COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN
No. 5/2014 (Feb. 3, 2014)
iPhone cu termoviziune. La expoziţia CES (Consumer Electronics Show), care a avut loc anul acesta între 7-10 ianuarie în Las Vegas, compania FLIR a prezentat un dispozitiv pentru obţinerea imaginilor termale - FLIR ONE, destinat telefoanelor iPhone 5 și iPhone 5s. Datorită acestuia, utilizatorii pot vedea pe ecranul telefonului căldura emanată de oameni, animale, diferite obiecte sau surse ambientale, aflate chiar și la 100 de metri! Dispozitivul, care se pune pe telefon ca și cum ar fi o husă protectivă, are și propria sa baterie, care face ca bateria smartphone-ului să țină cu 50 % mai mult.
Elementele cheie pentru FLIR ONE
(source: flir.com)
Pe piață există aplicații gratuite care să afișeze imagini pseudo-termale ale pozelor făcute cu camera telefoanelor mobile, dar acestea folosesc filtre de software care doar dau impresia unei imagini termale. Senzorii infraroșu adevărați sunt foarte scumpi, costând câteva mii de dolari, prețul unor dispozitive FLIR profesioanale de termografie depășind chiar valoarea unei mașini mici. Noul produs, FLIR ONE, care probabil va fi disponibil pentru mai puțin de 350 de dolari, va avea șansa de a câștiga piața consumatorilor.
FLIR ONE™ este un dispozitiv fără touchscreen, care detectează radiația infraroșu (ce corespunde temperaturii obiectelor observate) cu ajutorul unei camere speciale, convertind-o apoi în semnal electric. Semnalul electric este apoi procesat și transformat într-o imagine termală pe ecranul telefonului. Temperatura poate fi măsurată foarte precis – senzorul a fost conceput inițial pentru aplicații militare. Arătându-ne lumea termală invizibilă ochilor noștri, FLIR ONE™ poate fi folosit pentru aplicații practice, dar și pentru divertisment.

Datele tehnice ale FLIR ONE™:
  • Spectrul de temperatură: de la 0°C la 100°C,
  • Greutate: 90.7 g,
  • Dimensiuni: aprox. 140 mm x 61 mm x 21.6 mm (L x L x H),
  • Capacitatea bateriei: 1400 mAh (în jur de două ore de lucru continuu cu dispozitivul),
  • Memoria: FLIR® Lepton pentru cameră termală
  • Rezoluție: 640x480 pixeli.
  • Compatibilitate: iPhone 5, iPhone 5s.
Ideea FLIR ONE™
Posibilitățile legate de utilizarea personală a camerei cu imagine termală sunt aproape nelimitate. De exemplu, poate detecta pe unde se pierde căldura la ferestre, joncțiuni între trasee electrice sau scurgeri de apă din țevile aflate în pereții caselor. Entuziaștii pentru natură pot observa animalele sălbatice chiar și în beznă, sau pot să vadă dacă focul de tabără a fost stins în totalitate. FLIR ONE™ poate fi utilzat ca detector de intruși, ca instrument pentru a găsi un animal de companie care s-a pierdut sau o persoană inconștientă într-o cameră plină cu fum.
Bineînțeles că în era Facebook-ului și a Twitter-ului, pozele și filmulețele pot fi imediat postate pe rețelele de socializare, oferindu-le utilizatorilor acestora o nouă perspectivă asupra lumii ce ne înconjoară. Lansarea pe piață a FLIR ONE™ este programată pentru primăvara acestui an.
Cum să protejezi îmbinările de fibră optică fără prea mare dificultate? Îmbinările de fibră optică sunt vulnerabile, ușor de deteriorat. Indiferent dacă au fost făcute prin fuziune sau cu tehnologie meanică, protejarea adecvată a acestor elemente ale rețelelor optice este extrem de importantă. Protecția cea bună este folosirea cutiilor de distribuție și de instalare corespunzătoare, însă nu e mereu posibil sau avantajos să le montezi.
Atunci când îmbinarea este făcută într-un loc fără umezeală din clădire, instalatorul poate folosi o formă mai simplă de protecție.
Tub termocontractabil pentru splice optic (40mm)
Protecţie splice-uri: ULTIMODE TBS-4
Tub termocontractant
L5554
Protecţie splice-uri: ULTIMODE TBS-4
L5560
Protecția des utilizată pentru îmbinările prin fuziune este tubul termocontractabil L5554, pentru o singură îmbinare. Are o parte de susținere făcută din inox, care previne îndoirea unei secțiuni de fibră cu o lungime de 40 mm. Până la patru îmbinări prin fuziune în tuburi termocontractabile pot fi aşezate în ULTIMODE TBS-4.
Suport pentru spliceuri / racorduri / jonctiuni mecanice : USM-6 (compatibil ULTIMODE FAST-MS1)
Protecţie pentru splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1
Suport splice mecanic USM-6
L5556
Protecţie pentru ULTIMODE FAST-MS1
L5559
În general, îmbinările mecanice sunt mai puțin sensibile la îndoire decât îmbinările prin fuziune. Suportul L5556 este conceput special pentru îmbinările mecanice ULTIMODE FAST- MS1. Pot fi aşezate până la șase astfel de îmbinări. Ultimode FAST-MS1 L5559 asigură protecţia unui singur splice mecanic.
Jocurile olimpice de iarnă din Soci pe o platformă hibrid. Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV) este o combinație de televiziune digitală și de servicii online oferite prin Internet. De exemplu, spectatorul poate viziona un meci de fotbal și, în același timp, să verifice statisticile sau să obțină informații despre jucători.
În Polonia, televiziunea hibridă a fost lansată pentru prima oară de Televiziunea Poloneză (TVP) în timpul Campionatului European de Fotbal EURO 2012. Foarte des folosită a fost și în timpul Jocurilor Olimpice din Londra. TVP anunță lansarea unui serviciu special în timpul Jocurilor Olimpice de la Soci. În primele două săptămâni ale lunii ianuarie 2014, TVP a anunțat că 170000 de persoane utilizează serviciile TVP HbbTV.
Cablu UTP NETSET Cat5e de interior [1m]Cablu UTP NETSET Cat5e de interior [1m]Antena TV UIF DIPOL 44/21-69 Tri DigitSubscriber Terminal Outlet: Signal TV-FM-SAT/RJ-45/RJ-11Cablu coaxial trishield TRISET-113 1.13/4.8/6.8 [1m]Router WiFi dual-band TP-LINK TL-WDR4300 (2.4&5GHz)
O reţea locală care furnizează acces WIFI la Internet pentru dispozitivele mobile si acces prin cablu la multimedia pentru TV.
Televizorul poate reda videoclipuri din resurse locale (USB HDD) sau din servicii externe (VOD, HbbTV).
Serviciile HbbTV pot fi recepţionate doar de televizoarele care suportă acest standard multimedia. O opțiune ar fi utilizarea unui STB care suportă HbbTV. Bineînțeles, serviciile HbbTV sunt funcționale atunci când televizorul sau STB-ul sunt conectate la internet.
Televiziunea Poloneză plănuiește să lanseze patru noi aplicații HbbTV. Deja începând cu februarie 2014, vor fi disponibile servicii EPG (ghid electronic al emisiunilor difizate) şi VOD.
O aplicație suplimentară pentru Jocurile Olimpice de la Soci din 2014 iar următoarea pentru Cupa Mondială 2014 din Brazilia. În momentul de față, platforma hibrid HbbTV a Televiziunii Poloneze este disponibilă pe 8 multiplexe DVB-T, cât și pe canale DVB-C ale câtorva opratori.
În prezent, dezvoltarea serviciilor HbbTV în țările europene este foarte rapidă, în special pe piața din Germania. Ceea ce ne indică acest fapt este numărul de canale TV cu HbbTV disponibile pe satelitul Astra. Deja, din 2010, numărul de dispozitive care suportă standardul HbbTV a atins două milioane (în principal, televizoare Philips). Exemple de aplicații deja populare pe piața europeană de HbbTV sunt VOD, cele informative, educaționale, de publicitate, T-Commerce, servicii Second Screen.
Sistemul de supraveghere video într-un hotel. Proprietarul unui hotel cu 51 de camere, Mały Rzym (Mica Romă) construit în orașul istoric Sandomierz, a angajat DIPOL Sandomierz pentru instalarea unui sistem modern de supraveghere video.
Camerele n-cam 670 M11284 arătând un peisaj de iarnă
După analiza clădirii și a posibilelor puncte vulnerabile, compania a instalat un total de 33 de camere n-cam şi v-cam. Camerele compacte n-cam 670 M11284 au fost instalate în exteriorul hotelului. Certificarea IP66 asigură protecţia componentelor electronicelor în timpul condițiilor meteo nefavorabile. Datorită rezoluției 650 TVL, camerele oferă imagini detaliate. În timpul nopții, utilizează iluminatorii încorporați IR. Modelele v-cam 490 M10749 au fost instalate în interiorul hotelului. Aceste dispozitive antivandal sunt echipate cu obiective varifocale (2.8-12 mm) pentru o mai mare flexibilitate în alegerea câmpului optim de filmare.
Camerele v-cam 450 M10749 în interiorul hotelului
Imaginile video de la camere sunt înregistrate de trei DVR-uri Ultimax 14xx. Datorită rezoluției de înregistrare WD1 (960x576 pixeli), DVR-urile permit înregistrarea imaginilor video fără a se pierde detaliile.
DVR-urile Ultimax 14xx montate intr-un cabinet metalic Signal.
Folosind LAN, toate DVR-urile au fost integrate într-un singur sistem, controlat printr-o singură aplicație. Această soluție conferă accesul rapid la resursele arhivei și la imaginile live din clădire și din vecinătatea acesteia, prin cele trei DVR-uri. Câțiva membri ai personalului hotelier au avut șansa de a vizualiza imaginile pe internet cu camere portabile.
Cabinetul Signal rack 19" și DVR-urile Ultimax, sursele de energie, întrerupătoarele, cablurile și alte accesorii au fost amplasate în camera serverului din hotel.
Senzorii de mișcare în sistemele IP CCTV. Unele sisteme de supraveghere video sau puncte de înregistrare video nu au nevoie de o înregistrare continuă a datelor video, de exemplu dacă nu există niciun eveniment pentru o perioadă mai lungă de timp (nu sunt oameni sau mașini în mișcare în câmpul vizual etc.) În astfel de cazuri, cea mai bună soluție este utilizarea modului de înregistrare care se pornește odată cu detectarea mișcării. Acest mod permite omiterea imaginilor video în timpul perioadelor fără informație importantă și mărește capacitatea disponibilă de înregistrare.
Configurarea meniului pentru IP NVR Signal 2708
Camerele Signal K1810, Signal K2708 și NVR-urile IP 2716 sunt compatibile unele cu celelalte – NVR-urile suportă toate funcțiile camerelor, inclusiv detectarea mișcării. Aria de detectare și gradul de sensibilitate sunt setate direct din cameră, iar informația despre un nou obiect este trimisă ca metadată la NVR, care va începe să înregistreze fluxul video. Modul de operare reduce considerabil consumul puterii de calcul a procesorului NVR-ului (se înlătură necesitatea de a procesa cadre consecutive.) Eficiența funcționalității în camere poate fi mărită selectând sensibilitatea optimă (șase nivele), pentru a elimina perturbațiile mici cauzate, spre exemplu, de copacii mișcând din cauza vântului.
Internet de la priză. Adaptorii Powerline Ethernet TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 permit conexiunea la rețeaua Internet folosind cablurile instalaţiei electrice. Perechea sau setul de adaptori pentru linia de alimentare este soluția ideală pentru cazurile în care este dificil sau chiar imposibil să se instaleze cabluri Ethernet, sau pentru cazurile în care mediul nu este potrivit pentru wireless.
Adaptorii elimină necesitatea de a instala cabluri UTP, de a da găuri, etc. În plus, pot fi folosiți pentru a conecta la Internet dispozitive casnice precum televizoarele, receiverele satelit și altor dispozitive cu interfețe de rețea – nu există nicio problemă dacă locul în care se dorește a fi instalate nu permite acces fizic la LAN.
Kit Ethernet Powerline TP-Link TL-PA2010KIT (Nano, 2buc, 200Mbps)
Powerline Ethernet Adapters TP-Link TL-PA2010KIT (Nano, 2pcs, 200Mbps) N3363.
Dimensiunile acestui dispozitiv sunt comparabile cu cele ale unui băţ de chibrit.
Instalarea adaptorilor TP-LINK TL-PA2010KIT N3363 este foarte simplă. „Primul” adaptor ar trebui să fie conectat la router (prin patchcord UTP) şi apoi conectat la cea mai apropiată priză. Cel de-al doilea/următorul adaptor, în priza din camera calculatorului. Lungimea maximă a cablurilor electrice dintre punctele cele mai depărtate ale rețele nu pot depăși 300 m. Toate prizele trebuie să fie pe aceeaşi fază rețelei electrice.
New products offered by DIPOL
Carcasă metalică îngropată OMP-5 400x500x120 mm
Carcasă metalică îngropată OMP-5 400x500x120 mm R90587 proiectată pentru montarea aparentă pe perete, pentru sisteme cu antenă de mărime mică și medie, pentru protejarea splitter-elor TV, amplificatoarelor, echipamentelor de reţea, multiswitchuri etc.
IP NVR Ultimax 2108 K2108 – este un aparat de înregistrare video modern IP, care monitorizează, înregistrează și redă imaginile de la camerele 8 MP IP, cu o rată a cadrelor de până la25 de cadre pe secundă, de la fiecare cameră. Acest NVR cu VGA și HDMI poate fi conectat direct la un monitor, fără a mai fi nevoie de un calculator. Datorită sitemului Linux OS încorporat, NVR-ul asigură stabilitatea operării și rezistența în fața virușilor de computer.
Patchcord multimode ULTIMODE PC-357D (2xLC-2xST, 1.5m OM3 duplex)
Cablul de conexiune multimode ULTIMODE PC-357D (2xLC-2xST, 1.5m OM3 duplex) L3357 este construit din două secțiuni paralele de fibră optică multimode cu o lungime de 1.5 m, care are cu doi conectori ST la un capăt și doi conectori LC (în pereche) pe cealaltă.
Videoclipuri noi:
Ghidul video prezintă modul în care se pot instala cablurile de fibră opticăMerită citit:
Cum să controlaţi echipamentele A/V electronice "ascunse" în dulapuri, comode, sertare, etc? Majoritatea persoanelor ţin să ascundă echipamentele electronice în comode moderne de sticlă sau în sertare pentru a nu altera imaginea de ansamblu a camerei dar acest lucru ridică o problemă de natură practică - este dificil sau chiar imposibil a controla echipamentele "ascunse" folosind simpla telecomandă IR. Situaţia are rezolvare dacă se foloseşte Signal IRB-600U R94130. mai mult
O aplicaţie pentru Signal IRB-600U R94130 IR bender cu trei emiţătoare IR.
Camerele noastre online - vedeţi ce pot!
Camerele noastre online - vedeţi ce pot!
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.