Săptămânalul DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 40/2010 (29 Nov., 2010)

Mehr Licht (mai multă lumină) pentru Europa.

La data de 26 octombrie 2010, la conferinţa de la Paris privind conexiunile de bandă largă, Fiber To The Home Council Europe a publicat un raport cu privire la dezvoltarea reţelelor de fibră optică pe continent. În ultimele 6 luni a existat o creştere de 22% a numărului de abonaţi care folosesc această tehnologie. Acest rezultat se datorează în principal dezvoltării rapide a serviciilor în ţările proaspăt membre UE şi în Rusia.
Pe primul loc al clasamentului, ţinând seama de procentul de cetăţeni care folosesc fibră optică se găseşte Lituania. Locurile doi şi trei le revin Suediei şi Norvegiei. În aceste trei ţări, procentele estimate de conexiuni directe cu fibră sunt de 21%, 13%, şi 12% din numărul de case. În cifre absolute, ţara conducătoare încă este Rusia, care se poate lauda cu 1,2 milioane de utilizatori ai acestei tehnologii. O surpriză a fost apariţia României pe locul al 13-lea. Ţara a devansat chiar economii foarte dezvoltate, cum ar fi Franţa, Italia şi Portugalia. Cea mai rapidă creştere a infrastructurii de fibră optică o deţine Bulgaria, care ocupă locul al 8-lea, ceea ce înseamnă un salt de 8 poziţii în clasament.
Chris Holden, Preşedintele Consiliului FTTH Europa, a declarat: "Noile state membre sunt cele care conduc cursa de la fibră la locuinţă în Europa" ..."Dacă vom include Rusia, astăzi majoritatea conexiunilor FTTH / B se găsesc în partea de est a Europei."
Clasamentul ia în considerare ţările în care penetrarea FTTH / B a atins cel puţin 1% din numărul total de locuinţe. Prin urmare, acesta conţine doar 17 state. Surpriza este absenţa Germaniei şi a Marii Britanii. Dezvoltarea dinamică a infrastructurii în ţările din Europa de Est este puternic susţinută de intrările subvenţiilor UE.
Iunie 2010 Clasamentul European FFTH / B Sursa de penetrare : IDATE FTTH şi Consiliul Europei
La nivel global, cei mai mulţi abonaţi ai serviciilor FTTH / FTTB sunt în Asia. În 2008, 78% din sistemele home de fibră optică au fost pe acest continent. Ţările europene deţin doar 5% din cota de piaţă de la nivel mondial. Analiştii din industrie estimează că la sfarşitul anului 2011 aproximativ 16 milioane de case din Europa vor fi conectate la reţele FTTH / FTTB - aproximativ 8% din toate locuinţele. Acest lucru nu pare să fie atât de ambiţios în comparaţie cu rezultatele obţinute de către Coreea de Sud deja de acum doi ani - la sfârşitul anului 2008, 45% din casele lor erau conectate la FTTH / FTTB. La acel moment, procentul în Japonia era de 25%, în Taiwan - 12%.

Antene în cele mai vechi oraşe ale lumii.

Cel mai vechi oraş este şi cel mai jos oraş - 276 de metri sub nivelul mării. Este situat aproape de faimosul Jebel Quruntul (Muntele Carantania sau Patruzeci de zile), de asemenea, cunoscut sub numele de Muntele Ispitei, cu trei creste. Una dintre ele poartă multe semne ale civilizaţiei moderne, inclusiv unele antene. La jumătatea celei de-a doua creste există o mânăstire, construită în jurul grotei unde a trăit Iisus. Conform tradiţiei, Iisus a mers acolo pentru a posti patruzeci de zile şi a rezistat ispitei diavolului. Vârful muntelui oferă o panoramă a oraşului. Care este numele oraşului? - Puteţi găsi în ultima parte a acestei probleme.
Imagine a Muntelui Ispitei cu o mânăstire
Antene pe Munte
of Temptation
Antene pe unul dintre acoperişurile oraşului

Proiectarea sistemelor SMATV.

Planificarea reţelei şi designul prin utilizarea unei foi de hârtie şi a unui creion este laborioasă şi implică riscul de eroare. Software-ul gratis de la TERRA - SatNet 2.0.2 - permite proiectarea instalaţiilor pe baza echipamentelor fabricate de companie. Programul permite pregătirea proiectului în formă grafică, pentru a determina nivelurile de semnal de la toate prizele, verifică dacă sunt conforme cu standardele, şi decide totodată, dacă să utilizeze funcţia de egalizare a amplificatoarelor. Programul permite utilizatorului să arhiveze proiectele.

Download free SatNet software
Designing SMATV systems with TERRA SatNet software
Film despre procesul de proiectare al unui sistem multiswitch

Imagini CCTV în Mozilla Firefox în loc de Internet Explorer.

Vizualizarea conţinutului video prin intermediul unui browser este unul dintre cele mai populare mijloace de supraveghere la distanţă, în special în cazul sistemelor mici CCTV (în case, afaceri etc). Din motive de licenţă şi pentru a sprijini controalele ActiveX, până acum singurul browser care permite vizionarea conţinutului video CCTV este Internet Explorer.

Conectarea cu DVR TREND 250
folosind Mozilla Firefox
Conectarea cu DVR Hikvision
folosind Mozilla Firefox
După instalarea plug-in-ului IE Tab pentru Mozilla Firefox, utilizatorii pot afişa orice site redat cu motorul IE. După introducerea adresei, modul de compatibilitate poate fi activat automat sau declanşat manual de către operator. Toate capacităţile de configurare şi management sunt activate, inclusiv:
 • configurarea de la distanţă
 • pregătirea programului
 • monitorizarea live
 • playback
 • controlul ieşirilor relay
şi multe alte funcţii dependente de modelul DVR-urilor. Plug-in-ul IE Tab permite controlul de la distanţă al următoarelor DVR-uri:
TREND: 250X04 M72504, 250X08 M72508, 250X16 M72516, Ultimax 104 M71040, 204 M72040, Hikvision-Ultimax 7300, 8100 M74040, M74080, M76080, M76081, M76160, M76161, M78080, M78160.

Înlocuirea lentilelor la camerele cu dom.

În multe situaţii lentilele standard montate în camerele cu dom ar trebui să fie schimbate. Camerele pot folosi două tipuri de lentile - cu montură CS / C sau CS-M cu diametrul filetului de 13 mm. Lentilele cu montură CS sunt folosite în principal la camerele BOX (care de obicei sunt vândute fără lentile), dar sunt, de asemenea instalate în camere cu dom de înaltă calitate, de exemplu, V-CAM 515 IR M10751, la care lentilele cu montură CS-M cooperează de obicei cu camere de bord (special proiectate pentru montarea pe tavan), cum ar fi CAM-612D M10734 .
Lentile pentru camerele cu dom:
cu montură CS-M

cu montură CS şi reglaj focalizare

 • M2002 - JENSEN 2.5mm F2.0
 • M2004 - JENSEN 4 mm F2.0
 • M2006 - JENSEN 6 mm F2.0
 • M2007 - JENSEN 8 mm F2.0
 • M2012 - JENSEN 12 mm F2.0
 • M2015 - JENSEN 16 mm F2.0
CCTV Lens: JENSEN MTV 2.5mm F2.0

CCTV Lens: JENSEN 4 mm F F2.0
O lentilă cu montură CS-M
O lentilă cu montură CS

Sistem Wireless IP CCTV.

Tehnologia CCTV IP permite crearea sistemelor de monitorizare wireless fără probleme de transmisie video. Flexibilitatea limită se realizează prin folosirea camerelor IP cu puncte de acces separate, de exemplu, N2301, N2311. Acestea permit punerea punctelor de transmisie pe acoperişurile clădirilor, care nu este posibilă în cazul camerelor cu AP incorporat.
Outdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 417SBSoftware Package: NUUO SCB-IP+04Wireless Access Point: ULTIAIR 323KCWireless Access Point: ULTIAIR 323KCOutdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Megapixel network camera: PIXORD P600E (2.0 Mpx, H.264, PoE)Software Package: NUUO SCB-IP+04
Sistem Wireless IP CCTV cu camere Pixord
Diagrama de sus arată o reţea de monitorizare wireless ce utilizează camere Pixord P600 K1532 şi PL-621 K1533 conectate la un sistem central de control şi înregistrare pe baza unui server administrat de software-ul NUUO care asigură următoarele funcţii:


 • numărare obiecte,
 • înregistrare sunet (dacă o cameră are un microfon sau o intrare corespunzătoare),
 • monitorizare prin telefoane celulare,
 • detectarea obiectelor rămase,
 • notificare pierdere semnal sau comunicaţie,
 • diagnosticare a întregului sistem de monitorizare.
Analiza imaginii implementată în software uşurează munca operatorului, minimizând efectele pierderii de concentrare în timpul observării continue a imaginilor de supraveghere video.

Fii legal - utilizează repetoarele GSM certificate.

Repetoarele GSM utilizate pentru a îmbunătăţi conectivitatea mobilă trebuie să îndeplinească standarde stricte, datorită posibilităţii de a perturba funcţionarea reţelelor publice de celulare. Cel mai exigent standard este asociat cu utilizarea eficientă a spectrului de frecvenţe - ETSI EN 300 609-4 V8.0.2. Înainte de a cumpăra un repetor GSM, clientul trebuie să verifice dacă declaraţia CE confirmă respectarea acestor standarde. Dacă nu, distribuţia dispozitivului în Europa este ilegală, iar atât vânzătorul cât şi utilizatorul sunt răspunzători pentru consecinţele de exploatare a unor astfel de echipamente.

Dovada de conformitate cu standardele cerute,

Declaraţia de conformitate CE
emisă de DIPOL

Votul cititorilor - "Pasionaţi de antene".

Dintre cele 182 de imagini prezentate pentru concurs am ales 21, cele mai interesante, în opinia noastră. Cititorii nostri şi-au votat timp de peste o lună alegerile. Câştigătorul categoriei "alegerea cititorului" a fost domnul Tomir Dabrowski . Premiul a fost o sticlă de calitate, marca Tokay, finanţat de Dipol Ungaria. Vă invităm să participaţi la următorul concurs, care începe în iunie 2011.

Imaginile cu numerele voturilor

Jericho.

Un oraş situat pe malul vestic al râului Iordan, în teritoriile palestiniene. Jericho este, probabil, cel mai vechi oraş din lume şi, cu siguranţă cea mai veche aşezare umană locuită continuu. Încă din 8000 î.Hr. oraşul cu o suprafaţă de 4 ha, a fost înconjurat de un zid de piatră de aproximativ 3,5 metri înălţime, cu un turn de piatră de 10 m în centrul unui perete. Turnul este considerat cea mai veche structura de fortificaţie.
Smochinul lui Zaheu din Jericho
Un fragment din fortificaţii
Vestigii ale celui mai vechi turn
O parte din Jericho
Am mai scris despre:

Receptor DVB-T, PVR şi player multimedia - Signal HD-507. Signal HD-507 A99250 este singurul dispozitiv de pe piaţă, care într-o carcasă mică, funcţională cuprinde un receptor DVB-T şi un dispozitiv multimedia multifuncţional. Utilizarea acestui receptor digital este una dintre cele mai ieftine modalităţi de a adapta un CRT mai vechi, LCD, sau televizor cu plasmă (dacă LCD-ul sau plasma are doar un tuner MPEG-2) la noua lume de televiziune digitală prin MPEG-4. Chiar şi proprietarii de televizoare cu funcţii complete echipate cu tuneri MPEG-4 pot fi, de asemenea, interesaţi de un astfel de dispozitiv multifuncţional datorită media player-ului integrat şi opţiunii Personal Video Recorder (PVR Ready - posibilitatea înregistrării de transmisii DVB-T pe memoria USB externă). Signal HD-507 poate reda, de asemenea, imagini, muzică şi clipuri video - inclusiv cele în high definition.
How to install digital TV tuner Signal HD-507
Cum să instalezi tunerul Signal HD-507 DVB-T
Home/Reţea SOHO bazată pe router 3G. Din ce în ce mai mult, conexiunea la Internet este furnizată de o reţea celulară. Modemurile oferite de operatori mobili permit conexiunea mobilă a unui computer la orice locaţie în perimetrul de serviciu. Aplicarea router-ului TP-LINK 3G/3.75G permite oricui să construiască o reţea locală. TP-Link TL-MR3420 N2957 permite crearea rapidă a unei reţele wireless dar şi cablată ...

O nouă calitate a camerelor analoge CCTV - 600 TVL. Camerele n-cam 640 + IR M11273 şi n-am 680 + IR M11274 sunt echipate cu Sony Super HAD CCD II de 1/3'' + noul CP DSP. Camerele capturează conţinut video de înaltă rezoluţie, prin utilizarea tehnologiei imagistice high-tech şi a algoritmilor speciali de prelucrare. Datorită rezoluţiei îmbunătăţite şi raportului S / N foarte mare (peste 50 dB) oferă imagini de înaltă calitate, cu detalii fine ...

Ediţiile anterioare arhivate