Săptămânalul DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 27/2011 (6 sept. 2011)

Revoluţia în CCTV - se bazează pe Cloud Computing.

Este necesar să se contruiască un sistem CCTV bazat pe un DVR? Sau să se plătească mult pentru servicii de specialitate şi angajarea unui personal de supraveghere video? Chiar trebuie cheltuit aşa de mult pentru a fi în siguranţă?

Răspunsul este: Nu!

Există soluţii ce se bazează pe transmisia de la camere video la data center-e profesionale, care la rândul lor înregistrează, procesează şi monitorizează datele.
Un acord între doi jucatori importanţi pe piaţa de securitate, Hikvision şi compania israeliană NeoVSP, a fost anunţat la Tel Aviv, pe 30 iunie 2011.
Producătorul chinez de echipamente CCTV s-a alăturat unui mic grup de producători care pot garanta compatibilitatea produselor lor cu serviciile moderne NeoVSP .
Soluţia revoluţionară NeoVSP este o abordare îndrăzneaţă şi modernă a problemei de instalare şi întreţinere a reţelelor CCTV. Prin cumpărarea unui sistem CCTV compatibil, clientul nu mai are nevoie de echipamente de înregistrare sau procesare video - NeoVSP se ocupă atât de arhivarea cât şi de înregistrarea şi analiza imaginii.
Camerele clientului trebuie doar să fie conectate la Internet - datele video sunt transmise la serverul care înregistrează şi analizează imaginile. În acelaşi timp, personalul de supraveghere din centrul de date monitorizează locaţia şi, dacă este necesar, anunţă serviciile necesare. Clientul poate avea acces instant la sistemul video, prin internet prin intermediul telefonului mobil sau PC.
Principiul unui VSaaS (Video Surveillance as a Service) - sursa: www.neovsp.com
Proprietarul locaţiei doar instalează camerele, beneficiind de servicii avansate de supraveghere video
Elimină problemele clientului cu mentenanţe sau upgradare. Clientul sau alt utilizator autorizat poate accesa prin web supravegherea video (de pe un smartphone, tabletă sau PC).

Serviciile asigurate de compania NeoVSP sunt un exemplu de VSaaS (Video Surveillance as a Service), cum ar fi soluţia bazată pe ideea de implicare minimă a clientului în arhitectura reţelei şi achiziţionarea de echipamente CCTV, exceptând camerele IP. Alte companii ce lucrează în acest domeniu sunt Iveda Solutions, OzVision, Connexed, iControl.
Sistemul de supraveghere video bazat pe software instalat în data centere-e specializate oferă mai multe posibilităţi pentru o analiză inteligentă a imaginii (sursa: www.neovsp.com)
În cazul în care acest tip de servicii oferite de centrele de date profesionale ar deveni mai populare, acestea se vor integra perfect cu alte sisteme Cloud Computing şi diferite domenii ale vieţii, de exemplu, de îngrijire pentru copii, bolnavi şi vârstnici.

"Pasionaţi de antene" - aşteptăm pozele voastre până la 30 septembrie.Pozele înregistrate în această ediţie

Reguli de participare
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Antena...romantic
Agata Starownik
Antene în jurul oraşului
Dzierzoniow
Bogumil Abram
Dezvoltare durabilă
Przemyslaw Kaminski
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Engagingly about Antennas - 10th DIPOL's Summer Holiday Contest 2011
Canalul stâng
Hiss... canalul drept
Tadeusz Luszcz
WC TV?
Piotr Maslanka
Disproporţii
Stanislaw Kwapisz

Cum măsuraţi corect semnalele DVB-T?

La instalarea unui tuner DVB-T, multi utilizatori orientează antena după indicaţiile date de insicatorul "tăriei" (sau "calităţii") semnalului din meniul OSD. Se întâmplă ca posesorii de tunere să schimbe informaţii despre nivelul de semnal dintr-o anumită zonă, informaţii bazate pe datele furnizate de tuner-ele fiecăruia. Mai rău este că, şi unii instalatori de antene se bazează pe aceste măsurători oferite de diferitele tuner-e.
Cea mai mare problemă este faptul că nimeni (cu excepţia producătorului receptorului) nu ştie cum să interpreteze valorile date de indicatorul de semnal, care sunt exprimate în procente sau fără nici o unitate de măsură. În cazul în care receptorul măsoară doar intensitatea (puterea) semnalului digital de intrare, se poate întâmpla ca, în ciuda unei valori foarte bune (90-100%), imaginea să îngheţe sau să fie plină de artefacte. Astfel de situaţii sunt adesea găsite în sistemele de recepţie dotate cu amplificatoare cu câştig prea mare.
Valorile de semnal recepţionat la priza de antenă date de trei modele de tuner DVB-T .
Aceste diferenţe de "valori" pot induce în eroare utilizatorii, şi pot duce la concluzii greşite privind corectitudinea instalării sistemului de recepţie.
Deci, valorile oferite de tunere-ele DVB-T oferă doar estimări brute ale parametrilor semnalului. Având în vedere problemele de mai sus, instalatorul ar trebui să măsoare semnalul cu ajutorul unui analizator profesional. Fiecare măsurătoare ar trebui să urmărească trei parametri de bază, care ar trebui să fie în plaja de valori acceptate:
 • nivel semnal în dBuV (minim: 48 dBuV, maxim: 74 dBuV),
 • bit error rate (BER) - max. 10 E(-3),
 • modulation error ratio (MER) - peste 26 dB.

Cum vă protejaţi corect echipamentele electronice împotriva fulgerelor?

Vizionaţi filmul.
Cum vă protejaţi corect echipamentele electronice împotriva?
How to protect electronics against lightning?

Protecţia sistemelor CCTV împotriva accesului neautorizat.

O soluţie perfectă pentru această problemă este DVR-ul de 4 canale HIKVISION DS-7204HVI-ST/E M71041.
Configurarea completă a DVR-ului se poate face prin internet, astfel nu este nevoie de un monitor local. Setările nu pot fi schimbate cu uşurinţă datorită protecţiei prin parolă şi a lipsei de butoane de control pe panoul frontal.
Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/E (4-ch H.264)
HIKVISION DS-7204HVI-ST/E M71041
Imagini de la camerele CCTV pot fi redate pe un monitor conectat fie la portul VGA sau ieşirea video BNC. În acelaşi timp, folosind conexiunea la reţea, se pot monitoriza de la distanţă (inclusiv de pe smartphone-uri) şi sau înregistra copii suplimentară ale materialelor video.
Hikvision DS-7204HVI-ST/E M71041 poate înregistra la calitate 4CIF (704 x 576) şi 2CIF (704 x 288), cu viteza de 12 fps (pentru fiecare canal) sau CIF (704 x 288) la 25 fps (pentru fiecare canal). Aceşti parametri sunt potriviţi pentru sistemele CCTV dintr-un mediu nu foarte dinamic, care necesită imagini video de înaltă rezoluţie, sau pentru locaţii dinamice ce nu necesită o rezoluţie prea mare. Echipamentul implementează toate funcţiile importante, ca de exemplu - înregistrare locală şi transmisie bazată pe compresie H.264 prin reţea - simultan.

Soluţia pentru prevenirea defecţiunilor cauzate de fulgere şi supratensiuni în sistemele CCTV.

Defecţiunile sistemelor CCTV datorate supratensiunilor (în special al descărcărilor electrice atmosferice) se pot evita în două feluri.
În cazul sistemelor bazate pe cabluri coaxiale, se implementează protecţii la ambele capete ale liniilor de transmisie video. Şi ca o a doua soluţie se recomandă folosirea fibrelor optice - această soluţie rezolvă complet problema. Fibrele optice sunt imune la interferenţe şi pulsuri electromagnetice.
Avantajele conexiunilor bazate pe fibre optice:
 • Capacitate mare - o fibră poate transmite semnale video şi de control de la până la 16 camere;
 • Dimensiunile reduse şi greutatea mică a fibrelor optice permit o instalare mult mai uşoară şi rapidă decât a cablului coaxial;
 • Costuri de instalare comparabile - trebuie luat în seamă că pe lângă numărul mai mare de fire de cupru şi căi de transmisie date (cablu torsadat), firele de cupru trebuie protejate împotriva supratensiunilor.;
 • Fără crosstalk - neutralitatea electromagnetică permite cablurilor optice să fie plasate în instalaţii obişnuite, împreună cu cabluri electrice şi de telecomunicaţii;
 • Extindere uşoară a sistemului în viitor, fără a schimba infrastructura optică;
 • Rază mare de transmisie - semnalele de la camere pot fi transmise chiar şi la distanţe de 20 de km.
Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)Outdoor Compact Camera: n-cam 550 (540 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.5 lx, 4-9mm, IR 30m)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-204D (WDM, 4x video, 1x data)Fiber Optic Video Converter ULTIMODE V-204D (WDM, 4x video, 1x data)Network DVR: HIKVISION DS-7204HVI-ST/E (4-ch H.264)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19
Un sistem CCTV bazat pe transmisie pe fibră optică

Cum alegeţi un obiectiv pentru camerele ce funcţionează cu iluminatoare IR?

Obiectivul potrivit pentru o cameră CCTV ce lucrează cu iluminator IR ar rebui să aibă corecţie IR. Folosirea unui obictiv obişnuit este motivul pentru care imaginea este clară în lumina normală şi neclară în lumina infraroşie.
Corecţia IR a obiectivului oferă imagini clare indiferent de tipul de iluminare.
Obiectivul Tokina TVR0616DCIR 6-60 mm M23135 cu corecţie IR a fost proiectată pentru distanţe medii şi mari, de ex. pentru moitorizarea intrărilor, a străzilor sau a aleelor. t
CCTV Lens: Tokina 6-60 mm F1.6 DC IR
Tokina TVR0616DCIR 6-60 mm M23135
Obiectivul este echipat cu control automat al irisului (AI) care permite camerei reglarea cantităţii de lumină ce ajunge la senzor. Astfel obiectivul este potrivit locaţiilor cu iluminare variabilă. Gama largă de distanţe focale (6 la 60 mm), permite adjustarea simplă a unghiului de vizualizare. În cazul camerelor echipate cu senzori de imagine de 1/3", unghiul de deschidere orizontal este de la 45 o la 4,7 o.

Sistem modern de supraveghere pentru ansamblu rezidenţial.

Pentru a asigura securitatea locuinţelor, investitorul a decis să instaleze un sistem CCTV. Printre funcţiile sistemului se numără: garanţia unei imagini video de înaltă calitate (indispensabilă pentru recunoaşterea feţei) şi transmiterea unor stream-uri de date prin linii de alimentare de 230 VAC (fără cabluri suplimentare). Sarcina a fost efectuată de compania Meganet
Sistemul este compus din camere IP de la ACTi - TCM-5611 K1060 - care, datorită filtrului IR comutat mecanic, imaginile sunt de calitate superioară pe timp de zi şi de noapte.
Camerele IP de 1.3 MP de zi/noapte ACTi TCM-5611 K1060 sunt montate în carcase de exterior Marathon M5408, echipate cu încălzitor şi termostat. Componentele carcasei menţin la o temperatură potrivită funcţionării corecte camera şi previn aburirea lentilei şi umiditatea excesivă.
Transmisia pe firele de alimentare a fost implementată prin folosirea adaptoarelor powerline TP-Link TL-PA211 N3357 (cu o rază de aprox 200m).
Toate camerele sunt conectate la un switch de 8 porturi TP-Link N29918. Arhivarea materialelor video se bazează pe software-ul gratuit oferit de ACTi - ACTi NVR.

Cum alegeţi router-ul WiFi potrivit?

Cel mai important pentru un router este posibilitatea de a îndeplini cerinţele clientuliui. În cazul în care furnizorul de servicii Internet oferă acces wireless, aparatul trebuie să suporte modul WISP. În plus, utilizatorul trebuie să cunoască rata maximă de transfer a access point-ului şi să se doteze cu alte echipamente WiFi ce respectă acelaşi standard wireless. În special, în cazul de streaming video, cea mai buna alegere este folosirea dispozitivelor compatibile cu standardul N (viteze de până la 300 Mbps).
Pentru a compara cu uşurinţă router-ele TP-LINK, am pregătit tabelul de mai jos:
 
Nume
TL-WR743ND TL-WR740N TL-WR543G TL-WR340G
Cod N3253 N2956 N3252 N2955 N2952
Rază de acoperire
Standard WiFi 802.11 n/g/b 802.11 n/g/b 802.11 n/g/b 802.11 g/b 802.11 g/b
Viteză max wireless
300 Mb/s 150 Mb/s 150 Mb/s 54 Mb/s 54 Mb/s
Antena
3x 4 dBi 1x 4 dBi 1x 4 dBi 1x 4 dBi 1x 4 dBi
Interschimbabilitate antenă  Da Da
Nu Da Nu
Tehnologie MIMO 3T3R - - - -
Alimentare Tx <100 mW <100 mW <100 mW <100 mW <100 mW
Număr porturi LAN 4 4 4 4 4
QSS Da Da Da Nu Nu
WISP Nu Da Nu Da Nu
WISP+AP Nu Da Nu Nu Nu
USB Da Nu Nu Nu Nu
Securitate WiFi WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK WEP, WPA, WPA2, WPA-PSK, WPA2-PSK

DIPOL la Energetab 2011 - Bielsko-Biala, Polonia, 13-15 Septembrie.

Uitaţi de problemele de conectivitate! - este motto-ul standului DIPOL de la târgul Energetab 2011. Importanţa tot mai mare a managementului de la distanţă, a controlului şi monitorizării este motivul pentru importanţa sporită a calităţii transmisiei, luând în considerare atât ratele de transfer cât şi stabilitatea.
DIPOL at Energetab 2011 - Bielsko-Biala, Poland, Sept. 13-15
DIPOL v-a pregătit o ofertă bazată pe tehnologiile cu transmisie pe fir şi wireless.
Vă invităm să vizitaţi Standul virtual .
Produse noi oferite de către DIPOL:
Building Amplifier: Terra HA-024
SMPS AC/DC Adapter: 48 VDC, 0.9A, 2.1/5.5 mm (center+)
High Speed HDMI Cable with Ethernet (v1.4, 3m)
CCTV Network DVR: SIGNAL DL-8308 (H.264, 8ch-4CIF-25fps, HDMI)
Amplificator
Terra HA-024
R82292
Sursă în comutaţie
48 V, 0.9 A (+)
M1895
Cablu HDMI
3 m, v.1.4
H1032Salva
SIGNAL DVR
25fps H.264 HDMI
M78308
Merită citit:
Monitorizarea caselor pe timpul vacanţei de vară. Pe timpul vacanţelor casele sunt lăsate adesea nesupravegheate timp de multe săptămâni, fiind vulnerabile la anumite riscuri cum ar fi furturi, defecte ale instalaţiei de alimentare eletrică, cu apă, sau la foc. Vecinii sau familia nu vor fi mereu acolo ca să vă salveze proprietatea sau să minimalizeze daunele. O grijă constantă nu este bună pe timpul vacanţei. ...
Soluţia la problema lăsării nesupravegeate a casei este folosirea camerei TP-Link TL-SC3430 K1155 ...
MPEG-4 IP Camera: ACTI CAM-5321 (Day/Night)Wireless ADSL2+ (Annex A) Router: TP-Link TD-W8901G (integrated with 4-port switch and AP)
Capabilităţi de comunicare ale camerelor TP-LinkTL-SC3430 K1155

DVR-uri TREND - perfecţiune prin simplitate. O cerinţă de bază pentru echipamentele electronice moderne este un software simplu şi intuitiv. Acest principiu a fost adoptat şi implementat de către producatorul TREND în gama sa de înregistratoare digitale.
DVR-urile TREND dispun de o construcţie solidă - sunt concepute pentru a funcţiona mult timp fără intervenţia unui operator. Circulaţia de aer forţată previne supraîncălzirea componentelor electronice. Modelele cu 8 şi respectiv 16 canale sunt dotate cu două ventilatoare (amplasate lângă suportul hard disk-urilor).

Gama de înregistratoare TREND este compusă din modele de 4-canale M72504, 8-canale M72508, şi 16-canale M72516....
Audio Module: MP-6/D (microphone w/ balanced output) Compact Outdoor CCTV Camera: n-cam 210 (420 TVL, Sony Super HAD II, 0.01 lx, 6mm, IR 30m)Ceiling Dome Camera: CAM 508 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm)Ceiling Dome Camera: CAM 502 (550 TVL, Sony Super HAD II CCD , 0.01 lx, 4-9mm)Professional CCTV Monitor: SAMSUNG SMT-1922P (19CCTV Network DVR: TREND 250X04 (H.264, 4 channels)
Diagrama de instalare
Funcţia AOS în noua versiune a software-ului SatNet face procesul de proiectare chiar mai uşor. Compania TERRA a publicat noua versiune de software-ului SatNet pentru proiectarea sistemelor SMATV bazată pe multiswitch-uri.
AOS înseamnă Ajustare cu Structură Optimizată şi permite selecţia optimă a componentelor pasive ale sistemelor multiswitch, precum splitter-e (SS-504 R70515, SSQ-508 R70520), tap-uri (SS-510 R70516, SS-515 R7051, SS-520 R70518) şi echivalentele lor folosite în instalaţii pentru doi sateliţi....

Un exemplu de utilizare a funcţiei AOS (Adjustment with Optimizing Structure ).