Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr. 38/2015 (Nov. 23, 2015)

Îmbrăcăminte electronică în EasyJet.

EasyJet, o linie aeriană britanică, își planifică să echipeze însoțitorii de bord și serviciile de la sol cu îmbrăcăminte electronică acoperită cu LED-uri și diferite tipuri de senzori. Echipajul va primi două tipuri de uniforme cu microfoane incorporate, astfel încât inginerii, echipajul și piloții să poată comunica între ei. LED-urile de pe spatele uniformelor echipajului și tivurile luminate pot asigura lumină suplimentară, mai ales în caz de urgență. Culoarea portocaliu este culoarea corporativă EasyJet. Electro-îmbrăcămintea portocalie va combina funcțiile de securitate și marketing, ca o parte a celebrării celei de-a 20-a aniversări a companiei.
Inginer de la compania EasyJet cu uniformă acoperită cu LED-uri
(sursă: easyjet.com)
Uniformele inginerilor, acoperite cu LED-uri pe glugă, pot asigura lumina în zonele de lucru, iar camerele incorporate vor permite inginerilor să facă poze și să le trimită altor membri ai echipajului pentru ajutor sau sfaturi. Acest lucru va îmbunătăți siguranța și confortul muncii. În plus, senzorii pentru calitatea aerului și barometrele vor monitoriza mediul de lucru, putând fi folosite și pentru crearea unor hărți ale calității aerului din diferite mari orașe ale lumii.
Până acum, "îmbrăcămintea inteligentă" era considerată un accesoriu pentru oameni, la fel ca un ceas inteligent sau un dispozitiv care măsoară activitatea fizică. Dezvoltarea materialelor avansate, a circuitelor și a monitoarelor flexibile, demonstrează că tehnologia poate fi adăugată hainelor normale, uniformelor militare sau hainelor pentru activități sportive. EasyJet va începe testarea noilor uniforme la începutul anului viitor.

Detectorii de fum și monoxid de carbon Kidde.

Monoxidul de carbon (CO) este un gaz foarte toxic, incolor și inodor, mai ușor decât aerul și ușor de amestecat și de răspândit. Gazul este produs în procesele de combustie incompletă de gaze naturale, lichide și combustibili solizi , din cauza cantități insuficiente de oxigen. Astfel de situații pot apărea în locuințe și în alte tipuri de încăperi pe timpul iernii, când locatarii închid geamurile pentru a nu ieși căldura. CO se acumulează în corp, lucru care înseamnă inhalare pentru un timp îndelungat a unei concentrații mici care poate pune atât sănătatea, cât și viața în pericol. Deci, detectorii Kidde, în conformitate cu standardele EN 50291-1: 2010 monitorizează atât concentrațiile de gaz toxic momentane, cât și pe cele de lungă durată.
  • 30 PPM - alarmă după 120 minute
  • 50 PPM - alarmă între 60-90 minute
  • 100 PPM - alarmă între 10-40 minute
  • 300 PPM - alarmă în mai puțin de 3 minute
Detectoarele Kidde au certificate de conformitate cu EN 50291-1: 2010 pentru detectoare de CO pentru locuințe. Unele dintre detectoare sunt de asemenea în conformitate cu EN 50291-2: 2010, deci acestea sunt potrivite și pentru folosirea lor în rulote sau bărci. Conformitatea cu aceste standarde a fost confirmată de către o unitate de cercetare independentă - British Standard Institute (BSI).
Detector monoxid de carbon KIDDE 5CO
Detector monoxid de carbon KIDDE 7DCO (LCD)
Detector monoxid de carbon KIDDE 10LLDCO (LCD, baterie)
Detector cu alarmă de fum și monoxid de carbon Kidde 10SCO
Detector de Monoxid de Carbon KIDDE 5CO G9583
Detector de Monoxid de Carbon KIDDE 7DCO (display LCD ) G9587
Detector de Monoxid de Carbon KIDDE 10LLDCO (display LCD , baterie incorporată)
G9589
Alarmă Kidde pentru combinație între fum si CO 10SCO G9995
Este foarte important să îți protejezi locuința de riscul fatal, mai ales pe timpul iernii. DIPOL oferă atât detectoare de monoxid de carbon și fum, cât și dispozitive de combinații. Detectoarele de CO cu display LCD au mai multe opțiuni de diagnosticare și informatții. Oferta include: 5CO detectoare (fără display), 5DCO detectoare (cu display) alimentate de trei baterii AA 1.5 V și cu un timp de viață al senzorilor de 7 ani de la punerea în funcțiune. Detectoarele 7CO și 7DCO sunt, de asemenea, alimentate de la trei baterii AA 1.5 V și au un timp de viață de 10 ani. Detectorul 10LLDCO cu display LCD are bateria incorporată și timpul de viață identic cu cel ale senzorilor (10 ani). Oferta este completată de detectoarele de fum i9040EU și i9060EU, alături de detectorul de combinații de fum si CO 10SCO, toate alimentate la baterii de 9 V și echipate cu senzori cu o durată de viață de 3,5 și 10 ani. Dispozitivele alertează automat utilizatorul când este nevoie să schimbe bateriile. Fiecare dintre aceste detectoare trebuie să fie înlocuit cu unul nou atunci când se termină durata de viață a senzorului.

Măsurarea semnalelor DVB-T - cifra de eroare a modulației (MER).

Din perspectiva unui instalator sau a unui vizualizator de DVB-T, o definiție enciclopedică a parametrului MER nu este foarte interesantă. Oricum, trebuie să se țină cont de faptul că MER conține informații despre tipul și nivelul zgomotului care interferează cu semnalul digital (zgomotul de fază, zgomotul de amplitudine etc.). Pentru a înțelege pe deplin importanța măsurării parametrului MER, este necesară explicarea fenomenului de așa-zis cliff-digital - în cazul semnalelor DVB-T sau a altor semnale digitale, limita dintre calitatea ideală a imaginii și pierderea de recepție este foarte mică. Asta înseamnă un salt brusc de la o recepție normală la lipsa completă de conținut. Operarea la limită este motivul pentru care imaginea pare să sacadeze sau arată ca un mozaic .
Analizator de semnal DVB-T: Digiair PRO
Măsurarea parametrului MER cu DigiAir Pro R10510. În situația de față, parametrul MER >31dB asigură o margine de siguranță mare, eliminând practic riscul apariției întreruperilor accidentale cauzate de interferențe variate. Diagrama demonstrează calitatea bună a semnalului (punctele nu sunt împrăștiate) .
MER poate fi considerat o măsură a distanței dintre semnalul recepționat și nivelul de prag. Fără cunoașterea acestui parametru, un instalator de antene nu poate garanta o recepție stabilă în condiții instabile meteorologic sau în alte condiții în care semnalul poate fluctua. Valorile minime și recomandate MER necesare pentru o recepție corespunzătoare depind de tehnica de modulație. În cazul modulației 64-QAM, ele sunt de 31 dB și de 26 dB.

Miliarde de utilizatori ai dispozitivelor TP-LINK.

TP-LINK este o companie pe deplin dedicată dezvoltării produselor, serviciilor si relațiilor cu consumatorii prin extinderea departamentului R&D cu alți 1100 ingineri, prin practicile stricte folosite de asigurare a calității precum și prin inițiativele de auto-depășire eficiente. Din 2005, TP-LINK continuă să dezvolte produse premiante, asigurând o gamă completă de soluții de rețea precum routere, adaptoare de rețea, camere, switch-uri și multe alte dispozitive cu cablu sau wireless, atât pentru utilizarea acasă, cât și la birou. Numărul de utilizatori a depășit deja un miliard.
TP-LINK a devenit unul dintre principalii furnizori mondiali de produse de rețea SOHO & SMB și cel mai mare furnizor de dispozitive WLAN, oferind atât soluții inovatoare, cât și produse premiate pe piața. DIPOL distribuie toate genurile de produse, punând accent pe caracterul complet al ofertei pentru întreprinderile mici și mijlocii. Un exemplu este gama de switch-uri TP-LINK ușor de folosit.
Diploma de merit pentru promovare activă și distribuirea dispozitivelor SMB TP-LINK acordată companiei DIPOL

Protejarea splice-urilor de fibră optică.

Tuburile termocontractabile sunt folosite pentru protejarea și întărirea splice-urilor de fuziune. Acestea le întăresc mecanic și le protejează împotriva prafului și a condițiilor meteo nefavorabile.
Tub termocontractabil pentru splice optic (40mm)
Tubul L5554
Tubul termocontractabil L5554 este proiectat pentru protejarea splice-urilor fibrelor de 0.25 mm sau 0.9 mm. Contractarea are loc în cuptoare speciale la temperaturi de peste 120°C. Astfel de cuptoare sunt de obicei incorporate în splicere, de exemplu EasySplicer L5810. De fapt, tubul este compus din alte două tuburi, cel intern (care îmbracă direct îmbinarea și fibrele pe ambele părți) și cel extern - cu un element de armare din oțel inoxidabil. Timpul de contractare depinde de puterea cuptorului și de caracteristicile tuburilor.

Certificări IP ale carcaselor camerelor.

Camerele CCTV utilizate afară trebuie protejate împotriva condițiilor meteo nefavorabile. Gradul de protecție este indicat de codul IP, care mai poartă numele și de Certificarea Internațională de Protecție. O certificare IP constă din două cifre ce descriu rezistența împotriva pătrunderii obiectelor solide (prima cifră) și împotriva lichidelor (cea de-a doua cifră). Carcasa camerelor ce sunt proiectate pentru utilizarea în aer liber sunt de obicei certificate cu IP65 sau IP66, lucru care înseamnă că sunt pe deplin rezistente la praf și parțial rezistente la apă. Mediile cu umiditatea crescută necesită folosirea camerelor/carcaselor marcate cu IP67 sau IP68, cele din urmă funcționând chiar și sub apă.
Clasificări IP
Grad IP Prima cifră
A doua cifră
 Protecția împotriva particulelor solideProtecția împotriva pătrunderii lichidelor
0nunu
1împotriva particulelor cu diametru de peste 50 mmpicături ce cad vertical
2împotriva particulelor cu diametru de peste 12 mmpicături ce cad vertical când incinta este înclinată la un unghi de 15° față de poziția sa normală
3împotriva particulelor cu diametru de peste 2.5 mmpicături de apă ce cad la un unghi de până la 60° față de verticală
4împotriva particulelor cu diametru de peste 1 mm
stropirea carcasei cu apă din orice direcție
5împotriva prafului, în condiții de folosire satisfăcătoare a dispozitivuluiApă proiectată de o duză (6.3 mm) spre carcasă din orice direcție
6împotriva oricărui tip de prafApă proiectată in jet puternic (12.5 mm) spre carcasă din orice direcție
7scufundare în apă în anumite condiții de presiune și timp
8scufundare continuă în apă în anumite condiții specificate de producător
Cele mai populare camere pentru aer liber au certificări IP66. Acestea sunt valabile ca dome, compacte și dispozitive PTZ.
Cameră IP Fisheye Sunell SN-IPV56/60HDR/B (6MP, 1.6 mm, 0.01 lx, IR până la 10m, audio IN/OUT, alarmă IN/OUT)
Camera IP 3MP Signal HDC-230P (2.8-12mm, 0.01 lx, IR max 40m)
Cameră 2MP IP PTZ: Hikvision DS-2DE7184-AE (20x zoom optic 4.7-94mm, IR până la 100m, PoE+)
Camera IP Fisheye (dome)
Sunell SN-IPV56/60HDR/B
K1611
Camera IP compactă (IP66)
Signal HDC-230P
K1885
Camera IP PTZ de 2MP (IP66)
Hikvision DS-2DE7184-AE
K1796

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP compactă: Sunell SN-IPR54/04AYDN/M (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR până la 50m)
Camera IP compactă Sunell SN-IPR54/04AYDN/M K1678 este echipată cu senzor APTINA 1/3" CMOS cu rezoluția 1920x1080 pixeli (2 MP) și cu un iluminator IR cu rază de până la 50 m. Lentila varifocală 2.8-12 mm are un unghi vizual ajustabil între 89°-30°. Camera a fost proiectată atât pentru funcționarea în aer liber, cât și pentru interior. Carcasa acesteia cu indice mare IP (IP66) protejează componentele electronice împotriva condițiilor meteo adverse. Camera poate fi alimentată de la o sursă de curent de 12 VDC sau prin intermediul PoE-ului (802.3af).
Doză DS-1280ZJ-S (pentru camerele compacte Hikvision)
Doza de montaj DS-1280ZJ-S M5719 a fost proiectată pentru toate camerele compacte Hikvision HD-TVI și câteva din camerele compacte și dome IP din companie.
Camera IP compactă: Hikvision DS-2CD2T22WD-I5 (4MP, 4mm, 0.01 lx, IR până la 50m, WDR)
Camera IP compactă Hikvision DS-2CD2T22WD-I5 K1783 oferă parametri excelenți la un preț accesibil. Camera este echipată cu senzorul de imagine CMOS de înaltă calitate 2MP (1920x1080), oferind imagini perfecte chiar și în condiții meteo nefavorabile. Camera are o funcție de analiză inteligentă ca detecția intrușilor într-o anumită zonă. Utilizatorul poate seta zone de interes (ROI) - părți ale imaginii cu parametri crescuți ai transmisiei video.

Merită citit:

Controlul de la distanţă al aparatelor electrice prin OneLinkPLC. .OneLinkPLC G7184 este o pereche autonomă de switch-uri utilizate pentru controlul a două prize diferite, fără a fi nevoie de un hub suplimentar, panou de control sau cablu. Comunicarea dintre comutatoare are loc direct prin intermediul rețelei de alimentare de 230 V AC. Fiecare dispozitiv are 5 fire pentru conectarea la rețeaua de alimentare și la comutatorul de comandă locală.>>>more
Un exemplu de control al prizelor electrice și al lămpilor folosind dispozitivele autonome OneLinkPLC
Switch-urile industriale - pregătite pentru funcționare în orice condiții