COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 24/2011 (13 iunie, 2011)
Deschizi maşina şi .... vezi doar Google înăuntru. 250.000 de km fără accidente, doar o mică tamponare - un şofer neatent a intrat în spatele maşinii. Se pare că discuţia legată de cine sunt cei mai buni şoferi, bărbaţii sau femeile - se termină aici: câştigătorii sunt roboţii! Maşinile care se pot conduce singure sunt un proiect al Google, o versiune modificată a Toyotei Prius. Acestea sunt testate pe drumurile Americane. Până acum testele au fost efectuate sub supraveghere umana, deoarece legea nu permite altfel. Şoferul uman "auxiliar" face câteva intervenţii, cum ar fi, dacă un bicilist trece pe roşu. Cu toate acestea rezultatele de până acum sunt satisfacătoare, iar ritmul în care se realizează dezvoltarea proiectului este atât de rapid încât statul Nevada ia în considerare schimbarea legislaţiei astfel încât aceşti roboţi să poată participa la traficul normal.
Statul Nevada a fost ales în mod intenţionat - există mai mult de 600 de km de drumuri expres şi doar 2.7 milioane de oameni, rute de trafic uşoare şi trafic puţin, şi ... baze militare. Proiectul este interesant pentru Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) - o agenţie interesată de posibilitatea introducerii unor tehnologii noi în cadrul armatei.
Se pare că în misiuni de luptă nişte ciocniri şi nişte vopsea zgâriată nu vor fi un obstacol în implementarea ...... tancurilor fără şofer.
Maşinile sunt echipate cu:
 • vCamere video - montate aproape de oglinda retrovizoare, detectând semoafoarele şi orice obstacol mobil;
 • Senzor de distanţă - trei radare montate pe bara de protecţie frontală (pe două parţi şi unul în mijloc), şi unul pe bara din spate, măsurând distanţa până la diferite obstacole şi permiţând sistemului să reducă viteza maşinii;
 • Estimatoare de poziţie - un senzor montat pe roata stângă din spate este folosit pentru a măsura mişcarea laterală şi pentru a determina poziţia maşinii pe hartă;
 • lidar - un senzor rotativ pe acoperiş, scanând zona pe o rază de 60 de metri pentru a creea o hartă tridimensională şi dinamică a mediului înconjurător.
Toyota Prius modificată cu echipamentul adi?ional
(sursa: New York Times)
Posibilităţiile de folosire a vehiculelor fără şoferi sunt enorme, întinzându-se de la maşini personale, taxiuri la camioane care ar putea transporta încărcături fără a fi nevoite să respecte limitele de timp associate cu odihna şoferilor.
Ideea de însoţire a proiectului este de a preveni erorile comise de şoferi datorită oboselii sau a atenţiei distrase, şi în cele din urmă de a elimina omul de pe scaunul şoferului şi de a-l înlocui cu "maşini infailibile".
Conform Asociaţiei Mondiale de Sănătate, mai mult de 1,2 milioane de oameni mor în fiecare an în accidente rutiere, iar perspectivele de cercetare asupra maşinii autonome spun că ar fi posibilă reducerea la jumătate a acestei statistici ruşinoase. Un lucru este sigur, dacă produsul va intra vreodată pe piaţă, va fi un obiect dorit de toţi iubitorii de băuturi alcoolice!

O tură cu Google Car
Păduri de antene în Algier
Lukasz Berezowski
Antene în Dalmaţia. În vremurile antice regiunea Dalmaţiei era locuită de triburile Ilirice. În secolele şapte-şase îHr. grecii au întemeiat câteva colonii în acea regiune, secolul al trei-lea îHr. a marcat începutul dominaţiei romane. Până la cel de-al Doilea Război Mondial a făcut parte din Imperiul Bizantin, Ungaria, Veneţia şi Austria.

Antenele din imagine se află în unul din oraşele din Dalmaţia.
În care?- răspunsul se află la finalui ediţiei.
Economic şi profesional - cu modulatoarele VSB TERRA MT-31 Sistemele SMTV/MATV care distribuie o multitudine de programe pot avea probleme la alocarea unor canale noi.
Problema poate fi rezolvată de obicei prin folosirea unui modulator VSB (VSB - Vestigial Side Band) care, datorită tehnicii avansate de modulare, poate să funcţioneze pe canale adiacente, fără a mai fi necesar un gol adiţional (minim 1 canal) ca în cazul modulatoarelor DSB (Dual Side Band)
VSB TV Modulator: Terra MT-31 (21-69 BG/DK)
Modulator TV VSB Terra MT-31 (21-69 BG/DK)
R871736
Până de curând achiziţionarea unui modulator VSB era asociată cu o creştere semnificativă a costului de instalare. Modulatorul TERRA MT-31 R871736 sparge bariera preţului pentru această clasă de produse.
Acesta permite o întrebuinţare mult mai eficientă a benzii UHF. Semnalele de intrare tipice includ banda de bază video/audio de la camerele analogice, DVRs, DVD playere, computere, şi media playere.
Modulatoarele pot fi folosite cu success atât pentru instalaţiile cât şi în siteme MATV de mici dimensiuni. Puterea lor de ieşire de 80 dBuV asigură distribuirea directă a semnalului RF la caţiva clienţi. Sistemele mai complexe vor necesita folosirea amplificatoarelor. Controlul calităţii meticulous din cadrul companiei Terra face ca aceste dispozitive să fie practic fără defecte.
RTSP în DVR-uri ATU. RTSP este un protocol folosit pentru tansmiterea de date multimedia. Acest protocol, datorită popularităţii sale, poate fi convertit cu uşurinţă, iar conţinutul său poate fi pus la dispoziţia unui public mai larg.
DVR-ul ATU M71000 pot transmite înregistrări video de pe canale individuale folosind protocolul RTSP. În acest scop utilizatorul trebuie să facă forwarding la portul 554.
VLC media player - imagini de pe canalul 1 al unui DVR ATU, trasmise prin protocolul RTSP
Stream-ul RTSP poate fi redat cu ajutorul mai multor programe şi cu ajutorul plug-in-urilor adecvate instalate în browsere. Unul dintre ele este VLC Media Player. Pentru a viziona imaginile, utilizatorul trebuie să selecteze opţiunea "foloseşte RTP peste RTSP(TCP)" din cadrul setărilor programului şi să introducă în câmpul de adresă urmatoarea adresă:
rtsp://IP:554/CH
IP - adresa IP a DVR-ului
CH - numărul canalului: 01, 02, 03, etc.
Imaginile transmise prin protocolul RTSP sunt de o calitate mai mică decât înregistrarea originală, fapt ce economiseşte lăţime de bandă. Folosirea acestui protocol este soluţia perfectă pentru cei care doresc un acces rapid şi usor la imaginiile recorder-ului.
Protecţia echipamentelor de joasă tensiune împotriva căderilor de tensiune. Instalaţiile importante, alimentate la 12 VDC de la un alimentator, cum ar fi sistemele de alarmă şi sistemele de supraveghere video, ar trebui protejate împotriva căderilor de tensiune. O alimentare neîntreruptă este asigurată de sursele de alimentare cu back-up. DIPOL oferă două modele: ZBP-13.8V/3A AWZ 300 M18287 şi CS24U12V/2A M1853.
Sursa de alimentare M1853 este concepută pentru a alimenta camere, interfoane, sisteme de alarmă, senzori, încuietori şi alte dispozitive alimentate la 12 VDC, cu consum mai mic de 2A.
 • Acceptă o plajă largă de tensiuni de alimentare: 85-264 VAC, 47-70 Hz
 • Interfaţa de comunicare furnizează informaţii asupra statutului bateriei (funcţionare backup, nivel scăzut de încărcare, daune, lipsă)
 • Alarmă sonoră în cazul descărcării bateriei etc.
 • Opţiune de pornire la rece (fără alimentare AC)
 • Posibilitatea conectării unui acumulator extern
Buffer Power Supply: CS24U12V-12 (12V/2A, 12Ah)Buffer Power Supply: CS24U12V-12 (12V/2A, 12Ah)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)Vandal-proof Dome Camera: V-CAM 540 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR)ADSL Router w. 4-port Switch &802.11n AP: TP-Link TD-W8960NCCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Exemplu de folosire a sursei M1853
Supravegherea video într-un parc de distracţii egiptean. Pentru a înbunătăţi siguranţa în Dream Park din Egipt, a fost instalat un sistem de monitorizare video bazat pe camerele IP de la ACTi.
Complexul care are o suprafaţă de 150 de hectare şi este împărţit în trei parţi tematice, a fost acoperit de un singur sistem de supraveghere. Acest lucru este posibil datorită funcţiilor de bază ale camerelor IP: posibilitatea de implementare pe suprafeţe foarte mari şi a rezoluţiei megapixel.
Dream Park în Egipt
Sistemul principal constă din 3 camere de exterior TCM-1231 K1021, o cameră speed dome de zi/noapte ACTI CAM-6611 K1214, şi 5 camere ACM-4001 K1503 instalate în interiorul clădirilor. Întregul sistem încorporează camerele analogice existente care sunt conectate la 10 servere video TCD-2100 K2150.
H.264 Video Server: ACTi TCD-2100Outdoor IP Camera: ACTi TCM-1231 (1.3 Mpx, H.264)IP Speed Dome Day/Night Camera: ACTI CAM-6611 (MPEG-4)IP VGA Camera: ACTi ACM-4001
Arhitectura sistemului IP CCTV din parcul de distracţii
Sistemul asigură o funcţionare stabilă, de încredere şi o calitate superioară a imaginii facând astfel posibilă identificarea feţelor. Configurarea şi utilizarea dispozitivelor ACTi este disponibilă cu ajutorul software-ului gratuit pentru înregistrări video ACTi NVR şi a browser-ului IE.
Cum să economisiţi la serviciile de telefonie? O modalitate este folosirea gateway-ului VoIP N4002, furnizând posibilitatea de a folosi serviciile a trei furnizori VoIP simultan printr-o singură linie DSL. Această formă de conexiune permite utilizatorilor reducerea semnificativă a costurilor serviciilor de telefonie şi fax. Gateway-ul are 2 jack-uri de de telefon permiţând folosirea telefoanelor analogice pentru convorbirile pe internet.
Access Point: TP-Link TL-WR740N (w. router, 4p-switch, 150Mb/s 802.11n)
Funcţia de bază a gateway-ului într-o reţea LAN

Elementele principale:
 • Suport pentru 3 conturi SIP,
 • Două porturi Ethernet,
 • Două porturi FXS (pentru două telefoane),
 • Router integrat ce permite partajarea conexiunii la internet, suport pentru mai multe codecuri: G.711a/u, G.723, G.726, G.729A, G.729B
 • setările/opţiunile telefonului: volum, apelare rapidă, agendă telefonică, schimbarea între convorbiri.
VoIP Gateway/Router 8level IPG-802
VoIP Gateway/Router 8level IPG-802 N4002

Split, Croatia. Este al doilea oral ca dimensiune din Croaţia, dupa Zagreb. Unul dintre monumentele sale este palatul roman al lui Diocleţian, care s-a născut în apropiere. În Evul Mediu oraşul era scaunul Episcopiei credincioase universului tradiţiilor Bisericii Catolice Latine, în contrast cu Episcopia de la Nin. Cu toate acestea în Split se află o statuie a lui Grigore din Nin, Episcopul care a introdus limba croată în cadrul slujbelor religioase după Marea Adunare din 926
Dacă nu atingi degetul mare de la picior al Episcopului Grigore din Nin pentru noroc, sau nu mergi prin străzile înguste şi nu iei masa în Piata Catedralei, uitându-te la viziunea artistică aspura Cinei Cea de Taină- înseamnă că nu ai fost niciodată în Split
Produse noi oferite de DIPOL:
Powerline Ethernet Adapter: TP-LINK TL-PA111 (85Mb/s)
Combo HD Receiver: Ferguson Ariva 200 COMBO (DVB-S/S2+DVB-T)
SFP Module: TP-LINK TL-SM311LM (1000Base-SX MMF 550m 2xLC)
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN723N (802.11n, 150Mb/s)
Adaptor Powerline Ethernet
N3352
Combo HD Receiver
A99382
Modul SFP
L1402
Adaptor Wireless USB
N2927
We have written about:
Sistem SMATV cu 232 de abonaţi. JOne of the design offices turned to us for help in designing SMATV system in an apartment building. They demanded to provide each apartment with two outlets supplying digital terrestrial television signals (DVB-T) and satellite channels from Hotbird and Astra...
Sistem SMATV cu 232 de clien?i. Un birou de proiectare ne-a cerut ajutorul pentru proiectarea unui sistem SMATV într-o clădire de apartamente. Ei vroiau să ofere fiecărui apartament două conexiuni care să recepţioneze semnale TV digitale terestre (DVB-T) şi canale prin satelit de la Hotbird si Astra...
Diagrama sistemului SMATV proiectată cu ajutorul software-ului SatNet oferit de TERRA. Angajatul biroului de proiectare a fost surprins de simplitatea şi eleganţa marelui proiect bazat pe multiswitch-uri.
Cum să folosiţi funcţia DLNA? Pe piaţă există televizoare echipate cu porturi LAN, care pot folosi conexiuni Ethernet pentru a coopera cu alte echipamente care au certificate DLNA. Standardul DLNA poate fi implementat în televizoare, PVR-uri, DVR-uri, telefoane mobile, driver NAS, sisteme hi-fi, calculatoare, imprimante de retea...
Sistemul de recepţie pentru acasă ce permite recepţia televiziunii digitale (DVB-T/DVB-S/DVB-S2) şi distribuţia de materiale multimedia
Materiale HD pe mai multe televizoare. Splitter-ul Signal-HD HDMI 1x4 H3214 permite utilizatorului să conecteze până la 4 televizoare moderne echipate cu intrări HDMI la o sursă de semnal HD. Semnalul de ieşire amplificat poate fi transmis prin cabluri HDMI 1.3b pe distan?e de până la 15 m...
Conţinut HD pe mai multe televizoare -folosirea splitter-ului Signal-HD HDMI 1x4 H3214
DVB-T Receiver Signal HD-507 (MPEG-2/4, PVR Ready)
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.