COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică
Nr. 31/2015 (5 Octombrie, 2015)
Servicii LTE de Internet în bandă largă la bordul navelor Lufthansa. Cea mai mare companie de telecomunicații din Germania și, în același timp, cel mai mare operator telecom din Uniunea Europeană, Deutsche Telecom AG, s-a aliat cu operatorul Inmarsat pentru a crea Rețeaua de Aviație Europeană. Sistemul își propune să ofere acces la Internet la bordul navelor cu zboruri planificate, utilizând tehnologia LTE. Compania aeriană germană, Lufthansa va fi prima care va beneficia de această soluție în 2016. În 2017, acest sistem ar trebui să fie disponibil în scopuri de testare și pentru celelalte companii aeriene.
Sistemul va opera pe baza a 300 de stații de bază ce vor acoperi o distanță de 80 km, distanță ce este de 8 ori mai mare decât zona de acoperire a unui LTE obișnuit, și pe baza MSS (Servicii de Sateliți Mobili) ce au un spectru de frecvențe de 30 MHz (2x 15 MHz) în bandă S. Serviciile rețelei de la sol ale operatorului Deutsche Telekom și cele ale sateliților Inmarsat sunt combinate la o înălțime de aproximativ 3 kilometri. Alternarea între serviciile de la sol cu cele de pe platformele de sateliți nu vor putea fi remarcate de către pasageri. Sistemul a fost proiectat pentru viteze mari astfel încât să le asigure pasagerilor ce dețin dispozitive mobile un acces neîntrerupt și fără alte probleme la Internet prin intermediul rețelelor Wi-Fi. Gama de servicii va acoperi aproape toate opțiunile, inclusiv streaming video, exceptând însă apelurile telefonice. Această excepție nu a fost făcută din motive tehnice sau de securitate, ci mai degrabă pentru a le asigura confortul pasagerilor, care ar putea fi deranjați de vocile celorlalți parteneri de zbor. Va fi noul sistem unul de succes și se va ridica acesta la nivelul așteptărilor clienților? Vom afla cât de curând!
Receptoarele Optice. Receptoarele optice(Noduri) transformă semnalele optice în formă electrică. Semnalele electrice sunt asigurate pentru dispozitivele abonaților ( ruta înainte), și în cazul folosirii rutei de întoarcere ( de obicei pentru servicii de Internet în bandă largă), celelalte semnale sunt transmise în direcția opusă. Receptoarele optice cooperează cu transmițătoarele optice ce trimit lumina modulată prin fibre optice de tip single-mode. Astfel de legături optice pot transmite semnale multiple de satelit sau semnale terestre DVB-T/DAB de la antena lider chiar și pe distanțe mari folosind tehnologia PON. Alegerea receptorului optic potrivit depinde de anumiți parametri ca:
  • Sensibilitatea intrării optice – cu cât modelul este mai de înaltă calitate, cu atât implementarea rețelei este mai simplă – cu aceeași putere de transmisie a transmițătorului, legăturile pot fi mai îndepărtate sau rata de descompunere poate fi mai mare,
  • Nivelul maxim al semnalului de ieșire prin ieșirea RF (electrică)- determină în mod direct dimensiunile sistemului de distribuție din cupru care nu necesită folosirea amplificatoarelor TV suplimentare; dispozitivele cu un nivel mai mare de 100 dBμV permit împărțirea semnalului în alte câteva zeci de linii de semnal,
  • Configurația de la depărtare și monitorizarea dispozitivului- modele mult mai avansate pot fi coordonate și monitorizate cu ajutorul unui software dedicat sau cu ajutorul protocolului universal SNMP.
Recent, DIPOL a prezentat nodul optic TERRA OD-005P R81760. Receptorul FTTH este o componentă a sistemelor TV cu antenă ce folosesc tehnologia fibrei optice. Receptorul optic este caracterizat de sensibilitate ridicată(-6...0 dBm), chiar dacă poate fi folosit la capătul legăturilor optice foarte lungi sau cu transmițătoare de putere scăzută. Nivelul maxim al semnalului de ieșire de 107 dBuV este potrivit distribuției canalelor prin splitter-uri pasive/tap-uri către ieșiri multiple (până la 50), fără a fi nevoie de un amplificator suplimentar.
Nod optic TERRA OD-005P (receiver FTTH)
Receptorul optic TERRA OD-005P R81760

 
NumeOD-002OD-003OD-005PROS-121M
CodR81726R81728R81760R81721
Banda de operare [MHz]47-86247-100247-862

5-200

Sensitibilitate [dBm]-7...2 -10...-3 -6...0 -15...2 
Nivel maxim de ieşire [dBμV]1068010796
Canal retur 
NUNUNUDA
Rețele profesionale WiFi în clădiri. DIPOL a lărgit gama dispozitivelor WiFi prin punctele de acces TP-LINK a seriilor EAP. Acestea asigură soluții sigure și flexibile pentru implementarea rețelelor wireless care sunt ușor de instalat și manevrat. APs-urile pot fi cu ușurință instalate pe pereți și tavane. Configurația și administrarea WLAN sunt simplificate prin software de administrare centralizată. Dispozitivele TP Link EAP pot asigura portal captiv și gestionare automată RF, făcându-le ideale pentru firmele ce presupun muncă și efort intens ca hoteluri, mall-uri și clădiri de birouri.
Software-ul pentru controllerele de tip EAP permite configurarea și administrarea centralizată a rețelei wireless ce se compune din multiple dispozitive EAP. Aceste funcții includ monitorizare în timp real, analiza grafică a traficului rețelei și o mulțime de update-uri ale firmware-ului.
Seriile EAP constau în:
  • N2562 - TP-LINK EAP110 punct de acces wireless, standard N 300 Mbps (2.4 GHz), PoE pasiv.
  • N2564 - TP-LINK EAP120 punct de acces wireless, standard N 300 Mbps (2.4 GHz), PoE 802.3.af
  • N2566 - TP-LINK EAP220 punct de acces wireless, standard N 600 Mbps (300 Mbps @ 2.4 GHz and 300 Mbps @ 5 GHz), PoE 802.3.af
Un exemplu de desfășurarea a punctelor de acces EAP
Portalul captiv oferă o metodă convenabilă de autentificare pentru vizitatorii Wi-Fi. Un portal captiv necesită ca utilizatorii să efectueze anumite acțiuni( ca de exemplu, să se decidă cu privire la o anumită politică sau să introducă o parolă) înainte ca accesul în rețea sa fie posibil. Aceste acțiuni trebuie să fie verificate de către server sau de către o bază de date pregătită de administrator.
Liniile de fibră optică a abonaților - instalarea unei cutii de distribuție. Din cauza folosirii în exces a cabinetelor RACK în clădiri, cadrul de distribuție are de cele mai multe ori forma casetelor RACK de 19". Un exemplu de astfel de cadru optic de distribuție este Ultimode MT-524 L5124. Prezenta implementare implică instalarea cablurilor L7102 și a popularelor pigtail-uri single-mode PG-52S2 L35522.
Cutia terminală ULTIMODE MT-524 L5124 cu opt fibre a cablului ULTIMODE L7102
Operațiunile de sudare au fost realizate cu ajutorul splicer-ului EasySplicer L5810 . Demn de luat în seamă este faptul că pigtail-urile L35522 au un înveliș lejer construit. În acest caz, este recomandat să se înlăture învelișul de 900 μm pe o porțiune puțin mai mare și să se folosească clamele speciale pentru fibre de 250 μm. Acest lucru previne orice instabilitate atunci când fibrele sunt plasate în splicer (clamele de 900 μm sunt făcute pentru fibre cu un înveliș strâns).
Simbolurile camerelor IP Hikvision. Cunoașterea înțelesului simbolurilor diverselor tipuri de camere facilitează procesul de alegere al acestora. Compania Hikvision folosește o gamă de nume și marcaje atât pentru camerele de tip PTZ, IP și analog, cât și pentru DVR-uri/NVR-uri. Semnificația acestor simboluri prezente în numele camerelor IP Hikvision este explicată mai jos.
I. Camera IP Color (la fel pentru orice camera IP)

II. Linie de produse(există 3 linii de produse)
  • 6: camera cu aplicabilitate specială,
  • 4: camera profesionale,
  • 2: camera standard.
III. Tipul carcasei
  • Cifră impară: carcasă tip cutie sau camera compactă,
  • Zero sau cifră pară: camera dome sau mini dome,
  • C - camera panda, D – camera pinhole, E – camera dome, T - camera compactă EXIR.
IV. Rezoluție
  • 1: 1 MP,
  • 2: 2 MP,
  • 3: 3 MP,
  • 4: 4 MP,
  • 5: 5 MP,
  • 6: 6 MP.
V. Platforma Hardware

VI. Funcții suplimentare*F – slot pentru card de memorie,*WD - hardware WDR.VII. Echipamente suplimentare///
    *-I(x): IR (x=3 – rază de acțiune de 30 m, x=5 - rază de acțiune 50 m, x=8 - rază de acțiune 80 m),*-Z: MotoZoom,*-S: Audio/Alarmă ÎN/OUT,*-A: Auto-focus (valabilă la camerele de tip cutie),*-P: P-Iris (valabilă la camerele de tip cutie),*-W: Wi-Fi.
Tehnologia infraroșu de tip EXIR. Camerele IP Hikvision cu carcasă de tip 2,3 sau T folosesc tehnologia Exir pentru sursele de lumină. Sursele ce se bazează pe noua tehnologie de emitere a luminii sunt cu până la 30% mai eficiente în comparație cu aranjamentele LED tradiționale. În plus, acestea produc lumină LED cu formă dreptunghiulară cu scopul de a se potrivi cu câmpul vizual al camerei (cu formatul imaginii 4:3 sau 16:9). Acest lucru sporește eficacitatea luminării și elimină lumina în exces din centrul imaginii, specifică pentru majoritatea iluminatorilor IR. Iluminatorii Exir asigură atât o lumină uniformă mult mai de calitate, inclusiv în colțurile imaginii, cât și reducerea poluării luminoase în imediata vecinătate.
Iluminator obișnuit IR
Iluminator IR Exir
Imagini ale distribuției luminii IR.
Lumina IR de la iluminatorii Exir se potrivește câmpului vizual dreptunghiular la camerei, inclusive colțurile acestuia.

Produse noi în oferta Dipol
Video convertor TVI-FO ULTIMODE HDTVI-204 (4 canale, SM, 20 km)
Video convertorul ULTIMODE HDTVI-204L2040 asigură transmisia a 4 canale video printr-o singură fibră optică. Datorită lăţimii de bandă mai mare în comparaţie cu convertoarele video PAL, setul poate transmite şi semnale HD-TVI atât la calitate 720p cât şi la 1080p. Setul L2040 conţine două module, transmiţător şi receptor şi alimentatoare pentru acestea (5VDC/2A).

Mufa F MASTER (compresie pe cablu triplu ecranat RG-6) E80345 cu filet precis ce elimină probleme cu înșurubarea conectorilor de pe prize, ce se poate întâmpla cu alte prize. Compresia dublă a inelelor mufelor F MASTER E80345 (pe cablu și garnitura inelară pe partea de conectare) protejează complet cablul și conexiunea (de asemenea echipamentul) împotriva pătrunderii apei.
Adaptor pentru conectori optici 1.25mm (LC, E2000 pt. Triber)
Adaptori pentru mufe de 1.25 mm (pentru localizare vizuală TriBrer) L5937 permite conectarea mufelor de 1.25 mm la powermetru optic, surse de lumină(e.g. L5935).
Ştiri
30 Septembrie, 2015 - Bine aţi venit la SAT KRAK 2015. Pe 8-9 Octombrie, 2015, Hotelul Galaxz din Cracovia va găzdui a 11-a ediție a Târgului de Televiziune Sat Krak - cel mai mare eveniment de acest gen din Polonia, adunarea liderilor industriei de televiziune digitală şi alte mijloace media. Anul acesta, invitaţii au oportunitatea sa vadă produse noi, de asemenea să şi asculte opiniile experţilor acestei industrii...
mai multe
28 Septembrie , 2015 -Sesiunea de toamnă pentru instalatori. Sesiunea de toamnă pentru instruirea instalatorilor va include cursuri din Cracovia, Sandomierz, și Varșovia. Obiectivul va acoperi monitorizare CCTV (certificat HikVision), sisteme SMATV pe bază de multiwitch-uri, casă inteligentă (Exta Free şi F&Home Radio), sisteme de fibră optică şi LAN.
Soluţii cu uz practic pentru controlul iluminării F&HOME RADIO,
Varşovia 2015
Merită citit:

Documentarea procesului de construcție cu camere Hikvision. Camerele Hikvision IP au capacitatea de a realiza fotografii secvențiale (prin funcţia Poză instantanee). Această funcție utilă face posibilă crearea unui istoric al progresului în construcția unei clădiri - casă, școală, magazin, sală de sport etc. Această soluție permite utilizatorului să salveze o cantitate mare de spaţiu pe disc/server, asigurându-se în același timp că procesul de construcție este bine documentat. Intervalul de timp poate varia de la 1 la 7 zile. În plus, programul poate fi configurat în așa fel încât camera să facă poze în timpul orelor de lucru, adică în anumite momente ale zilelor săptămânii, când echipajul de construcție este la fața locului - de exemplu, de luni până vineri, de la 08:00 - 17:00, la intervale de 1 oră (vezi mai jos).
>>>mai multe
Configurarea funcției Snapshot cu program săptămânal la o cameră Hikvision
Cablu coaxial (75 ohm, class A): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]
Clădire inteligentă - toată casa la vârful degetelor
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2023 DIPOL sp.j.