Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 37/2014 (17 Noiembrie, 2014)

Google are grijă de sănătatea noastră.

Google lucrează la o tehnologie care ar putea folosi efectele nanoparticulelor pentru detectarea bolilor (particulele vor fi introduse în fluxul sanguin al pacientului prin înghițire de pastile), cu înregistrarea acestora de către un receptor purtat pe mână. Informațiile citite de la nanoparticule ar ajuta la diagnosticarea precoce a bolilor, cum ar fi cancer, de asemenea ar putea alerta pacientul înainte de simptome care indică posibilitatea unui atac de cord sau accident vascular cerebral.
Senzorul citind date de la nanoparticule
(sursa: www.bbc.com)
Sarcina sistemului este de a identifica modificari mici, chiar și în biochimia utilizatorului. Scopul este o monitorizare continuă a sângelui pentru a detecta, de exemplu, un cancer cu mult înainte de primele simptome. Proiectul este condus de dr. biolog Andrew Conrad, care a dezvoltat un test HIV ieftin și utilizat pe scară largă în prezent.
Nanoparticulele oferă posibilitatea de "screening" a corpului uman, atât la nivel molecular și cât şi celular. Există planuri de a dezvolta nanoparticule care îşi schimbă culoarea sub influența a prea mult potasiu, care poate fi un semn de insuficiență renală severă sau diabet zaharat netratat. Magnetizarea particulelor permite transferul facil al acestora la un anumit punct de pe corpul pacientului, în scopul de a le verifica culoarea.
Scopul companiei este de asemenea de a crea o echipă care va colecta citiri de nanoparticule o dată sau de mai multe ori pe zi. O astfel de metodă de diagnosticare va fi cu siguranță o piatră de hotar în depistarea precoce a bolilor și monitorizarea proceselor de tratare.

Instalarea unui singur receptor cu tuner dublu.

Popularitatea tot mai mare a receptoarelor dublu-tuner PVR (Personal Video Recorder) echipate cu unitati hard disk a dus la necesitatea de a oferi două semnale independente satelit. Astfel, instalațiile individuale mai vechi, cu SINGLE LNB-uri (Low-noise block downconverter), trebuie să fie extinse. În cazul în care instalarea unui al doilea cablu este imposibilă sau foarte dificilă, soluția buna este de a schimba SINGLE LNB cu UNICABLE QUAD + TWIN LNB A98240, cu ieșire Unicable.
Antenă satelit din oţel TRIAX 80 TD (80cm, gri închis)LNB QUAD INVERTO UNICABLE + TWINCablu coaxial satelit TRISET-113 PE (de exterior, cu gel, 75 ohmi) [1m]Receiver satelit HD Ferguson Ariva 103 DVB-S/S2Receiver satelit HD Ferguson Ariva 103 DVB-S/S2Splitter 2-căi SAT / TV / FM RSAT SignalSplitter 2-căi SAT / TV / FM RSAT SignalSplitter 2-căi SAT / TV / FM RSAT Signal
Exemplu de utilizare a LNB-ului A98240 pentru distribuirea semnalelor satelit la 2 receptoare dublu-tuner (utilizând tehnologia Unicable) si 2 receptoare simple.
Tehnologia de recepție Unicable vine în ajutorul celor care planifică extinderea/actualizarea unui sistem prin satelit existent cu o cantitate minimă de lucru de instalare (chiar si folosind distribuție pe un singur cablu, astfel încât să poată fi cel existent). Motivul pentru acest lucru poate fi nevoia de a folosi un receptor PVR în loc de unul simplu, sau doar o nevoie de conectare suplimentară de receptoare adiționale. Ieșirea Unicable poate furniza semnale pentru 4 receptoare simple, sau pentru 2 receptoare dublu-tuner PVR (aceste receptoare trebuie să fie compatibile cu tehnologia Unicable). Calea poate fi împărțită în două, trei sau patru linii, cu ajutorul splitterelor satelit. Merită acordată atenție la selecția corectă a acestor elemente - banda de funcționare (5-2400 MHz), precum și capacitatea de a transfera tensiune DC de la intrările receptoarelor la LNB, cum ar fi în cazul 2-way SAT / TV / FM splitter Signal R85122. LNB-ul A98240 are, de asemenea, doua iesiri fullband independente, care pot fi conectate prin cabluri suplimentare la un alt receptor PVR identic sau două receptoare simple (acestea nu trebuie să fie compatibile cu tehnologia Unicable). Deci, în cazul de până la 6 semnale independente de satelit, aplicarea LNB elimină necesitatea de a folosi un multiswitch.
In cazul unor astfel de soluții, este necesar să se ia în considerare atenuarea spliterelor (6 dB fiecare). Prin urmare, câștigul antenei plus cel al LNB-ului ar trebui să asigure suficient semnal la intrările receptoarelor.

Cum se poate îmbunătăți semnalul 4G LTE?

Accesul wireless la Internet prin rețeaua de telefonie mobilă este un serviciu din ce in ce mai popular. Popularitatea în creștere a acestui serviciu între abonați este rezultatul mobilității, randamentului mare și prețurilor mici. Punctul culminant absolut este tehnologia LTE(Long-Term Evolution) care permite realizarea unor rate de transfer de date similare cu cele din rețele fixe terestre / cablu sau WiFi.
Tehnologia LTE este flexibilă atât în ​​ceea ce privește gama de frecvenţe utilizate cât şi lățimea de bandă a canalului. Reţelele LTE pot funcţiona în benzile de frecvenţă de 700 MHz (zone rurale/non-urbane - rază de acoperire mai mare) până la 2.6 GHz (zone metropolitane - capacitate mai mare). Un element important al LTE este reprezentat de tehnologia MIMO (Multiple Input Multiple Output) deoarece aceasta creşte eficienţa transmisiei prin utilizarea mai multor antene la ambele capete ale conexiunii.
Antena din imaginea de mai jos a fost proiectată să funcţioneze în reţelele GSM/DCS/UMTS/HSPA/LTE care lucrează în gama 800-2170 MHz. Datorită tehnologiei MIMO şi a spectrului larg de frecvenţe pe care le poate acoperi această antenă reprezintă un echipament de telecomuniaţii cu valenţe universale.
Antenă LTE MIMO ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m cablu, FME mamă)
Antenă LTE MIMO ATK-LOG LTE (800-2170MHz, 10m cablu, FME mamă) A7057
În plus, utilizatorul trebuie să folosească un adaptor antenă adecvat. Modemurile LTE au diverși conectori de antenă, cele două adaptoare cele mai populare sunt prezentate mai jos.
Pigtail FME - CRC9 (modemuri Huawei)
Pigtail FME - AnyData, ZTE, Zapp
Adaptor FME tată la CRC9 (SMB tată) (echipamente Huawei)
Adaptor FME tată la TS9 (AnyData, Sierra, ZTE, Novatel, Huawei E398)

Fenomenul de dispersie în fibra optică.

Unul dintre fenomenele care au un impact major asupra reducerii lățimii de bandă de transmisie a cablurilor de fibră optică este dispersia. Acesta agravează raportul semnal-zgomot și crește cantitatea de erori de transmisie. Există mai multe tipuri de dispersie:
Dispersia modală - apare numai în fibrele multimod. Datorită faptului că fiecare mod ce călătorește în fibra ajunge la receptor la momente de timp ușor diferite, marginile impulsurilor la capătul liniei sunt neclare, ceea ce forțează o creștere a distanței dintre impulsurile transmise și, astfel, o reducere semnificativă a lățimii de bandă a datelor transmise. Dispersia modală limitează, de asemenea, distanța maximă de transmisie de fibre multimod;
Dispersia modală in fibra multimod
Dispersia modului de polarizare - apare în fibre monomod. Motivul este faptul că orice nucleu de fibră nu este perfect simetric (secțiunea sa transversală reală nu este un cerc perfect), precum și indicele de refracție nu este izotrop, astfel încât polarizări verticale și orizontale ale modului, circulă cu viteze ușor diferite. Acest fenomen limitează distanța maximă de transmisie.
Dispersia modului de polarizare în fibra monomod
Dispersie cromatică - valurile de lungimi de undă diferite ajung la sfârșitul ghidului de undă la diferite momente, ceea ce constituie o problemă majoră în utilizarea tehnicilor CDWM și DWDM, cu transmisii pe mai multe lungimi de undă. Există două componente ale dispersiei cromatice, dispersia de material determinată de compoziția de material din fibra, si dispersia ghidului de undă determinată de neuniformitatea indicelui de refracție în miezul unei fibre.

Dispersia cromatică intr-o fibră monomod
Deoarece componentele dispersiei cromatice pe un interval de lungimi de undă diferă ca semn, este posibil să se determine lungimea de undă de dispersie cromatică zero (în exemplul de mai sus: 1300 nm). De asemenea, producătorii pot schimba componentele în procesul de producție, deplasând zona de dispersie zero în regiunea folosită de o tehnică de transmitere dată.

Utilizarea ieșirilor OC (Open Collector) ale panourilor de control pentru alarme.

Fiecare panou de control este echipat cu ieșiri de curent de mare si mică intensitate. Aceste grupuri de ieșiri au caracteristici și capacitatea de încărcare complet diferite. Ca un exemplu, panoul de control Integra 32 G2004 are două iesiri de mare intensitate, cu o capacitate de încărcare de 2A, și 6 ieșiri de mică intensitate cu sarcină maximă de 50mA. Ieșirile de mare intensitate poate fi folosite pentru a controla dispozitive de semnalizare optice și acustice sau să fie configurate ca ieșiri de alimentare de curent continuu(produce o tensiune de 12V DC în stare activă). Ieșirile de joasă tensiune sunt ieșiri de tranzistor concepute pentru a controla module GSM, relee etc. O astfel de ieșire poate fi în una din cele două stări, fie "închis" (potențial de circa 0V, activ) sau "deschis" (datorită impedanței ridicate, aceasta are potențialul de la sursei de alimentare, de obicei, circa +12V). Sarcinile de peste 50 mA pot fi conectate la ieșirile OC numai prin relee adecvate.
Alimentator 12V 2 A - ZI-2000
Controlul unei sarcini de către o ieșire OC a panoului de control Integra32, conectat printr-un releu
Bobina releului este conectată la ieșirile OUT2 și OUT3. OUT2 (ieșire de mare intensitate) este configurată ca ieșire de 12V DC. Activarea ieșirii de mica intensitate OUT3 duce la schimbarea potențialului de la 12V la 0V, care declanseaza releul.Releul ar trebui să fie conceput pentru controlul de tensiune 12V DC si curent sub 50mA.

Monitorizarea video a unei case.

O cerință tipică pentru un astfel de sistem este aceea de imagini de înaltă calitate la un preț rezonabil. Ar trebui să funcționeze non-stop și să acopere atât zona din jurul casei, precum și zonele selectate de interior. Principala misiune a monitorizării este de a minimiza riscurile de intrare prin efracție, furt, vandalism (graffiti, aruncare de gunoi, etc).
Video balun cu alimenare: 1VAP (set)Mufă RJ45 8-pini (UTP/FTP/STP) [1 buc.]Cameră compactă de exterior: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR 40m, OSD) Video balun cu alimenare: 1VAP (set)Mufă RJ45 8-pini (UTP/FTP/STP) [1 buc.]Mufă RJ45 8-pini (UTP/FTP/STP) [1 buc.]Video balun cu alimenare: 1VAP (set)Cameră compactă de exterior: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR 40m, OSD) Mufă RJ45 8-pini (UTP/FTP/STP) [1 buc.]Video balun cu alimenare: 1VAP (set)Cameră compactă de exterior: n-cam 610 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 2.8-12mm, IR 40m, OSD) Mufă RJ45 8-pini (UTP/FTP/STP) [1 buc.]Video balun cu alimenare: 1VAP (set)19Splitter video activ RV-1/2PSursa CCTV stabilizata ZK-25 (12VDC, 4x0.5A) Camera antivandal v-cam 430 (600 TVL, Sony Super HAD II CCD, 0.01 lx, 3.6mm, IR max. 20m)DVR 4 canale HIKVISION DS-7204HWI-SH/A (4xWD1@25fps, HDMI,4xaudio)
Identificarea locurilor care prezintă vulnerabilităţi este o parte vitală în minimizarea riscurilor și asigurarea eficienţei sistemului CCTV. Este importantă monitorizarea tuturor intrărilor și ieșirilor în/din casă. Camerele corect alese și instalate trebuie să fie capabile să capteze imagini care permit identificarea oricărei persoane care intră sau iese din clădire. O bună alegere ar fi camera n-cam 610 M11270, iar pentru interior se recomandă camera v-cam 430 M10754 echipată cu lentilă cu unghi larg.
Mediul de transmisie cel mai rezonabil pentru sistemele de acasă este de obicei un cablu torsadat, de exemplu, cablul CAT 5e UTP NETSET E1408. Camerele pot fi alimentate de la un punct prin cabluri UTP, aceleași care transmit video. Este posibil prin utilizarea seturilor Etrix 1VAP M16659 emițător-receptor video(balunuri cu conectori BNC si mufe DC-2.1/5.5). Supravegherea video este înregistrată de HIKVISION DS-7204HWI-SH/A M72804 DVR în rezoluție WD1 la 25 cadre pe secundă. Utilizatorii pot accesa resursele DVR prin intermediul browserelor web, Internet Explorer, Google Chrome, Firefox, sau software-ul gratuit IVMS. În cazul dispozitivelor mobile, video pot fi vizualizate prin intermediul smartphone-urilor si tabletelor cu Android, Windows Mobile sau sisteme iOS.
Semnalul de la punctul de ieșire este împărțit de multiplexorul de semnal video RV-1/2P M1707 în două căi. Una dintre ele este folosită de către monitorul sistemului de interfon, iar celălalt este conectat la un televizor cu intrare video compozit. Această soluție permite vizionarea simultană de imagini pe monitorul interfonului și pe ecranul televizorului.

Produse noi în oferta Dipol

BNC compresie 6 MASTER Platinum pentru cablu RG-6
Conector cu compresie BNC Platinum 6 MASTER E8276 este special pregătit pentru cabluri RG-6. Înalta precizie asigură o calitate superioară și aspect profesional. Acesta poate fi comprimat foarte simplu și asigură o legătură corectă și stabilă pentru o perioadă lungă de timp.
Aparat de măsură NEON S2 (DVB-S/S2)
Aparat de măsură NEON S2 (DVB-S/S2) R10835 Aparatul de măsura NEON S2 R10835 a fost conceput pentru a măsura semnalele satelit. Acesta măsoară parametrii precum nivelul semnalului, MER, pre și post Viterbi BER. În modul de analizor spectral, aparatul permite alinierea optimă a farfuriei satelit, atât în cazul unui singur LNB cât și în cazul a două LNB-uri.
Cablu Patch UTP (0.5m, albastru)
Cablu Patch UTP (0.5m, albastru) J21001 Acest patch cord cu conectori RJ-45 este folosit în principal pentru conectarea PC-urilor și a altor dispozitive în rețelele Ethernet (LAN-uri).


Merită citit:

Switch-uri PoE - cel mai simplu mod de a alimenta dispozitive de rețea Sistemele IP moderne pot fi mult mai ușor implementate cu utilizarea tehnologiei PoE (Power over Ethernet). Cea mai bună soluție PoE pare să fie integrarea de comutare și funcții de alimentare, adică, punerea în aplicare a switch-urilor PoE...mai mult
Un exemplu de utilizare al switch-ului PoE: ULTIPOWER 0288af N29983
Noile multiswitch-uri Terra. Acum, cu patru ani garanție.