Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică

Nr 42/2015 (21.Dec.2015)

Fără ace cu Google?

Google a depus un brevet pentru un sistem de colectare a sângelui fără ac, sistemul poate deveni revoluționar in rândurile oamenilor care se tem de metoda tradițională. Un astfel de dispozitiv poate fi purtat pe încheietura mâinii sau ca un dispozitiv portabil care ia sânge din amprenta unui deget sau a altor părți ale corpului.
Desen de la cererea de brevet, arată dispozitivul fără ac, pentru colectarea probelor de sânge.
(source: google.com)
Sistemul de extracție sanguină functioneaza prin trimiterea unui val de gaz, într-un container-tub, acesta conține micro-particule care străpung fără durere pielea. Picătura sanguină eliberată prin pielea străpunsă este absorbită în tub-containerul încărcat cu presiune negativă. O cantitate atât de mica este suficientă, de exemplu, pentru un test de glucoză. Brevetul depus mai descrie și un al doilea dispozitiv, un fel de smartwatch ce poate fi purtat pe încheietură, acesta va afișa rezultatele testelor și va alerta utilizatorul de posibilele probleme de sănătate. Măsurarea continuă a nivelului de glucoză din sânge va crește siguranța pacienților. Implementarea practică a unui astfel de dispozitiv poate ușura viața oamenilor bolnavi de diabet. Progresul tehnologic deschide creșterea oportunităților în domeniul medicinii de diagnostic.

Măsurarea semnalelor TV digitale - Bit Error Rate (BER).

Un parametru important ce ar trebui luat în calcul la măsurarea semnalelor DVB-T este BER. Acest parametru este bineștiut in rândurile instalatorilor de satelit și descrie calitatea semnalului recepționat. Acesta este raportul dintre biții eronați (cauzați de interferențe în canalul de transmisie) și totalul de biți transmiși. Sunt mai multe tipuri de BER însă acesta este cel mai important pentru instalatorii de antene și nu ar trebui să lipsescă într-un aparat de măsură DVB-T/S serios (deobicei aparatele de măsură pot prezenta informații despre minim două feluri de BER). Două dintre BERurile interesante sunt:
  • BER, bBER, Pre BER, channel BER - bit error rate măsurat după decodare și înainte de corecția Viterbi. Din perspectiva instalatorului acesta este cel mai important parametru,
  • aBER, vBER, or Post BER - după Viterbi Bit-Error-Rate - este, de obicei, de 10.000 de ori mai mic decât bBER. Acest parametru este echitabil mai degrabă pentru evaluarea calității semnalului pe termen lung și în mod normal nu este luat în considerare în timpul montării antenei.
Analizator de semnal DVB-T: Digiair PRO
în cazul Digiair Pro R10510, coeficienții BER înainte și după corectarea Viterbi sunt notați "Pre REC" și "Post REC". Puteți vedea foarte clar cum corecția de codificare - numărul de erori după corecție este de 10.000 de ori mai mic decât numărul de erori înainte de corecție. Un semnal de bună calitate este primit cu BER egală cu-1E 4. Aceasta se numește valoarea QEF (Quasi Error Free), ceea ce se traduce ca "în esență, fără erori". Desigur, pentru a atinge cea mai mică valoare a BER, trebuie depuse eforturi.

Transmisii wireless mai rapide.

Ubiquiti NanoBeam-5AC-19 N2529 este un AP (802.11ac) ce funcționează în banda de 5 GHz. Mulțumită directivității excelente a fasciculului, dispozitivul asigură o performanță mai mare, in zonele cu nivel înalt de interferențe, decât alte soluții de dimensiuni similare. Antena incorporată are un câștig de 19dBi, modulul wireless integrat are un nivel de putere maxim de ieșire de 26dBm și 10/100/1000 Mbps port Ethernet.
Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX ac)
Ubiquiti NanoBeam-5AC-19 (19 dBi, 5GHz airMAX ac)
N2529
Protocolul AirMax™ TDMA elimina problemele cauzate de "nodurilor ascunse" prin alocarea unor "time slots" (TDMA) pentru comunicații fără coliziuni. Aceasta permite transfer maxim chiar și cu zeci de stații de client conectate la AP. Adițional, aplicația inclusă AirControl, poate fi folosită pentru managementul central a până la 100 de dispozitive.
Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX ac)Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX ac)Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX ac)Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX ac)Access Point Ubiquiti NanoBeam 5AC (19dBi 5GHz airMAX ac)
O rețea punct-la-multipunct cu AP-uri N2529

Suport LCD - faceți o alegere inspirată.

O alegere inspirată se bazează pe trei cerințe principale: greutatea suportată, standardul de încarcare și dimensiunea ecranului. Cel mai important parametru este greutatea suportată, care trebuie sa fie cel puțin aceeași greutate ca televizorul/monitorul (o marjă de siguranță este foarte recomandată). Această problemă este de bază pentru securitatea afișajului și al telespectatorilor. Al doilea criteriu este standardul de montare (FDMI/MIS). Găurile suporților de TV/monitor sunt conform standardelor VESA de montare. Deși este posibilă utilizarea adaptoarelor, utilizatorii ar trebui sa achiziționeze suporți care sa se potrivească schemei de prindere de pe spatele TV/monitorului. Al treilea parametru important este mărimea ecranului. Se poate întâmpla ca un suport să îndeplineasca primele două condiții , dar diagonala televizorului este fie mai mare decât cea declarată pentru suport. Atunci, intervine riskul de a nu mai putea repoziționa suportul pe verticală/orizontală, pentru alegerea unei poziții dorite. În cazul monitoarelor mici, un racord destinat monitoarelor mai mari ar putea ieși din conturul ecranului montat.
Tabelul de mai jos listează cei mai populari suporți de la Signal cu un unghi ajustabil foarte mare, destinat monitoarelor si televizoarelor cu ecran mare. Lista cu toată oferta pentru suporți disponibilă aici.
 
NumeLPA13-442LPA13-484LPA19-442LPA19-464X
CodE93162E93167E93168E93169
Diagonală TV32'' - 55''37'' - 70''32'' - 55''37'' - 70''
Greutate suportată
30 kg60 kg30 kg45 kg
VESA FDMImax. 400 x 400max. 800 x 800max. 400 x 400max. 600 x 400

Material video de calitate superioară de la camerele Sunell.

Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04AYDN/M K1678 este echipată cu senzor CMOS APTINA de 1/3" cu rezoluția de 1920x1080 pixeli (2 MP) și cu un iluminator IR cu rază de până la 50 m. Lentila varifocală 2.8-12 mm are un unghi vizual ajustabil între 89°-30°. Camera a fost proiectată atât pentru funcționarea în exterior, cât și pentru interior. Carcasa acesteia cu indice mare IP (IP66) protejează componentele electronice împotriva condițiilor meteo adverse. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).
  • compresie H.264 High Profile,
  • rezoluție: 2 MP (1920x1080 la 25 fps)
  • 25 FPS
  • key frame interval: 50,
  • tip bitrate: VBR,
  • bitrate maxim - 5000 kbps.
Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04AYDN/M (2MP, 2.8-12mm, 0.05 lx, IR până la 50m)
Camera IP Sunell SN-IPR54/04AYDN/M K1678
Imagini de la camera Sunell K1678 din timpul zilei
Imagini de la camera Sunell K1678 din timpul nopții

Înregistrare de la o cameră IP pe un calculator.

Streamurile video de la camere IP Hikvision si DVR-uri/NVR-uri cu interfață de rețea, pot fi înregistrate pe PC. Această funcție poate fi folosită pentru a creea un backup cu înregistrările sau ca metodă primară de înregistrare a zonei supravegheate. Înregistrarea pe un calculator este posibilă cu folosirea apletului iVMS-4200 aplet cu extensie Server Storage instalată (extensie opțională ce vine cu apletul iVMS04200). Programul poate formata partițiile selectate de pe hardiscul calculatorului similar HDD-urilor din DVR-uri/NVR-uri. Asta înseamnă că spațiul rezervat înregistrărilor nu poate fi folosit în alte scopuri. Setările funcției de înregistrare se fac prin aceeași aplicație. Utilizatorul poate alege mai multe moduri de înregistrare (continuu, programat, detecție de mișcare, etc.).

Produse noi în oferta Dipol

Camera IP Hikvision DS-2CD2432F-IW (3MP, 4mm,PIR, microfon/difuzor incorporat)
Camera DS-2CD2432F-IW K1716 aparține unei noi game de camere Hikvision: HiWatch. Această gamă de camere IP și NVR-uri IP este dedicată celor care doresc să construiască instalații de supraveghere IP cu un buget redus. Hikvision DS-2CD2432F-IW are un senzor CMOS de 3MP, ideal pentru filmări în condiții de iluminare slabă. Camera are funcții de analiză inteligentă a imaginii precum linie virtuală sau detectarea intrușilor dintr-o anumită zonă. Utilizatorul poate seta o regiune de interes (ROI) - o parte a imaginii cu parametri de imagine mai buni.
Multiswitch Terra MR-908L (2 sateliţi, 8 ieşiri, amplificare, class A)
Multiswitch-ul MR-908L R70808 are amplificatoare incorporate pentru căile CATV şi satelit. Reglarea câştigului pentru căile CATV şi satelit de face prin comutatoare. În comparaţie cu potenţiometrele, reglajul pe comutatoare este mai stabil şi creşte acurateţea reglajelor. În plus, multiswitch-ul MR-908L R70808 are şi o cale CATV pasivă (5-862 MHz) ce permite comunicarea retur pentru sistemele de distribuţie internet pe cablu coaxial (căile active şi pasive terestre nu pot funcţiona simultan).
Camera IP 2 mpix de exterior Sunell SN-IPR54/04AQDN/B (2.8 mm, 0.05 lx, IR max 30m)
Camera IP de exterior Sunell SN-IPR54/04AQDN/B este echipată cu senzor CMOS APTINA de 1/3" cu rezoluția de 1920x1080 pixeli (2 MP) și cu un iluminator IR cu rază de până la 30 m. Lentila cu distanță focală de 2.8 mm are un unghi vizual de 85.4°. Camera a fost proiectată atât pentru funcționarea în exterior, cât și pentru interior. Carcasa acesteia cu indice mare IP (IP66) protejează componentele electronice împotriva condițiilor meteo adverse. Camera poate fi alimentată de la o sursă de 12 VDC sau prin PoE (802.3af).

Merită citit:

Sistem mic IP CCTV bazat pe NVR Hikvision cu alimentare PoE. Diagrama de mai jos afișează un exemplu de sistem IP CCTV pentru casă, bazat pe produse Hikvision. Sistemul este alcătuit dintr-un NVR K22042 (4 canale) cu switch de alimentare POE și patru camere K1772 cu lentile varifocale permițând ajustarea unghiului de vedere în gama 91°- 28°. Camerele sunt totodată echipate cu un iluminator IR cu distanță de acoperire de până la 30m, asigurând asfel monitorizarea pe timp de noapte fără lumină adițională... >>>detalii
Sistem de monitorizare video IP pentru casă.
Camerele sunt alimentate direct din sursa PoE a NVR-ului K22042.
Switchuri industriale - gata de lucru în orice condiții