canale EXR6004Mini M76004 si cealalta cu 8 canale MXR6008Mini M76008 sunt dispozitive proiectate pentru a functiona in retea. Sistemul de functionare si modul de procesare a semnalului au fost gandite si testate riguros de inginerii AverMedia.
Procesorul puternic si sistemul de operare se dedica 100% prelucrarii datelor provenite de la camerele de supraveghere.
Elemente distinctive ale NVR-urilor:
 • Rezolutia inregistrarii de la camere IP: fiecare canal pana la 2.3 megapixeli, ultimul canal pana la 5 megapixeli;
 • Doua porturi LAN pentru infrastructura avansata de retea;
 • Posibilitatea conectarii a 4 sau 8 camere IP;
 • Formate video suportate: MJPEG, MPEG4, H.264;
 • Pachet software gratuit pentru supraveghere, suporta multiple dispozitive.
Printre multele avantaje, cel mai important este compatibilitatea cu camerele IP care provin de la mai multi producatori, inclusiv : ACTi, APPRO, Arecont, Asoni, AVerDiGi, AVICO, AXIS, BOSCH, CANON, Dentec, D-Link, Dynacolor, EtroVisioin, Eyeview, Hunt, iLink, iCanTek, IPD, IQinvision, IQeye, JVC, Level-one, Lilin, Linksys, Lumenera, Messoa, Mobotix, Panasonic, Pelco, Samsung, Sanyo, Sony, TOSHIBA, Truen, Veo, Vivotek, si multi altii.
NVR-ul poate, de asemenea, coopera cu camere analogice conectate printr-un server video compatibil, de exemplu: Server video MPEG-4 ACTi ACD-2100 (K2113).
1.3 Mpix IP Dome Camera: ACTi ACM-3401MPEG-4 Video Server: ACTi ACD-2100High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, mechanically switching IR cut filter)Megapixel Day/Night IP Camera: ACTi ACM-5611IP Speed Dome Camera: ACTi CAM-6630 IP DVR/NVR: AverMedia EXR6004Mini (4-ch. H.264 VGA)IP DVR/NVR: AverMedia EXR6008Mini (8-ch. H.264)HDD SEAGATE 1 TB 7200 rpm 32MB CACHE SATA2HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)Switch TP-Link TL-SF1005D (5 ports)
AverMedia NVR - exemplu aplicatie
Folosind NVR-ul, nu mai este nevoie sa instalati un software suplimentar sau sistem de operare pe un PC dedicat (pentru a fi folosit ca server).
Dispozitivul este simplu de utilizat si punerea in functiune dureaza doar cateva minute. NVR-ul poate fi parte dintr-o retea simpla de supraveghere a casei sau dintr-o retea mai complexa ce poate fi controlata cu ajutorul software-ului gratuit inclus in pachet.

Supraveghere video IP folosita in scoli. Fundatia pentru ziua de maine (FTS) este o organizatie care dezvolta si gestioneaza sistemele inovatoare pentru modernizarea si intretinerea scolilor din Malta. Pentru a asigura siguranta elevilor si a profesorilor intr-una din scolile secundare din Malta, ei au decis sa instaleze un sistem CCTV IP. Sistemul se bazeaza pe camere megapixel ACTi si software NVR gratuit inclus.
Outdoor IP Camera: ACTi ACM-1231 (1.3 Mpx)1.3 Mpix Dome Camera: ACTi ACM-3511 (IR)
Arhitectura sistemului
Datoria calitatii foarte bune a imaginii (rezolutie: 1280 x 1024) chiar si in lumina slaba, alimentarii PoE, iluminatorului IR incorporat, si carcasei de exterior IP66, camerele ACM-1231 K1511 au fost alese pentru monitorizarea in imediata apropiere a scolilor. Interiorul cladirilor este supravegheat de camere ACM-3511 K1315. Avantajele principale ale acestui model sunt: functia zi/noapte cu filtru IR comutat mecanic, rezolutia SXGA, sensibilitatea 0 lx (IR ON), functia de detectie a miscarii si functia PoE. Intregul sistem este gestionat prin software ACTi NVR. Scopul pe termen lung al fundatiei este de a construi sau renova aproximativ 200 de scoli din Malta si sa le asiguram un sistem de securitate integrat.
Router TP-Link TD-W8960N ADSL Wireless. Routerul N2904 a fost conceput pentru partajarea unei conexiuni la Internet tip ADSL. Acesta are modem incorporat compatibil ADSL/ADSL2/ADSL2 + (Annex A), Access Point IEEE802.11n/b/g (viteza de transmisie de pana la 300 Mb/s) si un switch cu 4 porturi. Portul WAN (RJ11) se conecteaza direct la linia de telefon.

TP-Link TD-W8960N asigura mai multe feluri de protectie:
 • Functie de dezactivare a SSID Broadcast, limitand accesul PC-urilor care nu cunosc identificatorul unic,
 • criptare 64/128/152-bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA2-PSK si TKIP/AES.
Caracteristica distinctiva a TD-W8960N este standardul 802.11n - ce permite viteze de transfer date de pana la 300 Mb/s.
TD-W8960N permite controlul avansat al accesului si NAT, serverul DHCP suporta atribuirea de adrese IP statice. Dispozitivul suporta, de asemenea, servere virtuale, zona DMZ si administrare de la distanta.
Avantajele suplimentare ale routerului TD-W8960G includ configurarea, managementul usor si functionarea stabila, realizate prin intermediul oricarui browser de Internet.
ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960NWireless 802.11n USB Adapter: TP-Link TL-WN821N (300Mbps)Wireless-N 802.11n PCI Adapter: TP-Link TL-WN851N (300Mbps)
Exemplu de folosire a router-ului
Noile cabluri HDMI. Dipol a lansat o serie de cabluri HDMI de inalta calitate compatibile cu standardul 1.3b si echipate cu doua filtre.
Caracteristici principale ale noilor cabluri:
 • Lungime: 1 m - 20 m
 • Conform cu HDMI v1.3b
 • Rezolutie video max.: FullHD
 • Culori vii (12-bit)
 • Viteza de transmisie de pana la 10.2 Gb/s
 • Suport pentru 1080p+
 • Doua filtre
HDMI-HDMI Cable (1m, 28AWG)
HDMI-HDMI Cable (2m, 28AWG)
HDMI-HDMI Cable (3m, 28AWG)
HDMI-HDMI Cable (20m, 24AWG)
Cablu HDMI-HDMI
1 m, 28AWG
H1011
Cablu HDMI-HDMI
2 m, 28AWG
H1021
Cablu HDMI-HDMI
3 m, 28AWG
H1031
Cablu HDMI-HDMI
20 m, 24AWG
H1203
Security Essen 2010. Security Essen este cel mai important targ de securitate din Europa.
Ce a fost mai important si ce a fost mai interesant? - Bine ati venit la prezentare.
Security Essen 2010
Am scris despre:

Retea Home/SOHO bazata pe un router 3G. Din ce in ce mai des, conexiunile la Internet se realizeaza printr-o retea de tip GSM sau 3G. Modemurile oferite de operatori va permit conectarea la internet a unui calculator oriunde s-ar afla acesta, in raza de acoperire a retelei. Cu ajutorul router-ului TP-LINK 3G/3.75G oricine poate infiinta o retea locala bazata pe o astfel de conexiune.
TP-Link TL-MR3420 N2957 permite crearea rapida a unei retele wireless si pe fir ce faciliteaza accesul la Internet prin intermediul 3G sau DSL ...

DVR-uri TREND - perfectiune prin simplitate. O cerinta de baza pentru echipamentele electronice moderne este un software simplu si intuitiv. Acest principiu a fost adoptat si implementat de catre producatorul TREND in gama sa de inregistratoare digitale.
DVR-urile TREND dispun de o constructie solida - sunt concepute pentru a functiona mult timp fara interventia unui operator. Circulatia de aer fortata previne supraincalzirea componentelor electronice. Modelele cu 8 si respectiv 16 canale sunt dotate cu doua ventilatoare (amplasate langa suportul hard disk-urilor)...
Audio Module: MP-6/D (microphone w/ balanced output) Outdoor Color CCTV Camera: n-cam 210 + IRColor CCTV Camera: CAM 508 (2.8-12 mm)Color Camera CAM 502 (4-9 mm)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Doua semnale pe un singur cablu coaxial. Se poate transmite un canal receptionat de catre un receiver SAT catre mai multe televizoare din casa, folosind cablul coaxial ce se leaga la LNB?
Da, prin folosirea a doua diplexoare TV/SAT DC-009 R85300 TV/SAT se poate evita folosirea unui cablu aditional...

Steel Satellite Dish: FAMAVAL Off-Set 80 PP (80cm)TV-SAT Antenna Mount US-32x350 (painted)Full Band LNB: Golden Interstar GI-201 (0.3 dB) TV/Sat Combiner (Diplexer) DC-009 TerraTV Modulator TERRA MT41TV/Sat Combiner (Diplexer) DC-009 Terra2-Way TV/FM Splitter R-2 SignalVHF/UHF Amplifier - Terra HS-013(1-input / 2-output, 12V)Broadband TV Antenna (logarithmic-periodic):<br /> LOG 2-69 DIGITAL
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.