Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 27/2015 (7 Septembrie 2015)

Suedezii se gândesc deja la 5G.

Compania suedeză Ericsson, un furnizor al tehnologiei comunicaţiilor şi servicii pentru operatori de telecomunicaţii, a fost coordonator al proiectului european METIS-II, care îşi propune să creeze un sistem wireless 5G complet şi are în grafic introducerea acestei tehnologii. "METIS-II va furniza structura colaborării în cadrul 5G-PPP pentru o evaluare comună a conceptelor reţelei de acces radio 5G şi pregătirea unei acţiuni axată în vederea reglementarii și standardizării" (5G-PPP - Infrastructura Parteneriatului Public Privat). Ericsson este de asemenea coordonatorul tehnic al proiectului mmMAGIC(Undă-Milimetrică pe Baza Accesului la Reţea a Radioului Mobil pentru a Cincea-Generaţie a Comunicaţiilor Integrate) axat pe dezvoltarea conceptelor noi pentru tehnologia de acces radio mobil în banda milimetrică (6-100 GHz).
Luând în considerare stagiile implementării a generaţiei trecute a standardelor de comunicatii mobile, data anticipată a introducerii tehnologiei 5G pare a fi 2020
Proiectul prevede o cooperare internaţională puternică a 23 parteneri şi include majoritatea furnizorilor de top, operatori şi cercetători din lume. Printre contribuitori sunt China, Europa, Coreea de Sud şi Statele Unite. Proiectul este cofinanţat de programul EUH2020 al Uniunii Europene şi are un buget de 8 milioane de EURO.
Deja ştim cu siguranţă faptul că sistemele 5G vor permite comunicaţia directă între dispozitive apropiate, fără participarea infrastructurii reţelei. Datorită standardelor de fiabilitate ridicate, sistemele pot găseasi aplicaţii în zone sensibile, ex. în spitale. Tehnologia mobilă 5G va folosi un spectru larg, de la gamele de frecvenţă de azi alocate pentru sistemelor mobile, până la banda de 30 GHz.
Estimările spun că implementările comerciale a tehnologiei 5G este posibilă în jurul anului 2020. Pesimiştii spun, totuşi că în acest timp va fi posibil numai să dezvolte mecanisme de standard final, cu perspectiva implementării în următorii ani.

Imagini de la o cameră IP într-un sistem CATV.

Injectarea unui semnal video de la o cameră de supraveghere într-un sistem CATV este relativ simplu, este nevoie doar de un modulator TV, de exemplu Terra MT-47 R871747. În cazul unei camere IP, semnalul de ieşire este un flux de date ce nu poate fi transmis către mai multe televizoare.
Această problemă poate fi rezolvată cu ajutorul unui modulator DVB-T SIGNAL-400 R86700, conectat la ieşirea HDMI a unui NVR, în exemplul următor, K22041. Semnalul HDMI poate duce materialul video filmat în calitate FullHD, fiind modulat ca un canal DVB-T COFDM standard, compatibil cu orice televizor de pe piaţă.
Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitCameră IP bullet Hikvision DS-2CD2620F-I (2 MPix, 2.8-12 mm, 0.1 lx, IR max 30m)Switch PoE ULTIPOWER 0054af (5xRJ45, 4xPoE 802.3af)IP NVR Hikvision DS-7604NI-E1 (4 canale, 25Mbps, 1xSATA, HDMI)Modulator DVB-T Signal-400 (COFDM, HDMI)Splitter TV de interior 3 căi - Signal R-3Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1 cale Signal O-1-11dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-11dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-11dB (5-1000MHz)
Introducerea imaginilor de la camere IP într-un sistem de distribuţie TV pe cablu coaxial cu ajutorul unui modulator DVB-T Signal-400 R86700.
Desigur semnalul HDMI sursă poate proveni de la orice multimedia player, DVR, Blu-ray player, PC, STB etc.

Transmisie HDMI pe cablu UTP.

Extenderul HDMI Signal H3612 permite transmisia semnalului HDMI pe cablu UTP Cat. 6 pe distanţe de până la 60 de metri. Cu ajutorul acestui set se pot transmite şi semnale de la telecomandă către sursa de semnal. Setul include transmiţător, receptor şi alimentatoare.
Schemă de utilizare a unui extender HDMI H3612.
Caracteristici distinctive:
  • transmisia printr-un singur cablu CAT6 ,
  • transmisia cu o viteză de până la 1.65 Gb/s,
  • suportă 1080p,
  • raza maximă: 60 m (CAT6)
  • extender IR
Setul este perfect pentru a conecta la distanţă (până la 60 m) o sursă HD cum ar fi receiver satelit, player Blu-ray, PC, consolă de jocuri etc. la un TV/monitor/proiector. Este necesar a se folosi numai un cablu, comparativ subţire pentru a-l ascunde uşor, de exemplu când se instalează un TV/monitor la un suport LCD/plasmă.

Nou firmware pentru EasySplicer.

Vă recomandăm actualizarea splicerului EasySplicer L5810 la cea mai nouă versiune de firmware, v2.70. Schimbările majore sunt următoarele:
  • posibilitatea de curăţare automată a electrozilor la fiecare pornire, ceea ce prelungeşte semnificativ viaţa acestora
  • optimizarea timpului de încălzire a tuburilor termocontractabile (40 de secunde pentru tuburile de 45 mm şi 60 de secunde pentru cele de 60 mm)
  • posibilitatea de a opri şi reporni manual procesul de sudare după verificarea unghiurilor de tăiere şi a decalajului fibrelor
Instrucţiunile de upgrade sunt aici.
Sudarea fibrelor optice cu EasySplicer

Conectarea camerelor IP Hikvision la NVR-uri.

La prima conectare a unui NVR Hikvision la o reţea (cu firmware mai nou de v3.3.0) sau cameră IP (cu firmware mai nou de v5.3.0), programul de căutare a echipamentelor SADP le descoperă ca Inactive. Aceast rezultat este încercarea celor de la Hikvision de a preveni accesul neautorizat la echipamente. Pentru a activa echipamentul, utilizatorul trebuie să creeze o parolă nouă pentru contul de "admin". Această schimbare poate fi făcută la prima logare prin browser sau prin SADP sau NVR. Pentru a activa un echipament prin SADP, utilizatorul trebuie să:
  • selecteze echipamentul inactiv (sau mai multe echipamente ce urmează a avea aceiaşi parolă),
  • tasteze noua parolă şi sa confirme prin apăsarea butonului OK.
Fereastra SADP şi zona de activare marcată în chenarul roşu
Programul verifică automat și afișează calitatea parolei introduse. O parolă puternică trebuie să aibă 8 până la 16 caractere, printre care ar trebui să se numere şi cel puțin trei dintre următoarele tipuri: cifre, litere mici, litere mari, caractere speciale.

Senzorii Exmor NIR în camerele HD-TVI.

Camerele HD-TVI din seriile n-cam HD şi v-cam HD sunt echipate cu cele mai noi modele de senzor de imagine Sony Exmor. Senzorii Exmor NIR au fost proiectaţi special pentru sistemele de supraveghere exigente. Noile procese de fabricare şi tehnologii pixel au crescut de aproape două ori sensitivitatea senzorului în banda IR 850 nm în comparaţie cu produsele existente, au crescut rezoluţia şi au scăzut interferenţele.
Imagini de la camere echipate cu senzorii Exmor R (stânga) şi noii senzori Exmor NIR
(filmate cu iluminare IR LED de 850 nm)

Produse noi în oferta Dipol

Camera 1080p HD-TVI N-CAM 460 (3.6mm, 0.01 lx, IR max. 25m)
Camera HD-TVI compactă N-CAM 460 M7455 este proiectată pentru a fi folosită în sistemele cu DVR-uri HD-TVI. Camera furnizează imagini video 1080p. Cu senzitivitatea mare de 0.01 lx şi iluminatorul IR incorporat cu acoperire de până la 25 m, camera asigură o imagine de bună calitate chiar şi în situaţii de luminozitate redusa sau întuneric total. Un alt atu al camerei este dimensiunea sa redusă.
Suport de sprijin triplu pentru LNB: INVERTO IDLB
Suportul LNB triplu INVERTO IDLB A9899 permite instalarea a maxim trei LNB-uri, pentru a primi semnale de la mai multe poziții de satelit. Materialele de înaltă calitate asigură durabilitate pe termen lung.
Hub autonom Hub-SimplePLC-D4M pentru reţele SmartPLC ROPAM
Autonomic Hub ROPAM Hub-SimplePLC-D4M G7172 este baza pentru sistemele de automatizări ce conţin relee telecomandate şi sunt controlate cu ajutorul platformei smartPLC. Sistemul SimplePLC permite utilizatorului să creeze simplu şi rapid un sistem de control al iluminatului şi a echipamentelor electrice prin expandere de intrări-ieşiri sau relee telecomandate folosind doar reţeaua electrică deja existentă.

Ştiri

7 septembrie 2015 - DIPOL la Energetab 2015 . În această ediție a Energetab (septembrie 15-17), DIPOL va prezenta solutii moderne din domeniul de supraveghere video, sisteme de fibră optică, transmisie de date video, și rețele Ethernet în diverse tehnologii, inclusiv switch-uri PoE industriale pentru condiţii dificile. Vom arăta, de asemenea, produse şi know-how din domeniile GSM/LTE şi sisteme de distribuţie TV. Reprezentanții noștri de vânzări și inginerii vor fi disponibili pentru a împărtăși experiența și de a oferi consiliere cu privire la punerea în aplicare a instalațiilor de telecomunicații din clădiri.

Merită citit:

Cameră de securitate într-un sistem interfon pentru locuinţe. Camerele integrate în interfoane sunt de obicei destul de simple, fără posibilitatea de zoom sau de ajustare a câmpului vizual. În plus, locațiile camerelor le face în mod natural vulnerabile vandalizărilor, iar câmpul vizual al acestora poate fi ușor blocat de către apelant. O alternativă bună poate fi o cameră CCTV independentă, de exemplu Sunell IRC59/21AP M11286, care elimină aceste probleme și oferă o calitate mult mai bună a imaginii. >>>articol complet
Un sistem video de monitorizare a uşii de intrare cu previzualizarea imaginilor de la camera CCTV
pe ecranul interfon şi pe un televizor.
Cablu coaxial profesional 75 ohmi TRISET PROFI 120dB A++ 1.13/4.80/6.90 [100m]Cablu coaxial satelit clasă A TRISET-113 1.13/4.8/6.8 cupru [1m]