Săptămânalul DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 20/2011 (16 mai, 2011)

O inovaţie în domeniul televiziunii!

Anga Cable Show din Koln, Germania - ,, Lider în materie de târguri pentru televiziune prin cablu, satelit şi în bandă largă" atrage expozanţi din industria telecomunicaţiilor şi media. Industria aceasta este ramura tehnologiei moderne care înregistrează cea mai rapidă creştere. Cu toate acestea, oferta din acest an a constituit o mare surpiză pentru analiştii de piaţă.

Adevăratul câştigător al târgului ANGA din acest an a fost Hybrid TV. Celelalte două locuri ale podiumului au fost ocupate de IPTV si Next Generation Network(NGN).
Distribuirea conţinutului TV în reţelele IP a devenit o realitate, HbbTV Continental şi britanicul YouView sunt proiecte comerciale care se bazează pe această tehnologie.
Hybrid TV este o platformă interactivă care combină televiziunea digitală cu internetul, permiţând recepţionarea canalelor TV atât prin satelit cât şi prin cablu şi terestru, cât şi accesul la servicii noi precum video la cere (VOD), jocuri interactive, ziare electronice, videoclipuri Youtube şi albume foto. Acest serviciu oferă utilizatorilor o flexibilitate suplimentară - acces la toate programele din ultima săptămână. Programele de televiziune şi serviciile noi vor fi selectate prin intermediul unor portaluri tematice (ca şi în cazul site-urilor de internet din ziua de azi), oferind o posibilitate de alegere mult mai mare decât în cazul actualei grile TV. Hybrid TV schimbă modelul tradiţional, pasiv de furnizare al conţinutului în unul activ, în care telespectatorii decid ce vor să vadă şi când. Au fost mulţi expozanţi care promovau soluţii de televiziune hibridă, luând cu asalt piaţa de televiziune. Discuţiile de la standuri, cât şi discuţiile şi prelegerile ţinute de către profesionişti ne-au dus la concluzia că televiziunea tradiţională combinată cu tehnologia internetului, în modul elaborat de radiodifuzori, va reprezenta viitorul televiziunii.
Bun venit la cronica video a Anga Cable 2011
IPTV înfloreşte. Conversia standardelor transmisiei TV digitale (DVB-S/S2, DVB-C/C2, DVB-T/T2) la protocolul IP permite utilizatorilor sa adauge un număr de servicii interactive.
Serviciile IPTV intră în spitale, hoteluri şi în alte instituţii şi afaceri, oferind o varietate de conţinut cât şi funcţii suplimentare. Cu toate acestea , viitorul dezvoltării acestor servicii necesită un acces mai larg ,,pe ultima sută de metrii" la reţelele broadband. Exponanţii au prezentat soluţii la această problemă, care a fost deasemenea unul dintre subiectele Congresului ANGA Cable. Există un acord general conform căruia viitorul aparţine reţelelor de fibră optică, însă un concurent serios va rămâne reţeaua DOCSIS (Data Over Cable Service Interface Specification). Mobile TV va exploata potenţialul LTE (Long Term Evolution).

Interestingly, the third dimension of television - 3D HDTV - was only a minor subject.

Mai multe detalii în eseul fotografic "ANGA Cable Show 2011 - Cologne, May 3-5 ".

Antenele în cea mai mică ţară din lume.

Antena radio din imaginea de mai jos se află în partea centrală a unui mini stat . Unde este ? - Răspunsul se găseşte la finalul acestei ediţii.

Gata cu problemele legate de programele aflate pe aceleaşi canale RF sau pe cele adiacente.

Locuitorii din regiunile de frontieră ar dori de cele mai multe ori să profite de ocazia de a recepţiona canale suplimentare din ţara vecină (sau ţările vecine). Din păcate, antenele suplimentare orientate către emiţătoarele din altă ţară (alte ţări) recepţionează semnale pe frecvenţe adiacente sau chiar pe aceleaţi frecvenţe VHF/UHF pe care se află şi principalele canale domestice.
O situaţie similară este în cazul în care cineva doreşte să recepţioneze atât canalele prin cablu cât si canalele terestre.
Nu exista nici o şansă de a combina aceste semnale cu ajutorul sumatoarelor normale, pasive. Rezultatul ar fi o interferenţă puternică care blochează recepţia canalelor. Este necesară folosirea unui comutator RF cu o izolare mare între intrări. Pe piaţă există câteva soluţii manuale, comutarea între antene se face apăsând butonul corespunzător. Acest lucru nu este confortabil.
MST-01 E2024 este un comutator RF uşor de folosit. Datorită izolării mari intre intrări, sursele pot conţine semnale pe canale adiacente sau chiar pe aceleaşi canale (în cazul televiziunii digitale). MST-01 este controlat cu ajutorul unei telecomenzi cu infraroşu (TV,DVD,SAT, etc.). Selecţia de intrare alterantivă se face atunci când utilizatorul ţine apăsată orice tastă de pe telecomandă timp de 3 secunde. Pentru acest lucru vă recomandăm să folosiţi o tastă care nu modifică setările aparatului original.
UHF TV antenna: DIPOL 19/21-69 DIGITALCATV/DTT (DVB-T) Switch MST-01 (IR control)UHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitUHF TV Antenna: DIPOL 44/21-69 Tri DigitCATV/DTT (DVB-T) Switch MST-01 (IR control)
Mai sus sunt prezentate două situaţi tipice în care ar trebui să folosim switch-ul MST-01 E2024. În primul caz sursa de semnal este formată din doua antene TV terestre care recepţionează multiplexuri pe canale adiacente. În al doilea un canal TV prin cablu se suprapune cu unul terestru.

Kweye- imagini de la DVR-uri pe telefoanele mobile.

DVR-urile ATU şi Trend folosesc acelaşi standard pentru furnizarea de fluxuri video pe dispozitive mobile (telefoane , PDA-uri etc.). Fluxurile pot fi decodate de către aplicaţia Kweye (concepută pentru sistemele de operare Android). Această soluţie neobişnuită permite orice configurare a reţelei de supraveghere, integrarea acesteia şi accesul la ea din orice colţ al lumii. Aplicaţia Kweye poate fi descărcată de pe Android Market.
Network DVR: ATU H.264 (4ch)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)CCTV Network DVR: TREND 250X08 (H.264, 8 channels) CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
KWeye - images from ATU and TREND DVRs on mobile phones
DVR-urile ATU (M71000) oferă posibilitatea de a înregistra patru canale 4CIF(704 x 576) la 12fps sau patru canale 2CIF( 704 x 288) la 25fps. Ele sunt recomandate pentru sisteme de supraveghere video care necesită înregistrări la rezoluţie înaltă, monitorizare în timp real şi un nivel ridicat de compresie video. Compresia H.264 şi suportul pentru hard disk de până la 2 TB pemite stocarea unei cantităţi mari de informaţii de supraveghere. Un alt avantaj îl constituie posibilitatea de a vedea imagini de pe mai multe DVR-uri pe acelaşi site de internet.
TREND M72504, M72508, M72516 sunt DVR-uri care oferă posibilităţi de înregistrare a imaginilor de 4CIF(704 x 576) la 6 fps sau imagini de 2CIF( 704 x 288) la 12 fps (pe fiecare canal). Ele pot fi folosite în orice sistem de supraveghere care necesită înregistrări la rezoluţie mare, vizualizare în timp real şi un standard de compresie eficient, dar care nu operează în medii dinamice. La fel ca şi în cazul DVR-urilor ATU compresia şi suportul H.264 cu hard disk-uri care au o capacitate de până la 2TB permite înregistrarea unor cantităţi foarte mari de date video. Înregistrările cât şi imaginile live pot fi accesate cu ajutorul internetului sau a aplicaţiiei CMS.

Camera IP Sunell CCD compatibilă cu standardul ONVIF.

ONVIF (Open Network Video Interface Forum) este un forum de industrie deschisă care vizează coordonarea eforturilor pentru a fixa standarde generale, globale de înregistrare şi transmitere video în sisteme IP CCTV. Dispozitive compatibile ONIVF asigură flexibilitate în construirea sistemelor de supraveghere video, datorită interoperabilităţii echipamentelor oferite de diverşi producători. Prin standardizarea interfeţei digitale a echipamentelor IP CCTV şi unificând compresia şi transmisia fluxurilor video, configurarea dispozitivului şi metodelor de control, chiar şi de manipulare, etc., utilizatorului îi este oferită o platformă uniformă şi uşor de gestionat.
IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)
Un clip de la o cameră Sunell K1620
Camera Sunell SN-IPC54/50DN K1620 este pe deplin compatibilă cu standardul ONVIF, astfel încât poate să coopereze cu oricare dispozitiv compatibil cu acest standard. Software-ul gratuit RNV care este furnizat împreună cu camera -NVMS- permite utilizatorului să gestioneze până la 16 camere IP Sunell .Sistemele IP CCTV compuse din camerele Sunell pot fi deasemenea gestionate cu ajutorul software-ului comercial NUUO : K3104, K3108, K3116, K3132, K3164. Acest software este deasemenea compatibil cu ONVIF.

Acoperire mai mare pentru reţelele wireless.

Se întâmplă ca într-un apartament mare sau într-o casă ,locuitorii să nu îşi poată folosi reţeaua WiFi în unele camere , datorită unei mari atenuări a semnalului cauzată de pereţi si tavane.Soluţia la această problemă este instalarea unui dispozitiv suplimentar la jumătatea distanţei dintre punctul principal de acces şi zona fără acoperire wireless adecvată.Dispozitivul instalat ar trebui să funcţioneze în modul repetor.
Wireless PCI Adapter (eXtended Range): TL-WN551GAccess Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)Access Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816High Power Wireless USB Adapter: TP-LINK TL-WN422G<br />(2.4GHz, 54Mbps, external antenna connector - SMA R/P)
Diagrama unei reţele wireless cu un repeater
Echipamentele folosite:
  • Access point TP-LINK TL-WA500G N2941 în modul "Access Point" pentru conectarea clienţilor cu plăci de reţea wireless.
  • Un alt access point TP-LINK TL-WA500G N2941 în modul "Repeater" repetând semnalul pentru conectarea userilor aflaţi la o distanţă mai mare de reţeaua WiFi.
  • Wireless card (adaptoare) TL-WN551G N2970 şi TL-WN422G N2921. Acestea diferă prin interfaţă (PCI şi respectiv USB).

Ce trebuie făcut atunci când un televizor are doar o singură intrare HDMI?

Soluţia constă într-un comutator HDMI care le permite utilizatorilor să conecteze mai multe dispozitive high-definition la un televizor echipat cu un număr insuficient de intrări HDMI. Nu există probleme legate de conexiuni simultane a unui receptor de satelit, a unui DVD player, PC sau consola de jocuri. Chiar şi în cazul în care televizorul are un număr suficient de intrări HDMI , poate fi mai avantajos conectarea unui singur cablu HDMI pentru o instalare uşoară pe un perete folosind un suport pentru LCD/plasmă.Acest lucru înbunătăţeşte cu adevărat aspectul televizorului suspendat pe perete. Există două comutatoare de înaltă calitate H3121 cu două intrări şi H3131 cu trei intrări.Alegerea sursei se face utilizând telecomanda inclusă sau manual.

Mod de întrebuinţare
Signal-HD HDMI Switcher 2x1
Switch 2x1 Signal-HD HDMI
H3121

Statul Vatican.

rădăcina cuvântului Vatican este derivată din latinescul "vates", însemnând ,,clarvăzător, ghicitor". Dealul Vaticanului este una dintre celebrele şapte coline ale Romei, deşi a fost inclus în limitele oraşului în timpul Papei Leo al-IV lea , care, între anii 848 şi 852 ,a extins zidurile oraşului ca să protejeze Bazilica Sf. Petru şi Vaticanul. Astfel, Dealul Vaticanului se află în interiorul zidurilor şi a limitei oraşului Roma de peste 1100 de ani. (până la tratatele Laterane din 1929 a fost o parte a Rione Borgo).
sursă: Wikipedia


Basilica Sfântul Petru
Coada la muzeele Vaticanului
Produse noi oferite de Dipol:
IP CCD Camera: Sunell SN-IPC54/50DN (1.3MP, H.264, ONVIF)
VoIP Gateway/Router 8level IPG-802
DVB-S Receiver: Opticum X80 + TNK (2-month prepaid card)
Portable DVR Camera: PROTECT 520 (HD, MPEG-4, SDHC/MMC)
Cameră CCD
H.264 ONVIF
K1620
VoIP Gateway/Router
8level IPG-802
N4002
Receiver DVB-S
Opticum X80 + TNK
A99418
Cameră DVR portabilă
PROTECT 520
M70520
Merită citit:

Monitorul de service MIG-29 - 3.5" - un dispozitiv util pentru instalarea CCTV.. Monitorul de service MIG-29 M3104 este un dispozitiv util pentru oricine instalează şi configurează un sistem CCTV. Mulţumită dimensiunilor reduse şi mobilităţii, acesta poate fi conectat uşor şi rapid la o cameră CCTV sau la un DVR şi apoi folosit la configurarea parametrilor de operare.
Monitorul de service MIG-29 M3104 este util în special pentru camerele cu meniu OSD...
3.5
Monitorul de service MIG-29 M3104 este util în special pentru camerele cu meniu OSD
- meniul poate fi vizionat direct pe ecran
SMATV system for multi-family building, with 60-1000 outlets. Acest sistem oferă fiecărei prize toate transmisiile terestre şi toate programele de pe doi sateliţi ( de exemplu , Astra 19.2E şi Hotbird 13E).
Antenele (inclusiv antena high-gain UHF a2670) şi triplexor-ul sunt montate pe acoperiş. Setul de amplificatoare de canal Alcad cât şi restul echipamentelor sunt amplasate în interiorul clădirii. Amplificatoarele permit egalizarea nivelelor de intrare ale semnalelor terestre , ceea ce este foarte important în cazul reţelelor mari de distribuţie...
Monirizare wireless IP CCTV cu camera TP-Link TL-SC3130G Cameră IP wireless TP-Link TL-SC3130G K1150 este soluţia ideală pentru a înbunătăţi securitatea într-un apartament. Viteza de transmisie de 54 MB asigură un flux video bun în locuri fără reţele pe cablu, cu condiţia ca zidurile şi / sau tavanul să nu blocheze semnalul wireless....
Wireless IP Camera: TP-LINK TL-SC3130G (0.5 lx, VGA, 30fps, MPEG-4, 4 mm)ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960N

Panorama IP Camera: PIXORD PD636E (2MP, H.264, Fish-Eye)