COŞUL MEU
Coşul este gol

SUPORT TEHNIC

Newsletter

Săptămânalul DIPOL - TV şi satelit, supraveghere, reţelistică
Nr. 2/2016 (11.01.2016)
Noul mod de control la distanță. Un grup de studenți de la Universitatea Națională Chung Hsing din Taiwan au prezentat o soluție ingenioasă bazată pe senzori de mișcare integrați în popularul ceas inteligent Apple Watch. Cu un software special, studenții au reușit să controleze de la distanță o dronă și alte câteva dispozitive folosind doar gesturi.
Lucrarea la software-ul numit Dong a început în 2013. Folosind gyroscopul și accelerometrul ceasului Apple, aplicația permite controlul obiectelor zburătoare, cum ar fi dronele (au testat cu drona Parrot AR 3.0) și starea dispozitivelor electronice, exemplu Lămpi - acestea putând fi deschise sau închise bătând din palme. Un control mai avansat (ex. luminarea culorilor) se poate face prin schițarea caracterului atribuit culorii in aer.
Dezvoltatorii de software au depus deja cereri de brevet. Ei speră să comercializeze și popularizeze soluția lor interesantă ce poate fi incorporată în dispozitive de purtat. Apropo, cifra de vânzare a SmartWatch-ului de la Apple este enormă - timp de 9 luni generând o cifră de afaceri de 7 miliarde de dolari. În comparație, cifra de afaceri anuală pentru piața de ceasuri Elvețiene este de 25 miliarde de dolari.
DVR-uri Mobile Protect - vizionarea înregistrărilor. Întrebuințarea cardurilor de memorie SD ca si spațiu de stocare in DVR-ul Protect 104N80104 perminte un acces rapid și ușor la înregistrările salvate - este suficient să scoateți cardul din DVR și să îl introduceți în cititorul de carduri al calculatorului. Pentru arhivarea înregistrărilor, utilizatorul nu mai este nevoit să conecteze un laptop în DVR.
După introducerea cardului într-un laptop, înregistrările pot fi redate cu ajutorul software-ului CMS. Software-ul, în plus față de căutarea și redarea materialelor video înregistrate de camere, poate genera și o hartă a călătoriei, poate genera diagrame de accelerare și poate găsi momentele în care s-a declanșat alarma. Folosind Google maps, aplicația poate genera traseul masinii afișat în funcție de coordonatele GPS. La redarea înregistrărilor, poziția vehiculului este afișată pe hartă.
Dacă este necesar, software-ul CMS permite utilizatorului să exporte orice parte a înregistrărilor în format AVI sau mp4, "ușor de înțeles", pentru orice player video. Pentru a schimba fișierul selectat în format AVI, utilizatorul trebuie să facă click pe pictograma AVI.
Un screenshot din software-ul CMS pentru DVR-urile Protect cu conversie la AVI
Transmisie semnal HDMI de la un DVR HD-TVI pe distanțe mari. O companie din Cracovia a decis să își modernizeze sistemul de supraveghere video, schimbând vechile camere analogice PAL cu noile modele tip HD-TVI. Adițional, personalul ar trebui să monitorizeze înregistrările in mod regulat. Camera personalului fiind situată la o distanță de 200 m de camera tehnică, unde este DVR-ul, a fost necesară găsirea unei soluții de transmisie a semnalului video HD pe aceea distanță.
Testarea transmisiei wireless a arătat ca nu pot garanta necesarul de calitate si fiabilitate a transmisiei video, aceasta interferând cu alte două rețele din zonă.
Cameră HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE56D1T-IT3 (montare tavan, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR până la 30m)Cameră HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE56D1T-IT3 (montare tavan, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR până la 30m)Cameră HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE56D1T-IT3 (montare tavan, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR până la 30m)Cameră HD-TVI TURBO HD Hikvision DS-2CE56D1T-IT3 (montare tavan, 1080p, 3.6mm, 0.01 lx, IR până la 30m)DVR HD Hikvision DS-7204HQHI-SH HD-TVI TURBO (4 canale, 1080p@25fps, H.264, HDMI, VGA) Video extender HDMI pe fibră optică (cu telecomandă, 20 km)Fibră optică universală singlemode Unitube ULTIMODE UNI-4SM-A (4 fibre G.652.D)Video extender HDMI pe fibră optică (cu telecomandă, 20 km)
Transmisie video HDMI cu ajutorul convertorului Signal-HD H3608 și o legătura optică
Cea mai bună soluție a fost întrebuințarea unei fibre single-mode L76004 alături de convertorul HDMI Signal-HD H3608. Operatorul poate vedea video de înaltă calitate pe un ecran situat într-o altă clădire și totodată, poate controla de la distanță DVR-ul HD-TVI. (Kitul Signal-HD H3608 convertește și transmite semnalul IR la DVR, în acest fel operatorul poate comuta între imaginile de la camerele de securietate).
Centralele de alarmă Integra - pornirea după avarie. Dacă, în ciuda tuturor conexiunilor făcute corect, panoul de control nu reușește să porneasca în mod corect - tastatura nu este acceptată, codurile nu sunt acceptate de panoul de control, etc. - in aceste cazuri instalatorii ar trebui să urmeze următorii pași
 • Opriţi alimentarea panoului de control (mai întâi deconectaţi aparatul de de la sursa de curent alternativ şi scoateţi bateria);
 • Conectaţi un fir pe pinii RESET aflaţi pe placa de bază a panoului de control;
 • Porniţi sursa de alimentare a panoului (conectați mai întâi bateria și apoi alimentaţi la reţea); LED-ul DIALER va începe să clipească;
 • Așteptați câteva secunde până când LED-ul DIALER se stinge și scoateți firul de pe pini; panoul de control va intra în modul de serviciu; meniul modului de serviciu va fi afişat pe tastatură cu cea mai mică adresă;
 • Restabiliţi setările implicite din fabrică utilizând funcția Clear All (-> RESTARTS -> CLEAR ALL);
 • porniţi funcția KEYPADS ADRR. (-> STRUCTURE -> HARDWARE -> IDENTIFICATION -> KEYPADS ADDR.) și setaţi adresele individuale din tastatură;
 • Identificaţi dispozitivele conectate la magistrala tastaturii
 • (-> STRUCTURE -> HARDWARE -> IDENTIFICATION -> LCD KEYPADS ID.);
 • Identificaţi dispozitivele conectate la magistrală extinsă
 • (-> STRUCTURE -> HARDWARE -> IDENTIFICATION -> EXPANDERS ID.);
 • Ieşiţi din modul de serviciu folosind funcția END SERVICE;
 • După apariţia unui prompt pe ecranul tastaturii întrebându-vă dacă doriţi să salvaţi datele în memoria FLASH, apăsați pe tasta cu numărul 1; prin salvarea unei copii a setărilor în memoria FLASH, panoul de control va fi capabil să le restaureze din copia de rezervă în cazul în care se detectează o eroare în datele stocate în memoria RAM;
 • După ce datele sunt salvate în memoria FLASH, reporniţi panoul de control (pe ecranul tastaturii nu se va afişa nimic în acest timp); după repornire, panoul de control ar trebui să funcționeze în mod corespunzător iar instalatorul poate programa sistemul.
În cazul utilizării unui calculator cu softul DLOADX care este conectat la portul RS-232 al panoului de control, modul de serviciu nu va porni (va fi posibilă programarea panoului de control doar la nivel local, din computer).
Contactele de RESET pentru placa de bază SATEL INTEGRA 32 G2004
Transmodulatoare modulare pentru semnale TV. DIPOL a introdus recent aparatură de ultimă generație de la Terra pentru managementul și distribuirea programelor digitale TV, TTX410C RR81615 și TDX410C R81617. Sursele programelor pot fi terestre digitale DVB-T, cablu digital tv DVB-C sau satelit DVB-S/S2 (inclusiv programele cu plată). Modulele TTX-410C R81615 și TDX-410C R81617 au fost echipate cu modul CI (Common Interface) pentru acces condiționat. În modulele CI se pot introduce module CAM cu cartele de acces pentru decodarea canalelor codate.
Transmodulator DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) TERRA TTX410C
Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) TERRA TDX410C
Transmodulator DVB-T/T2/C - DVB-T (COFDM) TERRA TTX410C R81615
Transmodulator DVB-S/S2 (8PSK, QPSK) - DVB-T (COFDM) TERRA TDX410C R81617
Transmodulatorul DVB-T/T2/C - COFDM TTX-410C R81615 este folosit pentru: recepția semnalului DVB-T/T2/C; cateva corecții ale parametrului TS (regenerare, filtrare, etc.), și retransmiterea acestora în format COFDM în canalele alese din benzile VHF/UHF. Acesta permite redistribuția canalelor digitale TV în situația in care semnalul recepționat de antenă nu poate fi amplificat sau convertit la o frecvență diferită din cauza nivelelor BER sau MER (modulation error rate). Parametrul MER, la ieșirea din dispozitiv, nu este mai mic de 35dB, deci multiplexorul digital poate fi redistribuit și în sisteme mari MATV.
Transmodulatorul DVB-T/T2/C - COFDM TTX-410C R81617 este folosit pentru recepția semnalului DVB-S/S2 (8PSK/QPSK), selectarea canalelor dorite de la un operator, și retransmiterea acestora în format COFDM în canalele alese din benzile VHF/UHF. În modul multiplex, un panou recepționează un întreg multiplex (până la 10 canale) și îl convertește la multiplex DVB-T cu până la 5 servicii (max 31 PIDs) cu transfer maxim de 31.66Mbps. Când un transfer mai mare este necesar, sistemul va avea nevoie de încă un modul TDX-410C R81617, sau mai multe.
Alegerea unui canal radio pentru WiFi. Banda de 2.4 GHz este împărţită în 13 canale, din care doar 3 nu se suprapun. Asta înseamnă că pot exista în orice locaţie maxim 3 reţele wireless care nu se suprapun din punct de vedere al frecvenţelor utilizate. Vă recomandăm să verificaţi încărcarea benzii din locaţie şi să optaţi pentru canalele cele mai puţin folosite.
Aranjamentul canalelor în bandă de 2.4 GHz. Doar 3 canale din cele 13 nu se suprapun, 1,7,13; 1,6,11; 1,6,12; 1,6,13
Produse noi în oferta Dipol
Doză montaj pentru camere Signal HDV-60 & V-CAM 361
Doză montaj pentru camere Signal HDV-60 K1807 şi V-CAM 361 M7404. Aceasta permite ascunderea firelor, a balunurilor sau a mufelor de alimentare pentru a le proteja de răufăcători sau intemperii.
Cameră IP 3 mpix Signal HDV-190 (ONVIF, varifocală 2.8-12mm, 0.1 lx, IR 30m)
Camera IP dome Signal HDV-190 este echipată cu un senzor de imagine CMOS Sony de 1/2.8" cu o rezoluţie de 2048x1536 pixeli (3 MP) ce poate furniza imagini HD la o rată de 25 de cadre pe secundă. Compresia video H.264 reduce spaţiul necesar stocării imaginilor şi scade consumul de bandă în cazul supravegherii prin internet. Pentru situaţii ce nu necesită claritate mare, există şi un stream secundar cu parametri de imagine mai slabi. Camera este echipată cu o lentilă varifocală de 2.8-12 mm și are un unghi de vizualizare de 90°-26°. Iluminatorul incorporat are o acoperire de maxim 30m. Alimentarea camerei se face la 12 VDC.
Speeddome IP 2 MP Hikvision DS-2DE5220I-AE (zoom optic 20x 4.7-94mm, IR 150m, PoE+)
Camera Hikvision IP 2MP PTZ DS-2DE5220I-AE K1798 a fost echipată cu un senzor de imagine de înaltă calitate 2MP (1920x1080) ce opereaza în 25 fps. Camera redă 2 streamuri de date (stream principal și sub-stream) și poate folosi două metode de compresie H.264 sau MJPEG. Mulțumită modurilor zi și noapte, camera prelucrează culorile foarte bine pe timp de zi, iar pe timp de noapte se folosește pe deplin de înalta sa sensitivitate.
Merită citit:
Monitorizarea video a unui apartament cu ajutorul camerelor Sunell IP și a NVR-urilor Hikvision. Diagrama sistemului IP CCTV dintr-un apartament compus din camere IP Sunell și din NVR-uri Hikvision este prezentată mai jos. Clădirea este monitorizată de zece camere IP K1678 (2 MP, 0,05 lx @ F1,2, dWDR, IP66, distanță focală ajustabilă 2.8-12 mm, IR până la 50 m) montate de jur împrejur și șase camere IP K1627 (2 MP, IK08, lentilă 2.8 mm, IR până la 7 m) plasate la intrările către casa scărilor. Această așezare a camerelor asigură identificarea totală a persoanelor care se află în jurul clădirii și a celor care intră în clădire, inclusiv potențiali vandali etc. Toate camerele sunt alimentate de la un switch PoE cu 16 port-uri N29986.
>>>articol complet
Monitorizarea video a unui apartament ce se bazează pe camere IP Sunell și pe NVR-uri Hikvision
Switchuri industriale - gata de lucru în orice condiții
 
George Popescu
Consiliere clienţi
ABONARE
Dacă doriţi să primiţi Săptămânalul Dipol prin email, introduceţi adresa:
 
 
DIN EDIŢIILE ANTERIOARE
ARHIVĂ ŞTIRI
PREŢ BUN
Nou în bibliotecă
RECOMANDĂRI
 
Regulamentul | Garanție | Reclamaţii | Download
| Cookies | Politica de confidentialitate Toate drepturile rezervate © 1996-2024 DIPOL sp.j.