COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică
Nr. 42/2014 (22 Decembrie 2014)
Realitate virtuală pentru 10$. Acum câteva luni, Google a șocat lumea prin lansarea "ochelarilor" de realitate virtuală confecţionaţi din carton. Utilizaţi împreună cu un smartphone plasat în interiorul lor, aceştia au parte de un real succes. În ciuda faptului că ochelarii pot fi ușor asamblaţi de amatorii de lucru manual, ei au fost cumpăraţi de peste jumătate de milion de utilizatori ai Internetului. Google susține cu entuziasm acest proiect, intitulat Cardboard VR (Realitate Virtuală din carton). Cu câteva zile în urmă, compania a oferit o nouă aplicație pentru utilizatori și un kit pentru dezvoltare de software destinat celor interesaţi de a crea noi aplicații.
Proiectul "Realitate Virtuală din Carton" dezvoltat de Google (marcă înregistrată a companiei)
Utilizarea acestui gadget este extrem de simplă. Purtătorul ochelarilor controlează funcționarea acestora prin mișcări ale capului, putând de asemenea selecta opțiuni adecvate prin deplasarea unui magnet poziţionat pe partea laterală a ochelarilor. Aplicațiile disponibile includ Google Earth Tour Guide (tururi ghidate pentru locuri interesante), YouTube, Exhibit (tururi culturale virtuale), Photo Sphere (galerie foto panoramică), Windy Day (povestiri animate), Vue Street (versiunea VR pentru Google Street View). Cu siguranţă lista va fi actualizată continuu cu noi aplicaţii.
Materiale necesare pentru a conefecţiona ochelarii: carton cu dimensiuni de 56 x 22 x 1,5 mm (se poate realiza din cutia rămasă de la pizza), două lentile cu o distanță focală de 45 mm, un magnet neodim sub formă de inel și un magnet din ceramică (aprox. 19 mm în diametru și 3 mm grosime), două benzi autoadezive din velcro (dimensiuni propuse de 30 x 20 mm), două benzi elastice pentru a preveni alunecarea telefonului în exterior, etichetă NFC (opțională).
Suporturi de montare TV - cum să faceţi alegerea potrivită. Alegerea unui suport adecvat trebuie să aibă drept criterii greutatea maximă admisă, standardul de montare şi dimensiunea ecranului. Cel mai important parametru este greutatea suportată, care trebuie să fie cel puțin echivalentă cu greutatea televizorului/monitorului (se recomandă a se avea în vedere o marjă de siguranță). Acest aspect este fundamental pentru securitatea afișajului și a telespectatorilor. Al doilea criteriu este standardul de montare (FDMI/MIS). Suporturile de montare au în general tipare pentru dispunerea orificiilor de fixare conforme cu standardele de montare VESA. Deși se pot utiliza adaptoare, se recomandă achiziţionarea unor suporturi care se potrivesc cu modelele ecranelor. Al treilea parametru important este dimensiunea ecranului. Se poate întâmpla ca un suport să îndeplinească primele două condiții, dar diagonala televizorului să fie mai mare decât cea a suportului. Mai există riscul ca televizorul să nu poată fi înclinat și/sau rotit în poziția dorită. În cazul monitoarelor mici, un suport destinat ecranelor mari poate scoate în afară conturul ecranului.
În tabelul de mai jos sunt trecute cele mai populare suporturi de montare SIGNAL ce dispun de o gamă largă de posibilităţi de ajustare, fiind destinate ecranelor mari. Oferta completă de suporturi pentru ecranele plate este disponibilă aici.
 
NumeLPA13-442LPA13-484LPA19-442
CodE93162E93167E93168
Diagonale TV compatibile
32'' - 55''37'' - 70''32'' - 55''
Greutate suportată30 kg60 kg30 kg
VESA FDMImax. 400 x 400max. 800 x 800max. 400 x 400
Sisteme moderne de supraveghere video cu switch-uri PoE. Alimentarea camerelor IP CCTV devine o sarcină frecventă pentru instalatorii sistemelor de securitate, iar utilizarea tehnologiei PoE (Power over Ethernet) poate uşura lucrările de instalare. Cea mai bună soluție PoE pare a fi integrarea funcţiilor de switch şi alimentare prin utilizarea switch-urilor cu funcționalitate PoE.
În aplicația prezentată mai jos, switch-urile PoE ULTIPOWER 0288af N29983 sunt folosite într-un sistem care acoperă trei locații diferite monitorizate de camere IP. Semnalele de la două locații sunt transmise prin fibre optice (switch-urile dispun de sloturi SFP ce permit utilizarea modulelor optice SFP) către switch-ul principal conectat la un NVR (utilizat pentru monitorizarea și înregistrarea imaginilor de la camere). Datorită switch-urilor PoE, fiecare cameră este conectată cu un switch printr-un singur cablu UTP ce transmite atât puterea de alimentare cât și datele. Acest lucru simplifică cablarea și scade costurile de instalare.
Exemplu de aplicaţie a switch-ului PoE ULTIPOWER 0288af N29983
Mufarea fibrelor optice în casete și cutii terminale. Operațiunile de splice (îmbinarea fibrelor optice cu pigtail-urile) și de dispunere corespunzătoare a lungimilor de rezervă a fibrelor pot fi dificile pentru instalatorii novice. Problemele pot include: alegerea lungimilor optime ale fibrelor astfel încât să nu fie nici prea mari, nici prea mici și dispunerea racordurilor în funcţie de traseele fibrelor pe porţiunile respective. Buclele suplimentare şi supra îndoirile nu sunt permise. Operaţiunea de instalare trebuie aşadar precedată de planificare temeinică.
Cadrele/ramele de distribuţie şi cutiile de terminare a fibrelor optice sunt concepute pentru a simplifica, pe cât de mult posibil, munca de instalare, menţinând în acelaşi timp o bună organizare a cablurilor şi fibrelor. Fiecare dintre cutiile de distribuție/terminare are trei elemente distincte: un loc pentru pigtail-uri şi fibre optice care intră în cutie, o zonă de protecţie a racordurilor (splice-urilor) şi o zonă în care sunt aşezate adaptoarele.
Dispunerea fibrelor și a îmbinărilor în cutia terminală L54041.
Figura din stânga stânga ilustrează tava cu cablul de intrare, racordurile, și pigtail-ul, iar cea din dreapta prezintă partea inferioară a cutiei (tava a fost pivotată)
conţinând cabluri de montare, adaptoare și conectori.
Diagrama de mai sus prezintă un exemplu de bună organizare a fibrelor și a componentelor de instalare din cutia ULTIMODE TB-04B-2 L54041. Fibra intră în cutie prin montajul cu cea mai mare suprafață a secțiunii transversale. Montajul protejează cablul împotriva mișcării, prin înșurubarea în jos a componentei de transport - un tub, înveliș sau tijă - la corpul casetei. Fibrele, trecând pe sub tavă, traversează o gaură. Tava păstrează rezervele fibrelor și racordurile de care sunt fixate pentru a preveni rotirea. Excesul de fibre din pigtail-uri sunt de asemenea păstrate pe tavă şi trec printr-un orificiu din balamaua tăvii la adaptoare.
Camere Sunell cu două căi audio. Cele mai multe camere Sunell oferite de DIPOL sunt echipate cu două căi audio (de exemplu, K1698). Funcția poate fi folosită pentru supraveghere vocală (dacă acest lucru este permis de legislația locală) și comunicații prin voce, inclusiv mesagerie vocală. Pentru a utiliza funcțiile, instalatorul trebuie să conecteze modulul audio M1912 cu microfon la intrarea audio RCA a camerei, și un amplificator audio cu difuzor la ieșirea audio RCA a camerei. După logare, opțiunea Enable microfon trebuie bifată (din meniul disponibil prin intermediul browser-ului: Device Configuration->Microphone->Enable Microphone).
Activarea ieşirii audio (microfon) într-o cameră Sunell
Următorul pas este activarea opțiunii InterPhone din câmpul Video Control (marcat în screenshot cu un chenar roșu). Când circuitele microfonului și amplificatorului /difuzorului sunt conectate și reglate corespunzător, linia de comunicație cu voce pe două căi este gata de utilizare.
Activarea opţiunii de comunicare cu voce pe două căi (interfon)
Funcția "Defog" în camerele Hikvision IP. Camerele Hikvision furnizează un număr de funcții de prelucrare a imaginii. Printre cele mai interesante și utile funcții se numără şi funcţia "Defog" ("Fără ceaţă"), încorporată în camerele din seria 4 și 6, precum și în majoritatea camerelor PTZ. Acesta îmbunătățește calitatea imaginii în prezența unor condiții meteorologice nefavorabile, cum ar fi ceaţa sau fumul. Camera analizează contrastul imaginii și adâncimea câmpului în diferite puncte ale cadrului filmat, pe baza cărora se creează un filtru digital special care imbunătăţeşte detaliile imaginii ce în mod normal ar fi greu de distins sau chiar invizibile pentru ochiul uman din cauza ceții. În acest fel, imaginea procesată digital este semnificativ mai clară decât cea originală.
Comparaţie între imaginile unei camere Hikvision preluate pe timp de ceață densă: în stânga - fără prelucrare suplimentară, în dreapta - cu funcția "Defog" activată.
Produse noi în oferta Dipol
Receiver HD Ferguson Ariva 153 COMBO (DVB-S/S2+DVB-T/T2/C)
Receptorul Combo HD Ferguson Ariva 153 A99386 este capabil să recepționeze canale SD/HD de la sateliți (formate digitale DVB-S și DVB-S2), transmisii TV digitale SD/HD (DVB-T/T2), și TV prin cablu (DVB-C). Transmisiile de la satelit sunt primite de un tuner, iar restul de un al doilea. Datorită port-ului USB incorporat, funcţiile Time-shift şi PVR-ready permit înregistrarea transmisiilor selectate pe dispozitive externe de stocare, cum ar fi flash sau hard disk-uri. Receptorul este compatibil cu formatele MP3, OGG, FLAC, JPEG, MPEG şi MKV, ceea ce îl caracterizează drept un mijloc de divertisment în locuinţă. Ariva 153 Combo poate de asemenea accesa câteva servicii web (Youtube, YouPorn, Dailimotion, Google Maps și altele).
Streamer IPTV TERRA sdi-410C (DVB-S/S2-IP, CI slot)
Streamer-ul IPTV TERRA SDI-410C (DVB-S/S2-IP, slot CI) R81608 permite alegerea canalelor de satelit și distribuția lor printr-o reţea Ethernet (LAN), prin intermediul cablurilor torsadate. Fluxul IP de ieșire este furnizat de obicei receptoarelor IPTV prin switch-uri de rețea. Utilizarea tehnicii "multicast" economiseşte considerabil resursele reţelei.
DVR HIKVISION DS-7104HWI-SH (4xWD1@25fps, H.264, HDMI, VGA)
DVR-ul CCTV HIKVISION DS-7104HWI-SH M71042 înregistrează imagini la rezoluții WD1 (960 x 576)/4CIF/2CIF/CIF/QCIF şi la 25 fps (pe fiecare canal). Înregistrarea locală și transmisia datelor se face prin compresie H.264, care oferă o calitate bună a imaginii la lățime de bandă relativ mică și un consum de spațiu pe disc redus. Datorită rezoluţiei WD1(960x576px), DVR-ul asigură o calitate sporită a imaginilor de la camerele video 650 TVL (700 TVL B/W), în comparaţie cu DVR-urile D1/4CIF.
Merită citit:
Cum să construiești un sistem CCTV IP low-cost? Un sistem de supraveghere IP economic poate fi bazat pe camerele magapixel IP de la Sunnell. Mulțumită abilității de a salva datele de supraveghere pe servere FTP la distanță, nu este necesară achiziția și întreținerea unui NVR ce operează 24 ore, 7 zile pe săptămână. Camera poate fi conectată direct prin introducerea datelor de identificare ( login, parolă, adresa IP și numărul portului pentru conexiunea FTP ), astfel încât singurul dispozitiv adițional este un router cu acces la internet.... detalii
Arhitectura unui sistem economic CCTV IP cu supraveghere video pe un server la distanță.
SIGNAL - calitate pentru confortul de acasă
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.