Săptămânalul DIPOL - TV și Satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 37/2015 (16 Noiembrie, 2015)

Metamaterialele deschid calea către calculatoarele cuantice

. Cercetătorii de la Școala de Inginerie și Științe Aplicate Harvard John A. Paulson au creat primul chip din metameterial cu indicele de refracție 0. Acest lucru înseamnă că lumina care trece prin interiorul acestuia poate atinge viteza de fază infinită și deci, fasciculul poate fi manipulat în orice mod (îndoit, răsucit) fără pierderi de energie.
Metamaterialele sunt materiale cu caracteristici ce nu sunt găsite în mod normal în natură. Acestea sunt structuri inginerești, compuse din metale sau plastic. Caracteristica lor specială este indicele de refracție care descrie modul în care lumina poate străbate aceste structuri. În natură, valoarea acestui număr este una pozitivă. Metamaterialele pot avea valori negative sau chiar 0, pentru indicele de refracție, cum a fost demonstrat în acest caz.
Metamaterialul cu indicele de refracție zero este compus din piloni de silicon decupați din substrat SOI, având film de aur dedesubt acesta fiind incorporat cu ajutorul unei matrici cu filmul de aur de deasupra.
Transmisia informației cu ajutorul electronilor este asociată cu pierderea de energie disipată sub formă de căldură. În încercările de a utiliza fotonii pentru transmisiunile de date mai există încă obstacole, însă descoperirile oamenilor de știință de la Harvard pot accelera semnificativ progresul în acest domeniu. Una dintre aplicațiile metamaterialelor pot fi componentele calculatoarelor cuantice.

Conversia semnalelor HDMI la DVB-T pentru distribuţie CATV.

Utilizarea modulatorului DVB-T Signal-400 R86700 este o alternativă atractivă pentru sistemele HDMI ce se bazează pe splitter-uri și cabluri HDMI, în special în cazul unui număr mare de televizoare și/sau distanțelor mari. Modulatorul are intrare HDMI și interfață USB, capabile să proceseze semnale SD, HD și Full HD. Semnalul RF de ieșire poate fi combinat cu orice alt semnal TV. Sursa semnalului poate veni de la un player multimedia, DVR, player Blu-ray, PC, STB, camere de securitate etc. Modulatorul poate distribui conținut HD de înaltă calitate în forma unui multiplex DVB-T prin cabluri coaxiale folosite în reţelele CATV.
Antena TV UIF DIPOL 44/21-60 DVB-T/T2 Tri DigitModulator DVB-T Signal-400 (COFDM, HDMI)Modulator DVB-T Signal-400 (COFDM, HDMI)Splitter TV de interior 3 căi - Signal R-3Tap 1-cale TV / FM O-1-16dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-16dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-16dB (5-1000MHz) SignalTap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1 cale Signal O-1-14dB (5-1000MHz) Tap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) SignalTap 1-cale TV / FM O-1-12dB (5-1000MHz) Signal
Distribuția conținutului HD de la un Blu-ray și un PC (de asemenea și de la semnale terestre DVB-T) cu ajutorul a două modulatoare Signal-400 R86700 DVB-T într-o rețea cu mai multe televizoare.
Distribuția conținutului multimedia în formă DVB-T asigură aceeași calitate a imaginii și a sunetului în întregul sistem și, mai presus de toate, asigură conținutul HD către mai multe receivere cu un cost redus. Modulatoarele DVB-T pot fi folosite, de exemplu, pentru următoarele tipuri de aplicații:
  • introducerea imaginilor de supraveghere de la DVR-rui sau NVR-uri în sisteme ce împart aceeași antenă
  • să afișeze informații sau materiale comerciale pe mai multe televizoare ( de exemplu în magazinele de electronice)
  • să creeze canale "private" în hoteluri, campusuri și clădiri de locuințe.

Repetoarele GSM cu calitate verificată.

Repetoarele Signal GSM-305 A6765, GSM-505 A6775, GSM-1205 A6785 sunt proiectate cu scopul de a amplifica semnalele GSM în locuri unde raza de acoperire a rețelelor celulare permit utilizarea telefoanelor mobile în afara clădirilor, dar nu au semnalul necesar pentru a fi utilizate în interior. Faptul că dispozitivele sunt în conformitate cu toate standardele a fost confirmat de către laboratorul European- Institutul Național de Telecomunicații din Varșovia, Polonia.
Repeater GSM SIGNAL GSM-305 300m2
Repetor GSM SIGNAL GSM-305 A6765
Ținând cont de tipul echipamentului pentru evaluarea conformității cu cerințele esențiale (conform Articolului 3,2 din Directiva 1999/5/EC) cu privire la utilizare corectă a spectrului radio, a fost făcut următorul program de test: putere de ieșire (pentru downlink și uplink), câștig peste banda de funcționare, emisii false, transmițător de intermodulație prin atenuare, câștig în afara benzii de funcționare, eroare frecvență, GMSK modulare a preciziei, 8 - PSK modulare a preciziei.
Dovada respectării tuturor standardelor
emis de către Institutul Național de Telecomunicații din Varșovia, Polonia.
Toate testele confirmă înalta calitate a amplificatoarelor/ repetoarelor Signal.
Parametri dispozitivelor asigură marje largi de siguranță la limitele.

Carcase de distribuţie pentru cablurile easy-acces.

Cablurile Easy access sunt o soluție care uşurează în special, distribuțiile fibrei în clădiri de birouri și clădiri de locuințe. Datorită design-ului lor unic, fibrele individuale sunt ușor accesibile și pot fi trase prin orificiile Breakout pe distanțe de până la 30 de metri. Pe lângă spațiul economisit în arborii verticali ai cablurilor, acest sistem, reduce timpul de asamblare față de echipamentele convenționale ce se bazează pe topologia în stea, unde, din server/cameră tehnic, pleacă fibre separate către utilizatori.
Distribuitor FO easy access VertiCASA VQ-BU
Cutie de distribuţie FO easy access (1:6)
Protecţie cabluri easy access VertiCasa VC-CPC
Unitate Breakout 1:4
L5351
Unitate Breakout 1:6
L5352
Capac de protecție cablu
L5350
Elementele necesare pentru instalarea unor astfel de sisteme ce se bazează pe cablurile easy acces sunt unitățile breakout dedicate. Acestea asigură protecția orificiilor breakout ce sunt tăiate în tuburile cablurilor, adăpostesc fibrele ce sunt scoase și le păstreză în poziții optime cu o rază de îndoire permisibilă. După asta, acestea sunt folosite pentru atașarea cablurilor la structura clădirii.
Fibrele optice ce se întind între punctele de distribuție (unități breakout L5351 pentru patru fibre si cutii de distribuție L5352 pentru șase fibre) și punctele de plecare de la abonați sunt protejate de tubul de distribuție VC-TUB L7211. Atunci când un orificiu este tăiat, dar nu este încă scoasă nicio fibra, protecția cablului este asigurată de capacul
VertiCasa L5350.

Imaginile de la camera Hikvision Fisheye.

Camera Hikvision DS-2CD2942F-IS este o cameră IP modernă echipată cu lentile de tip "fisheye" ce permite monitorizarea la un unghi de 360°/180° (cu montură de tavan/perete). Datorită unei rezoluţii video mari (4 MP: 2560 x 1440 pixeli) şi abilităţii de a acoperi o zonă largă, camera este ideală pentru supravegherea în zone de îmbarcare, mall-uri, hypermarket-uri, supermarket-uri, birouri, hoteluri, restaurante, etc. Iluminatorul IR încorporat cu o rază de până la 10 m permite o monitorizare efectivă până şi în condiţii de întuneric total. Cu multiple moduri de afişare, de ex. fisheye, panoramă, PTZ şi opţiuni de alarmă precum detecţia mişcării, detecţia trecerii unei linii prestabilite sau personalizate, detecţia intruşilor, camera poate proteja în totalitate o încăpere. După logarea pe camera cu ajutorul unui browser sau al aplicației iVMS 4200 , utilizatorul are acces la toate modurile de afișare. PTZ-ul virtual poate fi folosit pentru crearea unei vederi de tip panoramic al zonei.
Camera are următoarele moduri de afişare a imaginilor:
  • fisheye (360° - montură pe tavan, 180° - montură pe perete)
  • panorama
  • fisheye + 3 PTZ
  • panoramic + 3 PTZ
  • 4 PTZ
  • fisheye + 8 PTZ
  • panoramic + 8 PTZ

Camere de termoviziune pentru măsurători de temperatură.

Camere de termoviziune sunt des utilizate pentru măsurători ale temperaturii unor diferite obiecte de la distanță, cu notificări despre depășirea unor anumite praguri arbitrare. Calibrarea acestor măsurători nu este simplă și depinde de mai mulți factori. În orice caz, dacă măsurătorile nu trebuie să fie foarte precise, probleme de calibrare pot fi reduse la două presetări ale camerei, căldura emisă de suprafața obiectului examinat și la temperatura mediului ambiant.
Emisivitatea este o caracteristică a suprafeței unui obiect. Acesta este raportul dintre radiația termică de la suprafață și radiația de la o suprafață neagră ideală la aceeași temperatură. De exemplu, emisivitatea aluminiului lustruit este cca. 0,05, iar cea a hârtiei este de aproximativ 0.9.
Setarea temperaturii mediului ambiant este necesară pentru a compensa radiația reflectată de suprafață obiectului examinat. Dacă emisivitatea unui obiect este mică, setarea temperaturii mediului ambiant este crucială.
Imagine surprinsă de o cameră termală, cu un om în raza vizuală
Atunci când o cameră termală este folosită numai pentru a diagnostica diferențele de temperatură, de exemplu pentru a identifica zonele cu temperatura cea mai mare, setările de emisivitate și temperatura mediului ambiant nu sunt necesare.

Produse noi în oferta Dipol

Sursă de alimentare MeanWell MDR-60-48 (48V, 60W, DIN)
Sursa de alimentare MeanWell MDR-60-48 N93326, cu montare pe șină DIN, a fost special concepută pentru folosirea în rețele de alimentare industriale, sisteme de control și echipament automatizat cu tensiune de 48 VDC. Sarcina maximă este de 1.25 A.
Camera IP 2MP PTZ Hikvision DS-2DE5184-A (zoom optic 20x cu obiectiv 4.7-94 mm)
Hikvision DS-2DE5184-A K1792 IP cameră dom rapidă a fost echipată cu un procesor de imagine de înaltă calitate 2MP (1920x1080) care operează la 25 de fps. Camera redă două streamuri (principal și sub-stream) folosind 2 metode de compresie H.264 și MJPEG. Mulțumită modurilor de funcționare zi/noapte, camera randeaza foarte bine culorile pe timp de zi, iar pe timp de noapte se folosește pe deplin de inalta sa sensibilitate si rapiditate.
Detector monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (LCD, baterie)
Detectorul de Monoxid de Carbon (display LCD, baterie incorporată) G9589 este folosit pentru monitorizarea continuă a spațiilor în care există un risc de intoxicare cu gaze otrăvitoare. Dispozitivul este echipat cu un senzor de CO electrochimic de nouă generație cu un timp de viață de 10 ani și o baterie incorporată cu același timp de viață. Dispozitivul este, de asemenea, echipat cu un display LCD care afișează nivelul de monoxid de carbon care este cuprins între 0 și 999 PPM. Concentrația CO este măsurată la fiecare secundă. Dispozitivul este echipat cu semnale luminoase (LED roșu) și acustice (sirenă de 85 dB) ce se declanșează automat în momentul în care un pericolul este detectat.

Ştiri

Noiembrie 10, 2015- Fibrele optice și rețelele IP - curs pentru instalatori. Cursul "Practica rețelelor optice și IP" ce s-a ținut în Octombrie, a fost primit cu multă căldură. Participanții nu numai că au dobândit cunoștințe teoretice, ci și tehnice, îmbinând fibre și asamblâdule în tăvi pentru fibra optică. În domeniul rețelelor IP, pentru asamblare sunt necesare cunoștințe avansate despre configurarea switch-urilor TP-LINK inteligente.

Merită citit:

Transmisia semnalelor HD-TVI prin cabluri torsadate. Folosirea unui cablu UTP/FTP în locul unui cablu coaxial are avantaje mari. Instalarea unui cablu torsadat este mai uşoară datorită flexibilităţii şi versatilităţii - un singur cablu conține patru perechi care pot transmite semnale de la mai mult de o cameră şi pot fi folosite de asemenea şi pentru alimentare. Utilizarea cablurilor torsadate pentru transmisii video este legată de folosirea dispozitivelor cu impedanţă compatibilă, de exemplu potrivirea impedanţei dezechilibrate de 75 Ω a unui sistem CCTV analog la o impedanţă echilibrată de 100 Ω a cablurilor torsadate, situate în ambele părţi a fiecărei transmisii video în linie...>>>mai multe detalii
Set Video Balun HD-TVI Hikvision DS-1H18 (2 bucăți, BNC)
Clădiri inteligente- întreagă locuință la picioarele tale