Săptămânalul DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 25/2011 (20 iunie 2011)
Vacanţă de vară

Ca în fiecare an, nu mai publicăm săptămânalul pe timpul vacanţei de vară.
Următoarea ediţie va apărea pe 23 August.

Le dorim tuturor cititorilor noştri un sezon estival fericit.8

Smart TV - cum Samsung l-a întâlnit pe Van Gogh...

Expoziţia cu lucrările pictorilor Vincent Van Gogh, Jean F. Millet şi Claude Monet din muzeul de artă Hangaram din Seul, Korea de Sud, va avea loc anul acesta din Iunie până în Septembrie. Astfel de expoziţii sunt organizate peste tot în lume, cu toate acestea sponsorul şi organizatorul expoziţiei "Reve et réalité" (Vise şi Realiate) din Korea, Samsung, nu prea este asociat cu arta. Acest mare producător de electronice de consum a aplicat o abordare de ,,roman"- pe pereţi în loc de picturi, sunt puse televizoare LED LCD de 46 de inch dotate cu tehnologia Smart TV, prezentînd tablourile selectate din operele maeştrilor împreună cu informaţii care ajută privitorii să înţeleagă mai bine tehnica şi arta lor.
Ne întrebăm dacă marii artişti nu se întorc în mormânt, pentru că astfel de proiecte pot deveni standard în expoziţiile de artă. O astfel de abordare este îndreptată spre educarea publicului, crescând dramatic numărul publicului. În plus, fiecare deţinător al unui televizor compatibil va avea posibilitatea de a ,,descărca" orice expoziţie de pe internet. În acest fel tehnologia asociată cu televiziunea, internetul şi multimedia pătrunde într-o altă dimensiune de activitate umană...
Expoziţia lucrărilor celor din vest admirată de oamenii din est datorită tehnologiei Koreene
(sursă: akihabaranews.com)
Smart TV sau "Connected TV" nu este un sistem propriu-zis ci o tendinţă de a integra într-un dispozitiv servicii disponibile prin intermediul internetului (servicii multimedia, reţele sociale, ştiri şi multe altele) cu televiziunea tradiţională. Principalii producători de televizoare sunt Samsung, Sony şi Philips pe piaţa Europeană. Cel mai faimos proiect global este Google TV, alte iniţiative interesante, create în Europa sunt HbbTV şi Youview, care suplinesc programele ,,normale" cu informaţii adiţionale disponibile pe canalele de intrenet.
"Connected TV" nu este standardizat încă, dar producătorii acestui concept se folosesc de noile canale de distribuţie iar mulţi dintre consumatori şi-au cumpărat de asemenea astfel de televizoare, până acum mai mult de 100 de milioane.

O caracterizare bună a subiectului poate fi fraza folosită de unul din angajaţii Google: " Cel mai tare lucru despre Google TV este că noi nici măcar nu ştim care va fi acesta." Se pare că "Connected TV" este mai important pentru utilizatorii TV decât oricare altă nouă tehnologie, 3D TV, şi când cumpără un televizor trebuie să fie atenţi la cooperarea acestuia cu internetul.

O staţie de bază şi un stil romantic.

Staţia de bază vizibilă în poza de mai jos se află în faţa zidurilor unuia dintre cele mai interesante locuri din Europa. Acest loc datează din secolul al nouăsprezece-lea şi a fost construit în stilul romantic, ca şi castelele Germane Neuschwanstein, Wartburg, şi Hohenschwangau.
În cazul acestui loc se găseşte un amestec de stiluri: neo-Gothic, Renascentist şi neomanuelino.
Ţara în care a fost construit acest loc este faimoasă pentru faţade acoperite cu plăci ceramice, ca în imaginea în care se află clădirea cu antena de satelit. Motivul sculptural carismatic vizibil în imaginea alăturată este din acest loc. Unde se află acest loc romantic?- răspunsul se află la finalul ediţiei.
Unde se află acest loc romantic?- răspunsul se află la finalul ediţiei.
Ţara în care a fost construit acest loc este faimoasă pentru faţade acoperite cu placi ceramice, ca în imaginea în care se află clădirea cu antena de satelit.
Motivul sculptural carismatic vizibil în imaginea alăturată este din acest loc.

Cum aduceţi sistemele analogice din spitale şi hoteluri în era DVB-T?

Gama largă de programe disponibile în standardul DVB-T este motivul pentru care proprietarii hotelurilor şi spitalelor echipate cu televiziune analogică sunt interesaţi de noua platformă cu mult înainte de închiderea celei analogice. Există câteva moduri de a distribui semnale digitale într-un sistem de televiziune analogică. Principalul criteriu de selecţie este numărul de televizoare din incintă:
  • Câteva televizoare - există două posibilităţi - înlocuirea televizoarelor cu unele noi care au tunere DVB-T sau folosirea receproarelor DVB-T externe de e.x. Signal HD-507 A99250 (pentru fiecare televizor);
  • aproximativ 10 televizoare- datorită costurilor consibereabile de înlocuire a televizoarelor cu unele noi, cea mai bună soluţie este folosirea receptoarelor DVB-T externe de e.x. Signal HD-507 A99250 (pentru fiecare televizor);
  • 15 până la sute de televizoare - în acest caz schimbarea televizoarelor este mult prea costisitoare, iar folosirea a atât de multe receivere externe este asociată cu probleme operaţionale - cea mai bună soluţie este de obicei implementarea unui sistem headend cu convertoare CODFM-PAL care să transforme semnalele digitale în canale analogice PAL.
Hotărându-se asupra headend-ului, proprietarul nu va fi nevoit să schimbe reţeaua de distribuţie şi nici televizoarele din cadrul incintei - toate programele oferite într-un multiplex digital vor fi disponibile ca şi canale analogice.
Exemplu de aplicaţie a headend-ului MMH-3000 pentru recepţionarea şi conversia semnalelor DVB-T în canale analogice PAL( 8 programe de la 2 multiplex-uri). Headend-ul foloseşte două receproare OFDM /modulatoare DSB RT-316 R81707 şi 6 decodoare MPEG2/H.264 TS /modulatoare DSB DM-316 R817121.
Elementele de bază ale headend-ului MMH-3000 dedicate acestei aplicaţii includ:
  • Unitate de bază UC-380 R81700 care încorporează sursa de alimentare, amplificatorul RF , un data bus inteligent, capabil să ţină până la 8 module individuale;
  • receiver OFDM / modulator DSB RT-316 R81707 - modulul "master" pentru recepţionarea semnalelor DVB-T OFDM (MPEG2/H.264, FTA) şi distribuirea lor ca un flux de transport MPEG2/H.264 către modulele "slave" ;
  • decodor MPEG2/H.264 TS / modulator DSB R817121 - modulul "slave" pentru decodarea semnalelor DVB-T MPEG2 şi H.264 (TS) şi convertirea lor în canale TV analogice.
În plus faţă de reducerea semnificativă a costurilor, beneficiile acestei soluţii bazate pe headend includ: lipsa necesităţii de a utiliza echipamente suplimentare în camere, alegerea liberă a setului de canale distribuite, posibilitatea de a decoda canale TV cu plată, făcându-le disponibile în toată reţeaua de distribuţie. Caracteristica din urmă nu este accesibilă în cazul folosirii altor soluţii (cu receivere DVB-T individuale).
De asemenea trebuie observat că folosire headend-ului nu exclude distribuirea sursei semnalelor DVB-T în aceeaşi instalaţie. în cazul în care sunt televizoare mixte în incintă utilizatorii televizoarelor analogige recepţionează semnale transformate de către headend-ul MMH-3000, în timp ce utilizatorii care au televizoare echipate cu tunere DVB-T recepţionează semnalul original.

O gamă completă de produse CCTV pentru cei mai pretenţioşi clienţi.

O gamă completă de echipamente Hikvision, accesorii şi software-uri suplimentare permit utilizatorilor să creeze cea mai avansată reţea de supraveghere video. Cerinţele în momentul de faţă pentru un astfel de sistem sunt foarte mari, iar echipamentul trebuie să fie de încredere şi complet funcţional.
DVR-urile Hikvision reprezintă echipamente de înregistrare de înaltă calitate. Principalele modele, 8108HFI-S M78080 şi 8116HFI-S M78160, pot înregistra imagini la rezoluţia maximă şi la framerate-ul maxim folosite în sistemele CCTV analogice (704 x 576 @ 25 fps) simultan de pe toate canalele.
Unitatea de control DS-1003 M77920 îi permite operatorului să controleze DVR-ul cât şi camerele PTZ conectate. O unitate poate controla până la 31 de DVR-uri şi 225 de camere.
Camerele pot fi conectate la DVR-uri prin cabluri coaxiale ( E1015, M6000, M5995, M6100 ), cabluri UTP E1408, E1515, sau prin fibră optică (de ex. convertere de fibra optică ULTIMODE V-024D L2402 pot transmite 4 canale video şi un canal de date printr-o singură fibră pe distanţe de 2 km)
Operatorul din centrul de monitorizare (depinde de mărimea sistemului) vede live imaginile cât şi înregistrările pe monitore VGA. DVR-urile Hikvision din seria 8100 ( M76080, M76081, M78080, M78160, M76081, M76161) pot susţine până la 8 HDD-uri de 2 TB, ceea ce permite păstrarea a 40 de zile de înregistrări la calitate maximă. Modelul de HDD recomandat este Seagate SV35.5 M89265, special creat pentru sisteme digitale de supraveghere video.
Compact CCTV Camera: n-cam 640 (600 TVL,  Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 4-9mm, IR 30m)High Speed Dome Camera: PH-33 (3.5-111.5 mm, 540 TVL, Sony Super Had CCD, 0.7 lx)High Speed Dome Camera: PH-10H (3.8-38 mm, 500 TVL,Sony Interline Transfer CCD, 0.7 lx)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-024D (multimode-WDM, 4x video, 1x data)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-024D (multimode-WDM, 4x video, 1x data)IP Camera ULTICAM DS-852MF-E (2.0 Mpix)System Control Unit DS-1003 Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8108HFI-S H.264 (8-ch.)Network DVR: HIKVISION/ULTIMAX DS-8116HFI-S H.264 (16-ch.)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207M (one single-mode fiber up to 20km)Ethernet Media Converter ULTIMODE M-207M (one single-mode fiber up to 20km)HDD SEAGATE 1 TB SV35.5 (for CCTV DVRs)
Diagrama unui sistem CCTV hibrid care foloseşte fibra optică pentru transmiterea la distanţă a datelor
DVR-ul poate fi conectat la internet. Reţeaua globală permite accesul la DVR de oriunde în lume. Folosirea unui meda converter de ex. M-207M L11521 permite utilizarea infrastructurii de fibră optică pentru monitorizarea unei clădiri folosind un sistem de supraveghere video (în cazul convertorului L11521 raza de transmisie este de 20 de km). Sistemul poate să includă şi camere IP, de ex. Ulticam K1441. Datele video de la camerele IP şi datele de backup de la DVR pot fi stocate pe servere care rulează software-ul NVR Server. O altă aplicaţie iVMS4500 - permite utilizatorilor sistemului să monitorizeze camerele prin intermediul smartphone-urilor sau PDA-urilor. Întregul sistem (serverul, DVR-ul, camerele analogice şi IP) pot fi controlate de un PC care rulează aplicaţia iVMS4000 în timp ce permite o vizualizare live, control al accesului, ajustarea parametrilor şi playback-ul înregistrărilor, cât şi al DVR-urilor şi serverului NVR. Toate aplicaţiile sunt gratuite.

CMRR pentru adaptoare de impedanţă (balunuri).

"Balun" este prescurtarea de la "Balance-Unbalance", în sistemele CCTV acesta este un element de legătură dintre un cablu coaxial şi un cablu UTP. Cel mai mare avantaj al liniilor de transmisie simetrice este costul scăzut, rezistenţa la interferenţe şi posibilitatea de a face conexiuni mult mai lungi. Datorită aranjamentului simetric al firelor, interferenţele vor fi identice şi pot fi astfel anulate. Ceea ce nu este posibil la un cablu coaxial.

Posibilitatea unui adaptor balun de a anula interferenţele identice apărute pe ambii conductori ai unui mediu de transmisie este descrisă de parametrul Common Mode Rejection Ratio (CMRR). Acesta este raportul dintre valoarea semnalului parazitic la ieşirea asimetrică şi valoarea semalului parazitic la intrarea simetrică a adaptorului. Parametrul poate fi măsurat, de exemplu, prin aplicarea unui semnal parazitic Vz la ambele intrări ale părţii simetrice (în scurt pentru a elimina anularea diferenţială). În aceste condiţii, un adaptor de impedanţă ideal nu ar prezenta nici un semnal la ieşirea asimetrică, totuşi în realitate va apărea un semnal Vb Valoarea CMRR este calculat cu următoarea formulă:

CMRR = 20*LOG(Vb/Vz)
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-B (BNC, angular, 2pcs)
Video Transmitter/Receiver (Balun): 1VP-A (BNC, 2 pcs)
Video Balun Set: 1VP-C (2 pcs., BNC lead)
Video Transmitter-Receiver Set: 1VAP (BNC, DC-2.1/5.5)
Video baluns 1VP-B
M16654
Video baluns 1VP-A
M16655
Video baluns 1VP-C
M16658
Set adaptoare balun 1VAP (cu alimentare)
M16659
Valoarea CMRR a balunurilor Etrix (în banda de 15 kHz - 6 MHz) este de 60 dB. Aceasta înseamnă o atenuare a semnalelor (interferenţe) de 1000 de ori.

Monitorizarea caselor pe timpul vacanţei de vară.

Pe timpul vacanţelor casele sunt lăsate adesea nesupravegheate timp de multe săptămâni, fiind vulnerabile la anumite riscuri cum ar fi furturi, defecte ale instalaţiei de alimentare eletrică, cu apă, sau la foc. Vecinii sau familia nu vor fi mereu acolo ca să vă salveze proprietatea sau să minimalizeze daunele. O grijă constantă nu este bună pe timpul vacanţei.....
Soluţia la problema lăsării nesupravegeate a casei este folosirea camerei TP-Link TL-SC3430 K1155. Această cameră IP cu o rezoluţie de 1.3 MP este compatibilă cu toate browserele populare, începând cu IE şi Firefox, permiţând utilizatoruilui să vizualizeze înregistrarea de oriunde prin intermediul internetului sau deasemenea folosind telefoanele mobile sau PDA-urile. El sau Ea pot în orice moment să verifice ce se întâmplă în casă. Software-ul de control inclus suportă până la 16 astfel de camere. Acesta permite deasemenea vizionarea live a imaginilor, înregistrarea fluxurilor video şi redarea materialului înregistrat. Înregistrarea poate fi declanşată fie de detectarea mişcării (un intrus care apare în imagine) sau la detectarea sunetului (zgomotul produs de spargerea geamului, etc.)
IP Camera: TP-Link TL-SC3430 (0.5 lx, 1.3MP, 30fps, H.264, 4.2mm)Wireless ADSL2+ (Annex A) Router: TP-Link TD-W8901G (integrated with 4-port switch and AP)
Capacitatea de comunicare a camerei TP-LinkTL-SC3430 K1155
Mulţumită funcţiei automate utilizatorul nu este nevoit să verifice proprietatea prea des. TL-SC3430 detectează orice incursiune şi anunţă utilizatorul în legătură cu detectarea mişcării sau a sunetului prin email. În acelaşi timp datele sunt transmise la un server FTP setat anterior, oferind imagini cu evenimentul care a cauzat alarma. Asta permite proprietarului nu numai să acceseze online previzualizarea imaginilor dar şi să deruleze înapoi la situaţia care a cauzat alarma.

O conexiune internet de backup.

Pentru multe companii, o deconectare subită a internetului poate provoca mari pierderi. O protecţie simplă şi low-cost împotriva acestui fel de accident este accesarea reţelei folosind 2 ISP diferiţi. Cea mai obişnuită soluţie este abonarea la un operator de cablu (DSL) şi la un operator mobil (internet 3G) .
Funcţia Failover implementată în routerul 3G TP-LINK TL-MR3420 N2957 este ideală pentru birouri şi firme, unde pierderea conexiunii la internet ar însemna probleme pentru desfăşurarea normală a activităţii. În cazul unei căderi a DSL-ului comunicarea cu internetul este realizată prin reţeaua 3G (mulţumită unui modem 3G compatibil conectat la interfaţa USB). După ce linia DSL intră din nou în funcţiune, dispozitivul trece automat la starea sa anterioară (accesul la internet se face prin DSL). Avantajul folosirii acestei soluţii este accesul permanent la internet al tuturor computerelor din reţea, care au interfeţe wireless (b/g sau standard n de până la 300 Mb/s) sau porturi Ethernet.
Wireless USB Adapter: TP-Link TL-WN722N (802.11n, 150Mb/s)3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)
Soluţia de backup pe ---3G bazată pe routerul wireless TP-Link TL-MR3420 N2957

Probleme cu semnalul GSM?

Există multe locuri în care reţeaua de telefonie mobilă permite convorbiri în afara clădirilor dar nu şi în interiorul acestora. Astfel de locaţii includ locuri izolate, de ex. locuri de recreere (distanţe mari până la antenele de semnal), dar cel mai adesea în camerele clădirilor vechi cu ziduri groase, în beciuri sau pivniţe (de ex. pub-uri, cafenele). O barieră puternică poate fi şi geamul modern acoperit de straturi metalice.
Soluţia la această problemă este instalarea unui repeater GSM sau 3G potrivit.
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-305
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-505
GSM Amplifier/Repeater SIGNAL GSM-1205
SIGNAL GSM-305 A6765
SIGNAL GSM-505 A6775
SIGNAL GSM-1205 A6785
3G Repeater Signal 3G-505
SIGNAL 3G-305 A67105
DIPOL oferă repeatere GSM menite pentru diferite arii (de la 300 până la 1200 m2) şi repeatere 3G potrivite pentru arii de până la 500 m2.

Puteţi găsi mai multe despre repeatere în articolele următoare:
- Noi amplificatoare/repetoare mobile in conformitate cu cele mai recente standarde si cerintele legale
- Tests of GSM repeaters conducted by the National Institute of Telecommunications in Warsaw, Poland
- FAQ - repeatere GSM, DCS, 3G

Sintra, Portugal.

Palatul Naţional Pena (Portugheză: Palácio Nacional da Pena) este în patrimoniul UNESCO cât şi pe lista celor 7 dintre cele mai interesante monumente ale Portugaliei.Palatul situat lângă Lisabona, a fost conceput ca o reşedinţă de vacanţă pentru regii portughezi.

Camera Wireless Pan-Tilt IP TP-LINK TL-SC4171G.


Wireless Pan-Tilt IP camera TP-Link TL-SC4171G
Clip video despre instalarea şi configurarea camerei TP-LINK TL-SC4171G K1154
+++A zecea aniversare a concursului foto ,,Pasionaţi de antene". Vă încurajăm să acceptaţi provocarea....

Primele lucrări înscrise

Regulile de participare
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
O superparabolă
Alexander Marko
Produse noi oferite de DIPOL:
Buffer Power Supply: CS24U12V-12 (12V/2A, 12Ah)
MPEG2/H.264 TS Decoder / DSB Modulator: Terra DM-316 (MMH-3000)
OFDM Receiver / DSB Modulator: Terra RT-316 (MMH-3000)
Sursă CCTV cu backup: CS24U12V-12 (12V/2A, 12Ah)
M1853
Decodor MPEG2/H.264 TS / Modulator DSB Terra DM-316 (pentru MMH-3000)
R817121
Receiver DVB-T OFDM / Modulator DSB: Terra RT-316 (MMH-3000)
R81707
Merită citit:

Televizoare HD în pub-uri şi cluburi - o soluţie completă bazată pe echipamentul Signal-HD HDMI. După vacanţă majoritatea ligilor europene încep noul sezon, inclusiv Liga Campionilor. Acesta este momentul în care patronii pub-urilor şi cluburilor îşi înbogăţesc oferta prin posibilitatea de a vedea majoritatea partidelor în HD. Noi vă prezentăm o astfel de soluţie. Patronul a decis să îşi îmbunătăţească sistemul TV....
Multimedia Player: Ferguson Ariva HDplayer 110DVB-S/S2 Receiver: FERGUSON Ariva 100ESignal-HD HDMI Switcher-Splitter 2x4Signal-HD HDMI Splitter 1x4HDMI Extender Signal-HD (Cat 5e, 50m)HDMI-HDMI Cable (15m, braided, 26AWG)HDMI-HDMI Cable (15m, braided, 26AWG)HDMI Extender Signal-HD (Cat 5e, 50m)Projector Ceiling Mount: PD102Flat panel wall mount: DP107B (32-60 inches, tilt &swivel)CAT 5e UTP Cable: NETSET UTP 5e [1m], indoor
Diagrama instalării bazată pe echipamentul HDMI
În sfârşit este gata! Aplicaţia folosită pentru accesarea DVR-ului TREND de pe PDA-uri/smartphone-uri cu sistem Android. Cea mai nouă aplicaţie KWeye abia a fost lansată în februarie 2011. Aceasta permite controlul de la distanţă a DVR-ului TREND folosind telefoanele mobile/PDA-urile cu diferite sisteme de operare. în acest moment aplicaţia suportă Symbian, Android, BlackBerry, iPhone şi sisteme Windows Mobile...


DVR-uri Trend: M72504, M72508, M72516.
Reţea CCTV pentru case de vacanţă. Protecţia casei de vacanţă este în general o problemă serioasă. Diagrama de mai jos prezintă o soluţie eficientă şi ieftină bazată pe DVR-ul TREND 250x04 M72504 ...
3G Wireless Router: TP-LINK TL-MR3420 (802.11n, UMTS/HSPA)CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)