Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 24/2015 (15 Iunie 2015)

Pozează-ţi cina şi Google va număra caloriile.

O echipă de cercetători de la Google lucrează la o nouă aplicație numită Im2Calories. Utilizând algoritmi avansați pentru analiza imaginilor, aplicaţia ar trebui să recunoască majoritatea produselor alimentare vizibile într-o fotografie. Acest proiect a fost anunțat de Google în timpul Summit-ului Rework Deep Learning din Boston. Im2Calories este o aplicație care permite utilizatorului să fotografieze o farfurie cu mâncare cu ajutorul telefonului mobil, iar apoi estimează câte calorii conține. Software-ul va identifica componentele individuale de pe farfurie şi cantitatea acestora. Un aspect interesant este că aplicaţia trebuie să fie suficient de avansată pentru a recunoaște produse care au fost prelucrate anterior (cartofi fierţi, omletă, ouă prăjite etc.). În cazul unei recunoaşteri greşite, utilizatorul va putea să facă corecții în lista produselor identificate. Odată produsul revizuit, va fi adăugat la baza de date Google, care în acest mod se va extinde foarte rapid.
Proiectul Im2Calories este un sistem nou patentat de inteligenţă artificială capabil să recunoască produsele din fotografii. Potrivit Google, aplicaţia nu va fi foarte pretenţioasă vizavi de calitatea imaginilor furnizate pentru analiză. Se estimează că, dacă la început doar 30% din analize vor fi corecte, utilizatorii atraşi de acest proiect vor ajuta la extinderea bazei de date într-un ritm rapid.
După recunoaşterea produselor, sistemul le va atribui descrieri corespunzătoare. Având la dispoziţie descrierile ce conţin şi numele produselor alimentare, un alt algoritm va accesa tabele cu valorile lor nutriţionale, iar după ce va estima şi cantitatea ingredientelor, va afişa în final valoarea calorică totală.

Amplificatoare TV/FM cu intrări multiple şi filtru LTE.

Sarcina principală a amplificatoarelor RF în bandă largă cu intrări multiple este să amplifice o serie de semnale terestre la niveluri adecvate pentru distribuția în rețelele RF pasive. Compania TERRA, un producător european de echipamente pentru sisteme de antenă TV/SAT/CATV și rețele de distribuție RF, a lansat o nouă serie de astfel de amplificatoare, echipate cu filtre LTE.
Filtrele LTE elimină riscul de suprasolicita căile UHF ale amplificatoarelor cu semnale puternice provenite de la turnurile LTE ce operează în banda LTE de 800 MHz
Seria de amplificatoare MA080L R82022, MA081L R82023, MA082L R82024 este dedicată pentru utilizare în instalațiile de antenă individuale și în mici sisteme de antenă partajate cu până la 20-30 prize. Fiecare bandă are o intrare separată, iar câștigul canalelor poate fi ajustat independent. Carcasa turnată (în interiorul carcasei de plastic) oferă o ecranare foarte eficientă prin prevenirea pătrunderii semnalelor de interferență în dispozitiv. Amplificatoarele dispun, de asemenea, de un nivel de zgomot redus.
Înainte de a comanda un model din această familie, un aspect important ce trebuie avut în vedere este numărul de antene ce urmează a fi conectate, în funcţie şi de posibilele nevoi viitoare. Intrările suplimentare pentru utilizări viitoare reprezintă cu siguranţă o alegere mai bună decât folosirea sumatoarelor care întotdeauna determină pierderi de semnal.
 R82022R82024R82023
NumeMA080MA082MA081
CodR82022R82024R82023
Benzi de operare
FM, VHFIII, UHF
Câştig [dB]FM (88-108 MHz)20
20
 

20
 
VHFIII (174-230 MHz) 20
UHF (470-790 MHz)  30 2x30
Număr de intrări
3 2 3
Număr de ieşiri
1
Nivel de zgomot [dB]VHF 5 dB; UHF 3 dB
Nivel maxim de ieşire IMD3=60 dB (DIN45004B)[dBuV]108
Ajustare câştig intermediar [dB]VHF 0 ... -12; UHF 0 ... -15
Pierdere la retur [dB]> 10
Alimentare [V x mA]12 x 60
Temperaturi de funcţionare [°C]-20...+50
Dimensiuni/Greutate [mm/kg]89x107x43 / 0.18
Comparaţie între noile amplificatoare TERRA cu intrări multiple

Gama de cabinete RACK și accesorii a crescut din nou!

DIPOL a introdus în ofertă dulapul RACK suspendat 15U R9120222. Un dulap montabil pe perete de această mărime este ideal pentru terminarea cablajului structurat în camerele mici. Cabinetul este de asemenea potrivit pentru a monta toate tipurile de dispozitive cu carcase în standardul rack de 19", precum și unele dispozitive ce nu sunt conforme cu acest standard. Din ultima categorie fac parte NVR-urile, switch-urile PoE (N29987) şi patch panel-urile.
Principalele caracteristici ale cabinetului:
  • Înălţime: 15U
  • Adâncime: 600 mm
  • Lățime: 600 mm
  • Capacitate de depozitare: 60 kg
  • Timp de instalare (o singură persoană): cca. 10 min
  • Pat pentru cabluri: în spate (sus și jos)
  • Deschideri pentru ventilare: în panourile laterale şi uși
Cabinetul are patru şine
cu adâncimi reglabile.
Dispunerea lor depinde de
dimensiunile dispozitivelor montate.
Ușa cabinetului dispune de
un mâner cu încuietoare
Cabinet RACK 19
Cabinetul Rack 19" SIGNAL R9120222 15U 600mm

Atenuatoare optice - sfaturi practice.

Atenuatoarele optice sunt elemente pasive ale căilor optice având sarcina de a reduce nivelul semnalului la valori acceptabile pentru receptoare. Ele nu sunt utilizate în sisteme cu fibre multimode unde nivelurile de semnal sunt relativ scăzute. Atenuatoarele sunt necesare în cazul unor legături scurte bazate pe fibre și echipamente single-mode.
Atenuator optic ULTIMODE T-15 (SC, 5 dB)
Atenuator optic (FC, 5dB)
Atenuator de 5 dB (SC)
L4515
Atenuator de 5 dB (FC)
L4520
Pentru a determina dacă într-un caz particular trebuie să utilizeze atenuatoare, este necesară o verificare a bugetului puterii optice. Informațiile necesare în acest scop includ puterea de ieșire a transmițătorului, sensibilitatea receptorului, precum şi atenuarea căii optice dintre ele. În acest fel, valorile atenuării pot fi determinate în prealabil, din faza de proiectare. Principiile și calculele de probă în acest domeniu sunt prezentate în articolul Bugetul de putere optică într-o conexiune bazată pe fibră optică. Cu toate acestea, atenuarea efectivă a oricărei căi optice se măsoară după finalizarea instalării, folosind o sursă de lumină stabilă și un aparat profesionist de măsurare a energiei optice.
Atenuatoarele trebuie întotdeauna instalate la intrările receptoarelor. Primul motiv este utilitatea sporită - este mai facil să se măsoare nivelul semnalului actual la intrarea receptorului și să se regleze atenuarea la nivelul dorit. Al doilea motiv ţine de faptul că fiecare atenuator reflectă o parte a semnalului de intrare. Această parte va fi atenuată suplimentar de link-ul optic înainte de a reveni la transmițător.

Filtrarea adresei IP la camerele Hikvision.

Camerele Hikvision dispun de funcția de filtrare a adresei IP, ceea ce poate îmbunătăți securitatea sistemelor IP CCTV prin blocarea accesului la camere de către persoanele neautorizate. Filtrarea se bazează pe lista de adrese IP "permise" sau "interzise", create de către administrator. Pașii necesari pentru activarea funcției:
  • conectaţi-vă la cameră prin intermediul unui browser de Internet (date de logare implicite: Nume de utilizator: admin, parola: 12345)
  • intraţi în submeniul Configuration-> Advanced Configuration-> Security-> IP Adress Filter
  • selectați IP Address Filter Type (Tipul filtrului de adrese IP) - Allowed (permis) sau Forbidden (interzis)
  • intraţi în lista de adrese IP
  • bifați caseta Enable IP Address Filter (Activare filtru de adrese IP )
Fereastra "Filtrul de adrese IP" într-o cameră Hikvision K1764

Tester CCTV universal.

Pentru instalarea, pornirea și întreținerea sistemelor CCTV este nevoie de instrumente de diagnosticare care facilitează și accelerează aceste operaţiuni, de multe ori fiind indispensabile în cazul oricărei probleme apărute. Testerul multifuncțional CCTV CSIP-16 M3116 oferă o gamă completă de funcții care pot fi necesare în domeniu.
Tester multifuncţional CCTV CSIP-16
Principalele funcţii ale dispozitivului:
  • monitorizare și testare camere IP CCTV conforme cu standardul ONVIF (ecran de 7")
  • compatibilitate cu camerele analogice (CVBS)
  • măsurarea nivelului de semnal video
  • porturi RS-232, RS-485; suport pentru protocoalele Pelco-D, Pelco-P (camere PTZ)
  • multimetru digital: tensiune, curent, rezistență, testare de continuitate, test pentru diode, capacitatea electrică
  • măsurarea puterii optice în reţele de fibră optică
  • reflectometru TDR: detecţia și localizarea întreruperii sau scurtcircuitului într-un cablu (coaxial sau UTP)
  • sursă de alimentare de 5/12/48 V DC
  • testare PoE

Produse noi în oferta Dipol

Switch controlabil de la distanţă ROPAM IO-IQPLC
Switch-urile ROPAM IO-IQPLC controlate de la distanță G7180 au fost proiectate pentru a fi utilizate în sistemele de automatizare din apartamente/blocuri realizate pe baza panourilor de control cu alarmă OptimaGSM. Comutatoarele IO-IQPLC sunt foarte mici și pot fi montate în cutii electrice, sub prizele AC. Controlul local poate fi realizat de un buton sau un switch one-pole, iar controlul de la distanţă este operat de LogicProcesor-ul panoului de control OptimaGSM, prin cablajul electric existent. O astfel de soluție permite introducerea ușoară a funcțiilor inteligente în apartamente/clădiri.
Patch Panel Keystone (24 porturi configurabile)
Patchpanelul Keystone cu 24 porturi R9120320 este un concentrator al cablării structurate destinat montării în cabinete rack de 19".
Modul UTP RJ-45 Cat6 Keystone
Modulul Keystone RJ-45 UTP Cat.6 J2307 este conceput pentru instalarea prizelor neecranate ale abonaţilor și punctelor de crossover în sisteme conforme standardelor de clasă E cu ANSI/TIA/EIA568 Cat.5e, ISO/IEC 11801 și EN 50173. Acest modul universal poate fi ușor montat in patch panel-uri, cutii și plăci montate perete sau podea. Design-ul special asigură o a desfăşurare minimă a conductorilor dar și ușurință la instalare.

Ştiri


Articole noi în Bibliotecă

O serie de probleme ONVIF. Dezvoltarea sistemelor IP CCTV a fost puternic afectată de lipsa compatibilităţii între dispozitive și gradul scăzut de flexibilitate în ceea ce privește extinderea viitoare a sistemelor. Până nu demult, utilizatorii nu au avut posibilitatea de a alege produse de la diferiți producători, să nu mai vorbim de integrare cu alte sisteme. După ani de dezvoltare haotică, în care producătorii şi-au introdus propriile standarde pentru înregistrarea și transmisia video în sistemele CCTV IP, în primăvara anului 2008 companiile Axis, Bosch și Sony au luat inițiativa numită Open Network Video Interface Forum (ONVIF), cu scopul de a-şi uni forţele pentru elaborarea de standarde comune în acest domeniu. Prin standardizarea interfețelor digitale ale dispozitivelor CCTV IP și unificarea compresiei și transmisiei fluxurilor video și audio, procedurile de configurare și control, manipularea evenimentelor, controlul PTZ, intrările și ieșirile de alarmă etc., utilizatorul are la îndemână o platformă uniformă şi ușor de gestionat. ONVIF reunește în prezent peste 500 de companii care oferă mai mult de 3200 de produse conforme cu acest standard... >>>detalii

Merită citit:

Reglarea intensității luminii din cameră fără a coborî din pat. Cea mai întâlnită aplicație a modulelor Exta free este aceea de control al iluminării. În diagrama de mai jos, dimmer-ul wireless RDP-01 F5301 este controlat cu ajutorul telecomenzii cu 2 canale F5112. Acest set permite pornirea/oprirea și diminuarea/accentuarea intensității luminii dintr-o cameră. O astfel de funcționalitate este utilă mai ales pentru persoanele în vârstă sau cu dizabilități, cărora le este greu să se deplaseze prin cameră... >>>detalii
Controlul iluminării prin telecomandă cu ajutorul sistemului Exta Free:
stingere/aprindere sau reducerea intesităţii becului
Modulator DVB-T Signal-400 (COFDM, HDMI)
Modulatorul DVB-T Signal-400