Săptămânalul DIPOL - TV și SAT TV, CCTV, WLAN

Nr. 40/2015 (Dec. 7, 2015)

Volvo - showroom-ul virtual.

Microsoft și Volvo colaborează cu privire la utilizarea tehnologiei holografice HoloLens. Compania auto suedeză vrea să folosească această tehnologie, printre altele, pentru a-și prezenta mașinile potențialilor clienți. Tehnica holografică are ca scop schimbarea modului de abordare a showroom-uri de prezentare Volvo. Demonstrația computer-ului holografic HoloLens a fost organizată de două companii la sediul central Microsoft din Redmond.
Datorită prezentării detaliate a mașinii, clientul va putea vedea configurația aleasă pentru mașină la etapa de selecție, cum ar fi culoarea, echipamentele, jantele. Hologramele le vor permite, de asemenea, clienților să înțeleagă câteva din funcțiile speciale ale mașinii, ajutându-i pe aceștia să ia decizia finală.
Microsoft HoloLens în acțiune
(www.microsoft.com/microsoft-hololens)
Pentru clienții mai curioși, Volvo a pregătit holograme care prezintă funcționarea trenurilor de rulare sau chiar mișcarea componentelor individuale ale motorului. O altă utilizare a sistemului poate fi în domeniul de serviceurilor auto unde, cu holograma potrivită, mecanicii le pot explica clienților procedurile aplicate în timpul reparării mașinilor.
Fără îndoială, noua tehnologie are o șansă mare de a fi apreciată de dealerii de automobile și clienții lor. Întregul proces de selectare și configurare a automobilului potrivit făcut cu ajutorul modelului său virtual va fi mult mai plăcut pentru ambele tabere, dealeri și clienți, în comparație cu vechile metode de prezentare, pe foaia de hârtie sau pe ecranul calculatorului. Deci, următorul pas va fi organizarea showroom-urilor Volvo cu ochelarii speciali pentru clienți.

Proiectarea simplă a reţelelor de distribuţie satelit de mari dimensiuni - multiswitch-uri radiale cu 32 de ieşiri.

Pe piața sateliților TV, este o cerere mare de multiswitch-uri radiale, dar din cauza unor motive tehnologice, numai câțiva producători pot îndeplini cerințele stringente de calitate. Liderul pieței în acest domeniu este TERRA, care a lansat pe piață noile multiswitch-uri MR-932L (32-ieșiri) și MR-924L (24-ieșiri) . Un avantaj incontestabil al multiswitch-urilor MR-9XXL este divizarea ieșirilor în grupuri cu nivele diferite de semnal. Datorită lungimilor diferite ale cablurilor în sistemele SMATV, diversificarea permite egalizarea nivelelor semnalelor din ieșirile situate la distanțe diferite. În plus, multiswitch-urile compensează cu o atenuare crescută a cablurilor coaxiale la frecvențe mari. Pentru a putea începe utilizarea multiswitch-urilor MR-9XXL în sistemele cu canale de întoarcere, producătorii au echipat sistemele cu căi de întoarcere pasive (5-862 MHz).
LNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBLNB QUATRO Inverto Red Extended 0.3dBAntena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitCablu coaxial satelit clasă A TRISET-113 PE (de exterior, cu gel, 75 ohmi) [1m]Multiswitch Terra MSR-932 (2 sateliţi, 32 de ieşiri, alimentare amp. DVB-T)
Sistem de multiswitch-uri radiale
Caracteristici distinctive ale multiswitch-urilor MR-9XXL:
 • multiswitch 9/8 pentru sisteme de distribuţie radiale
 • corecţie conformă atenuării cablului (amplificare crescătoare cu frecvenţa)
 • grupuri de ieşiri cu nivel de semal diferit
 • izolare între intrări >30dB
 • oferă tensiune de 12V pentru alimentarea unui preamplificator DVB-T/CATV
 • cale CATV activă cu amplificare şi filtru LTE (47-790 MHz)
 • cale CATV pasivă (5-862 MHz)
 • sursă încorporată
 • carcasă turnată cu grad de ecranare clasă A

Semnal GSM slab într-o casă sau clădire.

Schema elementară a unui sistem de antene GSM potrivit pentru case sau magazine ce permite utilizarea normală a telefoanelor mobile în situații în care semnalul în interiorul clădirilor este slab pentru comunicare în condiții normale, este prezentată mai jos. Echipamentul permite utilizatorilor să inițieze conversații telefonice și să folosească Internetul de pe mobil (GPRS) în clădire. Avantajul acestei soluții este că menține mobilitatea telefoanelor.
Lista dispozitivelor folosite:
 • Antena Trans-Data GSM/DCS/UMTS KYZ8.2/9.5 A741030.
  • Antena este responsabilă de receptarea și transmiterea semnalelor de la/spre stația de bază.
 • Repeater GSM Signal GSM-305 A6765.
  • Dispozitivul amplifică semnalele GSM. Trebuie luat în considerare că amplificarea se face în ambele direcții - de la și către stația de bază.
 • Splitter dublu GSM A6812.
  • Splitter-ul distribuie semnalele GSM amplificate între două antene GSM de interior.
 • Antena de interior Trans-Data GSM/DCS/UMTS DW3-A A741001 sau Trans-Data GSM/DCS/UMTS DW3-B A741002.
  • Antenele distribuie semnalele GSM în interiorul clădirii. Versiunea A741001 a fost proiectată pentru tavane suspendate, iar modelul A741002 - pentru tavanele de beton (cablul pus pe suprafață).
Antena GSM/3G: TRANS-DATA KYZ8.2/9.5Cablu N-tată - N-tată (10m RF-5)N tată pentru cablu Tri-Lan 240/H-155 (6 GHz)Splitter GSM/DCS/3G/WLAN(800-2500MHz) dubluRepeater GSM SIGNAL GSM-305 300m2SMA/RP mama pentru Tri-Lan 240/H-155 (6 GHz)Antena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-BAntena GSM/3G: TRANS-DATA DW3-ACablu Coaxial 50 ohmi: Tri-Lan 240 [1m]
Utilizarea unui repeater GSM într-o casă

Protejarea LAN-ului casei.

În zilele noastre, rețeaua de casă poate include câteva computere, televizoare, drivere de rețea, console, playere media etc. Odată cu extinderea rețelei și cu creșterea prețurilor dispozitivelor, importanța protejării rețelei împotriva supratensiunilor este mai mare.
Supratensiunile pot proveni atât de la rețeaua AC, cât și de la liniile de transmisie ale semnalelor. Protejarea împotriva supratensiunilor în rețeaua de alimentare este asigurată de către prelungitoarele de siguranță cu descărcătoare și siguranțe. În cazul în care tensiunea crește peste o limită (de obicei 250 VAC), siguranțele taie alimentarea dispozitivelor conectate.
Calea semnalului ce se bazează pe cabluri twisted-pair poate fi protejată cu ajutorul unei protecții dedicate, de exemplu J2820. Condiția pentru buna funcționare a acestui tip de element este împământarea corespunzătoare a acestora.
Cea mai bună și populară metodă de protejare este schimbarea mediului de transmisie LAN de la cablurile twisted-pair la fibră optică înaintea primului dispozitiv din rețeaua de acasă. Această substituție duce la o separare galvanică totală a rețelei locale de WAN, acest lucru asigurând 100% protecție.
Prelungitor cu proteţie la supratensiune: ACAR P7 (5+2 prize)Prelungitor cu proteţie la supratensiune: ACAR P7 (5+2 prize)Prelungitor cu proteţie la supratensiune: ACAR P7 (5+2 prize)Atenuator optic ULTIMODE T-12 (SC, 2 dB)Access Point TP-Link TL-WR1043N (router & swich gigabit, 802.11n, 300Mbps)Media convertor ULTIMODE M-023M (doua fibre multimode, 2 km)Patchcord SC duplex multimode ULTIMODE PC-019D (OM2, 50/125, 1.5m)Media convertor ULTIMODE M-023M (doua fibre multimode, 2 km)
Setul de convertoare media ULTIMODE care protejează toate dispozitivele conectate la LAN
În diagrama de mai sus, LAN-ul din casă este protejat de o pereche de convertoare media L10021 conectate prin intermediul unui patchcord multimode L31119. Când alegem convertoarele media, este important să le ajustăm capacitatea în funcție de parametrii rețelei de acces - în cazul ratelor de date de peste 100 Mbps, alegerea cea mai potrivită este folosirea dispozitivelor gigabit, de exemplu L10025. Tipul fibrei trebuie să fie în conformitate cu convertoarele media (multimode sau single-mode), dar din cauza lungimilor scurte, în unele cazuri, utilizatorul trebuie să-și reamintească despre atenuatoarele adecvate.

Noua interfaţă a camerelor IP Sunell.

După upgrade-ul firmware-ului camerelor IP Sunell peste versiunea 1.9, utilizatorii primesc o noua interfață grafică. Comparativ cu cea din urmă, noua interfață permite o explorare mai ușoară a meniului și simplifică configurația camerelor. După înregistrarea pe cameră prin intermediul unui browser, utilizatorul are acces la funcțiile de setup direct prin bara de meniu din josul paginii. Opțiunile de configurare sunt de asemenea valabile printr-un click dreapta pe fereastra de imagini live. Opțiunile includ:
 • setări ale fluxului,
 • control al obturatorului,
 • control al câștigului,
 • ajustarea intensității LED-ului IR,
 • ajustare D-WDR,
 • măsurători AE,
 • imagine în oglindă,
 • mod corridor,
 • reducere a zgomotului.
Fereastra de ajustare a intensității LED-ului IR a camerei Sunell
Fereastra de configurare a fluxului a camerei Sunell
Meniul Settings conține toate celelalte opțiuni de configurare, inclusiv cele de măști de confidențialitate și de setare alarme. Toate camerele IP Sunell sunt compatibile în totalitate cu NVR-urile Hikvision oferite de către DIPOL.

Ce vede o cameră cu termoviziune?

Camerele analog "normale" sau camerele IP folosite în sistemele de monitorizare video capturează radiații vizibile și (de obicei în modul nocturn) radiații aproape de infraroșu ( în total: 300-950 nm) reflectate de la obiecte din câmpul vizual. Sursele de radiație pot fi atât lumina zilei, cât și sistemele de iluminat artificial, inclusiv iluminatorii IR. Camerele cu termoviziune funcționează foarte bine fără nici o sursă de lumină suplimentară. Principiul lor de funcționare este diferit față de cel al camerelor obișnuite. Fiecare corp cu temperatura peste zero absolut emite radiații infraroșii. Datorită relației dintre temperatură, intensitate și caracteristicile spectrale ale radiației și luând în considerare și caracteristicile de emisie ale suprafețelor, imaginea de la o cameră cu infraroșii poate indica distribuția temperaturilor pe suprafețele obiectelor din câmpul vizual, deci poate fi împărțit în scale de temperatură.
Cameră termoviziune Sunell SN-TPC4200KT/F
Camera IP cu termoviziune Sunell SN-TPC4200KT/F K1606
Imagini capturate de o cameră cu termoviziune - imaginea unui om în încăpere
și imaginea cu temperatura din interiorul unui panou de circuite electrice (în culori false)
Acest lucru îi permite utilizatorului să citească temperaturile din punctele de interes de la suprafața obiectelor. Datorită faptului că nu necesită lumină pentru o funcționare adecvată, dispozitivul rămâne invizibil pe timp de noapte (un intrus nu poate observa existența camerei). Astfel de camere sunt ideale pentru monitorizarea unor zone mari neluminate sau numai cu surse de lumină artificială (păduri, porturi, parcări neiluminate etc). Desigur, camerele cu termoviziune au unele limitări. Condițiile meteo adverse ca ceața, zăpada și ploaia suprimă radiația infraroșie, lucru care reduce raza de funcționare și rezoluția temperaturii (aceste fenomene "aplatizează" variația temperaturii scenei observate).

Produse noi în oferta Dipol

Monitor AHD de service MS-35AHD (PAL, AHD şi tester cablu UTP)
Monitor AHD de service MS-35AHD M3105 simplifică configurarea sistemele CCTV bazate pe camere AHD. Dispozitivul permite, pe lângă alte lucruri, setarea rapidă a lentilelor camerei. Un alt avantaj al acestui monitor este abilitatea de a alimenta camera sau alt dispozitiv cu 12 VDC (încărcare maximă 300 mA).
Camera HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE56C0T-IT3 M7521 (montare pe tavan, 720p, 2.8mm, 0.1 lx, IR până la 20m)
Camera HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE56C0T-IT3 M7521 a fost proiectată pentru utilizarea în sisteme CCTV care se bazează pe DVR-uri HT-TVI. Camera asigură imagini video 720p. Cu o sensibilitate de 0.1 lx și cu iluminatorul IR cu o rază de până la 20 m, camera asigură imagini de înaltă calitate în condiții de lumină scăzută sau chiar fără lumină (cu IR).
9/8 Multiswitch: TERRA MSV-908 (sursă amplificare pt DVB-T, fără alimentare internă)
9/8 Multiswitch: TERRA MV-908L R70858 a fost proiectat ca o componentă pentru sisteme mari si mijlocii SMATV 9-cabluri. Folosit separat și alimentat de la sursa de alimentare locală R71465, acesta poate fi de asemenea folosit în sisteme individuale cu până la 8 prize. Calea activă DVB-T are filtru LTE pentru eliminarea semnalelor nedorite din banda de 800 MHz (791-862 MHz) ce provin de la serviciile LTE. Ajustarea câștigului SAT IF și DVB-T (47-790 MHz) se face cu ajutorul switch-urilor dedicate. În comparație cu potențiometrele, această soluție crește stabilitatea modificărilor.

Ştiri

26 Noiembrie 2015 - Partener Hikvision certificat. Toți participanții la cursurile de toamnă despre sisteme de supraveghere video Hikvision care au trecut examenele cu rezultate pozitive au devenit Parteneri Certificați ai Hikvision. Certificatul atestă abilitățile instalatorului de a proiecta și instala sisteme bazate pe echipament CCTV avansat și soluții de la Hikvision.

Merită citit:

Semnal HDMI prin rețeaua electrică. Extender-ul de semnal HDMI H3611 îi permite utilizatorului să trimită un semnal HDMI (provenit de la un receiver sat, de la un calculator, de la un player multimedia, de la un player Blu-ray etc) către un monitor sau televizor HD printr-o rețeaua electrică AC din interiorul apartamentelor și a birourilor.>>>mai mult
Extender HDMI Signal H3611 - diagrama de instalare
Cabinetele rack Signal - performanță și deplinătate