Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 28/2015 (14 sept 2015)

Se va debarasa Internet-ul de MPEG?


Microsoft, Google, Mozilla, Cisco, Intel, Netflix si Amazon si-au unit fortele si au format un consorțiu cu scopul de a crea o noua generatie de formate audio și video de pe Internet. Cea mai importantă caracteristică a formatelor este de a oferi acces universal printr-o licență gratuită (model de dezvoltare Open Source), care ar trebui să conducă la o popularizare rapidă a algoritmilor. Alte caracteristici cheie ale noilor formate vor fi:
 • optimizare pentru buna funcționare in rețea
 • scalabilitate pentru o gamă întreagă de dispozitive
 • cerere redusă pentru putere de calcul (posibilitatea de a afișa materiale de înaltă calitate pe dispozitive mai vechi)
 • imagini de înaltă calitate în timp real
 • aplicaţii pentru crearea de conținut comercial și non-comercial
Timp de trei decenii, dezordinea asociată cu problemele de brevetare și de licențiere a împiedicat o utilizare în comun a MPEG4. Google a creat formate pentru a înlocui MPEG4 și GIF (WebP și WebM), dar, în ciuda faptului că cele mai multe browsere prezintă formate de sprijin Google, acestea nu au devenit alternative populare.
Un obstacol în dezvoltarea și popularizarea noului standard ar putea fi lipsa de interes din partea companiilor, cum ar fi Sony, Adobe si Apple, acesta din urmă fiind cunoscut pentru impunerea propriilor proiecte.
Apple ar dori să adopte QuickTime ca standard web. Interesant, chiar și companiile membre lucrează la propriile lor formate - Google este în curs de dezvoltare VP10 (în prezent YouTube utilizează VP9 codec, cel mai nou ar trebui să facă față mai bine cu 4K streaming video), Cisco creează formatul numit Thor (ca proiect open source, planificat pentru fi lansat sub o licență royalty-free).
Ideea noului format deschis este demnă de sprijin, atât ca mijloc de streaming video în formate cu rezoluții foarte mari, și din partea utilizatorilor de computere mai vechi, care ar dori să aibă în continuare posibilitatea de a viziona materiale video.

Cabluri coaxiale moderne pentru sisteme CATV de mari dimensiuni.

Cablurile coaxiale utilizate în sistemele de antenă TV trebuie să aibă impedanță 75 ohmi și coeficient de atenuare scăzută. Atenuarea unui semnal este proporțională cu lungimea cablului și depinde de frecvența purtătoare a semnalului - cu cât este frecvența mai mare, cu atât este şi atenuarea mai mare. Pentru a compara diferite cabluri coaxiale, producătorii oferă niveluri de atenuare de la punctele de 100 de metri de cabluri de la 20oC. Nivelurile mai scăzute de atenuare a cablurilor de înaltă calitate permite implementarea mai eficientă a sistemelor de distribuție TV. Exemplul unui astfel de cablu este DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu E1220, coaxial triplu-ecranat introdus de DIPOL luna trecută. Cablul dedicat pentru instalatori profesionale este vândut la role, 300 m E1220_300 si la 500 m E1220_500.
Cablul DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu E1220 a fost proiectat pentru sisteme de bandă largă.
Mai sus aveţi atenuarea cablului în banda de 5-3000 MHz.
Cablul E1220 a fost conceput de scopul pentru a se conforma cu cele mai noi cerințe aplicabile cablurilor coaxiale pentru distribuirea de programe FM / DAB, TV și TV prin satelit în clădiri multifamiliale din Polonia.(vezi
DECLARAȚIA DE CONFORMITATE A PARAMETRILOR TEHNICI).Cerinţele includ RG-6 sau un cablu superior, de protectie cel puţin dublu cu acoperire panglica> 77% și eficiența de ecranare de clasa A, conform EN50117, conductor central din cupru cu diametrul de 1 mm min.
Ca urmare a utilizării de canal retur în rețelele de cablu care oferă acces la Internet, este important să se acorde atenție pentru a transfera impedanţa, care este măsura de penetrare a semnalului în intervalul 5-30 MHz. Pentru clasa A, acest parametru trebuie să fie mai mic de 5 MQ / m. Mulți producători de cablu omit acest parametru, care poate determina mari probleme în cazul folosirii unui cablu cu o calitate insuficientă.
Cablu coaxial (75 ohm, class A): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]
Transferul impedanţei a cablului triplu ecranat RG-6 Tri- Shield DIPOLNET în banda 5-30 MHz şi cerinţele pentru clasa A
O flexibilitate optimă a mantalei permite instalarea uşoară a cablului în conducte de cabluri și cutii de instalare. Desigur, cablul poate fi folosit în sisteme individuale a sistemelor de antene.

Switch-urile industriale pentru toate condiţiile!

DIPOL a lansat switch-urile industriale ULTIPOWER. Switch-urile sunt capabile să funcționeze în mod fiabil în condiții dure de mediu tipic pentru multe industrii, cum ar fi nivel crescut de praf, temperatură ridicată sau scăzută, umiditate ridicată. Aceste switch-uri pot fi de asemenea montate în incinte ermetice instalate pe stâlpi sau alte structuri aflate în aer liber. Switch-urile ULTIPOWER sunt echipate cu porturi Ethernet (Fast Ethernet sau Gigabit Ethernet, în funcție de model) pentru conectarea camerelor IP, calculatoarelor etc. Switch-urile industriale ULTIPOWER pot fi alimentate simultan de la două surse de alimentare, în scopul de a menține o funcționare stabilă și continuă. Fiecare dintre switch-urile industriale au fost echipate cu modul optic sau port SFP ce permite transformarea mediului de transmisie la fibră.
Switch-urile industriale Ethernet ULTIPOWER sunt echipamente industriale ce permit transferul de date cu viteze de 10 şi 100 Mbps. Porturile RJ45 suportă auto-negotiation şi pot telealimenta echipamente Ethernet (funcţie PoE). Switch-ul detectează echipamentele PD (Dispozitiv de alimentare) compatibile cu standardul IEEE 802.3af şi le alimentează. În acest fel, este uşurată alimentarea dispozitivelor de rețea cum ar fi access point-urile, camerele IP, telefoanele IP, etc.
Switch PoE industrial: ULTIPOWER 324SFP-POE (4xGE PoE, 2xSFP 1000 Mbps)Switch PoE industrial: ULTIPOWER 324SFP-POE (4xGE PoE, 2xSFP 1000 Mbps)Modul Gigabit SFP: ULTIMODE SFP-023G 2xLC 1310 nm(două fibre multi-mode de până la 2 km)Modul Gigabit SFP: ULTIMODE SFP-023G 2xLC 1310 nm(două fibre multi-mode de până la 2 km)Modul Gigabit SFP: ULTIMODE SFP-023G 2xLC 1310 nm(două fibre multi-mode de până la 2 km)
Exemplu de aplicaţie a switch-urilor - ele alimentează camerele video de supraveghere IP şi concentrează semnalele video IP de la camere. Ambele locaţii sunt conectate printr-un link de fibră optică, şi un alt link la switch-ul principal care poate acoperi o distanţă de până la 20 km.

Îmbinarea pigtail-urilor şi fibrelor de diferite tipuri/standarde.

Experienţa instalatorilor arată că diferite tipuri de fibre nu pot fi îmbinate într-o manieră arbitrară. În general, tot link-ul de transmisie ar trebui să folosească fibre de aceleaşi specificaţii, e.g. G.652.D, G.657.A1 etc. Cu toate acestea, se întâmplă adesea ca instalatorul să nu ştie din timp ce tip de fibre sunt alocate la cutia de distribuţie.
Este posibil să îmbinaţi fibre G.657.A1 cu pigtail-uri cu fibre A2. Legăturile inverse (fibre A2 cu pigtail-uri A2) au o performanţă mult mai slabă. Cele mai populare fibre G.652.D nu ar trebui să fie îmbinate cu pigtail-urile G657.A2, dar pot fi îmbinate cu pigatil-urile G657.A1.
Cablu plat de fibră optică: ULTIMODE ILB-2SM-A (2xG.657.A1, rază limitată de îndoire, de interior)
Pigtail SC/APC singlemode PG-52S2 (G.657.A2, 1m)
Cablul FTTH cel mai cunoscut este ULTIMODE ILB-2SM-A L7102 cu fibre G657.A1 şi poate fi sudat cu pigtailurile ULTIMODE PG-52S2 L35522 fără probleme
Trebuie menţionat că această informaţie nu este o prezentare de fapte sau standarde, sunt concluzii adunate de instalatori după munca îndelungată cu fibre optice. Este posibil să obţineţi rezultate satisfăcătoare cu unele splicere ce permit sudarea a unei combinaţii de fibre incorecte. Însă vă recomandăm folosirea unui singur tip de fibră în toată reţeaua.

Restaurarea parolelor la camerele şi DVR-urile/NVR-urile Hikvision.

SADP (Căutare Activă a Protocoalelor Dispozitivelor) este o utilitate de căutare gratuită şi simplă de folosit pentru camere Hikvision şi DVR-uri/NVR-uri Hikvision în reţeaua locală. Instrumentul de căutare poate fi de asemenea folosit pentru modificări a parametrilor de reţea a dispozitivelor Hikvision, inclusiv schimbarea parolelor de recuperare a parolelor prestabilite(când utilizatorul a pierdut/uitat o parolă). Software-ul SADP în arhiva WinZIP este disponibilă AICI. Hikvision oferă două metode de restaurare a parolei prestabilite în funcţie de versiunea de firmware(pentru versiunile de firmware peste V.3.3.0 la DVR-uri şi V5.3.0 la camere, numai a doua metodă poate fi folosită). În cazul primei metode, utilizatorul ar trebui să selecteze dispozitivul pentru acţiunile în fereastra principală SADP. Dacă fereastra arată ca în poza de mai jos, utilizatorul ar trebui să urmeze paşii:
 • selectaţi dispozitivul
 • copiaţi data şi timpul din fereastra "Start Time" a utilităţii SADP şi numărul de serie al dispozitivului din câmpul "Device Serial NO:"
 • datele ar trebui trimise la Departamentul Tehnic DIPOL
 • așteptați până când codul de deblocare (fișier) este trimis inapoi (în termen de 1-2 zile lucrătoare)
 • selectați din nou dispozitivul să fie deblocat
 • inserați codul în câmpul "Security Code" și confirmați cu butonul OK
 • parola va fi resetată în forma prestabilită din fabrică
Fereastra SADP care permite restabilirea parolei implicite.
Cutia roșie indică locul de introducerea codului de deblocare.
În cazul celei de a doua metodă, utilizatorul trebuie să selecteze, de asemenea, dispozitivul pentru acțiune în fereastra principală SADP. Dacă fereastra arată ca in imaginea de mai jos, utilizatorul trebuie să urmeze pașii:
Fereastra SADP care permite restabilirea parolei implicite.
Cutia roșie indică locul pentru export şi import al datelor necesare.
 • selectaţi dispozitivul
 • în câmpul butonului "Export", introduceţi o locaţie pentru salvarea datelor exportate (DeviceKey.xml file)
 • apăsaţi butonul "Export"
 • datele ar trebui trimise la Departamentul Tehnic DIPOL
 • așteptați până când codul de deblocare (fișier) este trimis inapoi (în termen de 1-2 zile lucrătoare)
 • selectați din nou dispozitivul să fie deblocat
 • în câmpul butonului "Import", introduceţi o locaţie pentru deblocarea fişierului şi apăsaţi butonul
 • parola se va reseta la setările din fabrică
Parola pentru contul de administrator va fi resetat la versiunea din fabrică (12345). La prima logare, utilizatorul va fi nevoit să schimbe parola pentru a preveni accesul neautorizat. Vă recomandăm să folosiţi parole puternice cu un număr de 8 până la 16 caractere, şi cel puţin una din următoarele tipuri de caractere: litere mici, litere mari, cifre şi caractere speciale.

Monitor de service pentru camere HD-TVI.


Instalarea camerelor fără monitor de service este grea şi anevoioasă. În cazul camerelor HD-TVI, instalatorul poate folosi ieşirea BNC (dacă există) şi un monitor cu intrare video compozită sau să folosească un DVR HD-TVI. Problema aceasta de vizualizare a camerelor HD-TVI este rezolvată cu STT-1 cu monitor de 7" color ţi a multiplelor sale ieşiri video. Monitorul poate fi conectat direct la cameră. Datorită diagonalei de 7" instalatorul poate regla cu precizie focalizarea şi distanţa focală necesară funcţionării corecte. Suportul pentru braţ permite utilizarea sa chiar şi în condiţii de muncă pe scară .
Funcţionarea aparatului este posibilă cu sau fără alimentator datorită acumulatorului incroporat. În plus, monitorul poate funcţiona ca sursă de tensiune (12V/2A) pentru a proba diferite echipamente. Această funcţie este foarte benefică atunci când camerele nu sunt încă alimentate dar trebuie reglate şi poziţionate.
vedere din faţă a monitorului de serviciu STT-1 M3106 dedicat camerelor HD-TVI

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP 1.3 MP Hikvision DS-2CD2510F (2.8 mm, 0.01 lx)
Camera IP Hikvision DS-2CD2510F K1719 aparține unei noi game de camere Hikvision: HiWatch. Este dedicată instalțiilor de supraveghere constrânse de un buget limitat. Seria cuprinde atât camere IP cât și aparate de înregistrare în rețea - NVR-uri, creând o combinație perfectă pentru orice doritor de sistem IP CCTV cu rezoluție ridicată dar costuri mult reduse. Această cameră are un senzor CMOS de 1.3 MP, ideal pentru filmări în condiții slabe de iluminare. O caracteristică specială a acestui model sunt dimensiunile mici - diametru de numai 10 cm.
Cameră HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE16D1T-IT3
Camera HD-TVI Turbo HD Hikvision DS-2CE16D1T-IT3 M7566 a fost proiectată pentru utilizarea în sistemele CCTV pentru DVR-urile HD-TVI. Camera are 1080p, cu o senzitivitate (0,01lx) şi cu un IR până la 30m, ea oferind o imagine de înaltă calitate în condiţii de lumină scazută.
Fisheye IP Camera Sunell SN-IPV56/60HDR/B K1611 este o cameră IP modernă echipată cu o lentilă tip ochi de peşte 360°/180° şi poate fi montată pe perete sau tavan. Datorită rezoluţiei mari şi de posibilitatea de a supraveghea magazine mari, mall-uri, supermarketuri, birouri, restaurante etc. Camera este echipată cu un senzor CMOS Sony Exmor-R 1/1.8" şi un iluminator IR cu rază de 10 m ce permite filmarea şi în întuneric complet.

Merită citit:

Sudarea fibrelor optice - pregătirea fibrelor. Indiferent de alegerea aparatului de sudat, fuziunea splice-urilor este destul de similară, cu o serie de etape. Prima etapă este îndepărtarea învelişului fibrei, 250 μm sau câteodată 900 μm. Independent de tipul fibrelor, teaca are un diametru de 125 μm, dimensiunea necesară pentru operațiile ulterioare. Apoi, trebuie curățate fibrele cu alcool izopropilic (în mod normal cu șervețele Kim-Wipes sau beţişoare cu bumbac) şi tăiate folosind un cleaver adecvat. Ultima operaţiune este foarte importantă - tăierea corespunzătoare a fibrelor (în cele mai multe cazuri instalatorul nu trebuie să măsoare, deoarece construcţia cleaver-ului permite alegerea lungimii potrivite) obținând unghiurile perfecte de tăiere. În practică, splicerele acceptă unele devieri de la unghiul drept (aproximativ 1 grad), dar o tăiere precisă va rezulta în performanţe mai bune sudurii. Un cleaver de calitate scăzută sau precizie insuficientă a tăierii sunt principalele motive de calitate inferioara a racordurilor. >>>articol complet
Curățarea fibrei de 250 μm