Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 17/2015 (27 aprilie 2015)

Încărcare baterie telefon în 60 de secunde - în curând va fi posibil!

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au dezvoltat o baterie reîncărcabilă ce poate fi încărcată în condiții de siguranță într-un timp foarte scurt. Bateria este facută din aluminiu, ceea ce înseamnă un cost redus de producție. Printre caracteristicile importante ale bateriei se numără de asemenea, o viață lungă de funcţionare (multe cicluri de încărcare) și rezistență la deformare.
Timp de mai mulți ani, s-au făcut încercări de a construi baterii din aluminiu, dar problema principală care apărea era scăderea progresivă a tensiunii odată cu succesiunea ciclurilor de încărcare și descărcare. Soluţia pentru rezolvarea problemei s-a dovedit a fi alegerea unor materiale potrivite. Anodul s-a făcut din aluminiu, iar catodul dintr-un grafit cu structură specială. Electrozii au fost scufundaţi într-o soluţie ionică (stabilă și sigură pentru mediul înconjurător). O astfel de construcție asigură un nivel de siguranță ridicat şi poate fi utilizată în mașini electrice, în avioane, precum și în dispozitive electronice portabile. Un alt avantaj al bateriilor este numărul mare de cicluri de încărcare-descărcare: de șapte ori mai mare decât în cazul bateriilor litiu-ion. Cu toate acestea, cea mai impresionantă caracteristică este viteza de încărcare. O astfel de baterie instalată într-un telefon ar putea fi încărcată complet doar în 60 de secunde!
Bateriile sunt încă în faza de dezvoltare, iar obiectivele principale vizează creșterea tensiunii de ieșire (care este de aproximativ 2 V în prezent) și a densităţii de energie, care este de două ori mai mică decât la bateriile tipice. O densitate de energie mai mică conduce la o greutate de două ori mai mare a unei baterii de aceeași capacitate. Însă acest dezavantaj este compensat de avantaje enorme: încărcare super rapidă, siguranță de utilizare, număr mare de cicluri de încărcare și descărcare. Dacă aceste baterii vor fi fabricate pe scară largă, se va rezolva problema duratei lungi de încărcare a smartphone-urilor, proces care are loc de obicei în fiecare zi. Bateriile pot face schimbări revoluționare pe piața electronicelor portabile, unde confortul și fiabilitatea utilizării sunt principalele obiective de îndeplinit.

Headend Compact TERRA S2C16 R81620.

DIPOL a introdus recent în oferta sa un headend de 16 canale DVB-C Terra S2C16 R81620. Transmodulatorul de 16 canale cu intrare DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) și ieșire DVB-C (QAM) este conceput pentru transmodularea canalelor FTA. Fiecare din cele 16 transmodulatoare ale headend-ului S2C16 R81620 recepționează semnale de la un transponder satelit (cu peste zece canale TV) și formează un multiplex DVB-C corespunzător. În total, headend-ul poate distribui 16 multiplexuri DVB-C care pot fi primite de televizoare echipate cu tunere DVB-C sau conectate prin STB-uri DVB-C. Canalele de televiziune primite de la un transponder pot fi filtrate în mod liber - singura cerință este să nu depășească bitrate-ul maxim de ieșire.
În practică, acest lucru înseamnă că un singur dispozitiv compact poate distribui aproximativ o sută de canale de televiziune. În plus, prin utilizarea intrării "RF IN", operatorul poate include şi canalele DVB-T disponibile în zonă. Pentru a primi întregul pachet, fiecare abonat trebuie să utilizeze un televizor echipat cu tuner DVB-T/DVB-C.
Antenă satelit din oţel: TRIAX 115 TD (115 cm, gri închis)LNB quatro TRIAX TQT 006LNB quatro TRIAX TQT 006Antenă satelit din oţel: TRIAX 115 TD (115 cm, gri închis)Headend compat TERRA S2C16 : DVB-S/S2 -> DVB-CAntena TV UIF DIPOL 44/21-60 Tri DigitSplitter TV de interior 3 căi - Signal R-3Tap 1-cale TV / FM O-1-16dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-16dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-16dB (5-1000MHz) SignalTap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) Signal
Headend-ul R81620 permite recepția semnalelor DVB-S/S2 de la doi sateliţi
(banda completă de la un satelit și banda joasă de la al doilea satelit)
și a transmisiilor DVB-T de către televizoare echipate cu tunere DVB-T/DVB-C

Visul instalatorului: racorduri solide, rapide şi ieftine a fibrelor optice cu EasySplicer.

Metoda de racordare a fibrelor optice utilizând arcul electric, cunoscută sub denumirea de "îmbinare", este cea mai rapidă și cea mai bună în raport cu performanța conexiunii. Până de curând, toate dispozitivele care foloseau această metodă nu erau la îndemâna instalatorilor sau companiilor de instalare mici care lucrau cu sisteme optice doar din când în când. Ei trebuiau să utilizeze racorduri mecanice sau să paseze această sarcină altei companii. EasySplicer poate fi însă recomandat școlilor tehnice drept un instrument educativ de dezvoltare a competențelor profesionale în tehnologia fibrelor optice.
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
DIPOL oferă în exclusivitate EasySplicer-ul L5810 care datorită raportului excepțional calitate-preţ, revoluționează piaţa racordurilor optice. EasySplicer-ul folosește o metodă de fixare a fibrelor în caneluri de tip V. Suporturile precise care menţin fibrele pregătite anterior într-o poziţie fixă sunt concepute în așa fel încât să elimine nevoia de repoziționare a fibrelor. Poziționarea axială a fibrelor şi reglarea distanței dintre capetele terminale înainte de îmbinare se face automat. În acest fel, aparatul combină o tehnică simplă de poziționare cu ușurința utilizării și un preț foarte atractiv pentru categoria sa.
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
EasySplicer-ul L5810
Pentru orientare, putem presupune că după 100-150 de racorduri, costul de achiziție al EasySplicer-ului se poate recupera (dacă acestea au fost externalizate către un terț furnizor de servicii) sau după aproximativ 500 de racorduri (dacă acestea au fost înlocuite cu racorduri mecanice). În acest ultim caz, ar trebui să se ia în considerare timpul de lucru al instalatorului - o serie de suduri realizate cu aparatul de fuziune durează mult mai puțin. Îmbinarea complet automatizată a fibrelor pregătite în mod corespunzător durează doar câteva secunde. Prin menținerea standardelor tehnologice necesare, utilizatorul va avea o calitate identică pentru fiecare îmbinare. Ecranul dispozitivului indică şi pierderea estimată a îmbinării (de obicei circa 0,01 dB pentru fibre multimode și circa 0,03 dB pentru fibre single-mode).
Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
Setul oferit mai conţine un stripper de izolaţii (250 pm) și un cleşte de tăiere a fibrelor.
Pentru a începe lucrările, instalatorul are nevoie în plus doar de accesoriile de curățare:
şerveţelele de curăţare a prafului L5913 şi soluţia de curăţare L5915 IPA.
Dispozitivul este compatibil cu carduri SD de maxim 16 GB. Cardul (instalat înainte de a porni splicer-ul) înregistrează automat informații despre racordurile realizate într-un fișier text. Informațiile includ: data și ora, unghiurile de îmbinare, offset-ul, pierderile.

Controlul unei porţi/uşi motorizate cu încuietoare electrică.

Schema electrică a sistemului este prezentată mai jos. Sistemul bazat pe notificare GSM funcţionează cu modulul de control ROPAM BasicGSM-PS G7042 și kit-ul de control wireless ROPAM RF-4-2K G7060. Un astfel de sistem poate fi folosit când se doreşte controlul accesului într-un bloc/apartament în funcție de perioada din zi. O aplicaţie tipică este un cabinet medical/stomatologic sau o clinică situată într-un bloc sau complex rezidenţial. Prin utilizarea timer-ului şi circuitelor logice din modulul de comandă, instalatorul sau utilizatorul poate comanda semnalele de la intrările I1 și I2, în funcţie de timpul orelor de lucru, de exemplu între 8:00 şi 17:00, interval în care va fi permis accesul pacienților în interiorul clădirii. După ora 17:00, semnalele de la aceste intrări vor fi ignorate și accesul va fi posibil doar prin deschidere cu cheia sau prin interfon. În plus, modulul GSM permite utilizatorilor să controleze ieşirile şi să verifice starea intrărilor și ieșirilor prin intermediul telefoanelor mobile.
Carcasă de metal cu transformator inclus: ROPAM O-R3Modul de control şi atenţionare GSM ROPAM BasicGSM-PSModul releu ROPAM RM85-12V-1PAcumulator cu gel MW 7.2-12 (12V, 7.2Ah)
Ieșirea N01 a modulului de comandă wireless RF-4 este conectat cu intrarea I1 a modulului ROPAM BasicGSM-PS G7042, care permite controlul porţii/uşii motorizate prin brelocul wireless TR-4 G7065. Intrările I2 și I3 ale modulului G7042 sunt conectate cu butoane (switch-uri monostabile) utilizate pentru deschiderea locală. Primul modul releu RM85-12V-1P G7055 (cel din stânga - nemarcat) controlează direct unitatea de antrenare poarta, în timp ce al doilea modul releu conectat la ieșirea O3 poate debloca încuietoarea electrică (circuitul este alimentat de bateria reîncărcabilă M1882, care se încarcă continuu prin modulul G7042). Conectarea terminalelor releelor ​​elimină posibilitatea de a alimenta simultan încuietoarea prin două surse (bateria reîncărcabilă și interfonul). La o pană de curent, yala poate fi deschisă de modulul de comandă deoarece acesta foloseşte bateria reîncărcabilă ca sursă de alimentare de rezervă.

Ce UPS să alegem?

La alegerea unei surse de alimentare neîntreruptă (Uninterruptible Power Supply), este important să se ia în considerare forma de undă a tensiunii de ieșire. În funcție de tipul UPS-ului, forma de undă a tensiunii generate poate fi dreptunghiulară, sinusoidală aproximată sau pur sinusoidală. Forma de undă a tensiunii de ieșire este importantă pentru dispozitivele alimentate.
Formele de undă ale tensiunii de ieșire generate de UPS-uri:
roșu - undă sinusoidală pură, albastru - undă sinusoidală aproximată, violet - undă pătrată
Majoritatea dispozitivelor pot fi alimentate de UPS-uri generatoare de unde sinusoidale aproximate ca CyberPower DX850E N9720. Unele dispozitive (în special cele cu consum energetic mai mare), sunt echipate cu circuite PFC active care cresc factorul de putere. Aceste dispozitive necesită utilizarea UPS-urilor cu undă sinusoidală pură, cum ar fi CyberPower CP900EPFCLCD N9724.
O caracteristică importantă a UPS-urilor este funcţia AVR (Automatic Voltage Regulation). Rolul său este de a reduce sau a crește tensiunea pe linia de curent alternativ. Când tensiunea de linie este prea mică, un UPS dotat cu funcţie AVR nu comută în modul de baterie, ci crește tensiunea de ieșire la valoarea nominală (în Europa la 230 V AC).

Configurarea cabinetelor RACK.

La alegrea accesoriilor pentru un cabinet RACK, utilizatorul trebuie să acorde atenție compatibilităţii acestora cu modelul specific al cabinetului. Unele accesorii (ex: ventilatoare, rafturi) sunt proiectate doar pentru anumite modelele de dulapuri, datorită dimensiunilor sau metodelor de montare specifice.
Magazinul online DIPOL oferă un instrument simplu pentru selecţia accesoriilor compatibile corespunzătoare. După alegerea unui cabinet RACK (ex: R912018) utilizatorul trebuie să dea clic pe tab-ul "Adaugă accesorii" plasat deasupra coloanei din dreapta.
Butonul "Adaugă accesorii" de pe pagina produsului
În noua fereastră este prezentată o listă a accesoriilor compatibile:
Un instrument simplu de configurare a cabinetelor RACK

Produse noi în oferta Dipol

Splicer fibră optică EasySplicer (cu accesorii)
Dispozitivul EasySplicer L5810 este un splicer de fuziune fabricat în Suedia, destinat utilizărilor zilnice în instalațiile de fibră optică. Dispozitivul permite îmbinarea rapidă și precisă a fibrelor optice printr-un arc electric. Racordurile sunt caracterizate de o durabilitate ridicată și pierderi reduse. Splicer-ul este proiectat pentru a fi utilizat în toate tipurile de instalații de telecomunicații (sisteme CCTV şi TV prin cablu) și este recomandat în special în instalarea sistemelor FTTH. O caracteristică unică a acestui aparat profesional este dimensiunea compactă.
Comunicator SATEL GPRS-T4
Modulul SATEL GPRS-T4 G5014 este un dispozitiv dedicat utilizării în sistemele de alarmă anti-efracţie în scopul raportării și trimiterii de mesaje în rețelele GSM. Funcţia principală a modulului este monitorizarea stării intrărilor. O schimbare a stărilor la intrare determină trimiterea unor coduri corespunzătoare evenimentului către stațiile de monitorizare sau notificarea prin mesaj către numerele de telefon selectate sau serviciul CLIP. Acest lucru face posibilă monitorizarea funcționării unei varietăţi de dispozitive, inclusiv panouri de control şi alarmă fără comunicator telefonic. Intrările modulului pot fi programate ca digitale sau analogice. Datorită intrărilor analogice, modulul poate executa funcții ce pot fi utilizate în sistemele de automatizare.
Headend compat TERRA S2C16 : DVB-S/S2 -> DVB-C
Headend-ul compact TERRA S2C16 R81620 este transmodulator de 16 canale cu intrare DVB-S/S2 (8PSK/QPSK) și ieșire DVB-C (QAM) conceput pentru transmodularea canalelor FTA. Fiecare din cele 16 transmodulatoare ale headend-ului S2C16 R81620 recepționează semnale de la un transponder satelit (peste zece canale TV) și formează un multiplex DVB-C corespunzător. În total, headend-ul poate distribui 16 multiplexuri DVB-C care pot fi primite de televizoare echipate cu tunere DVB-C sau conectate prin STB-uri DVB-C. Canalele de televiziune primite de la un transponder pot fi filtrate în mod liber - singura cerință este să nu depășească bitrate-ul maxim de ieșire.

Ştiri

15 aprilie 2015 - Sistem CCTV analogic FULL HD. Vă invităm să urmăriți un scurt video despre soluțiile HD-TVI Turbo HD introduse pe piaţă de liderul mondial în sistemele CCTV, compania Hikvision. Interfaţa de transport video de înaltă definiție (HD-TVI) este o tehnologie revoluţionară care permite utilizatorilor să trimită video de înaltă rezoluţie (până la 1080p) necomprimat, pe cabluri coaxiale sau torsadate (folosind balun-uri dedicate). Semnalul video transmis este în formă analogică, cu lățime de bandă mult mai mare decât în cazul CVBS (SD). Deoarece semnalul nu este comprimat, imaginea este mai naturală la vizionarea în timp real. Nu există întârzieri, iar configurația unui astfel de sistem este mai facilă în comparație cu soluțiile IP CCTV.
Camerele HD-TVI Turbo HD și DVR-urile sunt alegerea perfectă pentru cei care doresc să-şi modernizeze sistemul de monitorizare video analogic. Având capacități similare sistemeleor CCTV IP, soluțiile HD-TVI sunt un pic mai ieftine, nu necesită înlocuirea cablurilor și nici configurare complexă.
Sistem CCTV analogic FULL HD

Merită citit:

HD-TVI - transmiterea semnalelor pe un singur cablu. Camerele și DVR-urile Hikvision TURBO HD fac parte dintr-o nouă categorie de echipamente CCTV. Mediul de transmisie este tot clasicul cablu coaxial de 75 ohmi dar pe lângă semnalul video cu rezoluție HD în format analogic mai pot fi transmise... >>>detalii
Sistemul HD-TVI poate mai mult decât o simplă transmisie video pe cablu coaxial
Protectie trasnet TV-Sat : SIGNAL (F-tata/F-mama)
Protecție la supratensiuni - un dispozitiv ideal pentru protejarea echipamentelor TV şi satelit