Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 33/2015 ( 19.10.2015)

Inovațiile ce au avut loc în procesul de înlocuire a siliconului cu nanotuburile din grafen.

IBM a anunțat că a reușit să elimine una dintre cele mai mari probleme care stă în calea dezvoltării tranzistorilor din grafen. În ciuda performanțelor ridicate ale acestui tip de tranzistori, existau probleme cu legăturile- probleme mult mai mari decât cu tranzistorii în sine. Contactele mai mici cauzează rezistență ridicată și deteriorarea semnificativă a parametrilor circuitului. Cercetătorii de la IBM au dezvoltat un nou tip de legare chimică a tranzistorilor cu cablurilor cu grosime de 10 nm, fără creșteri ale rezistenței.
Procesoarele calculatoarelor sunt confecționate din tranzistori de silicon.
Datorită predicțiilor bazate pe proprietățile fizice ale siliconului, dimensiunea minimă a tranzistorilor este de 7 nm. Cele mai noi procesoare Intel sunt fabricate în procese tehnologice de 14 nm, deci se apropie de limitele de reducere a dimensiunii.
Modelul tridimensional a structurii nanotuburile într-un singur strat de carbon
Nanotuburile sunt structuri supramoleculare cu formă de cilindre goale pe dinăuntru. Acestea sunt construite din grafen pliat cu o grosime egală cu cea a unui atom. Acestea au un număr de proprietăți care pot fi de folos în nanotehnologie, optică și electronică. Printre aceste proprietăți remarcabile se numără și conductvitatea termică crescută, alături de mobilitatea foarte ridicată a purtătorilor de sarcină.
Pasionaţi de antene - al 14-lea concurs de vară Dipol

"Pasionați de antene"- câștigătorii celei de-a 14-a competiție a pozelor din vacanță.

În acest an am primit atât de multe fotografii, 478! Fotografiile foarte bune și foarte diverse ne-au dat bătăi de cap.
Câştigătorii:
Primul loc - Izabela Laszewska-Mitrega
Locul doi - Tomasz Pol Pytlik
Locul trei:
Din cauza numeroaselor plângeri cu privire la modalităţile de a obţine mai multe aprecieri în mod ilegal în competiţia noastră, am decis să revocăm premiul. Tableta va fi predată la licitaţie pentru Marea Orchestră de Caritate a Crăciunului. Cei care au primit mai mult de 100 de aprecieri pentru pozele lor vor primi compensaţie căni DIPOL. Ne cerem scuze pentru situaţia tuturor participanţilor. Vă mulţumim pentru înţelegere. Cănile vor pleca la: Pawel Lapinski, Patryk Piwnicki, Michal Zietara, Gabriela Rybicka, Pawel Boszkiewicz and Dariusz Cerajewski.
Distincții:
Anna Slowinska
Felicitări câștigătorilor! Invităm pe toată lumea să se distreze alături de noi și la anul!

Conectorii BNC Master pentru sistemele de supraveghere.

Mufele BNC pot fi cauza a numeroase probleme de funcţionare a sistemelor de supraveghere chiar din stadiile de montare. Motivele acestor probleme sunt legăturile nesigure. Aceasta situație este agravată în cazul montării acestora în aer liber, unde condițiile meteorologice (inclusiv schimbări ale temperaturii și umezeala) cresc viteza de coroziune. Acest lucru deteriorează calitatea imaginilor sau, mai rău, pot întrerupe funcționarea unora dintre camerele de supraveghere, fapt inacceptabil, mai ales în cazurile băncilor sau a sistemelor de supraveghere municipale.
BNC compresie 59 MASTER pentru cablu RG59 (CAMSET)
BNC compresie 6 MASTER pentru cablu RG6
BNC compresie 113 MASTER pentru cablu Triset-113
Conector BNC 59 MASTER (comprimat cu CAMSET/RG-59) E8275
Mufă BNC compresie 6 MASTER pentru cablu RG6 E8276
Conector Platinum BNC 113 MASTER (comprimat cu Triset-113) E8277
Mufă compresie BNC 59 MASTER (angulară, RG-59)
Mufă angulară compresie BNC 6 MASTER (pentru cabluri RG-6)
Mufă BNC compresie 59 MASTER (angulară, RG-59) E8278
Mufă angulară compresie BNC 6 MASTER (pentru cabluri RG-6) E8276
Proiectarea bună și precizia cu care au fost construiți conectorii MASTER elimină orice eventuală problemă care poate apărea la instalarea acestora pe cabluri. Mufele pot fi montate şi demontate cu uşurinţă. Mufele comprimate ca la carte sunt foarte rezistente la rupere, datorită inelelelor duble de comprimare care previn, de asemenea, eventualele infiltrări ale apei ce se poate prelinge de pe cabluri și deci protejeaza dispozitivele conectate. Pentru compresie se vor folosi ori MASTER E80075 ori MASTER E80078.

PoE 802.3at vs. PoE pasiv

PoE (Power over Ethernet) este numele a numeroaselor metode care permit alimentarea dispozitivelor de rețea prin intermediul cablurilor UTP/FTP. Astfel, este posibilă alimentarea dispozitivelor precum: camere, telefoane, switch-uri, puncte de acces ș.a. Soluțiile PoE se împart în două categorii:
 • Conform cu standardul -în 2003, IEEE a pus bazele PoE-ului standard 802.3af, care a fost upgradat la 802.3at în 2009. 802.3at se deosebește de 802.3af prin puterea de 30 W, aproape de două ori mai mare.

 • Principalele caracteristici ale standard-ului:
  • transmisia puterii și a datelor printr-un singur cablu, reducând numărul cablurilor și astfel, costurile echipamentului,
  • acoperire de cel puțin 100 m (folosind cabluri bune),
  • înaltă securitate și fiabilitate - în condiții normale, riscul de electrocutare este redus (tensiunea este sub 60 V) și tehnologia presupune tehnologii de auto-testare,
  • protejarea dispozitivelor ce nu sunt conforme cu standard-ul,
  • ușurinta punerii în practică,
  • compatibilitate cu versiunile mai vechi.
Schema de cablaj pentru un switch PoE (endspan) și un dispozitiv 802.3af (802.3at tip 1).
Opțiunea A-culoarea violet, Optiunea B-culoarea galben.
 • PoE Pasiv transmite putere prin conductorii selectați ai cablurilor UTP/FTP. Tensiunea de alimentare poate fi conecatată direct la dispozitiv sau alimentată printr-un adaptor special. Nu există comunicare între sursă și dispozitivul alimentat - alimentarea este asigurată continuu. Cablajul este, în mod obișnuit, confecționat conform opțiunii B a IEEE 802.3af (utilizând perechile libere 4/5(+) și 7/8(-) în rețele Ethernet de 10/100 Mbps). Tensiunea de alimentare depinde de cerințele dispozitivului conectat la aceasta, de exemplu 5 V, 9 V, 12 V, 24 V sau chiar 48 V. Trebuie luat în considerare faptul că soluțiile PoE pasive nu sunt compatibile cu standardul 802.3at și nu sunt recomandate pentru utilizarea in rețele profesionale.
Schema de cablaj a unui injector PoE pasiv și a unui dispozitiv acționat electric - o soluție non-standard

Spliceuri mecanice - întrebări și răspunsuri.

Tehnicienii care își încep aventura cu fibra optică au multe întrebări cu privire la îmbinările fibrei. După cum știm, acest proces nu este la fel de simplu ca în cazul cablurior de cupru. Pentru a înlătura toate nelămuririle cu privire la acest subiect, am decis să răspundem celor mai frecvente întrebări.
Splice mecanic ULTIMODE FAST-MS1 (5 buc)
Spliceuri mecanice ULTIMODE FAST-MS1
L5550
 • Ce este un splice mecanică? Îmbinarea mecanică este o componentă ce este folosită la alăturarea fibrelor optice separate, proces care, făcut cu înaltă precizie, permite poziționarea permanentă și exactă a capetelor fibrei pentru a micșora atenuarea semnalului.
 • Ce instrumente sunt necesare pentru a face o îmbinare mecanică? Tehnicianul are nevoie de stripper-ul de fibră optică L5905, cleaver fibră optică de înaltă precizie L5801, Soluție de curățare fibră optică L5915, și șervețele Kim-Wipes pentru fibră optică L5913. Un alt instrument foarte folositor este tester-ul de fibră optică L5935, powermetr-ul optic L5821, sursa laser L5825, container-ul pentru fibră optică L5918 și foarfecele pentru tăiat Kevlar(R) L5904.
 • Ce fibre pot fi alăturate folosind îmbinările mecanice? Înbinările mecanice pot fi folosite pentru alăturarea atât fibrelor de tip single mode, cât și de tip multimode cu diametrul învelișului între 250 μm și 900 μm
 • Cât este atentuarea în cazul îmbinărilor mecanice? Îmbinările mecanice instalate corect nu au deloc atenuare sau au o atenuare mai mică de 0.15 dB. Practica demonstrează că tehnicienii pricepuți pot obține un nivel al atenuării egal cu cel al îmbinărilor prin sudare. Atenuarea unei îmbinări depinde de mulți factori, dar în principal depinde de precizia tăierii fibrei și de priceperea tehnicianului.
 • Sunt îmbinările mecanice puternice și durabile? Îmbinările mecanice sunt suficient de puternice si durabile. Oricum, ele nu ar trebui să fie expuse la forțe longitudinale, așa că acestea trebuie plasate în compatimente special proiectate în cadrul cutiilor de distribuție. Îmbinările mecanice bine protejate garantează durabilitatea legăturilor.

Un exemplu al folosirii opțiunii de Line Crossing a camerei Fisheye.

Dacă este montată pe tavan, Camera Fisheye IP Hikvision DS-2CD2942F-IS K1790 are câmp vizual de 360°, iar dacă este montată pe un perete, aceasta are un câmp vizual de 180°. Acest tip de camere devine din ce în ce mai popular datorită posibilității înlocuirii a mai multor camere cu una singură care poate asigura întreaga zonă. Un exemplu de domeniu de aplicare este monitorizarea video a unei băcănii mici. O astfel de cameră, poziționată în locul potrivit poate monitoriza întreaga incintă. Camera Hikvision DS-2CD2942F-IS are o funcție suplimentară care poate proteja o zonă "sensibilă" din magazin- detectare line-crossing. După ce cineva depășește linia virtuală prestabilită, camera declanșează semnalul de alarmă care poate fi transmis către un centru de monitorizare utilizând software-ul iVMS 4200 sau care poate porni o alarmă optică și/sau acustică în magazin. Scopul folosirii opțiunii de Line Crossing în magazine este, de obicei, protejarea tejghelei sau a casei de marcat. Dacă cineva depășește acestă linie în lipsa casierului, sistemul declanșează în mod automat o alarmă.
Semnalizator optic de interior SATEL SOW-300 RCameră IP Fisheye: Hikvision DS-2CD2942F-IS (4MP, 1.6 mm, 0.01 lx, IR până la 10m, intrare/ieşire audio, intrare/ieşire alarmă)HDD SEAGATE 1 TB 7200 rpm 32MB CACHE SATA2IP NVR Hikvision DS-7604NI-E1 (4 canale, 25Mbps, 1xSATA, VGA, HDMI, 4xPoE, intrări/ieşiri alarmă)Carcasa de metal TPR-5 (520x400x140 mm)
Monitorizarea unui magazin cu ajutorul unei singure camere fisheye cu opțiunea de linie virtuală

Watermark pe înregistrările de la DVR-uri/NVR-uri Hikvision .

Un watermark este un fel de marcaj pentru imaginile video digital sau pentru fișierele audio. Acesta este de regulă utilizat pentru a codifica drepturile de autor , autenticitatea și integritatea informațiilor principale. Înregistrările Hikvision DVRs/NVRs includ aceste informații în fiecare cadru. Informațiile de tip Watermark pot fi afișate utilizând software-ul VSPlayer ,player-ul dedicat pentru vizionarea înregistrărilor făcute de către camere Hikvision. Cu acest player, watermark-ul certifică explicit autenticitatea înregistrărilor de la un DVR/NVR specific.
Watermark-ul afișat cu VSPlayer ( în interiorul cadrului roșu)
Watermark-ul conține următoarele informații:
 • adresa MAC,
 • numărul serial,
 • numărul canalului,
 • ziua și ora începerii înregistrării,
 • informații despre tipul și modelul dispozitivului.

Produse noi în oferta Dipol

Punct de acces TP-LINK EAP220 (N, 600Mbps, PoE 802.3.af)
Acces Point-ul Wireless TP-LINK EAP110 (N, 600 Mbps, PoE 802.3.af)asigură o soluție flexibilă, ușor de instalat, sigură pentru rețelele Wireless pentru clasele business. Acesta poate fi montat cu ușurință pe perete sau pe tavan. Configurația si controlul WLAN sunt simplificate prin software-ul de administrare centralizată. Dispozitivele TP Link EAP pot asigura portal captiv și gestionare automată RF, făcându-le ideale pentru medii ce presupun muncă și efort intens ca hoteluri, campusuri, mall-uri și clădiri de birouri.
Camera IP compactă DS-2CD2042WD-I(4MP, 4mm, 0.01 lx, IR până la 30m, WDR) K1777 face parte din noua categorie a dispozitivelor, camerelor IP și a NVR-urilor IP cu preț redus, dedicate celor care doresc să construiască cu un cost redus sisteme de rezoluție înaltă IP CCTV. Camera compactă a fost echipată cu un senzor CMOS de înaltă calitate de 4 MP (2688 x 1520) ce asigură imagini perfecte chiar și in condiții de lumină scăzută. Camera beneficiază de funcții inteligente de analiză ca detectarea intrușilor dintr-o anumită zonă. În cazul compresiei de tip H.264, utilizatorul poate seta regiunea de interes (ROI) - o zonă a imaginii cu parametri de transmisie amplificați.
Switch Smart Gigabit TP-LINK TL-SG2008 N29937 este un dispozitiv desktop ce face posibilă transmiterea fără pierderi a datelor în rețele Ethernet de 10/100/1000 Mbps. Switch-ul cu opt porturi gigabit(RJ45) deține funcții avansate de securitate, QoS și instrumente multiple pentru administrare layer doi. Funcțiile de administrare a traficului includȘ suport pentru protocol LACP și VLAN 802.1Q, liste de control a accesului (ACL), QoS pentru Layer 2 ți 4, Storm Control și detectare IGMP. Aceste caracteristici fac acest switch un dispozitiv bun și ieftin pentru rețelele din cadrul companiilor mici și mijlocii.

Ştiri

9 Octombrie 2015 - Premiu acordat de către SatKurier! Premiile pentru cele mai bune produse în domeniul televiziunii digitale au fost acordate în cadrul galei de încoronare de la târgul SAT Krak 2015. În acest an, Compania DIPOL a primit statueta pentru seriile de extenderi/convertori HDMI, din categoria "Cele mai bune accesorii". Linia de produse le permite utilizatorilor să transmită semnale HDMI pe distanțe mai lungi cu ajutorul diferitelor tipuri de cabluri.
7 Octombrie 2015 - noua listă de prețuri Hikvision . Începând cu acea zi, multe dintre produsele Hikvision au devenit mai ieftine, în special cele din seria "Easy IP" și cele din Oferte speciale. O gamă largă de produse, calitatea și prețul au fost unele dintre motivele pentru care soluțiile Hikvision garantează prețul redus, calitatea și fiabilitatea sistemelor CCTV.

Merită citit:

Alimentarea de la distanță a multiswitch-urilor MT din sistemele SMATV. Alimentarea printr-un cablu coaxial este limitată de rezistența cablului. Căderea de tensiune este direct proporțională cu intensitatea curentului care traversează cablul. Rezistența electrică totală (pentru conductorul intern şi extern) a cablului TRISET-113 E1015 este de aproximativ 30 Ω/km. Liniile H (18 V) ale amplificatoarelor SA-51 R70501 și SA-901 R70901 pot alimenta multiswitch-uri cu curenți de până la 2 A...>>>mai multe
Alimentare electrică prin linii H
Conectorii Master - cea mai bună alegere