Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 23/2015 (8 Iunie 2015)

Comunicația dintre automobile.

Departamentul Transporturilor din SUA a elaborat un plan pentru implementarea rapidă a sistemului V2V (vehicul-la-vehicul). Anthony Foxx, secretarul Transporturilor, a acceptat ca lucrările pentru introducerea sistemului să fie una dintre prioritățile din anii următori.
Prezentat deja de General Motors în 2006, V2V funcționează pe principiul schimbului de date între mașini. Ele pot partaja informații cu privire la pozițiile și viteza lor. Sistemul poate reduce arbitrar viteza unor vehicule pentru siguranţă. Toate vehiculele vor face de asemeneaschimb de informații cu infrastructura rutieră, un nou sistem de semne rutiere care pot reduce automat viteza autoturismelor în trecere. Desigur, V2V va colecta informații despre trafic, străzi blocate şi alte obstacole rutiere - prin conexiune la calculatoarele orașului, șoferii vor putea să selecteze cele mai puțin aglomerate rute.
Comunicația wireless V2V poate fi un reper major
în dezvoltarea siguranței active a vehiculelor
La începutul anului 2016, producătorii de automobile vor primi de la Departamentul de Transport directive detaliate cu privire la sistemul de comunicaţie între mașini. Sistemul va deveni un echipament obligatoriu pentru fiecare mașină nouă de pe piața americană. Intrarea în vigoare a sistemului ar trebui să conducă la creșterea siguranței rutiere. Pe de altă parte, sunt ușor de prevăzut situațiile în care politicienii și funcționarii publici cu exces de zel vor schimba viața șoferilor într-un coșmar. Efectele reale ale acestei soluţii va fi cunoscut în câțiva ani.

Modulatoarele DVB-T Signal.

Distribuția conținutului multimedia sub forma semnalelor digitale asigură aceeași calitate a imaginii și sunetului în întregul sistem și, mai presus de toate, aceasta permite furnizarea unui conținut HD. Modulatoarele DVB-T pot fi utilizate pentru:
 • transmisie video de la camerele de securitate la un sistem de antenă comună (S/MATV)
 • transmisie video CCTV DVR/NVR într-un sistem de antenă comună (S/MATV)
 • distribuţia reclamelor pe mai multe televizoare (într-un magazin, mall etc.)
 • crearea unui canal de publicitate într-un hotel sau a unei rețele locale de cablu într-o locuință în construcţie
Atunci când alegeți un modulator, problema principală este standardul semnalului de ieșire de la dispozitivul sursă (SD sau HD). Acesta are de-aface cu tipul ieșirii fizice a dispozitivului sursă și intrarea modulatorului necesar. În general, nu se recomandă utilizarea adaptoarelor sau convertoarelor suplimentare. Oferim atât modulatorare DVB-T ce suportă standardul HD, cât şi modulatoare mai ieftine, pentru aplicații SD. Modulatorul Signal-300 R86300, introdus recent în oferta DIPOL, este cea mai ieftină ofertă de pe piață.
DVB-T Modulator Signal-300 (AV/COFDM encoder & RF modulator)
Modulatorul Signal-300 A/V-COFDM (DVB-T) R86300
Comparaţie între modulatoarele Signal DVB-T R86300 (SD) şi R86700 (HD)
 R86300R86700
NumeSignal-300Signal-400
CodR86300R86700
StandardDVB-T COFDMDVB-T COFDM
Ieşire;Intrare
RF; A/V (RCA)RF; HDMI
ResoluţiiINOUTINOUT
480@60i480@30p480i@59.94/60FPS480p@30FPS
576@50i576@25p576i@50FPS576p@25FPS
 -720p@50/59.9/60FPS720p@50/59.94/60FPS
1080i@50FPS1080p@25FPS
1080i@59.94/60FPS1080p@30FPS
1080p@59.94/60FPS1080p@30FPS 
SD/HDSDHD
Tipstandalonestandalone
Număr de canale11
Nivel maxim de ieşire[dBμV]114114
AplicaţiiHoteluri mici și mijlocii cu televizoare mai mari, sisteme de monitorizare combinate MATV/SMATV etc.Aeroporturi, spitale, hoteluri mari, magazine şi mall-uri, magazine de electronice etc.

Cum alegeți o priză cu protecție?

Liniile electrice şi telefonice formează reţele mari, răspândite în întreaga lume. Orice echipament conectat la reţea este expus la tot felul de perturbaţii, inclusiv supratensiuni, interferențe RF. Supratensiunile sunt de obicei cauzate de descărcările electrice atmosferice (statistic, în Europa sunt în medie 20 zile pe an cu furtuni), probleme la centralele electrice, pornirea/oprirea unor dispozitive de mare putere, etc. La o scară mai mică, ele pot fi cauzate chiar de electrocasnice - frigidere, aspiratoare, bormaşine electrice etc. Prelungitoarele Acar cu protecţie la supratensiune protejează în mod eficient dispozitivele audio și video de riscul supratensiunilor.
DIPOL are în ofertă două prelungitoare cu protecție la supratensiune, dedicate pentru uz casnic/la birou:
Prelungitor cu proteţie la supratensiune: ACAR P7 (5+2 prize)
ACAR P7 (5+2 prize) P1316
Prelungitor cu protecţie: ACAR P7 NET (2 + 5 Schuko + 2 x RJ45)
Prelungitor cu protecţie ACAR P7 NET (2+5+2xRJ45) P1317
Priza multiplă are 5 porturi cu împământare şi două fără împământare.
Siguranţa automată vă protejează împotriva scurt circuitelor şi ale vârfurilor de tensiune. Butonul cu indicator luminos ce indică starea de funcţionare poate porni şi opri toate prizele simultan. Acar P1317 are în plus 2 prize RJ45 pentru protejarea dispozitivelor conectate de la reţeaua Ethernet externă (router, calculator, notebook, consola de jocuri, TV LCD, etc).

Fibră optică în apartamente - precauții.

Numărul tot mai mare de soluții FTTH indică fără îndoială un mod corect de dezvoltare a sistemelor de telecomunicații în clădiri. La proiectarea și implementarea acestui tip de instalație, atât proiectantul cât și instalatorul trebuie să ia în considerare securitatea viitoriilor utilizatori ai sistemelor. Spre deosebire de sistemele TV, Internet, telefon, interfon, alarmă, monitorizare etc. bazate pe cabluri de cupru, fibrele optice operate într-un mod necorespunzător pot reprezenta o amenințare reală pentru sănătatea umană. Laserele folosite în sistemele optice emit fascicule luminoase de mare putere, deşi nu sunt vizibile, sunt foarte periculoase pentru ochiul uman. Oamenii nu au nici un mecanism de apărare împotriva acestui tip de radiații. Când se întâmplă un astfel de incident și apar simptomele, este prea târziu pentru salvarea vederii.
Având în vedere măsurile de securitate, cea mai bună metodă de închidere terminală a unui sistem optic într-un apartament este folosirea unei cutii de joncțiune potrivite plasată aproape de intrare și echipată cu dispozitive de conversie a semnalelor optice în semnale electrice, care sunt distribuite mai departe prin cabluri de cupru. Cu toate acestea, un număr tot mai mare de instalații optice se bazează pe conceptul FTTD, în care mediul optic este prevăzut în apropierea biroului utilizatorului.
În acest ultim caz, terminațiile linkurilor-urile optice în cutiile și plăcile de perete trebuie să fie echipate cu adaptoare prevăzute cu obturatoare de auto-închidere. Aceste elemente simple cresc în mod semnificativ siguranța locuitorilor în cazul unei decuplări accidentale a unui cablu optic de la oricare dintre mufe.
Adaptor SC/APC singlemode ULTIMODE A-522S-2 (duplex, capac protecţie)
Adaptorul ULTIMODE A-522S-2 L42222 este echipat cu un obturator cu auto-închidere
De asemenea, este important să utilizaţi marcaje corespunzătoare pe cutiile și plăcile de perete cu terminale din fibră optică. Simbolurile cu laser alertează locatarii de pericolul radiațiilor.
Terminal box interior ULTIMODE TB-02H-2 (2 splice, 2 cuple simple)
Cutia terminală de perete ULTIMODE TB-02H-2 L53022 pentru fibre optice are o clapă pentru a acoperi adaptoarele montate. Cutia este marcată cu simbolul corespunzător, indicând potențialul pericol. Dacă astfel de echipamente nu au semne de avertizare, ele trebuie aplicate pe cont propriu de instalatori.
Un alt aspect este locația prizelor optice. Din motive estetice, ele sunt de obicei plasate puţin deasupra podelei. Cu adaptoarele orientate în jos, se reduce sau chiar exclude riscul de a privi în plin interfaţa optică.

Detecția tamper în camerele Hikvision.

Camerele Hikvison au fost dotate cu funcția Avertizare de vandalizare care trimite informații despre eventuale încercări de sabotaj (pulverizarea unui spray pe lentilele camerei, acoperirea cu un obiect etc.) către centrul de monitorizare (sau stația de monitorizare care rulează software-ul iVMS 4200), sau la orice adresă de e-mail furnizată de administratorul de sistem. Pașii pentru a activa această funcție sunt:
 • conectarea la cameră prin intermediul unui browser de Internet (date de logare implicite: Nume de utilizator: admin, parola: 12345)
 • intraţi în sub-meniul: Configuration -> Advanced Configuration -> Events și bifați opțiunea Enable Video Tampering
 • apăsați pe butonul Draw Area și setați zona dorită de detecţie
 • setaţi sensibilitatea funcţiei de detecţie
 • editaţi Arming Schedule
 • alegeţi Linkage Method (Notify Surveillance Center, Send Email, Triger Alarm Output)
 • Salvați toate setările
Setările funcţiei de detecţie a vandalizării (Tamper detection) pentru camera Hikvision K1764

Supravegherea video prin streamurile adiționale.

Camerele şi NVR-urile IP Hikvision pot genera mai multe fluxuri cu parametri diferiți. Dispozitivele IP CCTV generează, de obicei, cel puțin două fluxuri video de: unul principal, cu parametrii mai mari, iar al doilea cu o calitate mai scăzută. Fluxul secundar sau auxiliar este de obicei folosit pentru vizualizarea generală a imaginilor de la mai multe camere. Cu o rezoluție și rată de biți mai mică, practic nu încarcă procesorul camerei sau NVR-ului, oferind în același timp un video potrivit pe micile ecrane ale dispozitivelor mobile. De multe ori, din cauza limitării lățimii benzii de rețea disponibile, fluxul secundar este de asemenea utilizat pentru vizualizarea video-ului de supraveghere, prin intermediul browser-elor de Internet.
Lista camerelor IP care oferă fluxuri video secundare (pe stânga)
și fluxuri video primare (pe partea dreaptă)
Pentru a comuta la fluxul secundar, utilizatorul trebuie să clickeze pe pictograma cu două cercuri/puncte gri (lângă numele camerei). Accesând pictograma cu un singur punct, utilizatorul afișează video-ul din fluxul principal. Setările nu sunt memorate în mod automat. Pentru a afișa permanent imagini de la unele camere prin fluxul dorit, utilizatorul trebuie să stabilească tipul stream-ului în meniul Configuration -> Local Configuration.

Produse noi în oferta Dipol

Tester multifuncţional CCTV CSIP-16
Testerul CCTV multifuncțional M3116 este dedicat camerelor IP, analogice, speed dome (PTZ) şi are multe funcții utile, necesare în timpul pornirii sistemelor CCTV. Câteva din funcţiile sale: măsurarea nivelului semnalului video (mV - pentru PAL, IRE - pentru NTSC), conexiune Wi-Fi, multimetru digital, contor de energie optică, reflectometru TDR: detectarea și localizarea întreruperii sau scurtcircuitului în cabluri (coaxiale sau UTP).


Suport unghiular de montaj pentru camera Sunell SN-IPS54/80DN/Z22 PTZ
Suportul metalic unghiular K1668 este destinat instalării unei camere Sunell SN-IPS54/80DN/Z22 K1666 PTZ pe muchia unui perete.
Cabinet RACK 19
Cabinet Rack SIGNAL 19" (15U 600 mm, suspendat) R9120222 este un dulap rack 19" potrivit pentru montarea tuturor dispozitivelor cu carcase în standardul de 19 ", precum și a unor dispozitive ce nu respectă acest standard. Este ideal pentru instalarea headend-urilor, pentru diferite tipuri de echipamente, de asemenea, în sistemele de acasă. Dulapul poate, de asemenea, găzdui dispozitive care nu au carcase în standardul de 19", de exemplu multiswitch-uri, amplificatoare RF, modulatoare, DVR-uri, servere. În acest scop, utilizatorul trebuie să monteze rafturi suplimentare disponibile pentru acest cabinet. Cabinetul Rack are multe deschideri care asigură circulaţia adecvată a aerului. În plus, este posibil să se instaleze ventilatoare care să crească ventilația.

Ştiri

SEGUREX - Expoziţia de Siguranţă şi Securitate din Lisbon, 6-9 Mai, 2015. Datorită ciclului expoziţiei de 2 ani de zile, participanţii au fost foarte pregătiţi pentru acest eveniment. Târgul este în special adresat ţărilor CPLP (în portugheză Comunidade dos Países de Língua Portuguesa - Comunitatea ţărilor vorbitoare a limbii Protugheze) cu o populaţie de peste 260 milioane de oameni. Aceasta este o piață importantă pentru fiecare producător, prin urmare, prezența la acest târg a distribuitorului DIPOL în Portugalia – SKUA TECHNOLOGY LDA. Cei 19 mii de vizitatori la stand(rezultatul din analiză video CCTV) au fost interesaţi de oferta noastră extinsă și completă, cu două linii de produse de top, ULTIPOWER și ULTIMODE. ULTIPOWER este un brand de dispozitive de rețea IP de înaltă calitate destinate pentru rețelele Ethernet, de asemenea şi cu opţiunea Power Over Ethernet (POE). ULTIMODE este o linie de convertoare optice Ethernet media şi video şi module SFP. Toate dispozitivele acestor brand-uri sunt caracterizate de o performanţă maximă şi o fiabilitate ridicată.
Ambele linii de produse au fost bine primite de profesionşti şi stârnit până şi interesul celorlalţi expozanţi. Poziţia produselor DIPOL a fost construită consecvent în Portugalia încă din 2009, ceea ce rezultă în recunoaşterea brand-urilor şi încrederea instalatorilor şi consumatorilor.
Panouri de expoziție cu produse ULTIPOWER și ULTIMODE la SEGUREX 2015 în Portugalia

Merită citit:

Distribuţie satelit într-un complex rezidenţial din Bucureşti. Pe piață există mai multe tipuri de multiswitch-uri. La alegerea echipamentului potrivit, investitorul și instalatorul trebuie să acorde atenție parametrilor tehnici, precum și la funcţiile adiţionale ale acestora. Cel din urmă aspect se referă la o varietate de versiuni pentru diferite aplicații, o gamă largă de accesorii și suportul tehnic aferent. Alți factori semnificativi în alegerea multiswitchului sunt experiența și reputația producătorului ceea garantează o fiabilitate ridicată susținută de o garanție extinsă...
>>>detalii
Diagrama unui sistem multiswitch SMATV într-o clădire cu 4 scări de bloc, proiectată cu ajutorul aplicaţiei SatNet
Pasionaţi de antene - al 14-lea concurs de vară Dipol
Concursul de vară DIPOL 2015