Săptămânalul DIPOL - TV şi SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 10/2014 (10.03.2014)

Scanare 3D cu telefonul.

Google a anunțat un nou proiect care ne va face dispozitivele mobile mai funcționale. "Proiectul Tango" presupune lucrul pe un smartphone echipat cu soluțiile de hardware și software adecvate, ce permit generarea de hărți tridimensionale ale mediului înconjurător. Datorită electronicelor dedicate, senzorilor și programelor software, dispozitivul poate executa mai mult de un sfert de milion de măsurători 3D pe secundă și să creeze un model virtual al spațiului din jurul său.
Google are deja in lucru un prototip al acestui inovativ model de telefon. Telefonul,cu sistem de operare Android ,este echipat cu o camera cu senzori de miscare, profunzime,si o camera cu o rezolutie de 4 megapixeli.Pentru procesarea imaginii se folosesc doua procesoare Myriad 1 produse de Movidius. In afara puterii mari de procesare,Myriad 1 are un consum redus de energie,lucru foarte important in cazul gadget'urilor mobile.
Modul de funcționare al dispozitivului este foarte simplu. Este suficientă direcționarea smartphone-ului în partea dorită, zona fiind scanată doar prin mutarea camerelor în jurul acelei direcții. Software-ul procesează datele colectate și prezintă vizualizarea digitală a mediului pe ecranul smartphone-lui. Ideea de cartografiere în timp real nu este una nouă, însă până în momentul de față a fost nevoie de un echipament scump și complicat. Proiectul Google urmărește să schimbe acest aspect și să pună genul acesta de tehnologie avansată la dispoziția oricui.
Așa va arăta noul smartphone de la Google
În luna martie a acestui an, dezvoltatorii cu idei interesante, bine puse la punct, în ceea ce privește aplicațiile pentru smartphone și comercializarea lor vor primi primele 200 de piese fabricate. Câștigătorii vor fi sprijiniți pentru a-și dezvolta în continuare soluțiile inovatoare.
Fără a mai aștepta rezultatele concursului, se poate spune deja că oportunitățile oferite de scanarea pe mobil sunt extraordinare. Utilizatorii de astfel de smartphone-uri ar putea crea rapid modele de obiecte sau de camere pentru designul interior, sau ar putea a crea un spatiu virtual pentru jocuri pe calculator. O aplicatie interesantă ar fi utilizarea planurilor urbanistice 3D însoțite mesaje vocale pentru a îmbunătăți mobilitatea oamenilor orbi în unele zone urbane.

Premiul acordat aplicației de proiectare SatNet 3.0

La expoziția Elektrotechnika 2014 din Warsaw, software-ul de proiectare al rețelelor SMATV creat de către compania TERRA Electronics a primit din partea Ministerului de Econimie premiul pentru cel mai inovator produs/tehnologie expusă. Mai multe detalii despre acest eveniment puteți citi aici
Premiul cel mare acordat chiar de către MinistrulEconomiei
pentru cel mai inovator produs prezentat la această ediție

Decizia de utilizare a fibrei single-mode sau multi-mode.

Un aspect deosebit de important pentru viitorul rețelei de date este tipul de fibră optic folosit. Din acest motiv, vă vom prezenta câteva recomandări pentru alegerea mediului de transmisie corespunzător.
Fibrele multimode pot fi folosite doar pe distanţe de până la 2 km. Totodată, acestea nu pot funcţiona în regim de transmisie duplex, de exemplu, la un moment dat, semnalul poate fi transmis într-o singură direcţie, necesitând astfel două fibre pentru realizarea unei comunicări bidirecţionale. Viteza maximă depinde de lungimea conexiunii. O rată de transfer de 1 Gbps poate fi atinsă chiar şi pe varianta mai ieftină (MO2) de fibră multi-mode. Pentru viteze mai mari, este necesară folosirea fibrei OM3.
Diferenţa structurală dintre cele două tipuri de fibră optică:
MM - multi-mode
SM - single-mode
Fibrele single-mode sunt obligatorii pentru distanţe mai mari de 2 km. Există multe variate (standarde) de fibră optică single-mode dar cea mai populară şi este de deprte, G652.D
Standardul G.657, caracterizat de o rază de îndoire foarte mică (7.5 mm) este recomandat pentru reţelele de interior, în clădiri şi locaţii cu traseu de cablu sinuos şi strâmt. Fibrele separate pot fi folosite pentru transmisia bidirecțională. Dispozitivele active cu interfață pentru fibre single-mode ating fără probleme 10Gbps. Rețelele optice pasive (PON) se pot baza doar pe fibre single-mode, chiar și în cazul distanțelor scurte.

Mufe de compresie în sistemele CATV.

Conectorii de tip F sunt utilizați pentru a face conexiuni în sistemele bazate pe cabluri coaxiale cu impedanță de 75 Ω. Se găsesc în variantele cu înșurubare, cu compresie și auto-install. În afară de rolul pe care îl au în diferite sisteme de antenă, sunt utilizate în rețelele de cablu TV și, uneori, în instalațiile CCTV. Proiectarea și calitatea acestora au un impact direct asupra stabilității lor, iar parametrii conexiunii - asupra pierderii semnalului si a impedanței. Mufe de compresie de cea mai bună calitate de la www.dipolnet.ro/pct--producer,search si www.dipolnet.ro/platinum,search-4344*** garantează funcționarea pe termen lung, fără probleme, chiar și în cele mai dificile condiții.
 
Cod E80330 E80340 E80274
Brand
PCT PCT Platinum
Cablu RG-6
E1230
Triset-113
E1015
RG-6 / Triset-113
E1230, E1015
Cleşte de compresie
Secţiune prin conector, înainte si după compresie
Două inele de metalice intră în mantaua cablului, securizând conectorul
Cilindrul interior separă fizic tresa metalica şi mantaua de dielectric.
Designul perfect și precizia excelentă fac ca mufele de mai sus să fie foarte populare în rândul instalatorilor. Toate mufele au fire foarte precise, eliminând orice probleme cu înșurubarea lor pe prize. Mufele de compresie asigură o rezistență mecanică mare, integritate și stabilitate în timp. Conectorii comprimați PCT trebuie instalați cu ajutorul instrumentului universal de compresie PCT-AIO-CT E80075, iar conectorii Platinum cu instrumentul de compresie TR-255 E80077.

Iluminatoarele IR în sistemele de supraveghere.

Înainte de a calcula puterea iluminatoarelor IR necesare pentru a ilumina suficient zona monitorizată, trebuie să ne amintim că intensitatea luminii scade invers proporțional cu pătratul distanței.
Exemplu:daca un obiect aflat la o distanta de 1 m de sursa de lumina va avea o iluminare de 64 lx , mutandu-l la o distanta de 8 m in raport de sursa de lumina,acesta va avea o iluminare de doar 1lx.
Gradul de iluminare al unui obiect depinde de distanţa acestuia faţă de sursa de lumină.
Cameras with lenses with a wide angle of view need adequate IR illuminators with similar or wider angle of radiation, such as Redbeam IR40 M1640 (total operational angle of 60o, range of 30 m).
In accordance with the described above relation, the range can be doubled by using 4 such illuminators (preserving the same direction/angle).

Monitorizarea video a unei parcări de spital.

Sistemul de parcare de la spitalul provincial din Tarnow a fost instalat de compania P.P.U.H "DEJW" Dawid Biernat . Scopul proiectului a fost de a monitoriza toate intrările și ieșirile din complexul spitalului.

Accesul este controlat de un sistem de porți, care conține un număr de piese de echipament:
  • noua camere IP si un NVR IP
  • bariere rutiere hidraulice
  • automate de bilete cu interfoane IP, scanere de bilete cod de bare și cititoare de carduri contactless.
  • terminale de ieșire cu scanere de bilete cod de bare, interfoane IP, și cititoare de carduri contactless.
Sistemul de monitorizare are în comandă cele patru porţi de acces ale spitalului. Camere K1680 supravegheză traficul vehiculelor din din ambele direcţii. Sunt înregistrate marca automobilului, numerele de înmatriculare şi figura şoferului.
Titularii de abonament pot intra / părăsi zona spitalului prin pozitionarea cardului contactless în apropierea cititorului de carduri aflat în terminalele și mașinile de bilete.Alți clienți, care intra în zonă, pot lua bilete cu coduri de bare.Bazat pe bilet, clientul cand va părăsi zona plătește pentru timpul de parcare în casa de marcat automat, monitorizata de camera anti-vandal K1691.

Îmbunătățirea conexiunii LTE.

În multe ţări reţelele LTE nu au fost, pe deplin, date în folosinţă. Acoperire totală cu semnal LTE este garantată doar în oraşele mari. Tot mai mulţi utilizatori internet încep să aprecieze avantajele oferite de această tehnologie şi doresc să o poată folosi chiar şi în afara oraşelor, în zone cu semnal mai slab. Pentru a îmbunătăţii nivelul de semnal, antena exterioară conectată la un modem LTE trebuie îndreptată către staţia de bază a operatorului de telefonie. Pentru a acoperi toate benzile de frecvenţă pe care este furnizat serviciul LTE se recomandă antena TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 A741031, compatibiă cu frecvenţele 698-800 MHz, 800-960 MHz, şi 1700-2700 MHz.
Antenă LTE TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10
TRANS-DATA LTE KYZ 7.5/8/10 A741031 este o antenă directională de exterior, compatibilă cu benzile de frecvenţă LTE (4G), 3G, DCS, GSM. În funcţie de bandă, câştigul antenei este de 7.5-10 dBi.
Antena se conectează la modem cu ajutorul unui pigtail.

New products offered by DIPOL

Monitor LCD 19
Monitorul LCD AGNEOVO SC-19 M3021 este perfect pentru sisteme de suprageghere datorită tehnologiei Anti-Burn-in™ şi a unui număr mare de caracteristici speciale: aspect imagine 5:4, intrări VGA şi DVI-D pentru DVR-uri moderne, rezoluţie de 1280*1024 pixeli. Tehnologia Anti-Burn-in™ elimină efectele burn-in când monitorul afişează aceeaşi imagine pentru un timp îndelungat, cauzate de o polarizare nedorită în cristalele lichide a matricei TFT a monitorului. Tehnologia AG Neovo Anti-Burn-in™ prelungeşte durata de viaţă a ecranelor AG Neovo şi permite funcţionarea 24/7.

NVR Ultimax 2108
IP NVR Ultimax 2108 K2108 este un aparat de înregistrare video în reţea IP (NVR), ce poate lucra simultan cu 8 camere IP megapixel la un frame-rate de până la 25 fps. Dispune de ieşiri video VGA şi HDMI pentru pentu a fi direct conectat la un monitor de supraveghere. Platforma de operare Linux oferă sistemului stabilitate şi imunitate la viruşii informatici.
Aparat de măsură şi reglaj al recepţiei satelit: Satlink WS-6933 (HD, DVB-S/S2)
Satlink WS-6933 R10827 are în memorie o listă de 10 sateliţi (împreună cu transpondere). Datorită interfeţei de utilizare simple, lista poate fi uşor de modificat de către instalator. Aparatul este compatibil cu semnalele DVBS/S2. Cablul de alimentare şi cel pentru conectare la PC sunt incluse în pachet.

Noutăți

3 martie 2014 – reorganizarea categoriilor de produse. Secţiunile CCTV şi IP CCTV au fost combinate într-un singur meniu. Am luat această decizie având în vedere nivelul actual de dezvoltare şi interoperabilitate al celor două mari tehnologii din domeniul supravegherii video - analogic şi IP. Echipamentele RACK au fost mutate într-o categorie separată, în meniul principal al site-ului. Datorită cererii puternice pe piaţă şi a gamei variate de produse, cabinetele RACK Signal vor ocupa de acum un loc semnificant în magazinul DIPOL.

Merită citit:

Ce fel de camere ar trebui folosite pentru monitorizarea unei parcări subterane? Garajele subterane cu zone slab iluminate constituie adesea locaţii predispuse la acte de vandalism şi furt. Un sistem de supraveghere video poate preveni astfel de evenimente, crescând în acelaşi timp sentimentul de siguranţă. Cele mai importante cerinţe pe care trebuie să le îndeplinească un sistem CCTV montat într-o astfel de locaţie sunt recunoaşterea facială şi cea a plăcuţelor de înmatriculare. mai multe
SatNet - program for designing and analyzing multiswich systems
SatNet - cel mai inovator produs de la Elektrotechnika 2014