Săptămânalul Dipol - TV și satelit, CCTV, WLAN

Nr. 4/2020 (25 ian 2020)

Inteligența artificială va crea videoclipuri bazate pe un text dat.

Un grup internațional de cercetători a dezvoltat un instrument capabil să genereze videoclipuri bazate pe o descriere în format text și o colecție de materiale video. Pentru a crea rapid videoclipuri de înaltă calitate, utilizatorii nu mai trebuie să aibă cunoștințe de editare video sau să utilizeze software scump. Instrumentul analizează înregistrările video disponibile în colecție și alege imaginile care se potrivesc cel mai bine cu textul introdus de utilizator. Descrierea scenei este analizată folosind tehnici NLP (prelucrarea limbajului natural) și metode semantice care permit potrivirea cuvintelor cu fotografii adecvate. Ulterior, videoclipul este optimizat prin decupaje și schimbări automate de cadre. Scenele pot fi modificate „manual” folosind cuvinte cheie specifice pentru încetinirea acțiunii sau modificarea numărului de schimbări.
Înregistrarea este optimizată din punct de vedere vizual. Programul alege cele mai bune fotografii din punctul de vedere al stabilizării cadrelor și calității iluminării. Fiecare filmare este evaluată, cele cu un rating mai mare au o șansă mai bună de a fi în filmul final. Utilizatorul poate verifica calitatea înregistrării generate și poate face corecții în orice moment.
Cercetătorii și-au testat software-ul pe diverse colecții video în combinație cu documente text tematice. Rezultatele cercetărilor au arătat că utilizatorii pot să creeze utilizând acest instrument videoclipuri editabile de înaltă calitate mai rapid decât profesioniștii care folosesc software pentru editare profesională a înregistrărilor.

Surse de alimentare redundante TERRA.

Sistemele de alimentare redundante sunt adesea folosite în anumite locații pentru a asigura o alimentare continuă. Aceasta înseamnă că un echipament este dotat cu o a doua sursă de alimentare independentă, activată ori de câte ori sursa de alimentare de bază se defectează.
Deși au o importanță mică din perspectiva vieții umane și a sănătății, problemele sistemelor CATV pot fi extrem de deranjante. Întreruperile temporare de curent pot crește considerabil costurile de întreținere a sistemului, în timp ce pierderile de semnal provoacă nemulțumirea utilizatorului. Pentru a mentine cel mai înalt standard al rețelelor CATV, DIPOL oferă o sursă de alimentare de cea mai bună calitate UP413 12V/4.5A R82533 dedicată utilizării împreună cu echipamentele modulare TERRA.
Sursa de alimentare UP413 R82533 generează tensiune de 12 V și este concepută pentru alimentarea dispozitivelor recepției și procesării canalelor TV: amplificatoare de canal și de bandă largă, headenduri bazate pe transmodulatoare TERRA și sisteme TERRA IPTV . În situația în care sunt utilizate două astfel de surse de alimentare, defecțiunea uneia dintre ele nu afectează funcționarea sistemului - alimentarea se va face automat și imediat din cealaltă sursă de alimentare.

Certificate de securitate pentru echipamente de supraveghere IP.

Toate sistemele de supraveghere care pot fi accesate prin internet sunt vulnerabile la atacuri cibernetice. Acest fapt este adevărat atât pentru sisteme strategice, cât și pentru sisteme simple. Hackerii încearcă să atace dispozitivele online, profitând de lacune de confidențialitate pentru a obține acces la materialul video sau chiar a prelua controlul hardware-ului, de ex. pentru a îl folosi la atacuri suplimentare. În afară de introducerea măsurilor de securitate adecvate, este esențial ca dispozitivele să incorporeze tehnologie de ultimă generație în domeniul cibersecurității, atestată prin certificate acordate producătorilor de echipamente de către organisme de certificare independente.
Produsele Hikvision sunt conforme cu multe dintre standardele de securitate și protecție a datelor, printre care:
  • ISO 270001,
  • ISO 9001: 2008,
  • CMMI Level 5,
  • AICPA SOC,
  • FIPS 140-2.
Hikvision este, de asemenea, membru al FIRST (Forum of Response Incident and Security Teams), cea mai importantă organizație specializată în reacția la și prevenirea incidentelor de securitate, formată din aproape 400 de echipe din diverse companii care se ocupă de problemele de securitate cibernetică. Membrii lucrează în strânsă cooperare, își împărtășesc cunoștințele, monitorizează amenințările și dezvoltă soluții pentru îmbunătățirea securității hardware. Schimbul de informații despre amenințări și atacuri le permite să reacționeze rapid la o varietate de amenințări cibernetice.

Amplasarea camerelor ANPR pentru citirea numerelor de înmatriculare.

Pentru a obține randamentul maxim al recunoașterii numerelor de înmatriculare, o cameră care suportă această funcționalitate, de exemplu DS-2CD4A26FWD-IZS/P (2,8 - 12 mm) K17893 sau DS-2CD4A26FWD-IZS/P (8 - 32 mm) K17894 trebuie instalată astfel încât imaginea numărului de înmatriculare a unei mașini în mișcare să fie surprinsă în mod corespunzător. Înainte de a alege locația de montare, trebuie luate în considerare următoarele aspecte: unghiul corespunzător din fața vehiculului, numărul de pixeli pe care îl ocupă numărul de înmatriculare din cadru și distanța la care camera trebuie montată în raport cu locația de recunoaștere. Pentru ca o cameră Hikvision să poată recunoaște numerele de înmatriculare al unei mașini cu cea mai mare probabilitate, trebuie respectați următorii parametri:
  • lățimea din imagine ocupată de numărul de înmatriculare trebuie să fie între 130 - 300 de pixeli (ideal: 150-200 de pixeli);
  • unghiul de vizualizare pe verticală maxim este de: 30°;
  • unghiul de vizualizare pe orizontală maxim este de: 30°;
  • unghiul de rotire a imaginii trebuie să se încadreze în gama de +/-5°.
Metoda de montaj vertical, unde:
X - înălțimea de montaj,
Y - distanța la sol de la cameră la punctul de citire,
Z - distanța de la cameră la punctul de citire.

Fibre optice - conexiuni WDM sau duplex?

Atunci când aleg echipamente pentru transmisie pe fibră optică, instalatorii pot alege între cele care lucrează cu una (WDM) sau două fibre (duplex). Alegerea este de obicei dictată de doi factori: disponibilitatea fibrelor în cablu și prețul. Cu toate acestea, merită să luăm în considerare încă un aspect, strict tehnic: utilizarea uneia sau a două lungimi de undă.
În cea mai simplă formă, transmisia WDM folosește două lungimi de undă diferite într-o singură fibră (de obicei 1310 și 1550 nm, ca în cazul convertorului de media L11521). Soluțiile duplex folosesc două fibre și o singură lungime de undă (de exemplu, 1310 nm) în ambele direcții de transmisie. În orice caz, caracteristica transmisiei fibrei optice este faptul că diferite lungimi de undă sunt atenuate diferit de fibra optică. Acest lucru se aplică, de asemenea, pentru atenuarea cauzată de macrobending, adică atenuarea cauzată de coturi mai mici de 2 mm în diametru. În general, coturile din fibre determină o atenuare substanțial mai mare pentru lungimi de undă mai lungi.
Graficul arată că îndoirea accidentală a fibrelor va duce la atenuarea diferită pentru lungimi de undă diferite - de exemplu, o îndoire de 20 mm nu provoacă o atenuare semnificativ mai mare la 1310 nm, dar în cazul 1550 nm, atenuarea cotului va depăși 2 dB. În comparație cu atenuarea normală a fibrelor de aproximativ 0,25 dB/km, creșterea este gigantică. Ceea ce contează sunt, astfel, valorile ca atare și diferențele dintre ele.

Mai multe sendere HDMI într-o singură rețea.

Conform standardului, un singur sender HDMI-la-IP poate fi utilizat într-o singură rețea. Acest lucru se datorează faptului că producătorul a setat aceeași configurație de rețea în fiecare sender. Utilizatorii nu pot modifica setările acestea. Drept urmare, dacă sunt folosiți doi senderi, apare un conflict de adrese IP, care perturbă funcționarea rețelei.
Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast) - v3.0Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast) - v3.0Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast) - v3.0Video extender HDMI IP Signal (100m, UTP, multicast) - v3.0
Schemă de conectare a două sendere HDMI într-o rețea
Problema poate fi rezolvată folosind un switch cu management și creând VLAN-uri dedicate. În exemplul de mai sus, parametrii VLAN pot fi schimbați pentru a crea patru secțiuni de streaming. În sistemul de mai sus, senderul nr. 1 este conectat la portul 1 de pe switch, senderul #2 la portul 2, receiverul #1 la portul 11 și receiverul #2 la portul 12.
  Varianta #1 Varianta #2 Varianta #3 Varianta #4
Port 1 VID: 11
PVID: 11
VID: 11
PVID: 11
VID: 11
PVID: 11
VID: 11
PVID: 11
Port 2 VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
Port 11 VID: 11
PVID: 11
VID: 11
PVID: 11
VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
Port 12 VID: 11
PVID: 11
VID: 22
PVID: 22
VID: 22
PVID: 22
VID: 11
PVID: 11

Produse noi în oferta Dipol

PIR wireless Pyronix KX12DQ-WE
Pyronix KX12DQ-WE este un detector PIR wireless cu senzor piroelectric cvadruplu. Funcții avansate, cum ar fi compensarea digitală a temperaturii, ajustarea automată a sensibilității și tehnologia Blue Wave îl fac potrivit pentru utilizarea în clădiri comerciale și rezidențiale. Sistemul optic izolat ermetic garantează că senzorul piroelectric este protejat împotriva insectelor, a fluxului de aer și a luminii reflectate de componentele din interiorul carcasei.
Switch gigabit Mercusys MS105G (5xGE)
Switch-ul Gigabit cu 5 porturi Mercusys MS105G găsește o utilizare pe scară largă în rețelele de calculatoare mici. Funcția sa Auto MDI/MDIX permite instalatorului să folosească atât cabluri utp „simple” cât și „crossover”.
Cameră dome Hikvision DS-2CE71D8T-PIRL (1080p, 2.8mm, 0.005 lx, IR 20m, PIR)
Camera Hikvision DS-2CE71D8T-PIRL M75398 a fost proiectată pentru utilizarea în sisteme de supraveghere video bazate pe DVR-uri HD-TVI. Datorită sensibilității ridicate a senzorului de imagine 0.005 lx și a iluminatorului IR încorporat EXIR 2.0 cu o rază de acțiune de până la 20 m, camera oferă o acoperire video de înaltă calitate chiar și în condiții de iluminare dificile.

Merită citit:

Camerele de supraveghere și instalația TV. Modulatorul este echipamentul necesar pentru a converti semnalul A/V generat de o cameră video, un calculator sau un DVR/NVR într-un semnal de radio-frecvență compatibil cu rețeaua CATV. Conectorul semnalului de intrare este in general de tip RCA sau HDMI dar la modulatoarele mai speciale există și RJ45/Ethernet iar ieșirea RF (adesea indicată pe modulator cu "antenna out") este de tip F-mamă. Selectorul de canale sau receiverul TV va recunoște semnalul injectat în rețea asemenea unui canal TV suplimentar.>>>articol complet
Unul dintre modurile de folosire ale modulatorului MI520P IP-la-2xDVB-T R81609
Video de pe camerele de supraveghere este convertit în DVB-T și introdus în instalația TV a clădirii.
Fiecare camera video este recepționata asemenea unui canal TV.
Multiswitch-uri Terra Class-A