SUPORT TEHNIC
Newsletter
Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică
Nr. 30/2014 (29 septembrie, 2014)
O imprimantă 3D a ajuns în spaţiu. Agenţia americană NASA a dispus trimiterea în spaţiu a unor imprimante 3D, pentru a ajuta cercetătorii şi astronauţii aflaţi acolo. Aceste imprimante, de mărimea unui cuptor cu microunde, pot produce diferite unelte, piese de rezervă sau chiar mâncare. Folosirea acestei tehnologii va ajuta astronauţii şi va reduce costurile de funcţionare ale misiunilor spaţiale.
Odată încetarea programului spațial al NASA, rachetele create de SpaceX -corporația fondată de celebrul antreprenor Elon Musk în anul 2002, au devenit cea de-a doua opțiune de aprovizionare a Stației Spațiale Internaționale, prima fiind rachetele Soyuz ale Roscosmos. Imprimanta 3D a ajuns pe Stația Spațială chiar în acestă lună, cu ajutorul navetei transportoare Dragon a celor de la SpaceX. Imprimanta a fost creată de firma Made in Space și supusă unor teste riguroase desfășurate în condiții de microgravitate înainte de a ajunge în spațiu. Testele au fost desfăşurate în aer, în timpul unor zboruri parabolice ale unor aeronave. În timpul acestor zboruri au fost obţinute mici perioade de imponderabilitate.
Inginerii de la compania Made In Space testează imprimanta 3D în condiţii de imponderabilitate, la bordul unei aeronave. Pe Stația Spațială Internaţională, imprimanta va fi folosită pentru producerea uneltelor de plastic şi a pieselor de rezervă necesare astronauţilor în timpul diverselor misiunilor.
Pe Pământ, imprimarea tri-dimensională nu reprezintă o problemă. Realizarea aceluiaşi procedeu în condiţii de imponderabilitate prezintă însă câteva dificultăţi. Procesul de imprimare a fost adaptat la condiţiile de lucru deosebite. Totul a fost făcut de către NASA în colaborare cu organizaţia Made In Space. Obiectele sunt făcute din plastic format la temperaturi cuprinse între 220 şi 250 de grade Celsius. Prima imprimantă 3D destinată funcţionării în spaţiu a fost lansată pe 21 Septembrie.
Imprimarea 3D reprezintă un subiect foarte la modă în ziua de azi, însă există şi persoane care privesc acest lucru ca pe o altă curiozitate care nu va fi niciodată disponibilă sau utilă pentru populaţia lumii. Alte persoane aseamănă această realizare cu invenţia tiparului făcută de către Gutenberg. Astfel de experimente dezvăluie potenţialul imens al acestei tehnologii. Deşi există deja unele imprimante destinate pieţei consumatorilor, răspândirea la scară largă a imprimantelor 3D rămâne încă o chestiune de viitor.
Instalarea conectorilor cu compresie...fără clește de compresie. În oferta DIPOL sunt incluşi şi conectorii cu compresie cu "Auto-Instalare". Aceştia pot fi folosiţi oricând este nevoie de instalarea unor conectori performanţi pentru antene. Alţi conectori RF populari precum PCT sunt mai ieftini, dar necesită o unealtă specială de instalare. Conectorii cu "Auto-Instalare" Cabelcon nu sunt la fel de ieftini dar pot fi montaţi fără o unealtă specială de compresie.
Conectorii cu compresie cu Auto-Instalare produşi de către compania Cabelcon pot fi instalaţi fără vreo unealtă specială de compresie.
Pentru a instala un conector Cabelcon, utilizatorul ar trebui să pregătească doar partea terminală a cablului, să gliseze capacul de plastic pe cablu, să insereze corpul conectorului astfel încât manşonul acestuia să intre pe sub împletitură şi să înşurubeze capacul pe corpul conectorului. Această acţiune duce la compresia automată. Mulţumită conceptului patentat de "Auto-Instalare", nu este necesară vreo unealtă de compresie sau o forţă deosebită. Odată instalat corespunzător, conectorul este integrat cu cablul. Designul special şi calitatea bună a materialelor asigură o potrivire bună a impedanţelor, pierderi mici, ecranare excelentă şi o protecţie pe termen lung împotriva coroziunilor.

Instalarea unui conector Cabelcon IEC E3002
Alegerea unui cabinet pentru un server. Aerul răcit din camerele serverelor echipate cu aer-condiţionat ar trebui să fie concentrat în jurul dispozitivelor care necesită o temperatură scăzută pentru a funcționa corect. Această cerinţă este realizată cu brio de către Cabinetele RACK Signal cu uşi perforate. Acestea asigură o ventilare excelentă.
Cabinet RACK SIGNAL 19" (24U 600x800mm, de podea) R9120161 | Cabinet RACK SIGNAL 19" (42U 600x1000mm, de podea) R9120165 | Cabinet RACK SIGNAL 19" (42U 800x1000mm, de podea) R9120166 |
Pentru a îmbunătăţi circulaţia aerului în interiorul rack-ului se recomandă folosirea unor module de ventilaţie.
Modul de ventilaţie de tavan (4 ventilatoare destinate cabinetelor SIGNAL) R9120264 | Modul de ventilaţie RACK (1 U, 3 ventilatoare) R9120263 | Panou de ventilaţie RACK (3 ventilatoare, montate în faţă) R9120261 |
Şinele verticale de instalare din cabinetele serverelor pot fi reglate în funcţie de lăţimea dispozitivelor instalate în interior. Şinele au marcaje de tip 1 U ce ajută instalatorul să monteze dispozitivele orizontal.
Switch-urile în sistemele de fibră optică. Atunci când se conectează două segmente LAN bazate pe cabluri UTP de cupru cu ajutorul unei conexiuni optice, instalatorul ar trebui să ia în considerare una dintre cele două soluţii de bază, adică o pereche de convertoare media sau o pereche de convertoare media echipate cu module SFP. Cea de-a doua soluţie este de obicei cea aleasă, dar se pot folosi şi configuraţii mixte precum un convertor media la un capăt şi un switch cu modul SFP la celălalt capăt. Un exemplu de conectare a două subreţele via o conexiune optică este ilustrat în diagrama de mai jos.

Conexiune optică realizată cu switch-uri TP-LINK echipate cu module ULTIMODE SFP
Switch-ul N29949 cu 8 porturi Fast Ethernet primeşte semnale de la patru camere IP. Porturile de 100 Mbps sunt suficiente chiar şi pentru cele mai avansate camere megapixel. Portul gigabit SFP al switch-ului a fost echipat cu un modul gigabit L1415 pentru conectarea optică cu cea de-a doua subreţea. De cealaltă parte a conexiunii se află acelaşi tip de SFP, introdus în unul dintre cele două sloturi SFP ale switch-ului N29959. Acest switch gigabit cu 8 poturi de 1000 Mbps asigură o funcţionare lină a NVR-ului şi a câtorva staţii PC. Cel de-al doilea slot SFP poate fi folosit pe viitor pentru conectarea altei subreţele LAN, precum un sistem de monitorizare video dintr-o nouă clădire.
Utilizarea senzorilor de alarmă în sistemele de supraveghere video. Configurarea corespunzătoare a înregistrărilor video într-un sistem CCTV este vitală în cazul spaţiului mic de stocare al datelor. De obicei, cea mai eficientă metodă de folosire a capacităţii de stocare o reprezintă înregistrarea video declanşată de un senzor de mişcare. În unele cazuri, aceasta nu este soluţia ideală deoarece detecţia bazată pe analiza imaginii poate cauza multe alarme false şi înregistrări inutile. Se recomandă folosirea senzorilor de alarmă conectaţi la intrările de alarmă ale DVR-ului. DVR-urile Hikvision cu intrări de alarmă pot înregistra diferite canale alocate intrărilor individuale. O astfel de configuraţie oferă o foarte bună fiabilitate şi economiseşte din spaţiul de stocare al datelor.

Ideea folosirii senzorilor de alarmă pentru optimizarea înregistrărilor video
Procedura de upgrade de firmware pentru camerele IP Sunell.
Compania Sunell vine în ajutorul clienţilor prin oferirea de upgrade-uri software periodice. Acestea ar trebui realizate cu ajutorul aplicaţiei FTPUpdate 1.1.5. Astfel se pot realiza procedurile de upgrade pentru mai multe dispozitive (zeci de camere) şi se scurtează semnificativ timpul necesar acestei operaţiuni. Lista camerelor ce sunt disponibile pentru upgrade conţine diferite modele.
Compania Sunell vine în ajutorul clienţilor prin oferirea de upgrade-uri software periodice. Acestea ar trebui realizate cu ajutorul aplicaţiei FTPUpdate 1.1.5. Astfel se pot realiza procedurile de upgrade pentru mai multe dispozitive (zeci de camere) şi se scurtează semnificativ timpul necesar acestei operaţiuni. Lista camerelor ce sunt disponibile pentru upgrade conţine diferite modele.
Pentru o procedură reuşită de upgrade, utilizatorul trebuie să specifice File Path pentru software-ul nou, versiunea ONVIF, numele de utilizator şi parola pentru fiecare dispozitiv adăugat în listă. În cazul unei probleme privind adăugarea unei camere pe listă, se recomandă dezactivarea opţiunii Add online device.
Controlerul pentru jaluzele Exta Free SRP-02 F5432 este folosit împreună cu motoare alimentate la 230 VAC şi împreună cu întrerupătoare de limitare. Utilizatorul poate controla jaluzelele local cu un întrerupător potrivit conectat la intrările dedicate sau de la distanţă prin folosirea oricărui transmiţător din sistemul EXTA FREE. | ||
===Kitul universal de control wireless Exta Free RZB-05 F5014 este un sistem gata de utilizare folosit pentru controlarea iluminării şi a altor aparate electrocasnice. În plus, se poate programa oricând şi se poate folosi alt receptor/actuator din sistemul EXTA FREE pentru a extinde capacităţile setului. | ||
Controlerul LED wireless Exta Free RDP-02 F5430 a fost conceput pentru controlarea surselor de lumină pe bază de LED-uri alimentate la o tensiune de 10-14 VDC. Controlul se poate face cu orice dispozitiv de control/transmiţător din sistemul EXTA FREE. Unitatea RDP-02 F5430 poate porni/opri LED-urile conectate sau le poate schimba intensitatea. | ||
Ştiri
18 Septembrie 2014 - concluziile târgului Energetab 2014 Standul DIPOL a fost vizitat de câteva mii de persoane. Robotul cântăreţ a atras atenţia tuturor cu vocea sa frumoasă şi cu comportamentul său exemplar. Au avut loc şi discuţii concrete şi au fost oferite sfaturi tehnice detaliate. Mulţumim tuturor vizitatorilor pentru interesul afişat faţă de oferta noastră...mai multe
Merită citit:
Protecţia reţelelor LAN de acasă Timpurile în care Internetul era disponibil doar la unul sau la două PC-uri a trecut pentru totdeauna. În prezent, reţelele de acasă includ mai multe dispozitive precum un router sau switch, câteva computere, televizoare, console, cutii satelit sau playere media. Odată cu extinderea reţelei creşte şi necesitatea protecţiei împotriva supratensiunilor....mai multe
Setul de convertoare media ULTIMODE protejează toate dispozitivele conectate la o reţea LAN de acasă.
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI