SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV și SAT TV, CCTV, WLAN
Nr. 31/2013 (30 septembrie, 2013)
Reînoirea telefonului mobil - cu totul sau pe bucăţi? Progresul tehnologic este forţa constantă din spatele pieţei de telefonie mobilă. Chiar acest progres este este motivul pentru care dispozitivele devin rapid "învechite" fie din cauza puterii de procesare insuficiente, fie din cauza timpului scurt de funcționare între reîncărcări, etc. sau pur și simplu se strică și nu merită înlocuite. O soluţie evidentă acestei probleme ar fi un telefon construit din componente asemenea pieselor LEGO care la nevoie pot fi înlocuite rapid și economic. Acest fantastic concept se numește Phoneblocks și a fost propus de către Dave Hakkens. Designerul danez este cel care a venit cu idea unui telefon mobil împărțit în mai multe componente individuale care pot fi configurate după placul utilizatorului.
Phoneblocks - telefonul mobil construit din "blocuri" electronice.
Singura componentă permanentă va fi placa de bază special creată pentru acest tip de echipament.
(Sursa: phoneblocks.com)
Singura componentă permanentă va fi placa de bază special creată pentru acest tip de echipament.
(Sursa: phoneblocks.com)
Dacă oricare dintre celelalte părţi componente care alcătuiesc telefonul se strică sau devine inadecvată pentru uzul zilnic, poate fi înlocuită fără a schimba întregul telefon. Phoneblocks oferă posibilitatea unei configurării rapide şi flexibile a blocurilor instalate pe placa de bază, ca de exemplu, utilizatorul poate mări capacitatea bateriei în detrimetrul camerei sau a modului Bluetooth, instala un procesor mai bun, un ecran de rezoluţie mai mare, etc. Se pare că ideea îi va mulţumi atât pe cei care îşi doresc să aibă în permaneţă cele mai noi telefoane mobile cât şi pe cei doar îl folosesc doar într-un anumit scop (voce, email, poze, facebook, etc.)
Chair dacă pare a fi telefonul ideal pentru oricare utilizator, conceptul Phoneblocks riscă să rămână doar un vis frumos, imposibil de adus la realitate. Telefoanele moderne, din ziua de azi sunt cu adevărat capodopere tehnologice. Pentru integrarea tuturor componentelor într-un dispozitiv subţire şi uşor asemănător smartphone-urilor actuale, designerii şi inginerii companiilor producătoare lucrează săptămâni întrgi, chair luni de zile. Gestionarea corectă a tuturor componentelor hardware într-o carcasă care devine mai subţire cu fiecare generaţie necesită foarte mult timp. Comunicarea eficientă între diferitele componente electronice este în acest moment posibilă datorită soluţiilor create special de producător pentru fiecare comonentă în parte. De exemplu, este greu de imaginat ca un singur conector să fie capabil atât să transfere date, bidirecţional, între procesor și memoria RAM cât şi să poată alimenta fiecare componentă, aşa cum presupune viziunea designer-ului danez.
Problemele tehnice însă nu sunt singurul impediment în realizarea telefonului. Idea are foarte mari şanse să se oprească chair la stadiul de proiect deoarece marile corporaţii care obţin profituri uriaşe cu fiecare sezon de reînoire al telefonului vor face tot posibilul ca aceasta să nu devină realitate. Realizarea unui telefon modular necesită investiții mari, iar creatorul acestuia nu doreşte finanţare din partea corporaţiilor. Dave Hakkens a reuşit însă să obțină sprijin de la persoane obişnuite, în special prin intermediul platformei de promovare Thunderclap. Va avea oare vreo şansă de reuşită? Dacă nu în totalitate, până la stadiul de produs final, măcar să ia forma unui stimul pentru companiile mari de cercetare și dezvoltare capabile să aducă pe piață un asemenea produs. Măcar la acest lucru putem spera.
Pasionaţi de Antene - cel de-al 12-lea concurs de vară, DIPOL 2013. 30 septembrie este ultima zi a ediţiei din acest an a concursului.
Rezumatul întregului concurs precum şi lista câştigătorilor vor fi publicate în numarul din 14 octombrie.
Fotografii noi
Rezumatul întregului concurs precum şi lista câştigătorilor vor fi publicate în numarul din 14 octombrie.
Fotografii noi
Fibre optice OM3. Chiar dacă fibrele single-mode sunt mai ieftine decât cele multi-mode, preţul mic al echipamentelor compatibile cu tehnologia MM (multi-mode) au impus, destul de bine pe piaţa de comunicaţii, soluţiile bazate pe fibra multi-mode. Noile standarde de fibră multi-mode (OMx) asigură creşterea performanţei de transmisie a mediului optic. În prezent, clasicele fibre OM2 sunt înlocuite cu noile modele compatibile OM3.
Cablurile patch cord şi pigtail OM3 pot fi uşor recunoscute datorită culorii aqua
Fibrele optice multi-mode OM3 50/125 pot fi utilizate cu următoarele lungimi de undă: 850 şi 1310 nm (ferestrele I şi II de transmisie). Atenuarea de inserţie (IL) nu depăşeşte 3.5 dB/km în prima fereastră de transmisie iar în cea de-a doua este sub 1.5 dB/km. Fibrele OM3 sunt capabile de transferuri de date la viteze crescute şi pe distanţe mult mai mari decât în cazul celor OM2 sau OM1. Viteze de până la 10 Gbps sunt posibile pe distanţe de maxim 550 m iar dacă această distanţă se micşorează pot fi atise și viteze de 40 Gbps şi chiar 100 Gbps.
O comparaţie între standardele de fibră optică în ceea ce priveşte capacitatea de transmisie (distanţa maximă şi viteza ce poate fi atinsă) este prezentată în tabelul de mai jos.
Viteză/Standard | 100 M | 1G | 10G | 40G | 100G |
OM1 | 2000 m | 275 m | 33 m | - | - |
OM2 | 2000 m | 550 m | 82 m | - | - |
OM3 | 2000 m | 550 m | 300 m | 150 m | 150 m |
Sistem SatTV/CATV cu multiswitch pentru 198 de prize TV. Într-o clădire cu cinci scări din complexul rezidenţial "Wislane Tarasy" din Cracovia a fost instalat de către GKJ SYSTEM un sistem multiswitch cu 198 de puncte de distribuţie. Instalaţia SMATV distribuie semnale terestre DVB-T şi FM dar şi satelit (DVB-S/S2) de pe Hotbird 13.0E. Întreaga reţea a fost implementată folosind multiswitch-uri TERRA.
Reţeaua RF (198 prize TV distribuite pe cinci scări) utilizează cinci seturi de antene. Fiecare set este este alcătuit dintr-o antenă DVB-T ATX-91 A3710, o antenă FM Dipol 1RUZ B A0210 şi o antenă satelit de 100 cm cu LNB QUATRO Inverto Red Extended A98257. Toate sunt montate pe stălpi de oţel de 3 metri E903830 fixaţi de casa liftului cu prinderi de perete OMP-50L40 E8552. Pentru transportul semnalelor în interiorul clădirii s-a utilizat cablul coaxial de exterior TRISET-113 PE E1017_100.
Pe imaginea din stânga se poate vedea tapul SAT/TV SS-520 R70518 şi multiswitch-ul MSV-516 R70716 instalate în carcasa de metal TPR-7 R90561 (500x500x200 mm), folosite la distribuirea semnalelor FM+DVB-T+DVB-S/S2 către 16 prize TV. Imaginea din dreapta arată multiswitch-ul MSV-524 R70724 instalat în carcasa TPR-21 R90562.
Sistemul este alimentat, prin intermediul liniilor H, de către amplificatoarele SA 501 R70501 montate în fiecare scară. Pe cablul/cablurile de coborâte de la fiecare antenă au fost montate protecţii la tăsnet SIGNAL R48602. În interiorul clădirii, ca linie de transmisie este folosit cablul coaxial Triset-113 E1015_500.
Noi camere cu LED-uri IR "Super Flux. Led-urile Super Flux sunt caracterizate de intensitatea ridicată a fasciculului luminos pe care îl emit. Au o formă pătratică cu patru pini. Această construcţie le oferă o rezistenţă sporită la şocuri şi vibraţii şi din acest motiv sunt folosite sunt preferate de industria auto.
Aceste Led-uri sunt disponibile în mai multe versiuni iar forma capacului, care are rol de lentilă, infuenţează unghiul sub care este emis fasciculul luminos.
![]() | ![]() | ![]() |
Led Super Flux de 3 mm | Led Super Flux de 5 mm | Led Super Flux Plat |
Alte caracteristici importante ale acestui nou model de Led sunt consumul de energie redus (20 mA / LED), fiabilitatea şi raza de acţiune. Pot fi aranjate în aşa fel încât să ilumineze întreaga scenă/imagine, chair dacă ungiul de filmare este foarte larg.. Acesta este motivul pentru care Sunell le foloseşte la fabricarea iluminatoarelor IR pentru propriile camere compacte şi de tip dom
Noile modele de camere Sunell au o fiabilitate mai mare, o calitate mai bună dar în acelaşi timp un aspect modern. Camerele dotate cu LED-uri Super Flux sunt IRC59/30ALDN M10782 , IRC59/21AKDN M11286 şi IRC59/21AP M11289. Toate au o rezoluţie orizontală de 700 TVL iar sensibilitatea luminoasă a senzorului de imagine este de 0.01 lx (în modul de filmarea alb-negru). În plus, camerele sunt anti-vandal (certificare IK5) iar nivelul de protecţie împotriva apei, prafului şi a obiectelor este IP66.
De ce să alegeţi DVR-uri ULTIMAX? Principalele motive pentru care DVR-urile ULTIMAX sunt folosite în sistemele de supraveghere moderne sunt înregistrarea video la un număr ridicat de cadre pe secună precum şi posibilitatea de instalare a unor HDD-uri de capacitate mare. Pe lângă acestea, aparatele dispun de o variate mare de funcţii şi caracteristici care nu se întâlnesc la alţi producători:
- Redare simultana a tuturor canalelor - 4, 8 sau 16 canale, în funcţie de model
- Comenzi rapide în meniul OSD - imediat ce a fost selectat un canal video, pe ecran apar butoane de control ale funcţiilor camerei - înregistrare manuală, redare înregistrări, setări de imagine
- Redare instantanee - pornire rapidă a înregistrării video din ultimele 5 minute; nu trebuie accesat meniul principal, selectat canalul video, perioada de redare, etc.
- Zoom digital - util în destul de multe situaţii
- Parametri de înregistrare îmbunătăţiţi în cazul evenimentelor de alarmă
- Program de înregistrare pe perioada vacanţei - până la 32 de perioade fără înregistrarea; în perimetrele industriale nu este necesară înregistrarea unei zone inactive
- Monitorizare S.M.A.R.T.
- Redare în sens invers
- Căutare SMART - identificarea momentelor din înregistrări care conţin mişcare într-o zonă predefinită a imaginii
- Etichete - părţi ale înregistrărilor pot fi marcate pentru un acces rapid în viitor, sau pentru a fi protejate împotriva suprascrierii
- DDNS - Hikvision oferă gratuit un sistem de tip DDNS şi astfel costurile unui abonament lunar la servicii precum DynDNS sunt eliminate
- Canal Zero - setarea unei limite în ceea ce priveşte lăţimea de bandă şi rata de cadre a fluxului video transmis în reţeaua locală, accesibil pe internet prin intermediul browser-elor
- urnal şi statistici LAN - instrument de diagnosticare care poate verifica starea şi parametrii conexiunii la reţea
Aceste funcții ale DVR-urilor ULTIMAX oferă o flexibilitate fără precedent atât în ceea ce priveşte optimizarea sistemului de supraveghere video cât și în funcţionarea sa de zi cu zi.
Dispozitive mici pentru o legătură radio în banda de 5 GHz. Echipamentele wireless folosite în conexiunile punct-la-punct trebuie să fie compacte şi foarte eficiente. În acest scop, DIPOL a introdus în ofertă noul Access Point RouterBoard SXT 5HnD N24112 care are dimensiunile exterioare de numai 140x140x56 mm.
SXT 5HnD este un echipament de tip CPE ("Customer Premises Equipment" - echipament instalat în locația clientului) compatibil 802.11n și MIMO 2x2. Funcționează în banda de 5 GHz, întreg ansamblul de antene având un câștig de 16 dBi cu 35 dB izolare între cele două polarizări O și V.
Platforma suportă protocolul MikroTik NV2 TDMA, fapt care mărește viteza de transfer comparativ cu protocoalele standard aparținând 802.11n. Este foarte ușor de instalat datorită moturii speciale de catarg cu care este dotată. Poziționarea antenelor este facilitată de un indicator de semnal (Led-uri).
Unitatea este de obicei folosită ca stație client sau componentă a unui sistem de comunicație radio punct-la-punct sau punct-la-multipunct.

Conexiune punct-la-punct cu dispozitive N24112
DIPOL la Energetab! Cel mai mare târg destinat industriei enrgetice din Polonia - Bielsko-Biala International Power Industry Fair Energetab, a avut loc între 17-19 septembrie. Energetab este un eveniment unic, care se bucură de o mare popularitate printre expozanți si vizitatori. 740 de companii din peste 18 țări europene și asiatice au prezentat ultimele noutăți în domeniu. Standul companiei DIPOL fost plin de vizitatori pe tot parcursul zilei. O incedibilă putere de marketing a avut-o celebrul nostru roboțel Dipol.
Târgul expozițional SAT KRAK 2013. Cea de-a noua ediție a celui mai mare târg expozițional dedicat televiziunii terestre și satelit - SAT Krak 2013 - va avea loc în Cracovia, Polonia în perioada 3-4 octombrie. Anul acesta SAT KRAK se întoarece în Cracovia, orașul care a găzduit cele mai multe ediții, după ce anul trecut Varșovia a fost gazda expoziției. Organizatorii au schimbat puțin idea generală a evenimentului deoarece au decis să se axeze în special pe conferințe, cursuri și workshop-uri legate de implementarea DVB-T și DAB+. Dar, bineînțeles, ca la orice târg, vor exista expuse echipamente ale celor mai importați producători din domeniu. Vă invităm așadar să vizitați standul DIPOL și, eventual, să participați la conferința susținută (în poloneză) de către inginerii din departamentul nostru tehnic în data de 4 octombrie, ora 11.30-12.00 CET - "Este timpul modulatoarelor DVB-T". mai mult »
Hotel Best Western Premier
str. Opolska 14a
31-323 Cracovia
str. Opolska 14a
31-323 Cracovia
Produse noi în oferta DIPOL:
Worth reading:
Splicing-ul mecanic - cum funcționează? În timp ce unele modele de splice-uri mecanice pot fi utilizate cu diverse tipuri de fibre optice, conectorii mecanici trebuie folosiţi doar cu un anumit tip de fibră optică. mai mult
Imagini de pe camere de supraveghere şi PC într-un sistem CATV dintr-un hotel. Semnale video în banda de bază caracteristice camerelor video analogice, DVD playerelor, PC-urilor, playerelor multimedia, etc pot fi introduse în sistemul de televiziune într-un format digital utilzând în headend-ul Terra MMH-3000... mai mult
Conexiune 3G backup Routerul TP-Link TL-MR3420 3G/3.75G N2957 permite crearea rapidă a unei reţele cablate sau wireless cu acces la internet printr-o conexiune 3G. Oferă viteze de transfer în regim wireless de până la 300 Mbps (802.11n) şi 100 Mbps (LAN - Ethernet). Conexiunea internet prin intermediul rețelei 3G se realizează cu ajutorul unui modem 3G conectat la portul USB al routerului (lista dispozitivelor compatibile este disponibilă pe site-ul producătorului. mai mult
Utilizarea tipică a routerului wireless TP-Link TL-MR3420 N2957
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI