Săptămânalul DIPOL - TV și SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 39/2015 (Nov. 30, 2015)

Sistemele termice de imagini cu grafen.

Cercetătorii de la MIT au dezvoltat o tehnologie revoluționară concepută pentru detectarea de radiații infraroșii. Detectorul se bazează pe straturi de grafen ce generează impulsuri care sunt ulterior prelucrate de sistemele microelectromecanice cu silicon (MEMS). Noul dispozitiv are abilitatea de a detecta o semnătură termică fără a fi nevoie de răcire. În prezent, multe dintre dispozitivele de imagine termică necesită răcire criogenică pentru a filtra fundalul termic necesar creării unei imagini utile, lucru care complică mult design-ul și crește prețul de producție.
(sursă: livescience.com)
Oamenii de știință au proiectat un senzor termic dintr-o foaie de grafen. În loc să folosească un sistem de răcire, aceștia au izolat temperatura senzorului de restul dispozitivului. Cercetătorii sunt de părere că această reușită poate duce la crearea sistemelor termice de imagini flexibile, transparente și cu un preț redus.

TERRA Net9 - o nouă serie de multiswitch-uri.

Multiswitch-urile TERRA sunt produse profesionale de primă clasă. Acestea au fost proiectate pentru sistemele SMATV mijlocii și mari și pentru a le satisface cerințele chiar și celor mai exigenți utilizatori. Datorită calității, ușurinței în utilizare și a fiabilității, acestea sunt foarte apreciate de către instalatori (proiectarea sistemelor poate fi sprijinită de un software gratuit, neexistând probleme la etapele de instalare și de pornire ) și de către clienți (utilizare pe termen lung fără probleme). În concluzie, acestea sunt folosite atât în clădiri mici, cât și pentru sisteme SMATV mari cu până la 1000 de prize. În prezent, TERRA lansează noua linie de produse net9 ce cuprinde multiswitch-uri MR-9XXL și MV-9XXL, amplificatoare SA-91L și SA-91LD, splitter-uri SD-9XX și SDQ-908 și tap-uri SD-9XX.
Multiswitch TERRA MSV-932 (2 sateliţi, 32 ieşiri, amplificare CATV, telealimentat)
Multiswitch TERRA MSV-932 (2 sateliţi, 32 ieşiri, amplificare CATV, telealimentat)
Multiswitch-uri TERRA din seria net9 cu 9 intrări au carcasă die-cast,
ce garantează cea mai ridicată eficiență prin ecranare (clasa A) și filtre LTE 800 MHz incorporate
Câteva caracteristici distinctive ale sistemelor de multiswitch-uri TERRA:
  • soluții de cea mai înaltă calitate cu garanție de 4 ani pentru componentele sistemului,
  • arhitectura sistemului pentru orice număr de prize,
  • carcasă die-cast garantează cea mai ridicată eficiență prin ecranare (clasa A),
  • izolarea nemaipomenită dintre ieșiri și intrări (izolarea insuficientă a căilor în cazul unor soluții mai ieftine este cea mai frecventă cauză a problemelor sistemelor SMATV - lipsa unor canale prin satelit),
  • switch-urile folosite în locul potențiometrelor garantează precizia înaltă și stabilitatea setărilor de câștig și egalizare - nivelele semnalului sunt stabile pentru o perioadă lungă de timp, indiferent de schimbările de temperatură,
  • compensarea atenuării cablului și grupuri de ieșiri cu nivele de semnal diferite pentru egalizarea semnalelor din prizele plasate la distanțe diferite față de switch-uri,
  • cale TV activă terestră cu filtru LTE (bandă LTE 800 MHz),
  • splitter-uri multi-path în carcase compacte ce ocupă mai puțin spațiu și care reduc cablajul față de alte soluții,
  • puterea pentru circuitele de comutare ce provine de la receiver-ele de satelit micșorează cerințele sistemului legate de acest aspect,
  • opțiuni variate cu privire la alimentarea amplificatoarelor, inclusiv opțiunea de a utiliza numai o conexiune la o sursă 230 VAC pentru distribuirea semnalelor la sute de prize.

Cum să conectezi mai multe clădiri la un singur LAN?

Cea mai simplă metodă pentru a conecta un număr de locații ce se află la distanță la aceeași rețea este instalarea punctelor de acces și utilizarea conexiunii wireless. Punctul principal trebuie să se afle într-un punct central sau în cel mai înalt loc al zonei, în ambele cazuri presupunându-se că poate comunica cu celelalte puncte de acces. Comunicarea este mult mai eficientă în cazul arhitecturii punct-la-punct, de exemplu, punctul principal are câte un punct de acces separat pentru fiecare legătură. Desigur, este posibilă utilizarea punctului de comandă cu o antenă omnidirecțională, dar rețeaua va fi mult mai puțin eficientă.
Diagrama de mai jos prezintă o soluție bazată pe puncte de acces TP-LINK CPE510 N2352. Dispozitivele CPE folosesc emițătoare de mare putere, cu putere maximă de ieșire de 27 dBm, receptoare sensibile și antene integrate MIMO 2x2 direcționale cu un câștig de13 dBi. Cu un sistem de management central, acestea sunt ideale pentru conexiunile Wi-Fi de tip punctul-la-punct sau punct-la-multipunct.
Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2) Access Point TP-LINK CPE510 (5GHz 802.11a/n MIMO2x2)
O rețea Wi-Fi ce conectează câteva zone cu ajutorul punctelor de acces TP-LINK CPE510 N2352

EasySplicer - calibrarea poziției captelor fibrei.

Setul de instrumente prevăzut împreună cu EasySplicer L5810 conține cleaver-ul dedicat. Vă recomandăm să utilizați cleaver-ul datorită construcției sale compatibile cu suporturile splicer-ului.
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
Clever-ul de fibră și stripper-ul pentru fibră de 250 μm fac parte din setul de instrumente ce vine alături de EasySplicer L5810
În orice caz, unii instalatori pot să prefere să folosească un cleaver diferit, de exemplu cu o incintă pentru reziduuri.
În acest caz, primul lucru care trebuie verificat este lungimea secțiunii de fibră rămasă în urma separării. Lungimile trebuie să fie ajustate astfel încât capetele să fie vizibile pe ecranul splicer-ului (nu este obligatoriu să fie simetrice). Atunci, în meniul de Setup, instalatorul trebuie să selecteze FIBER POSITION. Această procedură va poziționa precis capetele fibrei pentru procesul de îmbinare. Această poziție poate fi salvată în memoria splicer-ului. Astfel, toate fibrele despicate identic vor fi așezate înainte de îmbinare.
Imaginile cu capetele fibrei separate cu un cleaver diferit de pe camera splicer-ului (în stânga)
și imaginea după selectarea funcției FIBER POSITION (în dreapta)
Aceeași funcție este de asemenea utilă în cazul utilizării cleaver-ului dedicat aproape de sfârșitul vieții lamei sau după schimbarea acesteia .

Monitorizarea video a unui apartament cu ajutorul camerelor Sunell IP și a NVR-urilor Hikvision.

Diagrama sistemului IP CCTV dintr-un apartament compus din camere IP Sunell și din NVR-uri Hikvision este prezentată mai jos. Clădirea este monitorizată de zece camere IP K1678 (2 MP, 0,05 lx @ F1,2, dWDR, IP66, distanță focală ajustabilă 2.8-12 mm, IR până la 50 m) montate de jur împrejur și șase camere IP K1627 (2 MP, IK08, lentilă 2.8 mm, IR până la 7 m) plasate la intrările către casa scărilor. Această așezare a camerelor asigură identificarea totală a persoanelor care se află în jurul clădirii și a celor care intră în clădire, inclusiv potențiali vandali etc. Toate camerele sunt alimentate de la un switch PoE cu 16 port-uri N29986.
Fluxul video de la camere este înregistrat într-un NVR K22161 cu 16 canale, echipat cu două hard drive-uri M89285, fiecare având o capacitate de 3 TB. Monitorul M3022 conectat la NVR este utilizat pentru urmărirea live a imaginilor furnizate de camere și pentru analizarea înregistrărilor. După conectarea sistemului la Internet prin router-ul wireless N3253 și după forwarding-ul port-urilor, accesul pe sistem este posibil și în afara acoperirii rețelei Wi-Fi sau din orice alt loc prin Internet. Conexiunile dintre componentele sistemului au fost făcute cu ajutorul cablurilor UTP E1408 CAT 5e.
HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5IP NVR Hikvision DS-7616NI-E2/A (16 canale, 100Mbps, 2xSATA, HDMI, ALARM IN/OUT)Monitor LCD 22Access Point TP-Link TL-WR1043N (router & swich gigabit, 802.11n, 300Mbps)Switch PoE ULTIPOWER 2216af (16xRJ45/PoE-802.3af, 2xRJ45-GbE/2xSFP)Camera IP minidome antivandal Sunell SN-IPV54/04ZDR/B (2MP, 2.8mm, 0.05 lx, IK08, IR până 7m)Camera IP compactă: Sunell SN-IPR54/04AYDN/M (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR până la 50m)
Monitorizarea video a unui apartament ce se bazează pe camere IP Sunell și pe NVR-uri Hikvision

Rezistența mecanică a carcaselor camerelor - codul IK.

Nivelul de protecție contra factorilor externi este unul dintre cei mai importanți parametri ai camerelor antivandal. Gradul de protecție (certificare IK) asigurat prin carcase pentru echipament electric împotriva impactelor mecanice este definit de standard-ul EN 60208. Acest standard specifică condițiile procedurii de testare. Nivelul de protecție este specificat în tabelul de mai jos.
IKEnergia de impact
[J]
Testare
000   Fără testare
01     0.15   Căderea unui obiect cu masa de 0.2 kg de la o înălțime de 7,5 cm
02     0.20   Căderea unui obiect cu masa de 0.2 kg de la o înălțime de 10 cm
03     0.35   Căderea unui obiect cu masa de 0.2 kg de la o înălțime de 17,5 cm
04     0.50  Căderea unui obiect cu masa de 0.2 kg de la o înălțime de 25 cm
05     0.70   Căderea unui obiect cu masa de 0.2 kg de la o înălțime de 35 cm
061   Căderea unui obiect cu masa de 0.5 kg de la o înălțime de 20 cm
072   Căderea unui obiect cu masa de 0.5 kg de la o înălțime de 40 cm
085   Căderea unui obiect cu masa de 1.7 kg de la o înălțime de 29.5 cm
0910  Căderea unui obiect cu masa de 5 kg de la o înălțime de 20 cm
1020   Căderea unui obiect cu masa de 5 kg de la o înălțime de 40 cm
DIPOL oferă camere antivandal cu certificăriIK08 și IK10

Produse noi în oferta Dipol

Detector monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (LCD, baterie)
Detectorul de Monoxid de Carbon Kidde 10LLDCO (display LCD, baterie incorporată) G9589 este folosit pentru monitorizarea continuă a spațiilor în care există un risc de gaze otrăvitoare. Dispozitivul este echipat cu un senzor de CO electrochimic de nouă generație cu un timp de viață de 10 ani și o baterie incorporată cu același timp de viață. Dispozitivul este, de asemenea, echipat cu un display LCD care afișează nivelul de monoxid de carbon, cuprins între 0 și 999 PPM. Concentrația CO este măsurată la fiecare secundă. Dispozitivul este echipat cu semnale luminoase (LED roșu) și acustice (sirenă de 85 dB) ce se declanșează automat în momentul în care un pericol este detectat.
Camera IP minidome antivandal Sunell SN-IPV54/04ZDR/B (2MP, 2.8mm, 0.05 lx, IK08, IR până 7m)
Camera Antivandal IP minidome Sunell SN-IPV54/04ZDR/B K1627 este echipată cu senzorul de imagine CMOS APTINA 1/3" cu rezoluţie de 1920x1080 pixeli (2 MP) şi un iluminator IR ce acoperă o distanţă de până la 7m. Lentila incorporată de 2.8 mm are o deschidere de 85.4°. Camera este de interior şi a fost concepută pentru sisteme de supraveghere IP profesionale. Carcasa antivandal protejează electronica si optica de şocuri mecanice. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12VDC sau prin PoE (802.3af).
Receiver DVB-T2 Opticum HD N5
Receiverul DVB-T2 Opticum HD N5 A99288 poate recepţiona transmisiunile terestre gratuite (FTA) de televiziune în format MPEG-2/MPEG-4, atât la rezoluţie standard (SD) cât şi la cea de înaltă definiţie (HD). Un avantaj major al echipamentului îl reprezintă dimensiunea sa compactă. Starea de funcţionare este indicată pe panoul frontal printr-un LED cu lumină discretă.

Merită citit:

HotSpot pentru un hotel.. Accesul gratuit la Internet pentru oaspeți în timpul șederii lor ţine de serviciile standard din hoteluri. La recepție, pe lângă cheia camerei, turistul primeşte şi datele de autentificare. Access point-urile Unifi sunt livrate împreună cu software-ul pentru management-ul adecvat al acestui tip de sisteme...>>>more
O fereastră a software-ului UniFi.
Cablu coaxial profesional 75 ohmi TRISET PROFI 120dB A++ 1.13/4.80/6.90 [100m]Cablu coaxial satelit clasă A TRISET-113 1.13/4.8/6.8 cupru [1m]Cablu coaxial (75 ohm, class A): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]