Nr. 33/2014 (20 octombrie, 2014)
PrintScreen - producerea foarte simplă a display-urilor.
Persoanele participante la Simpozionul anual ACM ("Association for Computing Machinery" - Asociaţia pentru Maşini de Calcul) despre Tehnologii și Interfețe Software sunt preocupate în special de interacțiunea dintre oameni și dispozitivele electronice. În cadrul ultimei întâlniri, toată atenția a fost captată de către o soluție inedită de imprimare a ecranelor tactile.Conceptul PrintScreen, realizat de Simon Olberdingam, Michael Wessely și Jürgen Steimle, permite crearea display-urilor subțiri ce pot fi montate pe orice material: hârtie, lemn, piatră, metal, chiar și pe frunzele plantelor sau pe pielea umană. Dimensiunea lor nu este fixă și pot avea diferite rezoluții, în funcție de necesități. Ecranele sunt flexibile și tactile. Pentru a realiza un astfel de display este suficientă folosirea unei imprimante obișnuite.
Conceptul este bazat pe tehnologia "Thin-Film Electroluminescent" (TFEL) și este format din 4 straturi: un conductor de argint, un strat izolator, un strat de fosfor și un conductor transparent. Aplicarea unei tensiuni mari în straturile conductoare duce la o emisie de lumină în stratul de fosfor.
Autorii au prezentat câteva exemple de folosire a invenției lor. Luând în considerare simplitatea producerii și prețul redus al unor astfel de display-uri, sistemul poate fi implementat într-un număr mare de aplicații.
Câștigătorii celei de-a 13-a ediție a concursului de fotografie DIPOL.
Ținem pe această cale să mulțumim tuturor participanților. Evenimentul din acest an a crescut în popularitate, numărul de fotografii trimise fiind de 330. Au fost trimise o mulțime de fotografii artistice care au avut drept subiect atenele, unele cu semnificații foarte impresionante. Mai jos este prezentată lista fotografiilor premiate, împreună cu autorii:- Locul 1 - Pawel Adamek pentru fotografia "Keep in touch".
- Locul 2 (Premiul Departamentului Tehnic) - Dominika Wilk pentru fotografia "A supporting one".
- Locul 3 (Premiul Departamentului Tehnic) - Andrzej Karpinski pentru fotografia "My antenna on the stand in a Portuguese sunset".
- Mențiuni: Joanna Kupiś, Joanna Motylska-Komsta, Michał Jung, Wojtek Owczarek, Janusz Bochenek, Jakub Skiba, Tomasz Okoniewski, Agnieszka Pruchnik, Wojciech Domagała, Aleksander Bartel, Paweł Florczyk, Sylwia Duraj, Aneta Synecka
Aceștia vor primi câte o cană DIPOL.
Locul 2 - Dominika Wilk - "A supporting one" | Locul 3 - Andrzej Karpinski - "My antenna on the stand in a Portuguese sunset" |
Transmiterea conținutului multimedia către mai multe televizoare într-o rețea LAN.
Convertorul HDMI - IP produs de compania Signal permite utilizatorilor să conecteze o sursă de semnal HD și un televizor/receptor HD pe o distanță de până la 100m cu ajutorul cablului CAT5e/6. Setul include o unitate de transmisie și o unitate de recepție, precum și un dispozitiv de extindere a controlului de la distanță pentru playere Blu-Ray/DVD (comenzile sunt transmise pe același cablu).Pe lângă componentele setului, se mai pot achiziționa și unitățile de recepție suplimentare H3607, la care se pot conecta alte televizoare/monitoare. Semnalul IP provenit de la un transmițător poate trece printr-un switch Ethernet către mai mulți destinatari. Rata de transmisie a semnalului la ieșirea transmițătorului este de 30 Mbps.
Convertorul HDMI - IP Signal HD H3606 cu extensie de telecomandă
Un exemplu de utilizare pentru echipamentul descris mai sus.
Distribuția semnalelor DVB-T cu ajutorul fibrelor optice.
Mulți instalatori de sisteme de antene nu consideră fibra optică drept o alternativă la cablurile de cupru deoarece consideră că fibrele optice sunt scumpe și dificil de instalat. Fibra optică nu este folosită nici măcar atunci când avantajele acestui mediu de transmisiune sunt evidente. Capacitatea de a transmite pe distanțe mari și imunitatea la interferențe sunt principalele avantaje ce recomandă folosirea acesteia în sistemele de distribuție TV de dimensiuni mari. Diagrama de mai jos prezintă o modalitate de distribuire a semnalelor DVB-T într-un sistem comun de antene, pe baza echipamentelor TERRA.Diagrama unui sistem MATV folosit pentru distribuirea programelor DVB-T către 5 locuințe (cu conexiuni optice realizate la 4 dintre cele 5 clădiri).
Transmisiunile DVB-T sunt recepționate de către antena A2670 și furnizate ulterior amplificatorului cu 4 canale foarte selectiv TERRA at440 R82511. În plus, modulatorul DVB-T Signal-350 R86350 introduce și conținutul video de la camera de securitate M11284. Toate semnalele sunt furnizate intrării transmițătorului optic TV TERRA mo418 4D31 R82522.
Semnalul optic compus, provenit de la transmițătorul R82522, are un nivel de 6 dBm și este furnizat divizorului optic Terra so414 (1x4) R82527 ce îl împarte în 4 căi. Cele 4 conexiuni optice (fibre uni-mod) conectează cele 4 clădiri. Lungimile traseelor pot fi măsurate chiar și în km (distanța maximă este de 12 km). Transmițătorul optic, divizorul și sursa de alimentare DIN DR-60-12 R82532 sunt montate pe șina DIN R82538.
În fiecare dintre cele 4 clădiri există un nod optic TERRA OD-002 R81726. Nivelul maxim al ieșirii RF este de 106 dBµV și este suficient pentru distribuția semnalului către zeci de prize R62200, folosind doar rețeaua pasivă de distribuție.
În fiecare dintre cele 4 clădiri există un nod optic TERRA OD-002 R81726. Nivelul maxim al ieșirii RF este de 106 dBµV și este suficient pentru distribuția semnalului către zeci de prize R62200, folosind doar rețeaua pasivă de distribuție.
Instalarea unităților de distribuție în sisteme FTTH.
Instalarea unui cadru optic de distribuție într-un astfel de sistem reprezintă o operațiune migăloasă datorită unui număr mare de conexiuni ce trebuiesc realizate. Această operațiune poate fi făcută mai ușor cu ajutorul accesoriilor dedicate. Unul dintre acestea este setul pigtail L3560 singlemode. Acesta conține 12 pigtail-uri cu o lungime de 2 m, de diferite culori, terminate cu conectori SC/APC.Un exemplu de folosire a pigtail-urilor în interiorul cutiei optice L5224. Culorile sunt standardizate și corespund celor folosite în sistemele de fibră optică. Astfel se pot identifica mai ușor fibrele și este ușurat procesul de instalare.
CCTV într-un hotel.
Pentru a îmbunătăți siguranța clienților dar și a proprietății, patronul unui hotel nou renovat, "Anna" din Tarnobrzeg, Polonia, a decis instalarea unui sistem de supraveghere video. Sistemul a fost instalat de către firma DIPOL.După o analiză a proprietății și a potențialelor pericole, compania a instalat în total 17 camere n-cam și Sunell. Camerele n-cam M11271 și Sunell M11271 / M11286 au fost montate în afara hotelului. Clasa IP66 a acestora asigură protecția împotriva condițiilor meteorologice nefavorabile. Aceste camere pot furniza imagini foarte detaliate iar pe timp de noapte funcționează cu ajutorul iluminatoarelor IR.
Materialul video este înregistrat cu ajuotrul DVR-ului HIKVISION DS-7216HWI-SH/A M72816. Mulțumită rezoluției de înregistrare WD1 (960x576 pixeli), nu se pierd foarte multe detalii ale imaginii.
Multimetrul Digital Satelit TRIMAX TM-8500 HD (DVB-S/S2) R10831 permite instalarea rapidă a antenelor satelit. Dispozitivul este echipat cu un ecran de 2.1" TFT. Navigarea prin meniu se face cu ajutorul unei tastaturi mici. Meniul intuitiv al dispozitivului va ușura cu siguranță munca oricărui instalator. |
Cablul cu 8 conductori: YTDY 8X0.5 J8608_100 este format din 8 fire cu miezuri de cupru de diametru de 0.5 mm. Cablul este conceput pentru folosirea in sistemele de alarmă. |
Controllerul wireless de LED-uri RGB Exta Free RDP-11 F5431 este conceput pentru comandarea surselor de iluminare pe bază de LED-uri alimentate cu tensiuni cuprinse între 10 și 14 V. Controlul poate fi făcut de la distanță, cu ajutorul dispozitivelor dedicate din gama EXTA FREE . |
News
Articole noi în Bibliotecă
TERRA - Liderul European în soluţiile bazate pe CATV/SMATV. TERRA este unul dintre cei mai mari producători europeni de echipamente specializate în recepția și distribuiția semnalelor satelit (DVB-S/S2), transmisiuni terestre (DVB-T), și televiziune prin cablu (DVB-C). Povestea începe la sfârșitul lui 1980, când compania a livrat pe piețele din Rusia și Lituania receptoare analogice de satelit și LNB-uri...mai multe
Merită citit:
Iluminatoarele IR în sistemele de supraveghere. Înainte de a calcula puterea iluminatoarelor IR necesare pentru a ilumina suficient zona monitorizată, trebuie să ne amintim că intensitatea luminii scade invers proporțional cu pătratul distanței...mai multe