COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 23/2011 (7 Iunie, 2011)
Următorul mare salt - LTE-Advanced. Următorul mare salt - LTE-Advanced. La începutul acestui an , google a lansat ideea : "Think Big With a Gig" (gândeşte mare cu un giga), anunţând intensificarea construcţiei reţelelor fixe în bandă largă care să permită unui user final transmiterea datelor la viteze mai mari de 1 Gbps. Pentru consumatori, asta înseamnă viteză mai mare de 100 de ori faţă de viteza medie a internetului în bandă largă din SUA.
Provocarea este una serioasă dar în acelaşi timp nu mai este impresionantă în comparaţie cu standardul care promite o conexiune de peste 1 Gbps dar pentru...... telefoane mobile!
Este LTE-Advanced, evoluţoia standardului care a intrat pe piaţa LTE. AgilentTechnologies Inc. a prezentat a Mobile World Congress din Barcelona un sistem pentru a genera şi analiza semnalele - LTE Advanced (3GPP Release 10). Acest lucru va accelera lucrările pe această tehnologie, care permite inginerilor de a testa noi dispozitive.
NTT DoCoMo, un operator japonez de telefonie mobilă care a ajuns la 1 Gbps download şi 200 Mbps, în condiţii de laborator, a obţinut autorizaţiile  şi planurile necesare pentru a testa tehnologia în condiţii reale. Experţii din industrie estimează că în 2015 vor fi implementate reţele comerciale bazate pe standardul LTE Advanced. Este dificil să supraestimăm importanţa noului standard legat de dezvoltarea tehnologiilor IT şi de comunicare. În timp ce LTE, care intră pe piaţă , permite accelerarea de aproximativ 10 ori a transmisiei de date,echipamentul LTE-AdvancedIt va permite viteze de aproximativ 100 de ori mai mari de acces la internet faţă de cele mai bune soluţii oferite în prezent bazate pe HSPA şi HSDPA (downlink 15 Mbps, uplink 5 Mbps). Asemenea infrastructurii wireless vor permite să se profite din plin de cloud computing, folosind computerele din ziua de azi transformate în terminale folosind software-urile marilor centre de date.

Până de curând, a fost o provocare ajungerea la 1 Gbps în LAN-uri, reţelele urbane fixe cu o astfel de rată păreau un vis. În termen de trei ani, astfel de parametri vor fi disponibili pe telefoanele mobile.
Un router pentru acasă compatibil cu tehnologia LTE - FRITZ!Box 6840 LTE - prezentat la CeBIT 2011
Necesitatea de a construi reţele celulare în bandă largă a rezultat din schimbarea continuuă a felului în care sunt folosite telefoanele mobile. Un utilizator care vorbea la telefon timp de 300 de minute pe lună genera aproximatix 20 MB transfer de date, în timp ce în cazul smartphone-urilor acestea pot utiliza mai mulţi GB. Cererea va creşte în continuare, de aici şi nevoia modernizării infrastructurii. Conform raportului publicat în mai de către Global mobile Suppliers Association (GSA), 208 operatori din 80 de ţări au făcut deja investiţii în LTE. Astăzi ,reţelele LTE operează în 14 ţări : Austria, Dania, Estonia, Finlanda, Germania, Hong Kong, Japonia, Lituania, Norvegia, Filipine, Polonia, Suedia, Statele Unite ale Americii, Uzbekistan..
"Concursul foto "Pasionaţi de antene" . Primele lucrări înscrise..

Regulile concursului
Câmpul de antene- J. Herein
Antenele în Wadi Musa.  Oraşul Wadi Musa are o populaţie de 25 000 de locuitori,dar există aici mai mult de 50 de hoteluri. În imediata apropiere se află unul dintre cele mai faimoase şi mai vizitate monumente ale lumii.
Conexiunea wirless este foarte importantă pentru ţara în care se află oraşul, fiind o soluţie rentabilă în zonele deşertice cu populaţie puţină.
Ce monument faimos se afla lângă Wadi Musa? -răspunsul se află la finalul ediţiei.
Ce monument faimos se afla lângă Wadi Musa? -răspunsul se află la finalul ediţiei
Lovite de fulger... şi bune de aruncat la gunoi!  Primăvara şi vara sunt perioadele în care se produc furtuni violente, în cadrul cărora toate dispozitivele electrice sunt vulnerabile la pagube. Antenele (atât cele terestre cât şi cele satelit) prezintă cele mai mari riscuri, similare cu toate dispozitivele conectate la sistemul antenei. Mai jos sunt exemple ale efectelor fulgerelor.
Lovite de fulger... şi bune de aruncat la gunoi!
Vă rugăm să reţineţi că, în conformitate cu prevederile standardului european de protecţie a structurilor împotriva trăsnetului (EN 62305-3:2009), catargele antenelor de pe acoperişuri ar trebui protejate împotriva loviturilor de trăsnet directe. O astfel de protecţie se poate face prin amplasarea antenei într-un loc ferit sau prin folosirea unui sistem individual de protecţie împotriva trăsnetului. Un astfel de sistem este prezentat mai jos.
Protejarea catargului şi a antenei împotriva loviturii directe de trăsnet.
O astfel de soluţie este baza pentru protecţia sistemului antenei şi a dispozitivlor conectate, limitând mult posibilitatea penetrării sistemului de către curenul electric provenit de la un fulger. Cu toate acestea în multe cazuri, aceasta nu garantează protecţia completă. Există de asemenea riscul de ramificare a fulgerului şi de inducere a unui voltaj de supratensiune. Un obicei bun este folosirea supresoarelor de tensiune la intrările primelor elemente din sistem, cum ar fi amplificatoare TV terestru şi/sau amplificatoarele pentru sisteme multiswitch.
TV-Sat Surge Protector: SIGNAL (F-plug/F-socket)
TV-Sat Surge Protector SIGNAL R48602 poate fi folosit în toată gama de frecvenţe FM/TV/SAT (5-2400 MHz). Poate susţine curenţi de până la 8000 A. 
Reţea CCTV pentru o cabană. Protecţia caselor (vilelor, cabanelor) este în general o problemă serioasă. Diagrama de mai jos arată o soluţie rentabilă bazată pe DVR-ul TREND 250x04 M72504 .
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
O soluţie de protecţie a casei, bazată pe DVR-ul TREND 250x04, un router TP-LINK şi un modem USB 3G
DVR-urile nu suportă direct modemurile USB 3G, astfel încât este necesară folosirea unui router 3G, de ex. TP-LINK N2957 TL-MR3420 3G/3.75G. Comunicarea cu internetul prin intermediul reţelei 3G se face prin interfaţa USB, care trebuie conectată la un modem 3G corespunzător.
Minimul broadband necesar pentru a putea monitoriza de la distanţă este de 200kbps pentru un canal video (stream video auxiliar), serviciul trebuie să aiba o adresă IP unică şi publică. Pentru a limita transferul de date DVR-ul poate să transmită numai în situaţii de alarmă.
Datorită router-ului , proprietarul şi invitaţii pot să acceseze internetul wireless, în întreaga casă pe timpul sejurului lor.
Alegerea unui iluminator IR. La alegerea puterii unui iluminator IR trebuie să ne amintim că intensitatea luminii scade invers proporţional cu pătratul distanţei de la sursă.
De exemplu, dacă un obiect este aşezat la o distanţă de 10 metri faţă de sursa de lumină şi intensitatea luminii la suprafaţă este de 90 lx, după mutarea obiectului la o distanţă de 30 de m , intensitatea luminii scade la 10 lx ( distanţa de 3 ori mai mare = intensitatea luminii este de 9 ori mai mică).
Intensitatea luminii în funcţie de distanţa faţă de sursă
Camerele video cu un unghi larg necesită un iluminator IR adecvat, cu un unghi radiant la fel sau chiar mai larg, cum ar fi Redbeam IR40 M1640 (unghiul total de operare este de 60o, raza de 30 m).
În conformitate cu relaţia descrisă mai sus raza poate fi dublată folosind 4 iluminatori ( conservând aceeaşi direcţie/unghi).
Day/Night Camera Redbeam IC40 (470 TVL, Sony HAD CCD, 0.02 lx, 2x IR 40m)
Camera compactă Redbeam IC40 M1130 cu doi iluminatori IR.
Pot avea o rază de 40 m, cu un unghi de 45 o.
Camerele IP CCTV nu au fost niciodată atât de ieftine! Noua cameră IP de 1.3 MP IP de la TP-Link, TL-SC3430 K1155, poate fi folosită pentru sarcini responsabile în cadrul sistemelor CCTV IP pentru case, magazine, bănci, birouri, etc. ,oferind o imagine mai clară şi mai detaliată decât camerele tradiţionale analogice. K1155 are funcţionalitatea a unei camere CCTV IP de top, în timp ce este şi accesibilă pentru toată lumea.
IP Camera: TP-Link TL-SC3430 (0.5 lx, 1.3MP, 30fps, H.264, 4.2mm)Wireless ADSL2+ (Annex A) Router: TP-Link TD-W8901G (integrated with 4-port switch and AP)
Opţiuni de conectivitate a camerei K1155 
Principalele caracteristici ale camerei:
  • detectarea mişcării
  • detectarea sunetului
  • interfaţa web suportată de majoritatea browser-elor web (Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari)
  • suport pentru NAS
  • abilitatea de a previzualiza imaginile pe telefoane 3G /PDS-uri
  • posibilitatea de a produce răspunsuri la evenimente sub forma unor înregistrări video transmise prin email sau printr-un server.
Protocolul HTTPS şi filtrarea IP oferă protecţie înpotriva scurgerilor de date, permiţând utilizatorului să se autentifice prin intermediul reţelelor wireless. Camera este livrată cu un software de management capabil să gestioneze până la 16 camere. Acesta permite vizionarea live a înregistrării video, înregistrarea fluxului/rilor video şi redarea înregistrărilor pe orice calculator modern, eliminând necesitatea cumpărării echipamentelor NVR costisitoare.
Interfon IP. Proprietarul unei clădiri are o centrală VoIP în clădirea sa ce cooperează şi cu interfonul, acesta putând fi accesat de pe orice post VoIP din clădire. Camera IP (Pixord PL-621E K1533) montată deasupra porţii putea fi monitorizată de la orice computer. El a vrut o funcţionalitate similară într-o altă clădire situată la 600 de metri distanţă- problema era lipsa conexiuni prin cablu dintre clădiri. Problema a fost rezolvată de către compania DAW. Transmisia dintre cele două clădiri a fost făcută prin access point-urile TP-LINK TL-WA5210G N2350. Unul dintre punctele de acces a fost conectat la switch (vezi diagrama de mai jos) fiind conectat la PBX şi camera IP. Al doilea punct de acces localizat în clădirea îndepărtată find conectat cu gateway-ul/router-ul VoIP 8level IPG-802 (N4002).
Outdoor IP Camera: Pixord PL-621E (2Mpx, H.264, PoE)Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)Access Point TP-LINK TL-WA5210G (outdoor)VoIP Gateway/Router 8level IPG-802
Diagrama instalaţiei
Calitatea imaginii este bună în ambele clădiri, utilizatorii pot să vorbească simultan cu oamenii de la poartă prin intermediul gateway-ului VoIP. Proiectul a fost finalizat iar clientul a fost complet mulţumit atât de funcţionalitate cât şi de preţul rezonabil.
Compania DAW primeşte cana noastră "Cameleon mug".
Invităm companiile de instalare să prezinte descrieri ale sistemelor bazate pe produsele oferite de noi..
Petra, Iordania. Petra este acum un oraş distrus al Nabatenilor, localizat în sud-vestul Iordanului. Este situat într-o vale sâncoasă, accesibilă doar printr-o strâmtoare îngustă printre stânci - al-Siq gorge. În antichitate, din secolul al III-lea î Hr. până în secolul al II-lea d Hr. oraşul a cunoscut zilele sale de glorie, fiind capitala regatului Nabatienilor. Petra a devenit patrimoniu UNESCO din 1985.
Aprovizionarea cu apă a fost mereu o provocare pentru Wadi Musa şi Petra. Pentru a putea sorbi ceai de mentă , Nebatienii au construit un sistem care să colecteze apa care cădea peste stânci. Aceştia depozitau apa pentru perioadele de secetă.
Produse noi de la DIPOL:
Powerline Ethernet Adapter: TP-Link TL-PA211 (200Mbps)
VSB TV Modulator: Terra MT-31 (21-69 BG/DK)
IP Camera: TP-Link TL-SC3430 (0.5 lx, 1.3MP, 30fps, H.264, 4.2mm)
WLAN Omni Antenna: TRANS-DATA DZ12 5GHz
Adaptor Powerline Ethernet
N3357
Modulator VSB
R871736
Camera 1.3MP 30fps IP
K1155
Antena 5GHz WLAN
A743040
Merită citit:

Acoperire mai mare pentru reţelele wireless. Se întâmplă ca într-un apartament mare sau într-o casă, locuitorii să nu îşi poată folosi reţeaua WiFi în unele camere, datorită unei mari atenuări a semnalului cauzată de pereţi şi tavane. Soluţia la această problemă este instalarea unui dispozitiv suplimentar la jumătatea distanţei dintre punctul principal de acces şi zona fără acoperire wireless adecvată. Dispozitivul instalat ar trebui să funcţioneze în modul repetor.
Wireless PCI Adapter (eXtended Range): TL-WN551GAccess Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)ADSL Annex A Router: TP-Link TD-8816High Power Wireless USB Adapter: TP-LINK TL-WN422G<br />(2.4GHz, 54Mbps, external antenna connector - SMA R/P) Access Point with eXtended Range: TP-Link TL-WA500G<br />(AP/APC/WDS 2.4GHz, PoE)
Economic şi profesional - DVR-urile TREND. Instalatorii CCTV adesea se văd nevoiţi să respecte cerinţele exigente ale clienţilor care au un buget care nu le permite instalarea echipamentelor mai scumpe. Soluţia poate constă în DVR-urile TREND 250. TREND 250X16 M72516 este un DVR cu 16 canale care furnizează capabilităţi de înregistrare de 4CIF (704 x 576) -folosind rezoluţia maximă oferită de camera analogică. Compresia H.264 şi compatibilitatea cu hard disk-uri cu o capacitate de până la 2 TB permit înregistrarea unei cantităţi enorme de date video...
Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 515 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD , 0.01 lx, 4mm, IR)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)CCTV Network DVR: TREND 250X16 (H.264, 16 channels)
Divizarea fără pierderi a semnalului CATV. Recepţia multi-room a semnalului CATV, de regulă, necesită folosirea unui amplificator ca să asigure că nivelul semnalului să fie între 62 şi 80 de dBuV. Majoritatea amplificatoarelor TV nu pot fi folosite în acest scop, datorită parametrilor nespecificaţi în cadrul canalelor speciale din reţeaua de cablu (canalele "S" situate între benzile VHF şi UHF ).
Golul este umplut de amplificatoarele RF AWS-1145 B117028 şi AI-223 R90452. Ambele amplificatoare au fost echipate cu canal de întoarcere care permite utilizarea lor în reţele de cablu TV cu servicii de internet. Reglarea câştigului este combinată cu corectarea atenuării cablului...
AI-223 R90452 este folosit ca un dispozitiv de distribuţie semnal, inclusiv pentru reţelele CATV.
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.