Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 35/2014 (3 Noiembrie, 2014)

Un pas mai aproape de computerele cuantice super-rapide.

Cercetătorii de la Universitatea New South Wales din Australia au creat două tipuri noi de biți cuantici (qubiți) ce asigură o eficiență de calcul de peste 99%. Acest lucru reprezintă un rezultat extraordinar în domeniul calculelor cuantice. Această descoperire are un mare impact, deoarece până acum calculatoarele cuantice repetau aceiași operație de mai multe ori pentru a putea obține un rezultat.
sursa: truthdig.com
Qubiții sunt formați din particule elementare precum electroni și fotoni. Comparativ cu biții, qubiții nu ating valori absolute (1 sau 0) ci se află în orice superpoziție a două stări cuantice. Cercetătorii australieni au creat 2 noi qubiți formați din atomi naturali de fosfor și silicon preparat special. Atomii de fosfor au fost aranjați pe un strat subțire de silicon pur, după înlăturarea izotopilor responsabili pentru perturbarea magnetică a calculelor.
Un cip construit de D-Wave Systems, cu 128 de qubiți, bazat pe superconductori>sursa: wikipedia.org
Calculatoarele cuantice nu le vor înlocui pe cele tradiționale (cel puțin nu în viitorul apropiat). Acestea sunt ideale pentru situațiile de procesare ce necesită calcule repetate pentru calcularea unui număr de variabile. Un calculator "normal" calculează valorile funcțiilor pentru un set dat de variabile. În cazul unui calculator cuantic, rezultatele pot fi oferite simultan, pentru toate seturile de variabile introduse. Cu alte cuvinte, calculatorul cuantic poate realiza toate procesările matematice într-un singur pas, față de calculatorul clasic care trebuie să efectueze mai mulți pași. Zonele principale unde pot fi aplicate principiile calculatoarelor cuantice sunt legate de criptarea datelor, analizarea datelor financiare și modelarea proceselor fizice.

Conectorii de compresie BNC din seria MASTER Platinum.

Conectorii nu au un impact semnificativ asupra costului sistemelor de antene sau CCTV dar sunt cruciali pentru a asigura o calitate cât mai bună a semnalului. Cel mai popular tip de conectori folosiți în aplicațiile profesionale sunt cei de compresie, care sunt mult mai ușor de montat și mult mai fiabili decât restul. Calitatea conectorilor BNC are o importanță deosebită în sistemele profesionale CCTV. Conexiunile instabile pot cauza probleme chiar și la pornirea sistemului iar problemele se vor înrăutăți pe parcurs. Conectorii instalați în exteriorul locuințelor sunt expuși la coroziune și astfel se va deteriora și calitatea semnalului. Fluctuațiile mari de temperatură pot distruge conectorii prost realizați. Acest lucru este inacceptabil, mai ales în aplicații importante precum sistemele de supraveghere video pentru bănci sau orașe.
Pentru a face față provocărilor impuse de instalațiile moderne, DIPOL a introdus în oferta sa conectorii BNC din seria MASTER Platinum: E8275 pentru cabluri RG-59, E8276 pentru cabluri RG-6, E8277 pentru cabluri TRISET-113.
BNC compresie 59 MASTER Platinum pentru cablu RG-59 (CAMSET)
BNC compresie 6 MASTER Platinum pentru cablu RG-6
BNC compresie 113 MASTER Platinum pentru cablu Triset-113
Platinum 59 MASTER E8275 CAMSET/RG-59
Platinum 6 MASTER E8276 RG-6
Platinum 113 MASTER E8277 TRISET-113
Proiectarea excelentă și precizia de fabricare a conectorilor MASTER elimină orice probleme legate de instalarea la capetele cablurilor dedicate. Metoda de instalare garantează siguranța conexiunii în orice situație, în special în timpul înșurubării/deșurubării cablurilor din prizele speciale. Compresia dublă, circulară previne infiltrarea apei. Acești conectori se montează foarte ușor cu ajutorul dispozitivului E80076.

Ce routere sunt necesare pentru a asigura viteze mai mari de 60 Mbps?

Odată cu dezvoltarea tehnicilor de acces broadband, vitezele oferite de către ISP sunt în continuă creștere. În ziua de azi, vitezele maxime de descărcare ajung de obicei la 30 Mbps, 60 Mbps sau chiar 120 Mbps.
Pentru a utiliza pe deplin lăţimea de bandă disponibilă, trebuie folosite routere wireless care dispun de AP-uri corespunzătoare. Încă se mai găsesc pe piaţă echipamente compatibile cu standardul 802.11 b/g (viteza teoretică fiind de 54 Mbps) care au un maxim real de transfer al datelor de 23-24 Mbps. Pentru vitezele mari oferite de furnizori sunt recomandate routere compatibile 802.11n deoarece chiar şi cele mai simple modele (o singură antenă; viteză teoretică de 150 Mbps) au transferuri reale de până la 60 Mbps iar cele mai avansate modele (routere tip MIMO, două sau trei antene; viteză teoretică de 300 Mbps) sunt capabile de transferuri reale de până la 120 Mbps.
Tabelul de mai jos prezintă câteva routere wireless destinate abonamentelor de mare viteză.
 
Nume TL-MR3420 TL-WR841N TL-WR1043ND TL-WDR4300
Cod N2957 N3250 N3253 N3260
Standard WLAN 802.11n
300 Mb/s
2.4 GHz
802.11n
300 Mb/s
2.4 GHz
802.11n
300 Mb/s
2.4 GHz
802.11n
300/450 Mb/s
2.4 / 5 GHz
MIMO 2T2R 2T2R 3T3R 3T3R
USB DA NU DA DA

FFTH - terminațiile liniilor optice din apartamente

Implementarea fibrelor optice în locuințe necesită și respectarea anumitor standarde estetice și de siguranță. Conectorii fibrei optice trebuie să fie protejați corespunzător și așezați în așa fel încât este imposibil să fie priviți direct. Instalațiile standard în clădirile noi sunt bazate pe prize îngropate. Prizele de fibră optică ULTIMODE respectă toate cerințele prezentate mai sus.
Panourile frontale (L53002 duplex și L53001 simplex)
asigură o conectare/deconectare ușoară și sigură a cablurilor optice.
Cutia terminală ULTIMODE TB-05W este complementară cu panourile frontale TB-01W L53001 și TB-02W L53002. Panourile frontale sunt concepute pentru montarea unui adaptor simplex sau duplex, poziționat la un unghi înclinat în jos. Acest lucru înseamnă că și adaptoarele neprotejate dirijează fasciculul de lumină pe podea, respectând astfel normele de siguranță.
Panourile sunt fabricate din material plastic de înaltă calitate şi se integrează excelent în designul interior al oricărei încăperi.

Tastaturi speciale.

Tastatura INT-SCR-BL G2138 a fost concepută pentru controlarea dispozitivelor din sistemul Satel INTEGRA. Tastatura permite utilizatorului să efectueze diverse comenzi de control. Cu un cititor de carduri de proximitate încorporat, folosirea sistemului este mult mai ușoară. Funcțiile (modurile de funcționare) tastaturii sistemului includ:
  • tastatură
  • tastatură cu cititor de carduri de proximitate
  • tastatură de control al ușilor
Alimentator 12V 2 A - ZI-2000Tastatură multifuncţională SATEL INTEGRA INT-SCR-BL cu cititor de card de proximitate
Diagrama de conectare a tastaturii INT-SCR-BL la un impuls electric (Ez)
Prin utilizarea funcțiilor enumerate mai sus, dispozitivul permite utilizatorilor să acceseze sistemul pe bază de parolă sau cu ajutorul senzorului de proximitate. Prin apropierea cardului de tastatură, utilizatorul obține același rezultat ca în cazul introducerii unei parole, urmată de o tastă de confirmare (* - în cazul unei acționări scurte, 0.5-1.0s, sau # - în cazul ținerii cardului pentru o perioadă mai mare de timp, aprox. 3s). Funcțiile ce pot fi executate după introducerea parolei și după confirmarea acesteia cu ajutorul cardului de proximitate sunt:
  • activarea releului de ieșire,
  • dezarmarea,
  • stergerea alarmelor,
  • întrerupător MONO 24. de control al ieșirii
  • întrerupător BI 25. de control al ieșirii
  • înregistrarea personalului de pază
  • blocarea temporară a tastaturii

Transmisiuni RTSP între camere IP și NVR-uri.

Camerele IP și NVR-urile generează transmisiuni RTSP. Protocolul RTSP este folosit în mod comun în aplicațiile legate de transmisiunile media. Există mai multe modalități de a converti semnalul video sub o formă accesibilă pentru mai mulți utilizatori. Transmisiunile video ce au la bază protocolul RTSP pot fi redate cu ajutorul a mai multor aplicații sau chiar în browsere Web. Unul dintre cele mai populare programe este VLC. O altă opțiune o reprezintă conversia în transmisiuni RTSP ce pot fi redate direct în browsere Web.
Camera IP mini Signal HDC-110P (2MP, 3.6mm, 0.1 lx, IR up to 25m)
Camera IP Signal HDC-110P K1806 2MP generează transmisiuni RTSP ce pot fi redate de VLC.
Tabelul de mai jos listează parametrii transmisiunii RTSP folosiți în dispozitivele IP de către mai mulți producători:
Signal rtsp://ipaddress:554/0/1

ipaddress – adresa IP a dispozitivului

554 - portul RTSP

0/1 - stream principal

0/2 - stream secundar

Sunell rtsp:// ipaddress :554/snl/live/1/1/

ipaddress – adrea IP a dispozitivului

554 - portul RTSP

1/1 - stream principal

1/2 - stream secundar
Hikvision rtsp://ipaddress/videotype/ch number/streamtype/av_stream

ipaddress - adresa IP a dispozitivului

videotype - codare mpeg4 sau h.264

number - numărul canalului 

streamtype - stream principal sau secundar

New products offered by DIPOL

Modulator Signal-352 2xA/V-COFDM (DVB-T)
Modulatorul DVB-T Signal-352 R86352 convertește semnalele de la două surse analogice furnizate via intrări RCA, intrări S-video. În plus, fiecare cale are două intrări RCA pentru canalul audio stâng și drept. Dispozitivul multiplexează semnalele audi-video de pe ambele căi, formând o singură multiplexare RF cu două canale DVB-T.
HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5
===HDD Western Digital PURPLE WD30PURX 3TB (3.5", SATA3/600, 64MB) Hard disk-urile din seria Purple sunt destinate sistemelor de supraveghere video CCTV ce înregistrează în regim 24/7 (non-stop). Această gamă de hard disk-uri oferă o performanţă superioară, o capacitate mare destocare şi fiabilitate pe termen lung. Drive-urile pot executa non-stop operaţii de procesare şi înregistrare audio şi video în special în sistemele profesionale de supraveghere sau în orice alte platforme (sistemele NAS,
PC-uri sau DVR-uri individuale).===
Camera IP HIkvision DS-2CD2010-I (1.3MP, 4mm, 0.01 lx, IR max. 30m)
Camera DS-2CD2010-I K1762 aparţine unei noi serii de produse Hikvision - HiWatch. Această serie de camere şi NVR-uri IP la preţ redus este destinată pentru oricine doreşte să construiască un sistem de suparveghere CCTV low-cost. Dispozitivul este echipat cu un senzor CMOS 1.3 MP de înaltă performanţă ce permite o înregistrare video de calitate chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută. O caracteristică specială a acestui model este dimensiunea redusă: în lungime, camera are doar 14 cm.

News


21 Octombrie, 2014 - DIPOL la Târgul de Securitate RO. Atractivitatea ofertei firmei DIPOL a fost confirmată și la Târgul de Securitate RO, ținut la București între 8 și 10 Octombrie 2014. Un interes ridicat au produs dispozitivele de transmisie wireless a conținutului video de la camere, switch-urile, repetoarele și divizoarele HDMI, modulatoarele TV analogice și digitale, conectorii de compresie și cablurile folosite în isntalațiile de telecomunicații. Instalatorii ce au vizitat standul au fost interesați în mod special de convertorul HDMI -> IP Signal și de AP-urile ULTIAIR. Standul DIPOL CONNECT a fost vizitat de mai mult de 2000 de persoane.

Merită citit:

Supraveghere video IP pentru depozitele cu materiale de construcţii. Un sistem de monitorizare video cu o rezoluţie înaltă format din 48 de camere IP a fost instalat în depozitul nou deschis de firma “Grupa PSB SA " în Tarnobrzeg, Polonia. Compania operează pe piață de 14 ani și este una dintre cele mai mari și cele mai rapid extinse dintre rețelele de vânzări în Polonia. În prezent, grupul este format din mai mult de 300 de întreprinderi familiale mici și mijlocii din întreaga Polonie, care însumează mai mai mult de 420 de yarzi de materiale de constructii, 127 de depozite și 16 centre de alimentare PSB-Profi. Toate aceste afaceri au oferit locuri de muncă la peste 10.000 oameni.
Sistemul de supraveghere CCTV din "MROWKA" , Tarnobrzeg
constă în 12 camere compacte IP Signal HD-200 K1810
şi 36 camere IP dome Sunell SN-IPV54/14ZDR K1698
Noile multiswitch-uri TERRA cu o garanție de 4 ani sunt disponibile în oferta noastră !