Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 22/2015 (1 Iunie 2015)

Piele electronică și un întreg laborator medical pe card.

Două soluții inovatoare în domeniul diagnosticii medicale au fost recent prezentate la a 4-a Conferință Internațională Elseviers despre tehnologia Bio-Sensing ce s-a desfăşurat în Lisabona, Portugalia. Prima este "pielea electronică" (e-skin) capabilă să măsoare pulsul inimii și tensiunea arterială, iar a doua este un dispozitiv de diagnostic de dimensiunea unui card de credit care citeşte instant probe de sânge şi salivă. Instrumentul de diagnosticare este foarte simplu de folosit - utilizatorul trebuie doar să apese pe buton și apoi să plaseze proba în cercul desenat în colțul din dreapta jos al cardului, apoi să aștepte citirea digitală. Dispozitivul afișează rezultatul analizei, care poate fi apoi trimis la telefonul mobil. La rândul său, biosenzorii integraţi în e-skin pot măsura și analiza parametrii selectați, informând pacientul despre tensiunea arterială, glicemie, nivelul hormonilor și verificând în acelaşi timp prezența bacteriilor în organism .
"Suntem pe cale de a păşi într-o nouă eră - nu numai a biosenzorilor, dar şi a măsurătorilor în domeniul asistenţei medicale şi a diagnosticului, în general", a declarat profesorul Anthony Turner, liderul celor două proiecte. "Până acum, am fost obişnuiţi să mergem la doctor, o persoană înzestrată cu înţelepciune şi multe cunoştinţe, care reține informații despre noi, iar apoi așteaptă să vadă dacă ne vom face mai bine. Însă telecomunicațiile şi senzorii moderni schimbă această abordare, iar pe viitor pacienţii vor deţine informațiile, în timp ce medicii doar vor furniza serviciile."
Dispozitivul revoluționar este rezultatul colaborării dintre Universitatea suedeză din Linköping și organizația non-profit Acreo, activă în domeniul tehnologiilor moderne. În prezent, echipa este în căutare de parteneri corporativi pentru a începe producția în masă. Prețul inițial al unui astfel de laborator portabil a fost estimat la doar 5 Euro, dar ar trebui să scadă în cele din urmă la 0,5 Euro, ceea ce va permite o diagnosticare foarte rentabilă. Acesta este o măsură prin care pacienţii şi medicii din ţările în curs de dezvoltare pot avea acces la teste medicale ieftine. În viitor, un astfel de card de diagnostic în miniatură poate fi atașat, de exemplu, la antibiotice, putând determina care dintre ele este mai eficient în tratamentul unui pacient.
Pielea electronică ("E-skin") este un detector electronic purtat pe corp ca un pansament adeziv. Profesorul Zhang Ting de la Institutul de Nano-tehnologie şi Nano-Bionică din Suzhou a prezentat la conferință un nou tip de "e-skin", dezvoltată pe baza electronicii și nanotehnologiei flexibile. Având capacitatea unică de a detecta schimbări mici de presiune, "pielea electronică" poate monitoriza semnalele fiziologice, măsura tensiunea arterială și ritmul cardiac. Oamenii de ştiinţă cred că noul material poate să diagnosticheze boli în timp real și să evalueze imediat starea de sănătate a pacientului. Dispozitivul este subțire și flexibil, pentru a putea fi purtat ca un plasture adeziv sau lentilă de contact, și poate trimite informații către telefonul mobil al pacientului.
"Cardiograme" obţinute cu senzorul "e-skin"
Aceste invenţii întăresc convingerea că în viitor biosenzorii pot revoluţiona multe domenii ale vieții noastre - în special diagnosticarea bolilor într-un stadiu incipient de dezvoltare.

Startul concursului de fotografie DIPOL de vacanță, cu premii unice la aniversarea de 25 de ani a companiei!

Astăzi începe a 14-a ediţie a concursului foto "Pasionați de antene".
Suntem interesaţi de fotografii în care personajele principale sunt antenele, de orice dimensiune și formă. Apreciem, de asemenea, fotografiile în care o antenă pune un accent interesant în peisaj sau este un element care atrage privirea. Vă încurajăm să căutaţi antene în mediul dumneavoastră și în orice loc pe care îl vizitați.
Primele două premii vor fi acordate de către bine cunoscutul fotograf și designer de la Cracovia, domnul Pawel Zechenter, iar locul 3 îl vom oferi participantului cu numărul maxim de like-uri pe pagina noastră de Facebook. Menţiunile vor fi acordate de către departamentul nostru de marketing.

În acest an, cu ocazia celei de 25-a aniversări a companiei noastre, oferim premii deosebit de atractive. Câștigătorul de pe locul I va primi camera GoPro Hero4 Silver, iar locurile II şi III vor primi tablete Samsung Galaxy TAB 3.

Filtre de respingere LTE TERRA de înaltă calitate.

Telefoanele mobile obișnuite operează în benzile de frecvență de 900 MHz și 1800 MHz. Dezvoltarea rapidă a serviciilor mobile a dus la achiziționarea unei părți din "dividendul TV digital" (frecvențele din banda 791 ... 857 MHz, așa numita LTE 800) de către operatorii mobili. Sistemele de antenă pentru recepția transmisiilor DVB-T instalate în anii anteriori sunt foarte sensibile la interferențe de la emițătoarele LTE. Canalele cele mai expuse la interferenţe sunt cele mai mari canale TV din prezent - 59 și 60. În cazul canalului 60 (782-790 MHz), diferența până la limita LTE, așa numita bandă de gardă, este de numai 1 MHz (790 -791 MHz). Pentru a elimina impactul emiţătoarelor LTE pe recepția DVB-T, au fost dezvoltate și patentate filtre speciale LTE, pentru spații interioare și exterioare.
Filtru LTE Terra LF004 (de catarg, 5-790MHz)
Filtru LTE Terra LF006 (DC-pass)
Filtru LTE ceramic pentru catarg
TERRA LF004 R82008
Filtru LTE de rejecţie pentru uz interior
TERRA LF006 R82007
Dispozitivul Terra LF004 este cel mai calitativ filtru ceramic. În comparație cu alte soluții disponibile pe piață, acesta oferă un răspuns aproape ideal în frecvență. Datorită faptului că granița "descendentă" a serviciilor LTE este situată la numai 1 MHz de frontiera canalului DVB-T cel mai mare, răspunsul adecvat poate fi garantat doar prin filtre ceramice. Filtrul TERRA este recomandat pentru blocarea semnalelor cu frecvențe peste 790 MHz în sistemele S/MATV fără amplificatoare de canal.
Problema interferenței cauzate de rețelele LTE poate afecta toți utilizatorii televiziunii terestre - inclusiv cei care primesc programe pe canale mult mai mici decât cele menționate mai sus. Semnalele puternice din emițătoarele LTE locale pot suprasolicita amplificatoarele de antenă, blocând recepția transmisiilor DVB-T. Soluţia practică este de a utiliza filtre de respingere care elimină toate semnalele nedorite la intrarea oricărui sistem TV cu antenă.

Cum se transmit semnalele HDMI pe distanțe lungi?

Convertorul Signal-HD H3608 HDMI-fibră optică permite transmisia semnalului HDMI pe distanţe mari (până la 20 km - chiar şi cu calitate HD) printr-o fibră single-mode. Concomitent, convertorul asigură controlul de la distanță al dispozitivului sursă HDMI, convertind şi transmiţând comenzi cu telecomanda IR în direcția opusă.
IP NVR Hikvision DS-7604NI-E1 (4 canale, 25Mbps, 1xSATA, HDMI)
Kitul este ideal pentru conectarea unui NVR, receptor de satelit, media player, Blu-ray/DVD player, computer etc. la un monitor/televizor aflat la distanță (sau la mai multe monitoare/televizoare - semnalul HDMI preluat de la semnalul optic poate fi distribuit de splittere HDMI, ex. H3214). Convertorul poate fi de asemenea util în universități pentru a afișa în săli de curs imagini ce provin de la computere aflate la distanță.

Protecție ideală la supratensiune!

Una dintre cele mai mari amenințări la adresa sistemelor informatice sunt supratensiunile care pot apărea în rețelele Ethernet. Ele nu numai că pot distruge hardware-ul, dar şi conținutul cel mai valoros - datele stocate. De aici apare nevoia de protecție la supratensiune.
În multe cazuri, specialiștii în instalarea rețelelor de calculatoare folosesc soluții bazate pe convertoare media optice, în locul măsurilor de protecție tipice de scădere a riscurilor de supratensiuni între sisteme prin cabluri de cupru. Fibra optică este un mediu de transmisie cu lățime mare de bandă, fiind în acelaşi timp un izolator ideal. În plus, link-urile izolatoare de fibră optică sunt mult mai ieftine decât soluțiile de protecție eficientă a rețelelor prin cabluri torsadate.
Patchcord fibra multimode: ULTIMODE PC-311D (2xSC-2xSC, duplex, OM3, 1.5m)Media convertor gigabit M-023G (două fibre multimode, 2 km) Media convertor gigabit M-023G (două fibre multimode, 2 km)
La alegerea unei perechi de convertoare media în acest scop, instalatorul trebuie să ia în considerare rentabilitatea - o legătură pe o distanță scurtă poate fi realizată cu fibre multimode OM3 convertoare media multimode accesibile. Un exemplu: două convertoare L10025 ULTIMODE M-023G conectate cu patchcord-ul OM3 L3311.

Aplicații ale modulului de raportare SATEL GPRS-T4.

Modulul GPRS-T4 este un dispozitiv dedicat utilizării în sistemele de alarmă pentru intruşi în scopul de a raporta și trimite mesaje prin intermediul rețelelor GSM la 4 numere de telefon. Acest modul modern are 8 intrări programabile şi 4 ieșiri care pot fi de asemenea folosite pentru controlul a diverse dispozitive de la maxim 64 numere de telefon. Modulul este programat, la nivel local sau de la distanță, cu software-ul GPRS SOFT dedicat. Aplicaţiile includ comanda a maxim patru dispozitive, cum ar fi porţi, bariere, uşi de intrare şi sisteme de alarmă, etc. Controlul dispozitivelor electrice este posibil prin utilizarea modulelor releu G7055. O schimbare în starea de intrare duce la trimiterea unor coduri de eveniment către stațiile de monitorizare sau numerele de telefon selectate, prin intermediul SMS-urilor sau serviciului CLIP. Acest lucru face posibilă supravegherea funcționării diverselor dispozitive, inclusiv a sistemelor de alarmă fără comunicator telefonic. Intrările modulului pot fi programate ca digitale sau analogice (pentru conectarea senzorilor de temperatură/umiditate/umezeală/inundație). Datorită intrărilor analogice cu două praguri programabile de tensiune, modulul poate executa funcții care sunt utilizate în sistemele de automatizare și notifică utilizatorii atunci când oricare din praguri este depășit.
Placă de bază SATEL INTEGRA 32 (8 zone, expandabil la 32)AWO205 cutie metalică 17/TRP40/SATEL (cu transformator, 325x305x98 mm)Acumulator gel MW 18-12S (12V, 18Ah) Antenă quadband SATEL ANT-OBU-QComunicator SATEL GPRS-T4Modul releu ROPAM RM85-12V-1P
Un exemplu de aplicaţie a modulului G5014 GPRS-T4. Controlul prin intermediul unui telefon mobil al unei bariere,
a becului și ecranului într-o sală de conferinţe se face prin trimiterea unui SMS text potrivit.
Utilizatorul telefonului primește drept răspuns un SMS la finalizarea operațiunilor pe care le-a comandat.

Adăugarea dispozitivelor la sistemele CCTV IP ce rulează software-ul IVMS 4500, cu ajutorul codurilor QR.

IVMS-4500 este o aplicație software care permite vizualizarea de la distanță a imaginilor de la NVR-uri și camere IP Hikvision pe dispozitive mobile. Cea mai nouă versiune -4.0.1- poate adăuga un nou dispozitiv la sistem (de obicei o cameră) prin scanarea codului său QR. Acest lucru simplifică configurarea sistemelor CCTV IP și elimină necesitatea introducerii manuale a adresei IP. Codul QR poate fi scanat direct de pe carcasa camerei sau generat de camera în sine în fereastra de configurare.
Fereastra de adăugare a dispozitivelor în aplicaţia iVMS-4500
În plus, cea mai nouă versiune a software-ului oferă:
  • o interfață nouă şi atractivă pentru utilizator
  • posibilitatea de a monitoriza imagini de la maxim 16 camere
  • notificări de alarmă în timp real
  • acces la serviciul Ezviz cloud

Produse noi în oferta Dipol

Cameră Hikvision HD-TVI TURBO HD PTZ DS-2AE5230T-A (1080p, 4-120 mm, 30x, 0.01 lx)
Camera Hikvision HD-TVI TURBO HD PTZ (speed dome) DS-2AE5230T-A M7598 a fost concepută pentru a fi utilizată în sistemele CCTV bazate pe DVR-uri HD-TVI. Camera oferă o rezoluţie de 1080p. Având sensibilitate ridicată (0.01 lx), camera asigură o imagine de înaltă calitate în lumină scăzută sau chiar în condiții de întuneric. Filtrul IR acţionat mecanic asigură o redare a culorilor perfectă în lumina zilei și sensibilitate sporită sub iluminare IR.
Amplificator de catarg TERRA MA081L (FM+VHFIII-2xUHF)
Amplificatorul de antenă Terra MA081L R82023 este dedicat pentru a fi utilizat la exterior în instalațiile de antenă individuale și sisteme MATV mici (fără un amplificator de pornire suplimentar - până la o duzină de prize). Amplificatorul are intrări generale FM (88-108 MHz), VHFIII (174-230 MHz) şi două UHF (470-790 MHz). Câştigul maxim este de 20 dB în benzile FM şi VHFIII, şi 30 dB în banda UHF.
DVB-T Modulator Signal-300 (AV/COFDM encoder & RF modulator)
Modulatorul Signal-300 A/V-COFDM (DVB-T) R86300 codează un semnal analogic audio-video într-un stream MPEG-2 modulat RF în concordanţă cu standardul DVB-T (COFDM). Dimensiunea maximă a fluxului de ieşire este cea a standardului DVB-T (total: 31.68 Mbps; video: 18 Mbps).

Merită citit:

Fibră optică universală sau de distribuţie? Instalatorii novice pot întâmpina probleme la alegerea tipului de cablu optim pentru o anumită aplicație. Ne vom referi astfel la cablurile single și multi-mode cu 8 fibre, care au cele mai mari cifre de vânzări...
>>>detalii
Cablu universal (stânga) şi de distribuţie (dreapta)
Clădiri inteligente - toată casa la dispoziţia ta cu un click distanţă