Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 35/2015 (2 noiembrie 2015)

Serviciile Web Amazon vor consolida piața IoT.

La începutul lunii Octombrie, în timpul unei conferințe ce se desfășura în Las Vegas, directorul responsabil cu tehnologia din cadrul Amazon, Werner Vogels, a prezentat platforma AWS IoT care își propune să mărească viteza de dezvoltare a pieței IoT. AWS IoT este o platformă software deschisă și flexibilă ce funcționează în cloud și prin intermediul căreia obiecte unice pot colecta direct sau indirect, pot procesa și face schimb de informație printr-o rețea. Platforma, ce până acum s-a lansat numai în versiune beta, va putea suporta miliarde de dispozitive și miliarde de mesaje într-o manieră sigură și de încredere.
Directorul responsabil cu tehnologia din cadrul Amazon, Werner Vogels, descrie compatibilitatea IoT cu alte servicii AWS.
AWS IoT poate fi compatibil cu alte multe tipuri de servicii Amazon: Lambda, Amazon Kinesis, Amazon S3, Amazon Machine Learning and Amazon DynamoDB. Platforma va crea și conduce infrastructura capabilă de procesarea și analizarea datelor. Conform celor spuse de către Werner Vogels, platforma va conține o arhivă completă a dispozitivelor și va fi, de asemenea, echipată cu funcția Shadows", înregistrând dispozitivele ce intră în modul offline, reînnoind monitorizarea acestor în mod automat la restart. Similar celorlalte servicii Amazon, versiunea basic a platformei AWS IoT va fi gratuită, oferind oportunitatea de a trimite până la 250,000 de mesaje pe lună.

Televiziune prin rețea LAN.

Sistemele Terra IPTV distribuie canalele TV prin rețele LAN dedicate sau deja existente ce se bazează pe cabluri torsadate. Sursele programelor pot fi broadcast-uri terestre DVB-T, canale de sateliți DVB-S/S2 (inclusiv canale TV cu plată) sau canale DVB-C. Semnalele ce provin de la surse sunt transformate în stream-uri IP și sunt trimise mai departe către televizoare. Comunicația tip multicast economisește resurse de rețea.
Streamer IPTV TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
Streamer IPTV TERRA sti-410C (DVB-T/T2/C-IP, CI slot)
Streamer IPTV DVB-T/T2/C-IP sti 410C
Standard: DVB-T, DVB-T2, DVB-C
R81604
Streamer IPTV DVB-S/S2-IP sdi 410C
Standard: DVB-S, DVB-S2
R81608
Fiecare dintre streamer-uri permite conversia pentru până la 24 de canale de la un singur multiplex/transponder, având un slot CI.
Unul dintre principalele avantaje ale soluției IPTV Terra este că nu este necesar niciun alt software intermediar între headens și receiver. Astfel, sistemul este mult mai ieftin fața de alte soluții și mult mai ușor de folosit și configurat.
Acest sistem este recomandat pentru hoteluri, pensiuni, internate. Acesta poate fi utilizat în orice loc este necesar pentru a se profita atât de o rază largă de funcționare, cât și de un semnal bun și în zonele în care distribuția semnalelor TV prin cabluri twisted pair sau fibre optice sunt mai ușor de utilizat.

Semnal HDMI prin rețeaua electrică.

Extender-ul de semnal HDMI H3611 îi permite utilizatorului să trimită un semnal HDMI (provenit de la un receiver sat, de la un calculator, de la un player multimedia, de la un player Blu-ray etc) către un monitor sau televizor HD printr-o rețeaua electrică AC din interiorul apartamentelor și a birourilor.
Distanță de transmisie maximă este de 300 metri (senderul si receiverul trebuie conectate la aceeași faza). Adițional, setul permite trimiterea de comenzi IR la sursa distantă a dispozitivului de la locația receiverului. Senderul are o mufă HDMI out pentru un monitor apropiat.

Lucrul cu fibra optică- curățenia mai presus de toate.

În timpul instalării sistemelor de fibră optică, atât folosind metoda îmbinărilor fusion, cât și metodele mecanice, menținerea în stare optimă a capetelor fibrei și a legăturilor este cel mai important lucru. Componentele importante ale legăturilor sunt patch cord-urile, pigtail-urile, patch cord cu inserție metalică, părțile interioare ale adaptorului de fibră optică. Orice tip de neglijență în cazul acestor componente poate afecta semnificativ parametri și calitatea conexiunilor.
Şerveţele Kim-Wipes pentru fibră optică
Soluţie de curăţare fibre optice IPA
Șervețele umede alcool Alko-Pad (100 buc)
Şerveţele Kim-Wipes pentru fibră optică
L5913
Soluţie de curăţare fibre optice IPA
L5915

Șervețele umede alcool Alko-Pad
L5920

Achiziționând accesoriile special concepute pentru curățarea fibrei optice înainte de îmbinare, instalatorul trebuie să aleagă opțiunea cea mai ieftină care va necesita îmbibarea șervețelelor pentru fibră optică cu soluție IPA sau metoda mai scumpă, dar mai rapidă și mai eficientă- șervețelele îmbibate cu alcool. Cea de-a doua opțiune înlătură problemele legate de cantitatea de alcool folosită și ajută, de asemenea, utilizatorul să mențină ordinea la locul de muncă.

Monitorizarea camerelor IP Signal.

FREEIP este o aplicație gratuită pentru monitorizarea video a camerelor IP Signal prin intermediul Internetului, fără necesitatea alegerii rutelor porturilor în avans. Pentru a porni accesul la distanță, utilizatorul trebuie doar sa conecteze camera la rețea (care necesită o adresă IP validă și setări gateway potrivite pentru fiecare dintre camere). Următorul pas este să descarce aplicația FREEIP din Google Play și să o instaleze pe un smartphone (aplicația este dedicată sistemelor de operare Android). După instalare și procesul de înregistrare, utilizatorul trebuie să se logheze pe cameră printr-un browser IE și să scaneze codul QR (folosind aplicația) ce poate fi găsită în meniul de setări ale rețelei. După adăugarea camerei în aplicația de monitorizare video, aceasta va fi accesibilă prin internet din orice locație.
Fereastra de scanare a codului QR a camerelor IP Signal

Stream RSTP de la camerele IP și de la NVR-urile IP.

Camerele IP și aparatele de înregistrare video generează stream-uri video RTSP. Protocolul Real Time Streaming este frecvent utilizat în aplicații ce au legătură cu streming media. Există mai multe modalități de a transforma imaginile video într-o formă accesibilă pentru userii multiplii. Brodcast-ul video de la strem-ul RSTP poate fi rulat cu numeroase playere des folosite sau cu ajutorul plug-in-urilor instalate în browserele web. Unul dintre cele mai populare programe de acest tip este media player-ul VLC , iar o altă opțiune este, de exemplu, conversia în stream RTMP ce se poate face direct din paginile web.
Caracteristicile stream-ului RTSP permit conectarea dispozitivelor care nu sunt compatibile cu standardele ONVIF: În aceste situații, utilizatorul trebuie să introducă manual parametri strem-ului video. Tabelul de mai jos prezintă parametri streming-ului RTSP pentru dispozitivele IP de la diferiți distribuitori.
Signalrtsp://ipaddress:554/0/1

ipaddress – Adresa IP a dispozitivului
554 - port RTSP

0/1 - main stream 

0/2 - stream suplimentar (al doileastream)

Sunellrtsp:// ipaddress :554/snl/live/1/1/

ipaddress - Adresa IP a dispozitivului
554 - port RTSP

1/1 - strem principal , 1/2 stream suplimentar (al doilea stream)

Hikvisionrtsp://ipaddress/videotype/ch number/streamtype/av_stream

ipaddress - Adresa IP a deviceului 
video type -codare mpeg4 or h.264 

number- număr canal

stream type (tipul stream-ului) - principal sau secundar (auxiliar, al doilea stream)

Camera IP dome Signal HDV-60 (2MP, 3.6 mm, 0.1 lx, IR max. 20m)
Camera IP Signal HDV-60 K1807 2MP generează stream RTSP care poate fi rulat cu VLC.

Produse noi în oferta Dipol

Monitor LCD IIyama Prolite X2888HS de 28
Monitorul LCD IIyama ProLite X2888HS de 28" este un monitor Full HD (1920x1080 pixeli) cu diagonala de 22" cu tehnologie de lumină LED de fundal și tehnologii MVA de afișare. Afișarea de tip MVA are următoarele caracteristici: unghiuri foarte largi de vizualizare, 178 grade pe orizontală și pe verticală, rată foarte mare de contrast, 3000:1 (static) și 12,000,000 : 1 (dinamic - ACR), timp de răspuns mic (5 ms), iar luminozitatea poate atinge valori de până la 300 cd/m2. Parametri tehnici excelenți asigură o calitatea ridicată a imaginilor și confortul utilizatorilor profesioniști, inclusiv fotografi și editori grafici. Monitorul ProLiteE2283HS are patru intrări, trei dintre ele sunt digitale (HDMI(MHL) și DVI-D, DisplayPort), iar cea de-a patra este analog (VGA).
Cameră dome AHD FullHD Sunell SN-IRC13/66ADVD (1080p, ICR, 0.001 lx, 2.8-12mm, OSD, IR max. 30m)
Camera AHD Sunell SN-IRC13/66ADVD M7338 dome a fost proiectată sistemele de monitorizare video ce se bazează pe DVR-uri AHD. Datorită compatibilității inverse cu sistemul PAL, camera poate, de asemenea, fi conectată la DVR-uri PAL convenționale (după trecerea in modul CVBS), însă cu rezultate limitate de către standardele PAL. Camera a fost echipată cu senzorul de imagine de înaltă calitate Sony Exmor IMX222 1/3" CMOS care asigură imagini de 1080p (2MP). Carcasa camerei din aliaj de aluminiu asigură protecția împotriva condițiilor meteo nefavorabile.
 Camera IP: Signal HDC-120P (2MP, 3.6mm, 0,1 lx, IR până la 40m)
Signal HDC-120P Camera IP compacta K1855 are senzor de imagine 1 / 2.9 " CMOS cu rezoluție SONY de 1920 x 1080 pixeli (2MP) și poate oferi imagini la rata de refresh de 25 fps. Se generează două fluxuri de date cu parametri independenți. Datele video pot fi comprimate cu H.264, metodă de compresie care scade în mod eficient încărcarea rețelei și dimensiunea fișierelor video înregistrate. Camera este echipata cu lentilă de 3.6 mm și are un unghi de vizualizare de 75 de grade. Iluminatorul IR integrat asigură raza câmpului vizual de până la 40 de metri.

Ce spune presa despre noi

Cablurile coaxiale TV/satelit
Radio-ul Swiat No. 10/2015

Sistemele cu antenă TV, atât în clădirile de locuințe. cât și în apartamentele decomandate, trebuie să se bazeze pe cabluri coaxiale de înaltă calitate. Noi oferim aceste tipuri de cabluri ce sunt recomandate pentru sistemele SMATV și HFC/CATV. Sistemele SMATV care se bazează pe multi-switch-uri sunt echipamente cu cabluri multiple, cu semnale diferite în fiecare cablu, acestea întinzându-se pe distanțe mari(de până la sute de metri, în funcție de dimensiunile clădirii). Deci, există riscul efectului de diafonie (inducerea de interferență în cablurile vecine) ce poate afecta performanța unor astfel de sisteme. Pentru a evita acest lucru, cablurile trebuie să îndeplinească cerințe pentru clasele A, A+ sau A++ (Garantează o ecranare eficientă și adecvată)... mai multe

Merită citit:

Conectarea camerelor analog la sistemele CCTV IP. În cazul expansiunii sau modernizării sistemelor CCTV, se întâmplă adesea că acestea să fie compuse din două subsisteme: unul analog (cu cablaj coaxial) și unul IP (conectat la LAN). Ambele rețele pot fi integrate cu ajutorul DVR-urilor hybrid. Camerele analog vechi și DVR-urile pot fi înlocuite de echipamentele Hikvision HD-TVI, care, utilizând cabluri coaxiale, pot furniza imagini full HD... >>>_mai multe
Arhitectura unui sistem IP CCTV cu subsistem HD-TVI
Cablu coaxial (75 ohm, class A): DIPOLNET Tri-Shield RG-6 Cu 1.02/4.8/7.0 [300m]
Conectorii Master- alegerea perfectă